Ειδήσεις για ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ - Spoiler και νέα

Ηλίας Μόσιαλος: Ανάρτηση – έπος με Sex & the City για τους ανεμβολίαστους

Newsteam 0 Comments

Ο Ηλίας Μόσιαλος έχει χιούμορ και το αποδεικνύει μέσω facebook Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, μέσω μιας εμβληματικής σκηνής του θρυλικού Sex & the City περνά το δικό του μήνυμα για τους εμβολιασμούς. Στη φωτογραφία που ανήρτησε απεικονίζονται οι τέσσερις πρωταγωνίστριες της σειράς να κοιτούν με απορία, ενώ στο μήνυμά του αναφέρει: «Όταν κάποιος λέει ότι δεν έχει εμβολιαστεί».

Διάβασε το »

Μόσιαλος – Εμβόλια: Οι παρενέργειες είναι πολύ μικρές σε σχέση με τις επιπτώσεις της νόσου

Newsteam 0 Comments

Πολύ μικρές οι παρενέργειες του εμβολίου σε σύγκριση με τις συνέπειες της νόσου του κορονοϊού αναφέρει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) μέσα από ανάρτηση του Ο ίδιος, επισημαίνει ότι οι ρυθμιστικές Αρχές και οι επιτροπές φαρμακοεπαγρύπνησης, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα με τα εμβόλια για τη νόσο Covid-19, δίνουν οδηγίες στις εταιρείες που τα παράγουν, ώστε να ενημερώνουν τα συνοδευτικά ενημερωτικά φυλλάδια των εμβολίων, προκειμένου να ενημερώνονται τόσο οι επαγγελματίες υγείας, όσο και όσοι ενδιαφέρονται να τα λάβουν. Αναφερόμενος στους αρνητές των εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά και άλλων εμβολίων, ο κ. Μόσιαλος κάνει μια σύγκριση μεταξύ των επιπτώσεων των ίδιων των ασθενειών με τις παρενέργειες των εμβολίων (με βάση στοιχεία από το Αυστραλιανό Εγχειρίδιο Ανοσοποίησης). Αναλυτικότερα: Στη διφθερίτιδα, τα βακτήρια εξαπλώνονται από αναπνευστικά σταγονίδια και προκαλούν σοβαρές ενοχλήσεις στον λαιμό και δυσκολίες στην αναπνοή. Αυτά τα βακτήρια απελευθερώνουν μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει παράλυση των νεύρων και καρδιακή ανεπάρκεια και έως ένας στους επτά ασθενείς πεθαίνει. Μετά τον εμβολιασμό, περίπου ένας στους 10 έχει τοπικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή πόνο στο σημείο της ένεσης ή πυρετό, ενώ οι αναμνηστικές δόσεις μπορεί περιστασιακά να σχετίζονται με εκτεταμένο πρήξιμο του άκρου, αλλά και αυτό υποχωρεί εντελώς εντός μερικών ημερών. Οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες. Για παράδειγμα, μετά τον εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστεί φλεγμονή ενός νεύρου στο χέρι και να προκαλέσει αδυναμία ή μούδιασμα, με συχνότητα περίπου 0,5-1 σε 100.000 ενήλικες. Ηπατίτιδα Α: Ο ιός μεταδίδεται με την επαφή ή την κατάποση νερού/τροφής που έχουν μολυνθεί με κόπρανα ή μέσω επαφής με κόπρανα ατόμου που έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα A. Τουλάχιστον επτά στους 10 ενήλικες ασθενείς αναπτύσσουν ίκτερο, πυρετό,…

Διάβασε το »

Η. Μόσιαλος:Θα ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορονοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης

Newsteam 0 Comments

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε σήμερα πως «ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης.» Ειδικότερα, ο κ.  Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως «αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας.» Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορωνοϊός, ο καθηγητής απάντησε πως «ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορωνοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης.» Όσον αφορά τα εμβόλια, εξήγησε ότι «το πιο πιθανό είναι ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για πάνω από 1 χρόνο.» Ωστόσο, θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια όπως και για τη γρίπη. Για τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν μετά από εμβολιασμούς και έχουν προκαλέσει ανησυχία, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι οι πιθανές παρενέργειες που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι πολύ σπάνιες. Σχετικά με τα κορονοπάρτι σχολίασε ότι θα έπρεπε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, καθώς όλα τα ανοίγματα που έχουν ανακοινωθεί θα υλοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη έξαρση.

Διάβασε το »

Τα έξι εμβόλια κορονοϊού που προστατεύουν 100% από τη νοσηλεία ή το θάνατο

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο, υπάρχουν έξι εμβόλια κορονοϊού που προστατεύουν 100% από τη νοσηλεία ή το θάνατο Υπάρχουν έξι εμβόλια σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), που είναι 100% αποτελεσματικά από τη νοσηλεία ή το θάνατο ενός ατόμου εάν μετά τον εμβολιασμό του κολλήσει κορονοϊό. Η αποτελεσματικότητα σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο ισχύει είτε για το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε για το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης. Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μόσιαλος παραθέτει έναν πίνακα όπου παραθέτει τα έξι εμβόλιο. Ειδικότερα, πρόκειται για τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik. Όπως αναφέρει ο καθηγητής στην ανάρτηση του πρόκειται για «τεράστια επιτυχία των εμβολίων» και συμπληρώνει «πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα». Όπως επισημαίνει, «ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό, αφού εμβολιαστούμε. Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως, έχοντας κάνει το εμβόλιο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας. Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες».

Διάβασε το »

Ο Ηλ. Μόσιαλος συγκρίνει τα επτά εμβόλια κορονοϊού μέσα από έναν πίνακα

Newsteam 0 Comments

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, παρουσιάζει έναν πίνακα των επτά εμβολίων κορονοϊού συγκρίνοντας τα μεταξύ τους Με τα εμβόλια για τον κορονοϊό να αυξάνονται και τις μεταλλάξεις να κάνουν την εμφάνιση τους στην χώρα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου παρουσίασε έναν συγκριτικό πίνακα των επτά εμβολίων κατά του κορονοϊού. Στον πίνακα αναλύεται με απλό τρόπο η δράση κάθε εμβολίου έναντι του Covid-19 αλλά και τον μεταλλάξεων που έχουν προκύψει. «Αυτό που προέχει τώρα», όπως λέει ο κ Μόσιαλος, «είναι να αυξηθεί η παραγωγή και η διανομή των εμβολίων, καθώς και ο ρυθμός των εμβολιασμών. Μόνο έτσι θα λήξει η πανδημία». Ο σχεδιασμός των εμβολίων Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, έκανε λόγο για διαφορές στον σχεδιασμό των εμβολίων γεγονός που οδηγεί τις κλινικές δοκιμές τους έναντι της Covid-19, να έχουν σχεδιαστεί με διαφοροποιήσεις αναφορικά με: τον αριθμό των εθελοντών, τον τρόπο και τα διαστήματα συλλογής αποτελεσμάτων, τα ενδιάμεσα σημεία ανάλυσης των συμπτωματικών συμμετεχόντων και πολλά άλλα. Όμως, κάνοντας μια απλή καταγραφή των βασικών στοιχείων των εμβολίων που προπορεύονται και χορηγούνται ανά τον κόσμο, βλέπουμε ότι κάποια από τα εγκεκριμένα εμβόλια, για τα οποία έχουμε τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις και τα κλινικά δεδομένα, φαίνεται να έχουν εξαιρετικά στοιχεία αποτελεσματικότητας, όπως της PfizerBioNTech και της Moderna. Στην περίπτωση της Pfizer, υπάρχει και η επιβεβαίωση μέσω των εμβολιασμών στο Ισραήλ. «Κάποια άλλα εμβόλια», όπως υπογραμμίζει ο κ. Μόσιαλος, «υστερούν στο μέτωπο των δημοσιεύσεων των αποτελεσμάτων από μεγάλες κλινικές δοκιμές, όπως το ρωσικό Sputnik-V, που όμως έχει εξαιρετικό σχεδιασμό και από τις ανακοινώσεις φαίνεται να έχει επίσης υψηλή αποτελεσματικότητα». Αναφέρει ακόμη ότι η κούρσα μετ’ εμποδίων…

Διάβασε το »