Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΘΕΜΟΣ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Η Χριστιανική Δημοκρατία αποχαιρετά τον Θέμο Στοφορόπουλο

Newsteam 0 Comments

 Την Τετάρτη, 27 Μαϊου 2020 το πρωί έφυγε από κοντά μας ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβυς ε.τ., σε ηλικία 80 ετών. Το 1988 ήταν πρέσβυς της Ελλάδας στη Λευκωσία. Διαφώνησε με την συμφωνία στο Νταβός ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, και στον Τούρκο ομόλογό του Τουργκούτ Οζάλ. Για το λόγο αυτό παραιτήθηκε αμέσως από το διπλωματικό Σώμα.

Παρά το γεγονός αυτό, δεν έπαψε ούτε στιγμή να είναι ενεργός πολίτης και να αγωνίζεται για τη σε βάθος μελέτη, ανάλυση και προβολή των Εθνικών μας Δικαίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Το ενδιαφέρον του για την Κύπρο ήταν αδιάπτωτο. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.) και ενεργό μέλος της, μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Πρωταγωνίστησε, στο πλευρό του αείμνηστου Κυπρίου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, στον αγώνα κατά του Σχεδίου Ανάν, για την αποδοχή του οποίου πίεζαν αφόρητα οι ΗΠΑ, Βρετανία, Τουρκία καθώς  και το πολιτικό κατεστημένο Αθήνας και Λευκωσίας.

Ήταν Χριστιανός της άκρας συνέπειας και πραγματικός πατριώτης,  συνδρομητής της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ και φίλος του Κινήματος της Χ.Δ.. Μας συνέδεαν κοινές θέσεις σε κορυφαία ζητήματα, όπως στα εθνικά θέματα, στο αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ουσιαστικής δημοκρατίας, της ειρήνης, της υπεράσπισης των απελευθερωτικών Κινημάτων και κυρίως του σεβασμού της ιερότητας του ανθρώπινου προσώπου.

Σε όλους τους οικείους του και σε όλους τους συναγωνιστές του, το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας και η εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας.

Ευχόμαστε ο Αναστάς Κύριος να τον κατατάξει εν σκηναίς Δικαίων και Καλό Παράδεισο.

Αθήνα 28 Μαϊου 2020

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Αποχαιρετισμός του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Θέμο Στοφορόπουλο

Newsteam 0 Comments

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του φίλου και αγωνιστή, του Πρέσβη επί τιμή με την μεγάλη και παραδειγματική συνεισφορά στο Διπλωματικό Σώμα, για την προάσπιση των γνήσιων εθνικών συμφερόντων μιας ανεξάρτητης Ελλάδας, Θέμου Στοφορόπουλου.

Ο Θέμος Στοφορόπουλος πρότυπο σεμνότητας και διακριτικότητας, χαρισματικά ευγενής, ιδιαίτερα εύστοχος στις παρεμβάσεις του και πάντα εξαιρετικά τεκμηριωμένος, υπήρξε ένας μεγάλος, αφοσιωμένος και φλογερός δημοκράτης και γνήσιος πατριώτης, μαχητής των εθνικών συμφερόντων και των εθνικών μας θεμάτων, όπως υπήρξε ένας ειλικρινής και βαθύτατα γνήσιος αγωνιστής που μάχονταν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για τα δίκια όλων των καταπιεσμένων λαών.

Ο Θέμος Στοφορόπουλος αφήνει πίσω του ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη την μεγάλη ακούραστη και συνεπή συνεισφορά του στον Κυπριακό Αγώνα, για μια Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ελεύθερη, ανεξάρτητη, χωρίς κατοχικά και ξένα στρατεύματα και ξένες στρατιωτικές βάσεις.

Ο Θέμος Στοφορόπουλος αφήνει βαθιά χαραγμένους στη μνήμη μας τους μεγάλους και συνεχείς αγώνες του για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού, από την βάρβαρη κατοχή του Ισραήλ, η οποία κατά τραγικό τρόπο έχει την αιματοβαμμένη στήριξη των ΗΠΑ και της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης.

Ο Θέμος Στοφορόπουλος δεν έζησε για να δει να γίνεται πράξη το όραμά του για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, απαλλαγμένη  από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, για μια Κύπρο ελεύθερη ενιαία και ανεξάρτητη και μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη.

Ελπίζουμε, γρήγορα, με τους αγώνες του λαού μας και όλων των λαών της περιοχής, οι πόθοι και τα οράματα του Θέμου Στοφορόπουλου να γίνουν πραγματικότητα και τότε είμαστε βέβαιοι ότι όπου και να βρίσκεται ο Θέμος, θα χαιρετήσει τη νίκη μας και θα μετάσχει στη χαρά και τα τραγούδια μας.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »