Θανάσης Τσαλταμπάσης - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Έχω δει εκρηκτικές συμπεριφορές σκηνοθετών, αλλά δεν ήξερα και πώς να αντιδράσω

Newsteam 0 Comments

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Έχω δει εκρηκτικές συμπεριφορές σκηνοθετών, αλλά δεν ήξερα και πώς να αντιδράσω».φγφγ Ο ηθοποιός δήλωσε σοκαρισμένος για το μέγεθος των σεξουαλικών κακοποιήσεων στο ελληνικό θέατρο και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως μότο του είναι να ξεκινάει τις συνεργασίες του με απόλυτο σεβασμό σε όλους. «Έχω δει εκρηκτικές συμπεριφορές σκηνοθετών που μέχρι κάποια στιγμή εμείς οι ηθοποιοί το θεωρούσαμε δεδομένο αλλά δεν ήξερα και πώς να αντιδράσω», εξομολογήθηκε. Η τηλεόραση «Ίσως επειδή αυτά που έχω κάνει στην τηλεόραση είχαν μεγάλη επιτυχία. Αν και δεν είναι πολλά δίνουν την αίσθηση πως έχω κάνει πολλά». Είπε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, αναφερόμενος στην πολυαγαπημένη σειρά του MEGA «Ευτυχισμένοι Μαζί». Ο ηθοποιός είπε πως είναι σε συζητήσεις για να επιστρέψει στην τηλεόραση, ωστόσο θέλει να είναι κάτι το οποίο θα τον γεμίσει δημιουργικά. «Έχει ανέβει η μυθοπλασία και παραγωγές όπως ο “Σιωπηλός Δρόμος” είναι αυτό που πρέπει να γίνεται πλέον».Δήλωσε και πρόσθεσε πως παρακολουθεί τα πάντα στην τηλεόραση, γιατί έτσι βελτιώνεται ως ηθοποιός. Ο Μικρός Πρίγκηπας Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης βρίσκεται μία ανάσα πριν την πρεμιέρα της παράστασης ο Μικρός Πρίγκιπας. «Χρειάζεται η παιδικότητα, η φαντασία και η παράσταση δείχνει αυτό που έχουμε ξεχάσει Τα παιδιά είναι πολύ πιο αυστηροί κριτές. Ενώ αν τους κερδίσεις είναι εκεί και είναι πιο ήσυχοι από τους μεγάλους. Η παράσταση στηρίζεται στους ηθοποιούς, στην ουσία του θεάτρου». Είπε σχετικά με το παιδικό θέατρο.

Διάβασε το »

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Σοκαρίστηκα όταν έμαθα το μέγεθος των σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Newsteam 0 Comments

«Δεν περίμενα ότι έχω κινηθεί ανάμεσα σε κάποιους ανθρώπους που έχουν φερθεί έτσι» Στο πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό #Me Too. «Όταν έμαθα το μέγεθος των πραγμάτων σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν σοκαρίστηκα. Δεν περίμενα ότι έχω κινηθεί ανάμεσα σε κάποιους ανθρώπους που έχουν φερθεί έτσι. Χαίρομαι πολύ που έγινε αυτό γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ακούω πολλούς δυστυχώς να λένε γιατί δεν μιλάς. Δεν μπορούμε όλοι και δεν έχουμε την ίδια ετοιμότητα να το εκφράσουμε. Τι να κάνουμε; Δεν πρέπει η κοινωνία να είναι έτοιμη και να σέβεται κάθε άνθρωπο για να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο; Αλλά πρέπει πρώτα να σεβόμαστε τους εαυτούς μας. Δεν έχω πέσει σε περίπτωση που να χρειαστεί να επαναστατήσω. Έχω πέσει πιο πολύ σε συμπεριφορά λεκτική, αυτό που κάποιοι σκηνοθέτες ξεπερνούν το όριο κι αυτό θεωρείται δεδομένο. Ό,τι θα φωνάξω πολύ, θα βρίσω το σύμπαν, θα πετάξω το τραπέζι και κανείς δεν θα μου πει τίποτα γιατί είμαι σκηνοθέτης. Τα πρώτα χρόνια δεν ήξερα πως να αντιδράσω» πρόσθεσε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Διάβασε το »

Τσαλταμπάσης για καταγγελίες ηθοποιών: Δεν θέλω να πω γιατί δεν συνεργάστηκα πάλι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο

Newsteam 0 Comments

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης καλεσμένος στο “Πρωινό” μίλησε για το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.     «Είναι λυτρωτικό για αυτούς που το κάνουν και είμαι μαζί τους. Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον. Ας είναι στην αρχή και από τον φόβο κάποιων να μην το κάνουν κάποια πράγματα αλλά ευχή μου είναι να γίνει συνείδηση κάποια στιγμή. Αν συμβεί αυτό, θα ζούμε καλύτερα. Σοκαρίστηκα λίγο, έχω ακούσει για εκρηκτικές συμπεριφορές και εγώ στην αρχή της καριέρας μου τις έχω ζήσει. Στις σχολές λένε ότι ο σκηνοθέτης μπορεί να έχει έναν τρόπο περίεργο και εμείς πρέπει να το δεχτούμε.     Ας πούμε κάποιος μπορεί να ξεχάσει μια ατάκα και να φύγει ένα τραπέζι ή φωνές. Μου ‘χει συμβεί σε πολύ μικρό βαθμό γιατί ανακάλυψα τι με εκφράζει και πήγαινα σε τέτοιες δουλειές. Έχω συνεργαστεί στις αρχές μου με ονόματα που καταγγέλλονται τώρα. Είναι μικρός ο χώρος μας οπότε όλοι έχουμε βρεθεί.     Εγώ προτιμώ την ηρεμία και την ψυχραιμία στα πράγματα και αυτό με ώθησε να ψάχνω δουλειές που θα είμαι ήρεμος. Στην αρχή ήταν σαν να είχε μπει στο κεφάλι μας ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν είχα ακούσει κάτι από τις κοπέλες που έχουν κάνει καταγγελίες. Εγώ έγινα γρήγορα δημοφιλής και όταν είσαι δημοφιλής κατά κάποιον τρόπο προστατεύεσαι. Πιστεύω ότι σε μένα πολλά πράγματα δεν ήρθαν στα αυτιά μου γιατί είμαι ένας ηθοποιός που θέλω τη μοναξιά μου. Έχω δει εκρηκτική συμπεριφορά, τώρα θα την έλεγα μεμπτή αλλά τότε έλεγα ότι είναι στα πλαίσια της σκηνοθεσίας. Με έναν τρόπο το αποδεχόμασταν, όμως εμένα στο ένστικτό μου κάτι μου έλεγε.       Το ότι έχει συμβεί μαζικά είναι μια επανάσταση…

Διάβασε το »