Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, videoΑλεξάνδρεια Ημαθείας. Πήγε στο κέντρο υγείας με το φίδι που τον τσίμπησε

Newsteam 0 Comments

Όχι δεν πρόκειται για σκηνή από τον γνωστό ήρωα του κινηματογράφου Κροκοδειλάκια, αλλά από το Κέντρο Υγείας όπου άνδρας πήγε εκεί με το φίδι που τον δάγκωσε!! Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας εξεπλάγησαν με το πρωτότυπο περιστατικό και προσπάθησαν να δώσουν στον τραυματία άμεσα τις πρώτες βοήθειες.

 

 

 

 • Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomi.news o 55χρονος παρά τις εκκλήσεις των γιατρών και αφού εξέτεσαν το τσίμπιμα στο δάκτυλο του χεριού του αρνήθηκε να του χορηγηθεί ο κατάλληλος αντιοφικός ορός και αποχώρησε από το Κέντρο Υγείας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι βρισκόταν και υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

 

 

Γιατροί και νοσηλευτές προσπάθησαν να κρατήσουν τον 55χρονο στο Κέντρο Υγείας ωστόσο αυτός και το άτυχο φίδι που βρήκε τον μπελά του αποχώρησαν χωρίς δευτερη σκέψη. Γιατροί και νοσηλευτές αξίζουν συγχαρητήρια καθώς ανταποκρίθηκαν άψογα, με απόλυτο επαγγελματισμό και ιδιαίτερη ψυχραιμία! Το φίδι μάλλον δεν ήταν δηλητηριώδες και μαζί με τον 55χρονο συνεχίζουν το δικό τους ταξίδι…

 

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Bόλου

Newsteam 0 Comments

Μια σειρά δεσμεύσεων έλαβαν οι Βουλευτές Μαγνησίας, της Ν.Δ. για θέματα που αφορούν στην υγεία και την περίθαλψη στον Δήμο Βόλου.

Οι δεσμεύσεις τέθηκαν απ΄τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη ενώ όπως τονίστηκε, σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας, προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Ακτινοθεραπείας, για τη θεραπεία των νοσούντων από καρκίνο, η επέκταση του Γαστρεντερολογικού Τμήματος για τη μελλοντική λειτουργία και ΕRCP, η δημιουργία Νευρολογικού Τμήματος με αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Παράλληλα, υπήρξε η δέσμευση του να λειτουργήσει ο υπερβαρικός θάλαμος προς όφελος των πολιτών.

Επίσης, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Bόλου, ενώ ολοκληρώνονται οι κρίσεις των δεκατεσσάρων μόνιμων ιατρών για το Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου, οι Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και η κ. Ζέττα Μακρή, η οποία, λόγω διήμερης περιοδείας της στα νησιά των Β. Σποράδων, εκπροσωπήθηκε από τη Διευθύντρια του πολιτικού της γραφείου κ. Φ. Στριάγκα είχαν χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους Βουλευτές, ότι πρόκειται να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Bόλου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ότι θα υπογραφούν νέες συμβάσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με ιδιώτες ιατρούς. Επίσης, ετέθη το ζήτημα των προκηρύξεων θέσεων ιατρών, που κρίνονται κατά κανόνα άγονες, στα νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ικανοποίηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων μετά την συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός τόνισε, ότι οι συγκεκριμένες θέσεις θα προκηρύσσονται με βαθμό Επιμελητή Α΄ ή Διευθυντή, ώστε να συνιστούν κίνητρο για την προσέλκυση ιατρών, ενώ οι Βουλευτές Μαγνησίας πρότειναν ως επιπλέον κίνητρο να επεκταθεί και στα νησιά η κατάληψη προσωποπαγούς θέσης μετά από μία πενταετία.

Μεταξύ άλλων, ετέθησαν στον Υφυπουργό τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου λόγω υποστελέχωσης και την ανάγκη προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε, ότι ολοκληρώνονται οι κρίσεις των δεκατεσσάρων (14) μόνιμων ιατρών και εξέφρασε την πρόθεσή του, να συμπεριληφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στις μελλοντικές ετήσιες προκηρύξεις.

Νοσοκομείο Βόλου

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τους Βουλευτές Μαγνησίας στην ανάγκη άμεσης έγκρισης του νέου Οργανισμού λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος επικαιροποιήθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Ο νέος Οργανισμός λειτουργίας αυξάνει τον αριθμό των κλινών σε 460, ώστε το Νοσοκομείο να είναι αυτόνομο και προβλέπει τη λειτουργία των νέων Τμημάτων -που ήδη είναι έτοιμα-, όπως το Αιμοδυναμικό και το Τμήμα Απεικονίσεων με το μαγνητικό τομογράφο.

Χαρακτηριστικά, όπως επεσήμαναν οι Βουλευτές Μαγνησίας, το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε ένα παράδοξο ζήτημα, να έχουμε Τμήματα που δεν περιλαμβάνονται στον Οργανισμό και να μην μπορούμε να προκηρύξουμε θέσεις με το γνωστικό αντικείμενο αυτών των Τμημάτων.

Με τον νέο Οργανισμό, το Νοσοκομείο θα καλύψει τις ανάγκες των πολιτών σε νέες ειδικότητες, όπως αγγειοχειρουργική, θωρακοχειρουργική, παιδοχειρουργική κ.ά..
Επιπροσθέτως, τονίστηκε ότι είναι υψηλής προτεραιότητας η ίδρυση Τμήματος Ακτινοθεραπείας, για τη θεραπεία των νοσούντων από καρκίνο.

Μέχρι σήμερα, σε ετήσια βάση, περίπου 600 ασθενείς με καρκίνο που έπρεπε να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, αναγκάζονται να μεταβαίνουν, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα, είτε σε ιδιωτικά κέντρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με επιπλέον έξοδα και ψυχική ταλαιπωρία.

Επίσης, ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου προβλέπει τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής, καθώς πραγματοποιούνται ετησίως περίπου 5.000 χημειοθεραπείες στον Βόλο και πολλές άλλες σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Προβλέπεται η επέκταση του Γαστρεντερολογικού Τμήματος για τη μελλοντική λειτουργία και ΕRCP.

Προβλέπεται η δημιουργία Μονάδας Παρηγορικής Ιατρικής. Ειδικά η παρηγορική φροντίδα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και συνιστά θεμελιώδη ανθρωπιστική υποχρέωση της Πολιτείας, προσφέροντας ανακούφιση στους χρονίως πάσχοντες καρκινοπαθείς και στους ασθενείς με εκφυλιστικές παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος κλπ.

Προβλέπεται η δημιουργία Νευρολογικού Τμήματος με αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων

Επιπλέον, οι Βουλευτές έθεσαν υπόψιν του Υφυπουργού, το ζήτημα της ανάπτυξης Τμήματος Υπερβαρικής Ιατρικής εντός του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Είναι δεδομένη η επικείμενη αύξηση του ενδιαφέροντος για τον καταδυτικό τουρισμό στη Μαγνησία, αρχής γενομένης από τα καταδυτικά πάρκα σε Αλόννησο και στην περιοχή του Αλμυρού.

Σε πρόσφατη μάλιστα συνάντηση του Χρήστου Μπουκώρου με τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη, ο τελευταίος διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Μαγνησίας ότι θα προβεί στην αύξηση του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κατά 200.000 ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει ο υπερβαρικός θάλαμος προς όφελος των πολιτών.

Είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας του θαλάμου αποσυμπίεσης- ο οποίος αποτελεί δωρεά από το Νοσοκομείο Αγ. Παύλος της Θεσσαλονίκης- καθώς αυτή τη στιγμή αντίστοιχος θάλαμος υπάρχει μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ο οποίος είναι εξαιρετικά χρήσιμος τόσο στην αντιμετώπιση της νόσου των δυτών, όσο και σε άλλες παθήσεις, όπως διαβητικές ισχαιμίες των κάτω άκρων και λοιμώξεις.

Τέλος, οι Βουλευτές αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν στις επείγουσες διακομιδές από τις πολύ μακρινές ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Ο Υφυπουργός διευκρίνισε, ότι το ΕΚΑΒ ενισχύθηκε με 10 επιπλέον εργαζομένους και πέραν της δυνατότητας αεροδιακομιδής, θα διατεθεί μελλοντικά στις Σποράδες ένα σκάφος που θα ανήκει στο λιμενικό, το οποίο θα βοηθά στην διακομιδή ασθενών.

Πηγή: magnesianews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Λουκέτο στα ιατρεία έξω από τα ΚΥΤ σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Newsteam 0 Comments

Στο έλεος της πανδημίας αφήνονται οι πρόσφυγες, λίγες μόλις ώρες αφού σήμανε συναγερμός στη χώρα μας μετά την απότομη αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού.

Σε μια λοιπόν κρίσιμη περίοδο, αποφασίζεται να κλείσουν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης τα τρία εξωτερικά ιατρεία- εξεταστήρια ιχνηλάτησης για πιθανά κρούσματα σε πρόσφυγες και μετανάστες που λειτούργησε με χρηματοδότησή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έξω από τα τρία Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, όπως μεταδίδει ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδα stonisi.gr.

Τα τρία εξωτερικά ιατρεία είχαν ξεκινήσει στη λειτουργία τους με πρωτοβουλία της Περιφερειακής στις 28 Μαρτίου.

Ήταν ένας απαραίτητος και καθοριστικός κρίκος στην αλυσίδα μιας πρώτης εξέτασης των αιτούντων άσυλο, πριν τα ύποπτα κρούσματα μεταφερθούν στα νοσοκομεία των νησιών εξηγεί στο Ν ο γιατρός, Νάσος Γαλής που υπηρετούσε στο ιατρείο έξω από το ΚΥΤ Λέσβου.

Δεν ενδιαφέρεται κανείς

Το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε περί τις 173.000 ευρώ για σκοπούς απολύμανσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στο Ν αντί να σπαταλήσουμε τα χρήματα για γάντια και αντισηπτικά μόνο, τα διαθέσαμε για να στελεχωθούν ιατρεία έξω από τα ΚΥΤ, ώστε να οχυρωθούν καλύτερα οι νησιώτες.

Εντός του ΚΥΤ Μόριας παραμένουν μόνο τρεις γιατροί του ΕΟΔΥ που εξετάσουν τους νεοεισερχόμενους σε καθημερινή βάση πλην Σαββατοκύριακου οι οποίοι είναι οι ίδιοι που εργάζονταν και πριν την πανδημία, όπως μεταδίδει το Ν.

Το ιατρείο της Περιφέρειας λειτουργούσε σε 24ωρη βάση, με τον κ. Γαλή να εξηγεί ότι εξέταζε και τα έκτακτα περιστατικά και τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα να αποσυμφορηθεί σημαντικά το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και να μειωθούν τα δρομολόγια του εΚΑΒ.

Τα χρήματα εξαντλήθηκαν και τα ιατρεία έκλεισαν στα τέλη του περασμένου Μαΐου, πλην της Χίου έξω από τη ΒΙΑΛ που λειτούργησε εθελοντικά από τους γιατρούς για 10 ημέρες ακόμα, καθώς στη ΒΙΑΛ δεν υπάρχουν γιατροί σε ΜΚΟ.

Για την εξέλιξη έχουν ενημερωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και το υπουργείο Μετανάστευσης και η αδυναμία λήψης απόφασης, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας των πληθυσμών των νησιών. Κανείς δεν ενδιαφέρεται τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Πηγή: in.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Newsteam 0 Comments

Στη Θάσο βρέθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί ο υπουργός επισκέφτηκε και το Κέντρο Υγείας Πρίνου, προσφέροντας, μάλιστα, ο ίδιος υγειονομικό υλικό, με αποτέλεσμα να αποκομίσει τις θερμές ευχαριστίες του προσωπικού του Κέντρου και του διευθυντή του, Θωμά Αγγελόπουλου.

Το ευχαριστώ του Θωμά Αγγελόπουλου

Σήμερα είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή να υποδεχθούμε στο χώρο του Κ. Υ. ΠΡΙΝΟΥ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο. Ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θάσο βρήκε τον χρόνο να μας επισκεφθεί προσκομίζοντας ο ίδιος και ένα δέμα με είδη ατομικής προστασίας. Είναι γνωστό και συγκινητικό το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργού για το νησί και το Κ. Υ. ΠΡΙΝΟΥ-Θάσου. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

#tdi_1_673 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A0-CE-B1-CE-BD-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CF-89-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-CF-82-CF-80-CF-81-CE-AF-CE-BD-CE-BF-CF-821-7-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_673 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A0-CE-B1-CE-BD-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CF-89-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-CF-82-CF-80-CF-81-CE-AF-CE-BD-CE-BF-CF-822-3-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_673 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A0-CE-B1-CE-BD-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CF-89-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-CF-82-CF-80-CF-81-CE-AF-CE-BD-CE-BF-CF-823-2-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Πηγή: kavalapost.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Οικίσκο ISO BOX στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού πρόσφερε ο Χ. Μπουκώρος

Newsteam 0 Comments

Σε δήλωσή του για την προσφορά οικίσκου ISO BOX στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρ. Μπουκώρος, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Μετά από αίτημα του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Δημήτρη Ξηραδάκη εξασφάλισα και με χαρά παρέδωσα έναν οικίσκο ISO BOX, μαζί με τον αναγκαίο εξοπλισμό κλιματισμού, για την εξέταση των ύποπτων κρουσμάτων COVID-19.

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού, απαιτείται η εξέταση των πιθανών κρουσμάτων να διενεργείται εκτός των κέντρων υγείας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Ο συγκεκριμένος οικίσκος ISO BOX έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αλμυρού και να το θωρακίσει απέναντι στον κορoνοϊό, καθώς πρόκειται για έναν χώρο που θα εξετάζονται τα ύποπτα κρούσματα, εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο διασποράς του ιού προς το προσωπικό και τους ασθενείς του κέντρου υγείας.

Οι θερμές ευχαριστίες της υπεύθυνης ιατρού για την αντιμετώπιση των υπόπτων κρουσμάτων κορoνοϊού, κ. Πιπέρκου Φιλίτσας, αποδεικνύουν την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου οικίσκου.

Πηγή: e-thessalia.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ο Σύλλογος εργαζομένων 1ου Κ.Υ. Σαλαμίνας ενημερώνει για τον ιατρικό εξοπλισμό

Newsteam 0 Comments

Ύστερα από καταγγελία στην kedenews.gr για ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας ο Σύλλογος ενημερώνει τα εξής:

To 1o Kέντρο Υγείας Σαλαμίνας παραμένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο/ 365 ημέρες τον χρόνο

Είναι δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που σημαίνει ότι δεν έχει όλες τις ειδικότητες ιατρών, δεν νοσηλεύει ασθενείς, παρέχει πρώτες βοήθειες και φροντίδα υγείας.

Συγκεκριμένα έχει τις εξής ειδικότητες:

 • Γενικής Ιατρικής
 • Ακτινολογικό με ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα νέας γενιάς και μηχανήματα υπερήχων.
 • Γυναικολόγο και αντίστοιχο εργαστήριο
 • Δερματολόγο και αντίστοιχο ιατρείο

Το ακτινολογικό τμήμα ουδέποτε σταμάτησε την λειτουργία του όπως και όλα τα άλλα τμήματα, παρά μονάχα για λόγους συντήρησης, αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων Κ.Υ.Σ

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

Newsteam 0 Comments

Τραγική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Τα προβλήματα μεγαλώνουν όπως περιγράφουν ασθενείς και συγγενείς. 

Στο νησί οι μόνοι κάτοικοι είναι περίπου ‎39.283 ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται. Όσοι χρειαστούν ιατρική φροντίδα έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν όλο τους τον εαυτό για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Σύμφωνα με καταγγελία στην Kedenews ασθενής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας γιατί χτύπησε το πόδι του. Αφού έγινε η απαιτούμενη θερμομέτρηση για τον κορονοϊό, τον ρώτησαν που πονάει. Στην συνέχεια οι νοσηλευτές εξήγησαν πως δεν λειτουργεί το μηχάνημα ακτινογραφίας και ούτε υπάρχει ορθοπεδικός. Χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις και χωρίς καμία διάγνωση τύλιξαν το πόδι του ασθενή και του πρότειναν να περιμένει 15 ημέρες χρησιμοποιώντας πάγο. Η δεύτερη λύση ήταν να επισκεφτεί τα νοσοκομεία της Αθήνας ή να πάει σε ιδιώτη γιατρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακτινολογικό δεν λειτουργεί τουλάχιστον από το 2018 και κάθε φορά ακούγεται η ίδια δικαιολογία.

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

Newsteam 0 Comments

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε η βουλευτής Κορινθίας, κα Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με τον Διοικητή κο Γρηγόρη Καρπούζη, τον Διευθυντή ΕΣΥ κ. Νικόλαο Καμπά, τον πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων κο Κωνσταντίνο Μπάρλα, τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κο Παντελή Αρβανιτάκη καθώς και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κο Χρυσοβαλάντη Μέλλο.

Κατόπιν η βουλευτής Κορινθίας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κιάτου καθώς και το Κέντρο Υγείας Γκούρας, όπου ενημερώθηκε από τους Διευθυντές κ. Αναστάσιο Χωρέμη και κ. Αλέξανδρο Χαρτσιά για την λειτουργία των συγκεκριμένων υγειονομικών δομών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η βουλευτής Κορινθίας κα Σούκουλη: Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ δια ζώσης τους ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν την μεγαλύτερη μάχη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Ευχαρίστησα προσωπικά τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, κ. Καρπούζη καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου Κορίνθου για το εξαιρετικό έργο τους.

Οι Ήρωες του Σήμερα αξίζουν την έμπρακτη αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη όλων μας. Αποτελούν παράδειγμα επαγγελματισμού και υπευθυνότητας για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Εξέφρασα για ακόμη μια φορά την προσωπική μου δέσμευση ότι όπως και πριν από την υγειονομική κρίση θα σταθώ δίπλα στα δίκαια αιτήματά τους για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υγειονομικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες της Κορινθίας μας. Αποτελεί την απόλυτη πολιτική μου προτεραιότητα.

Παράλληλα θα επιθυμούσα να σταθώ στο σημαντικό έργο που επιτελεί το υγειονομικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας του Τόπου μας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, διασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πηγή: korinthostv.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Νεκρός 20χρονος στην Αταλάντη – Τον καταπλάκωσε τρακτέρ

Newsteam 0 Comments

Τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν νεαρό άνδρα Αλβανικής καταγωγής, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (10/5) στο Μεγαπλάτανο, στην Αταλάντη.

Ο άτυχος νέος, περίπου 20 ετών, είχε πάρει το τρακτέρ για να πάει στο κτήμα με τις ελιές για εργασίες. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το τρακτέρ ανατράπηκε, πιθανόν πατώντας στην άκρη του δρόμου καταπλακώνοντας τον οδηγό του.

Διερχόμενος είδε τον άτυχο νεαρό και άμεσα κάλεσε βοήθεια. Δύο πυροσβεστικά οχήματα από το ΠΚ Αταλάντης έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν τον 20χρονο, ο οποίος και διακομίστηκε στο ΚΥ Αταλάντης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το ΑΤ Λοκρών.

Πηγή: lamiareport.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη και δωρεά υγειονομικού υλικού στο Κ.Υ Νότιας Κέρκυρας

Newsteam 0 Comments

Επίσκεψη στο κέντρο υγείας σαν υπεύθυνος της επιτροπής covid-19 του Δήμου Νοτίου Κέρκυρας πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαγιάς.

Δώρισε καθαριστικά , αντισηπτικά καθαρισμού χεριών καθώς και 600 μάσκες προστασίας .
Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Σαγιά θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο δωρεά από μέρος του Δήμου Νοτίου Κέρκυρας, στολών προστασίας .

Στην επιτροπή συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες ο κ. Καββαδίας Αλέξανδρος πνευμονολόγος, ο κ. Πολίτης Νικόλαος, χειρουργός, ο πιστοποιημένος για θέματα covid-19 κ Μήλιος Γεώργιος, Γενικός ιατρός καθώς και ο συνταξιούχος Σαγιάς Ανδρέας ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας.

Η επιτροπή σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας έχει ήδη από καιρό κάνει τις απαραίτητες ενέργειες συντονισμού και συνεννόησης με τις διάφορες υπηρεσίες και φορείς.

Πηγή: kerkyrasimera.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πέθανε 49χρονος από τσίμπημα μέλισσας – Είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Newsteam 0 Comments

Δεν τα κατάφερε ο 49χρονος από τα Φάρσαλα που μετά από 20 περίπου ημέρες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας απεβίωσε προχθές και κηδεύτηκε χθες από τον Ι.Ν. του Αγίου Λάζαρου.

Ο άτυχος Νίκος Ναπ. Βουλγαράκης, επαγγελματίας αυτοκινητιστής, είχε υποστεί αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα μέλλισας.

Αρχικά, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων για τις πρώτες βοήθειες και κατά τη διακομιδή του προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, έπαθε απανωτά εμφράγματα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή μετά από 20 ημέρες κατέληξε.

Ο Νίκος ήταν ένα αγαπητό και εκλεκτό μέλος της κοινωνίας των Φαρσάλων.

Πηγή: ilarissa.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή του Δημάρχου Καστοριάς Γ. Κορεντσίδη στον Υπουργό Υγείας

Newsteam 0 Comments

Την άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή μας έχει ομαλοποιηθεί σε σημαντικότατο βαθμό, ο Δήμαρχος Καστοριάς, μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, που τόσο πολύ δοκιμάστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν το τελευταίο διάστημα τονίζει στον Υπουργό ότι μία τέτοια απόφαση θεωρείται απαραίτητη και αυτονόητη.

Επισυνάπτεται η επιστολή

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

ΚΟΙΝ.:
1. Βουλευτή Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια
2. Βουλευτή Καστοριάς, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου
3. Διοίκηση 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας
4. Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Μεσοποταμίας

ΘΕΜΑ: Άμεση Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ως γνωστόν η περιοχή μας, βίωσε μία πρωτόγνωρη και δύσκολη δοκιμασία από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά τηρώντας πιστά όλες τις επίσημες οδηγίες και εφαρμόζοντας πλήρως όλες τις αποφάσεις των αρμοδίων φορέων και οργάνων της πολιτείας, βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση να έχει μηδενικά κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καστοριάς να έχει ομαλοποιηθεί σε σημαντικότατο βαθμό.

Για τον λόγο αυτόν κρίνεται απαραίτητη και θεωρείται αυτονόητη η άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσοποταμίας, το οποίο, λόγω της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης που είχε επιβληθεί στην περιοχή, με σχετικές Αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σταμάτησε την λειτουργία του για να μεταφερθεί το προσωπικό του στο Νοσοκομείο Καστοριάς για την αντιμετώπιση των περιστατικών του κορονοϊού.

Πρόκειται για μία Δημοτική Ενότητα όπου κατοικούν 5.500 περίπου κάτοικοι, οι οποίοι πέρα από τα πολλά και πρωτόγνωρα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην καθημερινότητά τους το τελευταίο αυτό διάστημα, νιώθουν αγχωμένοι και φοβισμένοι από την έλλειψη παρουσίας γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού στο κλειστό πλέον Κέντρο Υγείας.

Μεταφέροντας την αγωνία 5.500 κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκαν ζητείται η άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας για την καθημερινή βοήθεια και φροντίδα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας.

Γιάννης Κορεντσίδης

Δήμαρχος Καστοριάς

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Διαμαρτυρία γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο: Να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών άμεσα

Newsteam 0 Comments

Σε νέα διαμαρτυρία μέσα σε διάστημα μικρότερο από έναν μήνα προχώρησε ο Σύλλογος Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και Κέντρων Υγείας του Νομού (ΕΙΝΚΥΛ), έξω από το ΓΝΛ, το πρωί της Τρίτης.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται, κλιμακώνουν τους αγώνες τους και ζητούν νέες προσλήψεις γιατρών, ενόψει του νέου κύματος του κορωνοϊού που θα έρθει όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης.

Αναλυτικά μεταξύ άλλων σημείωσε επίσης:

Τα αιτήματά μας είναι τα αυτονόητα: προσλήψεις προσωπικού, όλα τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και στο δικό μας το ΓΝΛ λείπουν δεκάδες γιατροί, εκατοντάδες νοσηλευτές και υπόλοιπο προσωπικό. Έχουν έρθει ελάχιστοι με ολιγόμηνες συμβάσεις.

Πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατί ναι μεν τελειώνει το πρώτο κύμα του ιού, αλλά θα υπάρξουν και πιο σημαντικά κύματα όπου θα νοσήσει, όπως λένε οι ειδικοί, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πρέπει να υπάρχουν πάνω από 160 γιατροί στο ΠΓΝΛ..

Τα αιτήματα είναι τα εξής:
 • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών,νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του νοσοκομείου.
 • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Πλήρες ωράριο και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους.
  Είμαστε αντίθετοι στο μπάλωμα των ελλείψεων στα νοσοκομεία με τις μετακινήσεις από την ΠΦΥ –Κέντρα Υγείας, η οποία με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται περαιτέρω.
 • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
 • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
 • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
 • Διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό περιοδικά σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή με ύποπτα κρούσματα και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με επαφές με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή: onlarissa.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τραγικό δυστύχημα: Άνδρας παρέσυρε με αυτοκίνητο τη σύζυγό του

Newsteam 0 Comments

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο χωριό Ξηρόκαμπος του Δήμου Μετεώρων. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας ηλικιωμένος παρέσυρε με το όχημα του (κατά πληροφορίες γεωργικός ελκυστήρας) και τραυμάτισε θανάσιμα την σύζυγό του η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Καλαμπάκας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.

Πηγή: trikalavoice.gr

Διάβασε το »

Ζημιές 7.719 ευρώ στο Κ.Υ. Σχηματαρίου από συγγενείς θύματος του κορονoϊού

Newsteam 0 Comments

Ζημιές ύψους 7.719 ευρώ προκάλεσαν στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου οι συγγενείς μιας ασθενούς η οποία υπέκυψε ύστερα από μάχη με τον κορονοϊό.

Εξοργισμένοι από την τραγική κατάληξη οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας έσπασαν πόρτες και τζάμια και ξήλωσαν κουφώματα του κτιρίου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, υπέγραψε την Πέμπτη την απόφαση έγκρισης για την αποκατάσταση ζημιών του ΚΥ Σχηματαρίου που προκλήθηκαν λόγω επίθεσης, ύστερα από σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας για τις καταστροφές που προκλήθηκαν και τα μέτρα για την ασφάλεια προσωπικού και των εργαζομένων.

Τι αναφέρει η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, εξοπλισμός και υποδομές του εν λόγω ΚΥ υπέστησαν ζημιές και φθορές λόγω επίθεσης από συγγενείς ασθενούς η οποία απεβίωσε και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του ΚΥ εν μέσω περιόδου έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Έτσι, αντικαθίστανται δύο δίφυλλες ανοιγόμενες πόρτες αλουμινίου 1,40 Χ 2,15 με τρίπλεξ τζάμι, δύο δίφυλλες πόρτες 1,70 Χ 3,10 με φεγγίτη, τρία σταθερά πλαίσια με τζάμι τρίπλεξ 1,95 Χ 3,10 και ένα σταθερό πλαίσιο με τζάμι 3,40 Χ 3,10.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η υποδιευθύντρια του κέντρου υγείας Σχηματαρίου, γιατρός Ελένη Ζυγούρη είπε ότι το περιστατικό δεν είχε σχέση με τον κοροναϊό. Στους συγγενείς της ασθενούς δεν άρεσε η αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς του κέντρου υγείας. Για όσα έγιναν εκείνη την μέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο δήμος Τανάγρας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου καθώς και τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στον εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης που οι δομές Υγείας θεωρούνται απαραίτητες, όσο ποτέ άλλοτε, για τους συνανθρώπους μας.

Αναφερόμενος στο συμβάν ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, τόνισε ότι σήμερα, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η στήριξη των ανθρώπων που προασπίζονται την Υγεία και δίνουν καθημερινή μάχη για όλους μας θα πρέπει να είναι αμέριστη.

Είναι ιδιαίτερα θλιβερό, να παρουσιάζονται από κάποιους μεμονωμένους πολίτες, τέτοια περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς. Τέτοια γεγονότα δείχνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού, προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν μας τιμούν, αποτελούν εξαίρεση και δεν μας αντιπροσωπεύουν ως δήμο και ως κοινωνία.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Αίτημα του δημάρχου για ενίσχυση του προσωπικού του Κ. Υγείας Βελεστίνου

Newsteam 0 Comments

Την ενίσχυση του προσωπικού του Κ. Υγείας Βελεστίνου ζητά με αίτημά του στην 5η ΥΠΕ, ο δήμαρχος Ρ. Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα:

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας εκθέσω και να αιτηθώ τα κάτωθι:
Όπως, γνωρίζετε στα γεωγραφικά όρια του Νομού Μαγνησίας με Λάρισας βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που καλείται να καλύψει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή του Νομού Μαγνησίας, καθώς και χωριά της Λάρισας που βρίσκονται χιλιομετρικά πιο κοντά στη περιοχή μας από τις άλλες πρωτοβάθμιες δομές της Λάρισας.

Λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια καλύπτοντας άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Παρά τις μειωμένες παροχές πλέον του Κέντρου Υγείας (εργαστήρια κλπ,) ο πληθυσμός εξυπηρετείται καθημερινά αποσυμφορίζοντας τακτικά και επείγοντα ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου.

Στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας που βρίσκεται η χώρα μας αυτές τις μέρες και το εθνικό σύστημα, οι ανάγκες σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Το γνωρίζουμε όλοι ότι είναι σημαντικό η στελέχωση των νοσοκομείων, σίγουρα, όμως, πρέπει να είμαστε παρών και για τις ανάγκες τις πρωτοβάθμιας αφού από εδώ και στο εξής θα πρέπει να εκπαιδευτεί ο πληθυσμός στις νέες συνήθειες και στο νέο τρόπο ζωής για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού.

Θεωρούμε ότι η μετακίνηση ιατρών του Κέντρου Υγείας στο Νοσοκομείο θα αλλάξει προσωρινά την εικόνα του Νοσοκομείου αφήνοντας ακάλυπτη την περιοχή μας και αν βρεθούμε αντιμέτωποι με κρούσματα στη περιοχή μας δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες μας, όπως συμβαίνει σήμερα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε, αναγνωρίζουμε, όλοι μας τη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας που δυστυχώς είναι υποστελεχωμένο. Κατανοούμε τη μεγάλη ανάγκη σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, αλλά ταυτόχρονα και οι ανάγκες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στα Κέντρα Υγείας είναι τεράστιες.

Οι πολίτες της επαρχίας χρειάζονται στελεχωμένα Κ.Υ. με άμεση πρόσληψη προσωπικού, ώστε να ενδυναμωθούν και να μην αποδυναμώνονται.

Αίτημα της Δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση, η στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και η συνεχής αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε να είμαστε αντάξιοι του εξυπηρετούμενου αγροτικού πληθυσμού, των εργαζομένων της βιομηχανικής περιοχής, καθώς και των συμβάντων της ΠΑΘΕ.

Πηγή: magnesianews.gr

Διάβασε το »

Προμήθεια έγχρωμου υπερηχοκαρδιογράφου για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου

Newsteam 0 Comments

Ο δήμος Μυκόνου αποφάσισε την αγορά έγχρωμου υπερηχοκαρδιογράφου, ύψους 24.800,00€, για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας.

Το εν λόγω μηχάνημα αποτελεί σύγχρονη ευέλικτη πλατφόρμα υπερηχοκαρδιογραφίας πρωτοποριακού, εργονομικού σχεδιασμού, η οποία συνδυάζει υψηλές αποδόσεις, άριστη ποιότητα απεικόνισης και πρωτοποριακές τεχνολογίες και διαγνωστικές τεχνικές τόσο για διαθωρακικές και διοισοφάγειες καρδιολογικές εξετάσεις, όσο και για εξετάσεις περιφερικών αγγείων, οργάνων άνω- κάτω κοιλίας, μικρών και επιφανειακών οργάνων, μαιευτικές/γυναικολογικές, παιδιατρικές, νεογνικές, μυοσκελετικού, ουρολογίας και διακρανιακές εφαρμογές.

Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κ. Κουκάς, είπε:

Θωρακίζουμε το Κέντρο Υγείας του νησιού μας και δημιουργούμε τις βάσεις για καλύτερη ιατρική περίθαλψη στους συμπολίτες μας. Η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία κάτι που έχει καθοριστική σημασία όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ζωή.

Το Κέντρο Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή και το αποδεικνύουμε έμπρακτα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: naxostimes.gr

Διάβασε το »

Μειωμένα τα ύποπτα για κορονοϊό περιστατικά στα Κέντρα Υγείας της Πάτρας

Newsteam 0 Comments

Κάθε εβδομάδα και λιγότερα περιστατικά ύποπτα για κορονοϊό καταγράφουν τα κέντρα υγείας που λειτουργούν ως κυματοθραύστες των κυμμάτων πολιτών που εμφανίζουν συμπτώματα που προσιδιάζουν σε εκείνα που προέρχονται από την covid-19.

Η εικόνα της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας είναι καλή και βελτιώνεται καθημερινά, ωστόσο γιατροί και νοσηλευτές των κέντρων υγείας δεν καθησυχάζουν και βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε περιστατικό.

Το thebest.gr μίλησε με τον αναπληρωτή επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Νότιου Τομέα Πατρών, ο οποίος μας ενημέρωσε για την εικόνα των περιστατικών που έχουν διαχειριστεί το τελευταίο διάστημα.

 

Αισιόδοξα τα νέα από τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας

Από την ημέρα που ρίχτηκαν στην μάχη της πανδημίας του κορονοϊού και επίσημα τα κέντρα υγείας της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, καταγράφουν πλήθος ύποπτων περιστατικών τα οποία ανάλογα με την κλινική τους εικόνα προωθούνται για περαιτέρω εξετάσεις.

Η εικόνα που μας μετέφερε ο κ. Μαντζουράνης αντικατοπτρίζει και εκείνη των δύο άλλων κέντρων υγείας, με τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι σε διαρκή επαφή και μέσω τηλεδιασκέψεων και υπο τον υπεύθυνο λοιμωξιολόγο Χαράλαμπο Γώγο, ώστε να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα των ύποπτων και προς εξέταση για κορωνοϊό περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μέχρι ώρας δεδομένα για την Πάτρα και γενικότερα την Αχαΐα, δείχνουν καθησυχαστικά, ωστοσο παραμένει ο φόβος μιας υγειονομικής βόμβας που θα προκαλέσει εξάρσεις.

Διάβασε το »

Τοποθέτηση προκατασκευασμένων οικίσκων στα Κέντρα Υγείας για την υποδοχή και διαλογή κρουσμάτων COVID-19

Newsteam 0 Comments

Στη δωρεάν παραχώρηση και τοποθέτηση δύο πλήρως εξοπλισμένων προκατασκευασμένων αιθουσών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ιατρεία υποδοχής και διαλογής ασθενών με COVID-19 στα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, προχώρησε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. κατόπιν σχετικής πρότασης του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη και στηρίζοντας έμπρακτα – με την κίνηση αυτή – τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 14 Απριλίου ειδικό τεχνικό συνεργείο παρουσία του εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ, του Δημάρχου κ. Μ. Φραγκάκη και στελεχών της δημοτικής αρχής, προχώρησε στην τοποθέτηση των δύο οικίσκων σε εξωτερικούς χώρους των ανωτέρω Κέντρων Υγείας, προκειμένου να γίνεται εκεί η υποδοχή και διαλογή των ασθενών με συμπτώματα COVID-19 και να μην υπάρχει συγχρωτισμός με τους υπόλοιπους ασθενείς αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των υγειονομικών δομών, ώστε να αποφεύγεται η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Η παραπάνω ενέργεια εντάσσεται στο γενικό πλέγμα πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του Δήμου Μινώα Πεδιάδος – μετά τους εκτεταμένους απολυμαντικούς ψεκασμούς σε δημόσιους χώρους όλων των οικισμών του δήμου αλλά και μιας σειράς ακόμα μέτρων – για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους δημότες.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, υπήρξε από τους Δήμους που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο COVID-19 στη χώρα μας, ενεργοποίησε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις σε τοπικό επίπεδο, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του αλλά και για τη στήριξη και παροχή αλληλεγγύης στους συνδημότες μας, που στις κρίσιμες αυτές στιγμές μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ επισημαίνει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του προς την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για την εν λόγω δωρεά, η οποία αφουγκράζεται τις ανάγκες του Δήμου και των κατοίκων αυτού.

Διάβασε το »

Νέο εξεταστήριο για κορoνοϊό στο Κέντρο Υγείας του δήμου

Newsteam 0 Comments

Νέο εξεταστήριο για κορoνοϊό στο Κέντρο Υγείας του δήμου

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση κάθε πιθανού κρούσματος COVID-19 στην Κασσάνδρα, τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας, προκάτ κοντέινερ αποκλειστικά για την εξέταση πιθανών κρουσμάτων.

Με μέριμνα του Δήμου Κασσάνδρας, σήμερα το προκάτ θα απολυμανθεί, τη Δευτέρα θα ηλεκτροδοτηθεί και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας θα το μετατρέψουν σε εξεταστήριο.

Στόχος είναι σε περίπτωση πιθανού κρούσματος, η πρώτη επαφή να γίνεται στο συγκεκριμένο εξεταστήριο ούτως ώστε ο εσωτερικός χώρος του Κέντρου Υγείας να μην επιβαρυνθεί.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά,  δήλωσε: Ευχαριστούμε την κοινότητα Ν. Φώκαιας και τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καπετάνιο για την παραχώρηση του προκάτ το οποίο τοποθετήσαμε έξω από το Κέντρο Υγείας.

Ευχαριστούμε επίσης και τον επιχειρηματία κ. Ηλία Κύρλα για την μεταφορά του καθώς και τον επιχειρηματία κ. Αργύρη Νικολαΐδη γιατί χωρίς την συμβολή τους θα ήταν δύσκολο να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα το οποίο συντόνισε η Πολιτική Προστασία του Δήμου και ευχαριστώ γι’ αυτό τον υπεύθυνο κ. Χρήστο Σερέτη.

Παράλληλα ευχαριστώ τη Διευθύντρια του Κ.Υ κ. Σοφία Δημοπούλου για την άψογη συνεργασία.

Πηγή: typothes.gr

Διάβασε το »

Κορονοϊό: 75χρονη ράβει μάσκες στο σπίτι της για το Κέντρο Υγείας

Newsteam 0 Comments

Κορονοϊό: 75χρονη ράβει μάσκες στο σπίτι της για το Κέντρο Υγείας

Τις πρώτες εικοσιπέντε υφασμάτινες μάσκες ετοίμασε η 75χρονη Αρετή Ασσυχίδου στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας. Η κα Αρετή έχει σπίτι της ραπτομηχανή και μέσα σε μια εβδομάδα ετοίμασε μια παρτίδα από μάσκες για προστασία από τον κορoνοϊό.

Τις μάσκες θα παραδώσει την Μ. Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ο εγγονός της. Μαθήματα αλληλεγγύης…

Πηγή: larissanet.gr

Διάβασε το »

Παραδόθηκαν μάσκες, ιατρικά γάντια και αντισηπτικά στο Κέντρο Υγείας

Newsteam 0 Comments

O Δήμος Στυλίδας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά και παραδόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας χθες, Κυριακή 12 Απριλίου, χειρουργικές μάσκες μιας χρήσεως, ιατρικά γάντια και αντισηπτικά χεριών υπό την εποπτεία της Δημάρχου Στυλίδας.

Η στήριξη του Δήμου ήταν άμεση στην ανάγκη που διαπιστώθηκε λόγω του κορονοϊού και της πρωτόγνωρης κατάστασης που πρέπει οι γιατροί να διαχειριστούν.

Με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της Υγείας όλων μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, ο Δήμος φρόντισε να καλύψει εγκαίρως τις ελλείψεις του Κ.Υ. παρά τις όποιες δυσκολίες.

Πηγή: lamianow.gr

Διάβασε το »

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας λόγω κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Στα πλαίσια οργάνωσης της αντιμετώπισης της επιδημίας COVID-19, και μετά τον ορισμό του Κέντρου Υγείας από την 6η ΥΠΕ ως διασυνδεόμενο με το Παν/κό Γ.Ν.Πατρών, οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, από Δευτέρα 13 Απριλίου και μέχρι νεωτέρας, θα διαρθρωθούν ως εξής:

 • Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας τροποποιείται ως εξής: θα λειτουργεί τα τακτικά του ιατρεία σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, 9.00πμ-14.00μμ και 15.30-20.30μμ. Τα ραντεβού για συνταγογράφηση, παραπεμπτικογραφία, πιστοποιητικά και ρύθμιση χρονίων νόσων θα κλείνονται τηλεφωνικά, 7.30πμ ως 12πμ στο 2693360000.
 • Η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων τροποποιείται και αυτή, για λόγους ασφαλείας και αποφυγής διασποράς της νόσου. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για κάθε Γενικό Ιατρό που υπηρετεί σε κάθε ιατρείο.
 • Παράλληλα με την 24ωρη συνεχή του λειτουργία για επείγοντα ή έκτακτα περιστατικά, από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας, θα παρακολουθούνται ασθενείς που έχουν εκτεθεί στον ιό είτε έχουν στενή επαφή με πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς και οι ασθενείς που θα εξέρχονται των νοσοκομείων, πάσχοντες από τη νόσο. Η παρακολούθηση αυτή θα γίνεται με τη χρήση ενδεδειγμένων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ιατρικών πρωτοκόλλων.
 • Στον οικίσκο που τοποθετήθηκε από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, υπάρχει εξοπλισμός για την αντιμετώπιση κάθε εκτάκτου και επείγοντος περιστατικού που θα εμπίπτει στην κατηγορία του ύποπτου για κορονοϊό κρούσματος.
 • Αναβάθμιση του ρόλου της τηλεφωνικής επαφής. Για κάθε ερώτημα που έχει να κάνει με συμπτωματολογία λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετός και βήχας ή δύσπνοια), η τηλεφωνική γραμμή του Κ.Υ. (2693360000) θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι το βράδυ και διαπιστευμένος ιατρός θα καθοδηγεί για κάθε περίπτωση. Παρακαλούνται οι ασθενείς που παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα, να επικοινωνούν με το Κ.Υ. πριν το επισκεφθούν.

Η έκτακτη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα μας και στον πλανήτη ολόκληρο, όσο και να κρατήσει, θα μας βρει Νικητές, αν #ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ# και ακολουθήσουμε τις οδηγίες που υλοποιούμε στη συντριπτική μας πλειοψηφία εδώ και ένα μήνα.

Πηγή: patrastimes.gr

Διάβασε το »

Δωρεά ενός iso box στο Κέντρο Υγείας

Newsteam 0 Comments

Ο δήμος Προσοτσάνης τοποθέτησε στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας iso box μετά από αίτημα προσωπικού.

Η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων σε εθελοντισμό και αλληλεγγύη δεν έχει προηγούμενο. Σε κάθε πόλη σε όλη την χώρα οι δωρεές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Στην Προσοτσάνη, επιχειρηματίας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, χάρισε ένα iso box στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης.

Τα isobox είναι προκατασκευασμένοι οικίσκοι και ιδανική επιλογή για την κάλυψη προσωρινών ακόμη και μόνιμων στεγαστικών αναγκών. Η προσφορά έγινε μετά από σχετικό αίτημα του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης προς τον Δήμαρχο Θόδωρο Αθανασιάδη. Ο οικίσκος τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέχοντας την δυνατότητα στο προσωπικό του Κέντρου να διαχειριστεί με ασφάλεια τα ύποπτα κρούσματα του covid19.

Με ανάρτηση στο FB προσωπικό του Κ.Υ: Από καρδιάς ευχαριστούμε τον Δήμαρχο τους Αντιδημάρχους και του υπαλλήλους του Δήμου Προσοτσάνης για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον επιχειρηματία της περιοχής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για την προσφορά.

 

Πηγή: dramini.gr

Διάβασε το »

Ζήτησαν στελέχωση και μέσα προστασίας στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Newsteam 0 Comments

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου, της Μακρυράχης, και του Πουρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Η κινητοποίηση είχε στόχο την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα ατομικής προστασίας.

Πηγή: e-thessalia.gr

Διάβασε το »