Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΛΙΜΑΚΙΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ενημέρωση στον Δήμο Κισσάμου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Κισσάμου και την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου οργανώνουν, την Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, ενημερωτική συνάντηση, η οποία θα γίνει από κλιμάκιο εποπτών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, με θέμα την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε καταστήματα εμπορίου, εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων.

Στην συνάντηση θα παρευρεθεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, κ. Δημήτρης Νικολακάκης, καθώς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Κώτσογλου .

Στην συνάντηση θα πραγματοποιηθεί επίσης, ενημέρωση για τα τελευταία νέα και δράσεις στον Τομέα του Τουρισμού και θα απαντηθούν τυχόν ερωτήματα που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασίλης Διγαλάκης: Προχωρούν η προσωρινή και η μόνιμη λύση για τα Λύκεια της Κισσάμου

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Οι δήμοι ενημερώνονται τελευταίοι για τις αδειοδοτήσεις μεγάλων έργων

Newsteam 0 Comments

Οι δήμοι ενημερώνονται τελευταίοι για τις αδειοδοτήσεις μεγάλων έργων

Οι ενστάσεις του δήμου Μετσόβου για το αιολικό πάρκο που προβλέπεται να γίνει στο Περιστέρι, με βάση την εκδοθείσα άδεια της ΡΑΕ για ένα πάρκο παραγόμενης ισχύος 88MW, θα αποτυπωθούν σε ένα πλήρες κείμενο που συντάσσεται την περίοδο αυτή, από εξειδικευμένους επιστήμονες, στους οποίους έχει ανατεθεί η συγκεκριμένη εργασία από τον δήμο Μετσόβου.

Σχεδόν το σύνολο των εκτάσεων στις οποίες πρόκειται να αναπτυχθεί το αιολικό πάρκο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μετσόβου Κων. Τζαφέας ανήκει στο δήμο, που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, πολύ δε περισσότερο, δεν έχει παράσχει καμία θετική γνώμη για την υλοποίησή του.

 

Ο δήμος Μετσόβου

Μιλώντας στο ITV, ο κ. Τζαφέας τόνισε, ότι ενόψει της συζήτησης για τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο δήμος Μετσόβου έχει αναθέσει σε ιδιώτη τη σύνταξη της σχετικής πρότασης, που θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για γνωμοδότηση μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμοι ενημερώνονται τελευταίοι από το κεντρικό κράτος για τις αδειοδοτήσεις μεγάλων έργων. Η θέση μας είναι, ότι υπό προϋποθέσεις, όπως έγινε στην περιοχή της Κατάρας, θα μπορούσαν να μπουν ανεμογεννήτριες, σε χαμηλό υψόμετρο όμως και όχι σε αυτά που προβλέπει η άδεια. Μέχρι τις 4 Ιουλίου, θα εκφράσουμε και εγγράφως τις ενστάσεις μας, ανέφερε ο κ. Τζαφέας, που πρόσθεσε, ότι ο δήμος Μετσόβου δεν έδωσε ποτέ άδεια επέμβασης για εγκαταστάσεις, αλλά για να γίνουν μετρήσεις του δυναμικού της αιολικής ενέργειας στην περιοχή.

Δώσαμε άδεια για μετρήσεις, για το δυναμικό της περιοχής και αυτό είναι διαφορετικό από την άδεια εγκατάστασης ή την άδεια λειτουργίας, σημείωσε.
Έκτακτη χρηματοδότηση για τη Μεγ. Γότιστα

Η καταστροφή που προκάλεσε στο μεταξύ την περασμένη εβδομάδα η ξαφνική νεροποντή στη Μεγ. Γότιστα κυρίως στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, είναι τεράστια με τον δήμο Μετσόβου σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου να επιχειρούν τις πρώτες εργασίες απομάκρυνσης χιλιάδων τόνων φερτών υλικών από χειμάρρους, που απέκλεισαν την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Την Κυριακή, επισκέφτηκε την περιοχή κλιμάκιο της ΕΕΤΑΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γιάτσιο, μαζί και με κλιμάκιο μηχανικών και από κοινού το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί στο υπ. Εσωτερικών συγκεκριμένη πρόταση για την έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Μετσόβου, ώστε να ανταποκριθεί στην αποκατάσταση των ζημιών.

Πηγή: https://epirusonline.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ιδρύεται εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Δήμο Επιδαύρου

Newsteam 0 Comments

Ιδρύεται εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Δήμο Επιδαύρου

Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων και την αρωγή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ένα αίτημα πολλών ετών είναι πλέον πραγματικότητα!

Ιδρύεται εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο (Π.Δ. 51/2020) στο Δήμο Επιδαύρου με έδρα τη Νέα Επίδαυρο, απόφαση η οποία είχε ληφθεί από την δημοτική πλειοψηφία και την παράταξη του κ. Γαλάνη.

Μαζί με την παραχώρηση του δημοτικού σχολείου Αδαμιου για την εγκατάσταση πεζοπορου τμήματος τις μέρες που είμαστε σε επιφυλακή, θωρακιζομαστε όσο μπορούμε για την αντιπυρική περίοδο που έρχεται.

Ιδιαίτερη και καθοριστική ήταν η βοήθεια του Περιφερειακού διοικητή της Π.Υ., του Διοικητή Νομου της Π.Υ. του Διοικητή Ναυπλίου Π.Υ., των συνδικαλιστικών φορέων της Π.Υ. και φυσικά του εντεταλμένου συμβούλου για την πολιτική προστασία κ. Κουστενη.
Το επόμενο βήμα και ο στόχος είναι να γίνει μόνιμο το κλιμάκιο της Νέας Επιδαύρου!

Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συναγερμός στη Νάουσα για οικογένεια με κορονοϊό – Στην πόλη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Newsteam 0 Comments

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νάουσα λόγω κρουσμάτων κορoνοϊού που έχουν εντοπιστεί σε μέλη οικογένειας. Πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν πως ο εντοπισμός ξεκίνησε όταν ένα από τα μέλη της οικογένειας μετέβη σε ιδιωτικό ιατρείο για προεγχειρητικό έλεγχο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα άτομα έχουν μπει σε καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μέσα της περιοχής αναφέρουν πως τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό και πιθανότατα η διασπορά ανάμεσά τους να ξεκίνησε από μια γυναίκα.

Τα κρούσματα έχουν σημάνει καμπανάκι συναγερμού στον ΕΟΔΥ, όπου σήμερα το μεσημέρι θα στείλει κλιμάκιο στην Νάουσα για να ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στην Καλαμαριά για τεστ σε εργαζόμενους του δήμου

Newsteam 0 Comments

Τον Δήμο Καλαμαριάς επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων περιορισμού της επιδημίας του κορονοϊού που διενεργεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Ομάδα ειδικών του κλιμακίου ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Β΄ΚΑΠΗ Κηφισιάς (Καππαδοκίας 38) από τις 11.30 το πρωί και θα πραγματοποιεί λήψη δειγμάτων για τεστ θετικότητας στον κορονοϊό, σε εργαζόμενους και υπηρεσιακούς παράγοντες των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, λόγω αντικειμένου εργασίας, καθώς εκτίθενται σε συχνή επαφή με ευπαθείς ομάδες που χρήζουν φροντίδας και βοήθειας.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής θα επισκεφτεί εκ νέου τον Δήμο Καλαμαριάς, προκειμένου να επαναλάβει τη διαδικασία σε όλους τους εργαζόμενους.

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς

Οι έλεγχοι που θα διενεργήσει ο ΕΟΔΥ είναι απαραίτητοι για την καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του covid-19 στο Δήμο μας.

Προασπίζοντας την Υγεία των συμπολιτών μας θα πραγματοποιούμε περιοδικά αυτή τη διαδικασία για όλους τους εργαζομένους, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, προασπίζοντας την υγεία στην πόλη μας. Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα πρόσθετοι προληπτικοί έλεγχοι και σε άλλες υπηρεσίες και δομές του Δήμου.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εφτασε βάρκα με 36 πρόσφυγες και μετανάστες -Θα ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Newsteam 0 Comments

Βάρκα με 36 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες, έφθασε σήμερα τα χαράματα στην παραλία Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι επιβαίνοντες είναι Αφρικανικής και Αφγανικής καταγωγής. Όπως έγινε γνωστό παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους έως ότου ελεγχθούν ιατρικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Στη συνέχεια θα μετακινηθούν στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου, προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα. Η σημερινή είναι η τρίτη βάρκα μέσα στο Μάιο που φτάνει στη Λέσβο. Άλλες δυο ήρθαν την Τετάρτη 6 Μαΐου με 51 επιβαίνοντες στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και την Κυριακή 17 Μαΐου με 19 επιβαίνοντες στα Λάψαρνα της Άντισσας.

Στα υπόλοιπα νησιά οι αφίξεις είναι μηδενικές από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στην Πάτρα από σήμερα για δειγματοληπτικούς ελέγχους τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Newsteam 0 Comments

Τριάντα ελεγκτές του ΕΟΔΥ θα επισκεφθούν σήμερα το πρωί, την 6η ΥΠΕ, όπου και θα συζητήσουν με τον διευθυντή της υπηρεσίας Γιάννη Καρβέλη και τα στελέχη της, σε πλαίσιο ενημερωτικό και οργανωτικό για το πώς και που θα κινηθούν οι μονάδες.

Στη συνάντηση θα οριστεί και το τελικό πρόγραμμα επίσκεψης των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στις περιοχές της Αχαΐας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα 12 οχήματα μεταφέρονται με νταλίκες από την Αθήνα, ενώ ήδη έχει γίνει επικοινωνία του διευθυντή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Γιώργο Μιχαλόπουλο, προκειμένου να βρεθεί χώρος για την ασφάλεια των οχημάτων.

Πηγή: patrastimes.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αγοραστός: Αν χρειασθεί ο στρατός μπορεί να αναλάβει

Newsteam 0 Comments

Αγοραστός: Αν χρειασθεί ο στρατός μπορεί να αναλάβει. Αν οι κάτοικοι του οικισμού δεν κατανοήσουν την κατάσταση, τη φύλαξη μπορεί να αναλάβει ο στρατός, δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

Δέκα από τα διακόσια άτομα προκάλεσαν την ένταση με τον κ.Τσιόδρα, υποστήριξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Την πιθανότητα αν θα χρειασθεί, να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη του οικισμού της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, μπορεί να συμβεί εφόσον δεν υπάρξουν αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη για να τηρηθεί η καραντίνα στον οικισμό και αν οι κάτοκοί του δεν αντιληφθούν στο σύνολό τους, το πρόβλημα.

Αγοραστός

Οπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ.Αγοραστός, από την περιοχή έχουν ληφθεί συνολικά 337 δείγματα, εκ των οποίων τα 200 ελήφθησαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ηδη, γίνεται ιχνηλάτηση σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, καθώς υπάρχει συσχέτιση με εκείνον της Νέας Σμύρνης, ενώ έλεγχοι θα γίνουν σε όλους τους οικισμούς των Ρομά στη θεσσαλία που είναι αρκετοί, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας.

Η ένταση που δημιoυργήθηκε είναι σύνηθες φαινόμενο για αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο . Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουν μπει μόνο οι Ρομά σε καραντίνα αλλά και άλλοι άνθρωποι και γενικότερα όλη η περιοχή που θεωρήθηκε αναγκαίο να μπει σε καραντίνα. Αυτοί μας έλεγαν : γιατί βάζετε μόνο εμάς και δεν βάζετε και την άλλη περιοχή. Υπήρχαν πέντε με δέκα άτομα μέσα σε ένα πλήθος διακοσίων ατόμων που είναι στον κόσμο τους, πραγματικά. Ο κ. Τσιόδρας πρόσπάθησε να τους απομακρύνει για να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλον , ο κ. Χαρδαλιάς προσπάθησε να τους περάσει το μήνυμα να μείνουν στα σπίτια τους και την ώρα που φεύγαμε ,αυτοί μας ζητούσαν να παραμείνουμε κι άλλο στο σημείο για να ακουστούν τα παράπονά τους αλλά οι κ.Τσιόδρας και Χαρδαλιάς έπρεπε να φύγουν για να προλάβουν την απογευματινή ενημέρωση λέει στο protothema.gr ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Διάβασε το »

ΕΟΔΥ: Σε εξέλιξη η λήψη δειγμάτων μέσα στον οικισμό Ρομά

Newsteam 0 Comments

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία λήψης δειγμάτων στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Μετά τα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα των Ρομά (29 δείγματα πάρθηκαν χθες, εκ των οποίων τα 19 βγήκαν θετικά συν το αρχικό κρούσμα), σήμερα κλιμάκιο του τοπικού ΕΟΔΥ θα λάβει 200 νέα δείγματα προς εξέταση από το ΠΓΝΛ.

Υπενθυμίζεται πως επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και συμμετέχουν γιατροί από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Πηγή: onlarissa.gr

Διάβασε το »

Ενισχύονται με 8μελές Κλιμάκιο του Ελληνικού Στρατού οι υγειονομικές δομές

Newsteam 0 Comments

Παρουσιάστηκε στην Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καστοριάς το οκταμελές υγειονομικό κλιμάκιο του Ελληνικού Στρατού προκειμένου να ενισχύσει το υπάρχον δυναμικό του Δήμου στην περιοχή της Μεσοποταμίας, η οποία ως γνωστόν βρίσκεται σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Κατά την υποδοχή τους, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού & Αθλητισμού, κ. Πέτρος Δοκόπουλος μαζί με την Διευθύντρια Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Καστοριάς, κ. Βικτωρία Καρκαρέτσου τους καλωσόρισαν και τους ενημέρωσαν πλήρως για όλα τα σχετικά ζητήματα.

Με τηλεφωνικό κέντρο που βρίσκεται στο Γραφείο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καστοριάς, οι στρατιωτικοί γιατροί του Κλιμακίου, με τον επικεφαλής Αρχίατρο-Ταγματάρχη, ο οποίος είναι και μέλος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, θα συμβάλλουν στην καταγραφή και χαρτογράφηση των περιστατικών που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας καθώς επίσης και των καθημερινών τυχόν αναγκών ευπαθών ομάδων της συγκεκριμένης περιοχής.

Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί από την Τρίτη 7 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι αριθμοί είναι:

246 70 21 026 (με πολλαπλές γραμμές) και κινητό: 694 94 89 800 και προστίθενται στις υπάρχουσες τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούν αποκλειστικά για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας: 246 70 62 141, 246 70 61 202, 246 70 61 769 και 694 29 81 111

Διάβασε το »

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε ξενοδοχείο της Αθήνας για τους Έλληνες από τις Βρυξέλλες

Newsteam 0 Comments

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει σε λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προκειμένου να πάρει δείγματα από τους Έλληνες οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από τις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

Εφόσον τα τεστ στα οποία θα υποβληθούν για κορονοϊό βγουν αρνητικά τα άτομα αυτά αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να τεθούν στην υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα.

Στο ίδιο ξενοδοχείο σε αυστηρή καραντίνα βρίσκονται και οι αλλοδαποί από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος οι οποίοι είναι αρνητικοί στον κορονοϊό.

Οι ίδιοι μπήκαν στην Ελλάδα με προσωρινές άδειες και δεν επιτρέπεται να βγουν από τα δωμάτια τους. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όπως και σε αλλά στο κέντρο της Αθήνας όπου φιλοξενούνται Έλληνες και αλλοδαποί υπάρχουν έντονα αστυνομικά μέτρα όπως επίσης και κλιμάκια της Πυροσβεστικής.

Διάβασε το »