ΘΕΑΤΡΑ - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Θάνος Καληώρας: Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα – Το θέατρο υποφέρει

Newsteam 0 Comments

31 Αυγούστου 2021 19:39 Όσα είπε ο αγαπημένος ηθοποιός Ο γνωστός ηθοποιός, Θάνος Καληώρας, παραχώρησε συνέντευξη στο 7 Μέρες Tv και στον Γιάννη Βίτσα για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε το ελληνικό θέατρο λόγω του κορωνοϊού. Πώς ήταν για εσένα αυτό το ενάμισι έτος της πανδημίας; Οι άνθρωποι του θεάτρου περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Το ίδιο και όσοι δούλευαν σε συναφείς καλλιτεχνικούς χώρους. Αποδιοργανωθήκαμε πλήρως. Το θέατρο υποφέρει πάρα πολύ γιατί οι αίθουσες που περιορίζονται για παραστάσεις σε ένα ποσοστό 60-70% είναι πάρα πολύ μικρές για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας παραγωγής με τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας. Ήταν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για το χώρο μας. Ευελπιστούμε φέτος να πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Διάβασε το »

Ορέστης Τζιόβας: Στις Άγριες Μέλισσες δίνουν πενταροδεκάρες

Newsteam 0 Comments

Ο Ορέστης Τζιόβας αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο χώρος των ηθοποιών, εξαιτίας της πανδημίας, μιλώντας στο περιοδικό «Εγώ». Ο ίδιος αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να πάρει δανεικά, προκειμένου να επιβιώσει. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμα και στις Άγριες Μέλισσες λέγοντας πως αφήνει τους ηθοποιούς της να ζουν με… ψίχουλα. Όλους αυτούς τους μήνες που τα θέατρα ήταν κλειστά, πώς τα έβγαλες πέρα οικονομικά; Πολύ δύσκολα. Ζει κανείς με 534 ευρώ το μήνα; Έπαιρνα μαύρα λεφτά από κάποια άλλη δουλειά που έκανα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω. Όταν το κράτος μου δίνει 534 ευρώ, πώς θα ζήσω; Θα σκοτώσω για να ζήσω και μιλάω πολύ σοβαρά. Πήρα και μια επιστρεπτέα 2000 ευρώ, επειδή είμαι και ελεύθερος επαγγελματίας. Μου έδωσε δανεικά η αδερφή μου και κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Έχεις ένα παρουσιαστικό που θα ταίριαζε πολύ στις Άγριες Μέλισσες. Θα ήθελες να πάρεις μέρος; Γνωρίζω πως στις Άγριες Μέλισσες, εκτός των πρωταγωνιστών, τα χρήματα που παίρνουν οι υπόλοιποι είναι πολύ άσχημα. Με το πρόσχημα ότι είναι μια πάρα πολύ καλή σειρά με τεράστια επιτυχία δίνουν πενταροδεκάρες. Στη δικιά μου περίπτωση, επειδή είμαι γνωστός ηθοποιός, δεν θα συνέβαινε αυτό, αλλά καλό είναι να το αναφέρουμε. Όλοι οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται το οικονομικό σύστημα που πάει από το κακό στο χειρότερο και δίνουν με πολύ μεγάλη χαρά τον βασικό μισθό, 534 ευρώ.

Διάβασε το »

Ανοίγουν θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους – Τα νέα μέτρα που ισχύουν

Newsteam 0 Comments

Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή αφού σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα επιστροφής προς την κανονικότητα με ανοιχτά τα θέατρα σε υπαίθριους χώρους  Συγκεκριμένα, ανοίγουν τα υπαίθρια θέατρα για παραστάσεις και συναυλίες με μάσκες, αποστάσεις και πληρότητα 50%. Ακολουθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων τη Δευτέρα 31 Μαΐου ενώ στο «πρόγραμμα» από την αρχή του Ιουνίου είναι και η επανέναρξη των δεξιώσεων των γάμων και των βαπτίσεων με ανώτατο όριο τα 100 άτομα τα οποία ωστόσο έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Οι κανόνες για τα υπαίθρια θέατρα Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές. Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50% Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται διάλειμμα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου. Επίσης δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια. Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους. Η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους, είναι υποχρεωτική. Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης). Την ίδια ώρα, μέτρα ισχύουν και για τους…

Διάβασε το »

Ν. Γιατρομανωλάκης: Ακριβείς ημερομηνίες για το opening των πολιτιστικών εκδηλώσεων

Newsteam 0 Comments

Ακριβείς ημερομηνίες για το άνοιγμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έδωσε ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανέφερε ότι την Παρασκευή 14 Μαϊου θα ανοίξουν τα μουσεία σε όλη την επικράτεια διευκρινίζοντας πως έχουν ήδη σταλεί σχετικές οδηγίες σε όλα τα μουσεία για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, τις ουρές στα ταμεία και άλλα θέματα. Στις 15 του μηνός ξεκινάει η διαδικασία της δια ζώσης εκπαίδευσης στις ανώτερες σχολές χορού και τις δραματικές σχολές, ενώ στις 17 Μαϊου ξεκινάει η διδασκαλία στα ωδεία μόνο όμως με ατομικά μαθήματα και όχι ομαδικά». Στις 21 του μηνός, ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι με πληρότητα 75% με μια όμως προβολή στην αρχή. ‘Οχι συναυλίες με όρθιους σε αρένα του γηπέδου Στις 28 του Μαΐου, ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους. Συναυλίες, παραστάσεις χορού και θεάτρου με πληρότητα 50%. Ο κ. Γιατρομανωλάκης εξήγησε ότι «δεν μιλάμε για συναυλίες με όρθιους στην αρένα του γηπέδου. Δημιουργούμε απόσταση ασφαλείας μεταξύ των θεατών, δηλαδή θα γεμίσουμε όλο το θέατρο με αποστάσεις, κάθισμα παρά κάθισμα, όπως είναι η σκακιέρα». Σχετικά με τις κλειστές αίθουσες και τα θέατρα ο κ. Γιατρομανωλάκης υποστήριξε ότι «σε αυτά εντάσσονται και πολλά multiplex. Δεν τα έχουμε ξεχάσει, θα το επανεξετάσουμε καθώς θα προχωρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εγώ εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε λίγο πιο μετά, μέσα στο καλοκαίρι, να ανοίξουμε και αυτούς τους κινηματογράφους. Δεν πρόκειται οι άνθρωποι του πολιτισμού να μείνουν χωρίς στήριξη και αβοήθητοι».

Διάβασε το »

Πότε ανοίγουν θέατρα, θερινά σινεμά, μουσεία και συναυλίες

Newsteam 0 Comments

Η πρόταση της κυβέρνησης για το άνοιγμα του πολιτισμού Με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη αναμένεται να συνεδριάσει αύριο η επιτροπή λοιμωξιολόγων, καθώς στο επίκεντρο θα βρεθεί μεταξύ άλλων και η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του πολιτισμού ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου έχει προτείνει με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου με αυστηρά υγειονομικά μέτρα (μάσκα, θερμομέτρηση και όριο επισκεπτών) και self test για τους εργαζόμενους και μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι. Ο τρίτος σταθμός που προτείνεται από την κυβέρνηση είναι – εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά – το άνοιγμα των θεάτρων και η άρση της απαγόρευσης των συναυλιών στις 28 Μαΐου. Πηγή: dikaiologitika.gr

Διάβασε το »