Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΖΕΡΒΑΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Τηλεδιάσκεψη: Δημιουργία υπαίθριων αγορών προτείνει ο Κ. Ζέρβας για την εστίαση

Newsteam 0 Comments

Τηλεδιάσκεψη για την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης και την ομαλή μετάβαση στη νέα φάση σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε σήμερα προκειμένου να τεθούν ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση και κινητροδότηση παρεμφερών καταστημάτων και επιχειρηματιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, o Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου και οι Δήμαρχοι των δύο μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η παραχώρηση επιπλέον δημοσίου χώρου ατελώς, η αναλογική μείωση των ανταποδοτικών τελών, η δυνατότητα λειτουργίας με αυστηρούς υγειονομικούς όρους και των εσωτερικών χώρων, τέθηκαν προς συζήτηση.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο θετικό παράδειγμα του Βίλνιους της Λιθουανίας και στην εκεί βεβαιωμένη εμπειρία αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων με στόχο την ενίσχυση του κλάδου σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες.

Πέραν αυτών, πρότεινε τη δημιουργία υπαίθριων αγορών, την εξέταση παροδικής πεζοδρόμησης κάποιων οδών με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου χώρου, τη διάθεση μέρους των υπαρκτών ελεύθερων χώρων προς αξιοποίηση, πάντα με κανόνες και σχετικές ρυθμίσεις που θα σταθμίζουν τα δημόσια αγαθά.

Αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα σχετικής ευελιξίας που πρέπει να αποκτήσουν οι Δήμοι ώστε να ενεργούν άμεσα και αποτελεσματικά ούτως ώστε οι απαιτούμενες ενέργειες να μην επιφέρουν γραφειοκρατική επιβάρυνση, υπέρμετρο διοικητικό κόστος και χρονοτριβή.

Για τη Θεσσαλονίκη ειδικά και τη Βόρεια Ελλάδα, ο Κ. Ζέρβας τόνισε τη σημασία του οδικού τουρισμού από τη Βαλκανική χερσόνησο ως μία εναλλακτική ενίσχυσης των αντίστοιχων κλάδων, στο πλαίσιο κεφαλαιοποίησης της θετικής εικόνας της χώρας αλλά και της Θεσσαλονίκης, ως ασφαλών προορισμών.

Τέλος, παρέθεσε και μία σειρά άλλων δευτερευουσών προτάσεων που δυνητικά θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον κλάδο της εστίασης με παροχή voucher σε συγκεκριμένες κοινωνικές-επαγγελματικές ομάδες που θα εξαργυρώνεται σε συνεργαζόμενα καταστήματα εστίασης και θα οδηγούσε στην αύξηση του κύκλου των εργασιών τους με στόχο την αποφυγή αύξησης της ανεργίας.

Για όλα τα ανωτέρω θα υπάρξει συστηματική συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Εσωτερικών με την Κ.Ε.Δ.Ε και τα αποτελέσματα αυτής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Οι αλλαγές στο ωράριο για τη Νέα Παραλία μετά από εισήγηση Ζέρβα, Τζιτζικώστα

Newsteam 0 Comments

Δεκτή έγινε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η εισήγηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα για χαλάρωση των μέτρων περιορισμών στη Νέα Παραλία στο κομμάτι το οποίο ίσχυαν αυστηροί περιορισμοί κίνησης λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό και ιδιαίτερα το Πάσχα.

Έτσι το νέο ωράριο για τους περιπατητές στη Νέα Παραλία μέχρι τις 27 Απριλίου διαμορφώνεται ως εξής:

  • Καθημερινές: Η Νέα Παραλία θα είναι ανοιχτή από τις 08.00 έως τις 14.00 και από τις 22.00 το βράδυ και μετά.
  • Σαββατοκύριακο: Η Νέα Παραλία θα είναι ανοιχτή έως τις 10.00 το πρωί και από τις 22.00 το βράδυ και μετά.
  • Οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας περιορίζονται αισθητά σε οκτώ κατά τις καθημερινές (14.00 – 22.00) και 12 ώρες το Σαββατοκύριακο (10.00 – 22.00).

Υπενθυμίζεται πως τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία ξεκίνησαν από τις 31 Μαρτίου και έχουν ισχύ μέχρι σήμερα με την κίνηση επιτρέπεται τις καθημερινές από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ τις υπόλοιπες απαγορεύεται, ενώ τα σαββατοκύριακα η απαγόρευση είναι καθολική.

Πηγή: typothes.gr

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Καταθέτει το 50% της δημαρχιακής αποζημίωσης ο Ζέρβας

Newsteam 0 Comments

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε ότι καταθέτει το ήμισυ της δημαρχιακής αποζημίωσης για δύο τουλάχιστον μήνες υπέρ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Καταθέτει το ήμισυ της δημαρχιακής αποζημίωσης για δύο τουλάχιστον μήνες υπέρ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ)

Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να προσφέρουμε σε αυτήν την εθνική προσπάθεια δήλωσε και συμπλήρωσε πως η πράξη αυτή είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ, τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού (δείτε εδώ).

Πηγή: voria.gr

Διάβασε το »

Ζέρβας: Δε θα πληρώσουν τέλη τα κλειστά καταστήματα λόγω κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Ανοιχτός δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας για οποιαδήποτε ρύθμιση στην αγορά λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, όσο δε λειτουργούν τα μαγαζιά, δε θα τα καταβάλουν.

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα θα ανακοινώσει μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις, που έκλεισαν, θα έχουν απαλλαγή και αυτοί και οι εργαζόμενοι, από ανταποδοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας.

Για τα για τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, όσο δε λειτουργούν τα μαγαζιά, δε θα τα καταβάλουν. Θα γίνει διαφορετική ρύθμιση των τελών για δόσεις. μέχρι τέλος του χρόνου.

Όσοι μισθώνουν ακίνητα του δήμου, όσο είναι κλειστές οι επιχειρήσεις, θα έχουν απαλλαγή για καταβολή μισθωμάτων και απαλλαγή τροφείων για το σύνολο υπηρεσιών του δήμου για γυμναστήρια, ωδεία, κτλ

Δε θα σκεφτούμε το θέμα της ζημίας του δήμου, πρώτιστο είναι η ασφάλεια των πολιτών σημείωσε ο κ.Ζέρβας και πρόσθεσε, ότι το ταμείο θα το κάνουμε όταν αρχίζει και μπαίνει σε ομαλή λειτουργία ο δήμος. Προφανώς θα υπάρξει ενίσχυση από την κεντρική κυβέρνηση. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης αντιστοιχούσαν 100.000 ευρώ, αλλά θέλω να πιστεύω, ότι θα υπάρχουν στο μέλλον βοήθειες, καθώς ο δήμος πέρα από τα έξοδα, που είχε, καλύπτει ασφαλιστικά και μισθοδοσίες για όλους τους υπαλλήλους του, που είναι πάνω από 4.000 άτομα συνολικά.

Όπου έχει γίνει ρύθμιση στο παρελθόν, ισχύει, αλλά θα πάει πίσω χωρίς προσαυξήσεις.

Σημείωσε ακόμη, ότι ο δήμος λειτουργεί κανονικά από τα ΚΕΠ μέχρι την καθαριότητα, η δημοτική αστυνομία, οι άνθρωποι του πρασίνου, γίνονται ασφαλτοστρώσεις κτλ.

Στο δρόμο είναι 60 άνδρες και γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας, έχουν διενεργήσει 519 ελέγχους σε πεζούς και μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Για μετανάστες και αστέγους λαμβάνονται άλλα μέτρα πρόνοιας. Οι άστεγοι μεταφέρονται σε προφυλαγμένο χώρο, όπου θα μπουν σκηνές με χώρους υγιεινής για να είναι προφυλαγμένοι, αλλά να τους ασκείται και έλεγχος, σημείωσε ο κ.Ζέρβας.

Οι δημότες, που έχουν κάποια συναλλαγή με το δήμο θα πρέπει να τις περιορίσουν ή να τις κάνουν ηλεκτρονικά. Για πληροφορίες, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2313 317777 και να ενημερώνονται πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Έχει στελεχωθεί και η υπηρεσία βοήθειας στο σπίτι, όσοι ηλικιωμένοι ή ευπαθείς ομάδες έχουν ανάγκη από φαγητό ή φάρμακα, μπορούν να τηλεφωνούν στο 2310- 550 989.

Πηγή: voria.gr

Διάβασε το »

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζόμενων για την έλλειψη μέτρων προστασίας

Newsteam 0 Comments

Η ΔΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη διοίκηση Ζέρβα ότι προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες που έχει για την έλλειψη μέσων προστασίας

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι από το εργοτάξιο καθαριότητας Ευαγγελίστριας του δήμου Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται κατά της διοίκησης Ζέρβας και της κυβέρνησης για την έλλειψη μέσων προστασίας από την επιδημία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι ακόμη και τα αδιάβροχα που φορούν τα αγόρασαν οι ίδιοι και πως δεν τους τα χορήγησε καμία υπηρεσία.

Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ του δήμου, η διοίκηση Ζέρβα με επικοινωνιακά παιχνίδια και παραμύθια προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες που έχει για την έλλειψη μέσων προστασίας. Ποντάρει αυτή την περίοδο και στο φιλότιμο και τη συνείδηση των εργαζομένων. Που δεν αντιδρούν με πιο δυναμικό τρόπο, ούτε αρνούνται εργασία όπως έχουν το δικαίωμα να κάνουν όταν δεν τους χορηγούνται μέσα προστασίας, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, ο λαός της πόλης ειδικά αυτή την περίοδο έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη δουλειά τους.

Καλούν, δε, τους συναδέλφους τους στα εργοτάξια και στους χώρους δουλειάς να πραγματοποιήσουν ανάλογες διαμαρτυρίες, στέλνοντας φωτογραφίες και βίντεο στο email sofr-a@otenet.gr ή στη σελίδα fb της ΔΑΣ δ. Θεσ/νίκης. Όπως και για καταγγελίες, προτάσεις κ.α. να καλούν τα τηλέφωνα 6978594724-6983274135.

Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί. Αγώνας για να μη μπουν η ζωή και τα δικαιώματα μας σε καραντίνα, αναφέρουν.

voria.gr

Διάβασε το »

Η επιστολή του Ζέρβα για τα 106 χρόνια από την ίδρυση του Άρη

Newsteam 0 Comments

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, απέστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του Α.Σ., Λευτέρη Αρβανίτη, με αφορμή  τον εορτασμό 106 χρόνων από την ίδρυση του Άρη.

Από τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης εύχομαι στις διοικήσεις, τους αθλητές και τους φιλάθλους της ομάδας Χρόνια Πολλά, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Ζέρβας και προσθέτει:

Όταν η πόλη έχει αθλητικές ομάδες που πρωταγωνιστούν, όπως γινόταν συχνά στο παρελθόν, θα πρωταγωνιστεί και η ίδια.

Αναλυτικά η επιστολή:

Πηγή: thessnews.gr

 

Διάβασε το »

Ζέρβας: Πρέπει να τεθεί μέτρο αναστολής λειτουργίας στις λαϊκές αγορές

Newsteam 0 Comments

Υπέρ του μέτρου αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στους πολίτες.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, συμφωνεί μαζί μου και ο Περιφερειάρχης, πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών, έχω μεταφέρει την άποψη και στην κυβέρνηση. Αύριο έχουμε μια μεγάλη λαϊκή αγορά στην περιοχή της Μαρτίου. Άμα είναι γεμάτη κόσμο, θα μεγάλωσει ο κίνδυνος διασποράς του κορoνοϊού. Ξέρω ότι ο κόσμος τις προτιμά για πιο φθηνό και φρέσκο προϊόν. Ας κάνουν υπομονή οι πολίτες, ας μην πάρουν το πιο φθηνό για αυτό το διάστημα, ας πάνε στο σούπερ μάρκετ, στο μπακάλικο, ή στο μανάβικο της γειτονιάς, όπου υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα προστασίας. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε για μανταρίνια και κρεμμυδάκια μ` άλλους 500 συμπολίτες μαζί.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι αν επαναληφθούν τα φαινόμενα της αθρόας προσέλευσης πολιτών στη Ν.Παραλία, υπάρχουν τρόποι για να κλείσει και να αστυνομευθεί: Εχουμε τρόπους να το κάνουμε. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, να ακούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και να μένουμε σπίτι. Κι εμένα μ` άρεσε να κάνω ποδήλατο στην Παραλία, αλλά το έκοψα. Είμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να προσέχουμε όλοι.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ακόμα ότι δεν είναι εποχή να κλείνουμε εκκρεμότητες στον γκισέ των δημοτικών υπηρεσιών και εξήγησε: Εμείς εργαζόμαστε με όλα τα μέτρα ασφαλείας, για να μπορούν όλοι οι υπόλοιποι να μένουν στο σπίτι. Ο Δήμος λειτουργεί κανονικά σε δύο βάρδιες, με περιορισμένο προσωπικό, αλλά τα έργα συνεχίζονται κανονικά, οι διαγωνισμοί τρέχουν, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει δια περιφοράς των θεμάτων, η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί κανονικά, κάνουμε απολυμάνσεις, κάνουμε και μια εξαιρετική ανάπλαση στην Αγγελάκη, λειτουργεί ενισχυμένη η Βοήθεια στο Σπίτι.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι εδώ και δύο μέρες λειτουργεί εκτεταμένο το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και από τα ΚΑΠΗ. Είναι κλειστά για προσέλευση, αλλά υπάρχει ενισχυμένο προσωπικό που μπορούν οι ηλικωμένοι να βρουν τηλεφωνικά στο κάθε ΚΑΠΗ για να ζητήσουν βοήθεια. Επίσης λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2310550989, όπου μπορούν να καλέσουν οι συνάνθρωποί μας που έχουν πρόβλημα, για να βρουν βοήθεια, σε απολύτως απαραίτητα θέματα. Εχθές εξυπηρετήθηκαν 50 συμπολίτες μας περίπου.

Πηγή: voria.gr

Διάβασε το »