Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ευρώ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Πανικός στην Κρήτη – Γιαγιά πέταξε στα σκουπίδια 25.000 ευρώ

Newsteam 0 Comments

Η οικογένεια είχε κρύψει το ποσό των 25.000 ευρώ ανάμεσα σε παλιόρουχα με το σκεπτικό ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να ψάξει εκεί. Ωστόσο, η γιαγιά της οικογένειας αποφάσισε ενώ καθάριζε το σπίτι να πετάξει ό,τι θεωρούσε άχρηστο. Έτσι, σύμφωνα με πληρορορίες, πέταξε και τα παλιά ρούχα που μέσα έκρυβαν το χρηματικό ποσό. Η ατυχία συνεχίστηκε καθώς το απορριμματοφόρο πέρασε αμέσως και περισυνέλεξε ότι υπήρχε στον κάδο!

 • Όταν έγινε αντιληπτό ότι τα χρήματα οδεύουν προς την χωματερή, η οικογένεια ξεκίνησε ένα αγώνα δρόμου.

 

 

 

 

 

 

Ζήτησε τη βοήθεια των αρμοδίων του Δήμου, έβαλε μηχανήματα και χέρια να ψάχνουν και τελικά, μετά από ώρες εντοπίστηκαν-σύμφωνα με το cretalive-τα χρυσά παλιόρουχα.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Χτύπησαν χθές γνωστό επιχειρηματία – Του πήραν 10.000 ευρώ και το laptop

Newsteam 0 Comments

Θύμα ληστών έπεσε Λαρισαίος επιχειρηματίας που βρισκόταν χθες στο Κόκκινο Νερό. Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου του, από το σημείο που το είχε παρκάρει, και πήραν από αυτό έναν χαρτοφύκακα στον οποίο υπήρχαν 10.000€, ενώ αφαίρεσαν και τον υπολογιστή του.

 

 

 

 

 

 • Ο επιχειρηματίας έχει ήδη καταθέσει για το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, οι άνδρες του οποίου συνδέουν το περιστατικό και με άλλες κλοπές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, πιστεύοντας πως πρόκειται για σπείρα ληστών.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Στα παπάκια τους τα μέτρα-Πάρτι με 300 ευρώ χθές στη Μύκονο και διοργανωτή τον…

Newsteam 0 Comments

Διοργανωτής ήταν ένας Γάλλος. Καλούσε κόσμο μέσω εφαρμογής, την οποία όμως εκτός από τους υποψήφιους πελάτες, είδαν και οι αστυνομικοί στη Μύκονο…

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο Γάλλος, ψάρευε πελάτες που είχαν να πληρώσουν 300 ευρώ το άτομο, για να μπουν στο πάρτι. Με αυτά τα χρήματα, ο διοργανωτής παρείχε στους πελάτες φαγητό, ποτό αλλά και διαμονή για τη βραδιά του πάρτι…

 

 

Θυμίζουμε ότι αυτά τα πριβέ πάρτι είναι αρκετά διαδεδομένα αυτή την περίοδο στη Μύκονο, ως απάντηση στους περιορισμούς που ισχύουν λόγω κορονοϊού στο νησί των ανέμων αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Καταρρέει το δολάριο, χωρίς αντικαταστάτη. Πολυκεντρικό ρευστοποιημένο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα

Newsteam 0 Comments

Υπό αμφισβήτηση έχει τεθεί η θέση του αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος και έτσι εξετάζονται άλλες πιθανές εναλλακτικές λύσεις.

Η αμερικανική οικονομία έχει χτυπηθεί από την πανδημία του κορονοϊού και, πλέον, το δολάριο των ΗΠΑ έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο συναλλαγών από τον Ιούλιο του 2018.

Ως εκ τούτου, αμφισβητείται πλέον η σταθερότητα του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιέζει για επιθετική ποσοτική χαλάρωση για να υποστηρίξει τις αμερικανικές εταιρείες, προσθέτοντας σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στον ισολογισμό της από τον Φεβρουάριο μέσω απεριόριστων αγορών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες πλέον έχουν ξεπεράσει τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα εξαρτάται από το δολάριο από τη συμφωνία του Μπρέτον Γουντς του 1944, που εδραιώνει τον ρόλο του ως παγκόσμιου νομίσματος.

Εντούτοις, πολλοί παγκόσμιοι διαχειριστές αποθεματικών απορρίπτουν τώρα το δολάριο, επομένως το Sputnik εξετάζει τις πιο ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις.

Χρυσός

Η τιμή του χρυσού έχει ανέβει, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ αυτήν την εβδομάδα, φτάνοντας στα 1.928,83 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακόμα, ο χρυσός είναι ένα φυσικό αντικείμενο που δεν πρόκειται να πέσει θύμα των κεντρικών τραπεζών ώστε να εκτυπώσουν χρήματα για τις ανάγκες χρηματοδότησης, διακινδυνεύοντας τον υπερπληθωρισμό. Αντ’ αυτού, η διαδικασία εξόρυξής του είναι δαπανηρή και περίπλοκη.

Ωστόσο, υπήρχαν λόγοι για τους οποίους το σύστημα Μπρέτον Γουντς καθιερώθηκε, αρχικά, κυρίως για να απομακρύνει τον κόσμο από την ισχυρή εξάρτηση από το χρυσό. Η Μεγάλη Ύφεση κατηγορήθηκε, τουλάχιστον εν μέρει, για την έλλειψη και την ακαμψία του χρυσού, καθώς αυτό σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να ελέγξουν πραγματικά την προσφορά χρήματος στην οικονομία.

Ευρώ

Το ευρώ παραμένει το δεύτερο ισχυρότερο νόμισμα σε συναλλαγματικά αποθέματα, καθιστώντας το έτσι σε πραγματικό ανταγωνιστή του δολαρίου. Είναι, επίσης, ένα πολυμερές μέσο ανταλλαγής με τη δική του τράπεζα, το οποίο χρησιμοποιείται σχεδόν στο ένα τρίτο όλων των συναλλαγών συναλλάγματος.

Ωστόσο, μετά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους το 2009, το ευρώ παρέμεινε σε αδύναμη θέση. Οι προσπάθειες μετριασμού των συνεπειών της οικονομικής επιβράδυνσης αντισταθμίστηκαν από διαφωνίες μεταξύ των χωρών της Βόρειας Ευρώπης και αυτών των χωρών στη νότια και ανατολική Ευρώπη σχετικά με το καταλληλότερο πακέτο τόνωσης.

Ακόμα, όμως, και με την κυρίαρχη δύναμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έναντι της νομισματικής πολιτικής, η Ε.Ε. εξακολουθεί να στερείται κοινής δημοσιονομικής προσέγγισης.

Ειδικά Δικαιώματα Ανάληψης (SDR)

Γνωστά ως Ειδικά Δικαιώματα Ανάληψης (SDR), αυτά τα συμπληρωματικά συναλλαγματικά διαθέσιμα έχουν δημιουργηθεί και διατηρηθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από το 1969.

Ακόμα, τα SDR βασίζονται σε ένα ρυθμιζόμενο καλάθι βασικών νομισμάτων και είναι προσιτά σε όλα τα έθνη. Μπορούν να λειτουργήσουν ως καθολικό αποθεματικό, αλλά όχι ως άμεσο μέτρο ανταλλαγής.

Εντούτοις, έχουν μειονέκτημα, καθώς με την ισχυρή θέση του στο ΔΝΤ, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να έχει την πρωταρχική δύναμη άσκησης βέτο σε όλες τις κατανομές SDR που δεν εγκρίνει.

Κρυπτονομίσματα

Τα  ψηφιακά νομίσματα, όπως είναι το Bitcoin, θεωρούνται αποκεντρωμένα, δεν έχουν φυσική υποστήριξη και δεν μπορούν να παραποιηθούν, αλλά τα συγκεκριμένα επιχειρήματα χρησιμοποιούνται συχνά εναντίον τους, καθώς τα κρυπτονομίσματα είναι επιρρεπή σε χειραγώγηση και είναι εξαιρετικά ασταθή, λένε οι επικριτές.

Οι αμφιβολίες ώθησαν την παγκόσμια τράπεζα επενδύσεων, Goldman Sachs, να δηλώσει τον Μάιο ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει καν να αναγνωρίζονται ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Ασιατικά νομίσματα

Οι οικονομολόγοι του Bloomberg προτείνουν ότι το ιαπωνικό γιεν και το κινεζικό γιουάν μπορούν τώρα να θεωρηθούν ως πιθανές εναλλακτικές λύσεις έναντι του δολαρίου.

Το ιαπωνικό νόμισμα παρέμεινε ένα από τα πιο δημοφιλή νομίσματα στον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελώντας σχεδόν το 6% των επίσημων συναλλαγματικών αποθεμάτων το 2019.

Ωστόσο, παραμένει θύμα μαζικών αγορών περιουσιακών στοιχείων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία κατέχει σχεδόν το ήμισυ του τεράστιου εθνικού χρέους της χώρας. Με τον επίμονο αποπληθωρισμό, το κράτος μπορεί να μην είναι πρόθυμο να δει πραγματικά την αξία του γιεν να αυξάνεται τόσο πολύ, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, προκειμένου να διατηρήσουν τις ιαπωνικές εταιρείες ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές.

Επίσης, η Κίνα είναι μια διεκδικήτρια της θέσης των ΗΠΑ ως οικονομική δύναμη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ, μπορεί να έχει ήδη ξεπεράσει τις ΗΠΑ από την άποψη του τεράστιου ΑΕΠ της, αν και μόνο αν μετρηθεί σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης.

Παρά την πρόοδο του γιουάν, το νόμισμα εξακολουθεί να εξαρτάται πολύ στενά από τις νομισματικές πολιτικές της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, κάτι που το εμποδίζει να γίνει πραγματικά παγκόσμιο, σύμφωνα με αναλυτές.

Μέχρι στιγμής, το γιουάν αντιπροσωπεύει μόλις το 4% των συναλλαγών συναλλάγματος, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Το όπλο της υποδούλωσης

Newsteam 0 Comments
Kυρ. Μητσοτάκης στους Financial Times: Θα προωθήσουμε ως δικά μας τα σκληρά τροϊκανά μνημονιακά μέτρα. 5/7/2020.

Σήμερα το όπλο της υποταγής των οικονομικά ασθενέστερων ευρωπαϊκών χωρών στις περισσότερο ανεπτυγμένες, και ιδιαίτερα στο γερμανικό Ράιχ, είναι το ευρώ.

Το ευρώ δεν είναι χρήμα που αντιστοιχεί σε χρυσό ή στα εμπορεύματα που παράγονται στην κοινωνία ούτε απλά το γενικό ισοδύναμο της ανταλλακτικής αξίας των εμπορευμάτων, αλλά είναι ένα μέσον για την δημιουργία χρέους και την συντριβή των χωρών με χαμηλό και μέσο επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης. Είναι μέσον για την οικονομική και πολιτική υποδούλωσή τους.

Το ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο, δηλ. αποδεικτικό αξίας, αλλά χρεόγραφο, δηλ. αποδεικτικό χρέους. Στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money, δηλαδή έχει αξία μόνο και μόνο επειδή το είπε η ΕΕ!  Ένα νόμισμα των 50 ευρώ δεν αντικατοπτρίζει ισόποση αξία, αλλά χρέος 50 ευρώ συν τον τόκο προς τον εκδότη.

Το ευρώ παράγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και διανέμεται στις τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης σαν δάνειο με επιτόκιο. Αυτές με τη σειρά τους το δανείζουν στα κράτη με μεγαλύτερο επιτόκιο. Δηλαδή από την πρώτη στιγμή που το παίρνει κάποιος στα χέρια του είτε πρόκειται για τράπεζα είτε για κράτος είναι χρεωμένος και, μάλιστα έχει αποδεχθεί το χρέος του, ακριβώς όπως όταν δανείζεται από ένα τοκογλύφο.

Όταν η Ελλάδα δανείζεται για να πληρώσει τόκους, φορτώνεται ακόμα μεγαλύτερο χρέος.

Ταυτόχρονα η χρήση του ευρώ εντείνει τον νόμο της ανισόμετρης οικονομικής ανάπτυξης, αφού οι αδύναμες οικονομικά χώρες δεν μπορούν να ασκήσουν κανένα είδος νομισματικής πολιτικής για τον έλεγχο του πληθωρισμού ή του αντιπληθωρισμού, της πορείας των εξαγωγών τους, της ενίσχυσης ή όχι κλάδων της παραγωγής, των δημοσιονομικών τους προβλημάτων κ.λ.π. Έτσι παραμένουν έρμαιο στα καπρίτσια της Ε.Κ.Τ., των θελήσεων των ισχυρότερων, ανταγωνιστικότερων χωρών, του παρασιτικού τραπεζικού συστήματος και των σαπρόφυτων που ονομάζονται οίκοι, ινστιτούτα, αντισταθμιστικά κεφάλαια (hedge funds) κ.λ.π. Μέσω του ευρώ τα ελλείμματα των πιο αδύναμων χωρών γίνονται πλεονάσματα των ισχυροτέρων.

Όταν μια χώρα αποποιείται το εθνικό της νόμισμα χάνει την εθνική της κυριαρχία. Σήμερα καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει ο,τιδήποτε, αν δεν το εγκρίνουν οι τοκογλύφοι. Στο εσωτερικό δεν μπορεί να ασκήσει ανεξάρτητη οικονομική και κοινωνική πολιτική και στο εξωτερικό δεν μπορεί να κινηθεί σύμφωνα με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντά της. Είναι αναγκασμένη να κινείται αποκλειστικά στα πλαίσια που της έχουν θέσει οι τοκογλύφοι επικυρίαρχοί της. (Σημ. Η Γερμανία δεν έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία, αφού η ίδια επέβαλλε το ευρώ με τις λειτουργίες που την συμφέρουν. Οποιαδήποτε μειονεκτήματα, που προέρχονται από το γερμανικό χρέος που ανέρχεται περίπου στο 70%-75% του ΑΕΠ της, υπερκαλύπτονται από την οικονομική και πολιτική υποταγή των υπόλοιπων χωρών σ’ αυτήν. Τα ελλείμματα των χωρών όπως η Ελλάδα γίνονται γερμανικά πλεονάσματα).

Η έλλειψη εθνικού νομίσματος και η υποταγή της Ελλάδας στο ευρώ έχει οδηγήσει στην υπογραφή των μνημονίων και οδηγεί στην υπογραφή καινούργιων, έχει οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της, σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της (άρθρο 14, παρ. 5 του μνημονίου 2010) και σε υποβάθμιση της γεωπολιτικής αξίας της. Το δημόσιο χρέος, που αυξήθηκε δραματικά από την ημέρα της υιοθέτησης του ευρώ και η απαίτηση των τοκογλύφων για συνεχή πληρωμή τόκων ανέδειξαν ακραία προδοτικές κυβερνήσεις οι οποίες αποδέχθηκαν την επιβολή των μνημονίων, καταδίκασαν την οικονομία σε συνεχή αιμορραγία, την παραγωγική βάση σε συνεχή απαξίωση και τον ελληνικό λαό σε συνεχώς μεγαλύτερη φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Μέσα στον κόσμο του ευρώ το ελληνικό κοινοβούλιο δεν μπορεί ούτε καν να συζητήσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο, αν δεν εγκριθεί πρώτα από τους πατέρες του γερμανικού νομίσματος. Η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, επιβάλλει αλλεπάλληλες φοροκαταιγίδες, ιδιωτικοποιεί και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, και παραδίδει ολόκληρη την χώρα και τον λαό στις ορέξεις της Γερμανίας, όχι επειδή πιστεύει ότι έτσι θα ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος, αλλά για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ευρώ και της ευρωζώνης. Το η Γερμανία υπεράνω όλων είχε γίνει η σημαία των προηγουμένων ελληνικών κυβερνήσεων και η σημερινή την ανεμίζει επίσης.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους και σε πιόνι της Γερμανίας.

Για να μπορέσουν να περάσουν τους επαίσχυντους νόμους που διευκολύνουν τα ευρωφασιστικά συμφέροντα, για να προλάβουν και να καταστείλουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού (οι αντιδράσεις θα εκδηλωθούν αναπόφευκτα) και για να τον τρομοκρατήσουν, οι τοκογλύφοι και οι ελληνικές κυβερνήσεις της προδοσίας συρρίκνωσαν και συνεχίζουν να συρρικνώνουν την δημοκρατία, επιβάλλουν όλο και περισσότερους αυταρχικούς νόμους, και έχουν καταντήσει κουρελόχαρτο το ελληνικό Σύνταγμα  (σήμερα μάλιστα κραδαίνοντας το ψέμα της πανδημίας). Εκφασίζουν την ελληνική κοινωνία προωθώντας σε θέσεις εξουσίας διεφθαρμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες και οδηγητές γνώμης. Αθωώνουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου δημιουργώντας καθεστώς ατιμωρησίας και ενθαρρύνοντας ανάλογες συμπεριφορές, και δίνουν εξουσίες ακόμα και στους πιο ασήμαντους και πειναλέους σφογγοκωλάριούς τους για να αυθαιρετούν, να βιαιοπραγούν και να τρομοκρατούν τους πολίτες σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή. Η  εμμονή να διατηρηθεί η ύπαρξη και κυριαρχία του ευρώ δημιουργεί και επιβάλλει πολιτικές που οδηγούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε γενικευμένη φτώχεια και εξαθλίωση, στον αποκλεισμό του από βασικά κοινωνικά αγαθά και σε περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του. Το ευρώ είναι φορέας πολιτικών και συμπεριφορών στυγνής καταπίεσης και τρόμου.

Η εφιαλτική σημερινή κατάσταση πρέπει οπωσδήποτε ν’ ανατραπεί. Ο ελληνικός λαός πρέπει οπωσδήποτε να υψώσει το ανάστημά του. Πρέπει οπωσδήποτε να μετατραπεί από παθητικό σε ενεργητικό πολιτικό υποκείμενο, δηλαδή σε πολιτικό κίνημα που θα απαιτήσει και θα επιβάλει:

Α) Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και μνημονιακών διατάξεων
Β) Παύση πληρωμών του εξωτερικού δημόσιου χρέους στους τοκογλύφους δανειστές.
Γ) Σεισάχθεια, δηλαδή τη διαγραφή χρεών όλων των νοικοκυριών και όλων των επιχειρήσεων
Δ) Έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μέσων ανταλλαγής.
Ε) Η δημόσια περιουσία να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί παραγωγικά από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ό,τι δεν αρχίζει σήμερα, ποτέ δεν τελειώνει αύριο.

Υ.Γ. Προπαγανδιστικά επιχειρήματα του τύπου Αν φύγουμε από την ΕΕ θα βρεθούμε σε απομόνωση προδίδουν ανύπαρκτη σκέψη και απευθύνονται σε ανάλογο ακροατήριο. Η προσκόλληση στις πολιτικές που απορρέουν από το ευρώ έχει απομονώσει την Ελλάδα από παραδοσιακούς και από καινούργιους εν δυνάμει συμμάχους. Όταν η Ελλάδα αποδεσμευτεί από αυτόν τον εφιάλτη, οι άμεσες και μακροπρόθεσμες προοπτικές για πολλές και ισχυρές συμμαχίες είναι σχεδόν απεριόριστες.

Υ.Υ.Γ. Προπαγανδιστικά επιχειρήματα του τύπου Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δάνεια, αφού δεν έχουμε βιομηχανία, επίσης ανήκουν στην κατηγορία του Ανεγκέφαλου. Θα ζήσουμε ασύγκριτα καλύτερα όταν οι θάλασσες δισεκατομμυρίων που αρπάζουν κάθε τόσο οι τοκογλύφοι διοχετευθούν στην παραγωγική διαδικασία και την βελτίωση του επιπέδου ζωής του ελληνικού λαού.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Βουλιάζει η βιομηχανία σε Γερμανία-Γαλλία-Ισπανία-Ιταλία. Κάτω του 2000 η βιομηχανία χώρα μαςς

Newsteam 0 Comments

Η εικόνα της βιομηχανίας, στο πλαίσιο της βαθιάς ύφεσης στην ευρωζώνη, ήταν τουλάχιστον τραγική τον Απρίλιο, ιδιαίτερα στις πιο ισχυρές χώρες της ευρωζώνης.

Χαρακτηριστικά, τον Απρίλιο του 2020 η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, ήταν της τάξης του 25%, στη Γαλλία 33%, στην Ισπανία 34% και στην Ιταλία μια άνευ προηγουμένου καθίζηση της τάξης του 42%.

Μιλάμε για κατάρρευση μέσα στο 2020 της παραγωγικής βάσης των μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης, η οποία συνεχίζει  τη στασιμότητα και τη συρρίκνωση της βιομηχανίας και της παραγωγής στις ίδιες χώρες  από την ίδρυση της ευρωζώνης και την εισαγωγή του ευρώ μέχρι σήμερα.

Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας τον Απρίλιο του 2020 ήταν μικρότερη και έφτασε το -10%. Η εξήγηση είναι, μάλλον, απλή, αφού η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα ήταν ήδη συρρικνωμένη στο ελάχιστο.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας το 2020 ήταν πάνω από 15% μειωμένη σε σχέση με αυτή του 2000, όταν η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ.

Με δύο λόγια, 20 χρόνια της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχουν βουλιάξει στην κυριολεξία τη βιομηχανική παραγωγή και γενικότερα την παραγωγική βάση της χώρας.

Το επιχείρημα όλων αυτών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ, γιατί δεν διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση, είναι απολύτως αστήρικτο.  Αντίθετα, όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν ότι όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ τόσο θα βλέπει την παραγωγική της βάση να διαλύεται μέχρι εξαφανίσεως.

Το θλιβερό είναι ότι τα πρώτα στοιχεία και για τον Μάιο του 2020 δείχνουν κατάρρευση, επίσης, στη βιομηχανική παραγωγή των προαναφερόμενων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας .

Η ευρωζώνη, φυλακή του ευρώ, αποτελεί εκείνη την περιοχή του κόσμου με τις χειρότερες αναπτυξιακές επιδόσεις και όσο συνεχίζει να παραμένει κάτω από την μπότα του ευρωνομίσματος, η κατάστασή της θα χειροτερεύει, ενώ κινδυνεύει με βαθιά κατάρρευση εν μέσω της σημερινής δραματικής ύφεσης, η οποία μπορεί να διατηρηθεί, ενδεχομένως, για αρκετά χρόνια.

Ας βγάλουμε, επιτέλους, τα συμπεράσματα μας!

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Αποκλειστικό. Χαμός σε σπίτι τραγουδιστή στη Βούλα. Η ένταση και τα 3.500 ευρώ

Newsteam 0 Comments

Παρασκευή πρωϊ και έξω απο το σπίτι κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή στο Πανόραμα της Βούλας. Το κουδούνι χτυπάει…

Στην πόρτα βρίσκεται ένας δικαστικός επιμελητής που έχει εντολή να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία του αοιδού μέχρι 4500 ευρώ. Πρόκειται για αμετάκλητη δικαστική απόφαση, στην οποία δεν συμμορφώθηκε ο τραγουδιστής.

 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για απόφαση αγωγής που αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση, που προέβη ο καλλιτέχνης σε έναν πρώην συνεργάτη του στη Θεσσαλονίκη. Ο τραγουδιστής πετάχτηκε απο το κρεβάτι, επικοινώνησε με τους δικηγόρους του και έσπευσε να πληρώσει το ποσό των 3000 ευρώ… συν περίπου 500 για να κλείσει την ιστορία.

Και είναι μόνο η αρχή…

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Στα 9,3 εκ. ευρώ στην Πελοπόννησο για το οδικό δίκτυο

Newsteam 0 Comments

Στα 9,3 εκ. ευρώ στην Πελοπόννησο για το οδικό δίκτυο.
Την απόφαση κατανομής συνολικής πίστωσης 9.300.000 ευρώ για έργα βελτίωσης της βατότητας του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Από την πιο πάνω πίστωση, τα 8.300.000 ευρώ προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το υπόλοιπο 1.000.000 ευρώ από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι).

Οι πιστώσεις προορίζονται για την υλοποίηση μέχρι δύο εργολαβιών κατά Περιφερειακή Ενότητα για έργα α) συντήρησης οδοστρώματος και β τοποθέτησης οριζόντιας και κάθετης σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας.

Οι πιστώσεις που αναλογούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και τα έργα που θα εκτελεστούν ανά Π.Ε. είναι τα εξής:

1. Π.Ε. Αργολίδας ποσό 1.900.000 ευρώ

-Συντήρηση τμημάτων της υπ’ αριθμ. 19Α επαρχιακής οδού (Β΄ Φάση), με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ

-Συντήρηση τμημάτων της Εθνικής Οδού 10 (Ισθμός – αρχαίο θέατρο Επιδαύρου) (Β΄ Φάση), με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ

2. Π.Ε. Αρκαδίας ποσό 1.700.000 ευρώ

-Βελτίωση, συντήρηση και αναβάθμιση ασφαλείας της Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου κατά τμήματα (από Τρίπολη έως Λευκοχώρι), με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ

-Βελτίωση, συντήρηση και αναβάθμιση ασφαλείας της Ε.Ο. Λεβιδίου – Κανδήλας – Αρχαίας Νεμέας, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ

-Κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην επαρχιακή οδό Κιβέρι – Αστρος – Λεωνίδιο, στη θέση Αστρος – Παράλιο Αστρος, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ

3. Π.Ε. Κορινθίας ποσό 1.700.000 ευρώ

-Συντήρηση παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών και Κορίνθου – Πατρών (μέσα στα όρια του νομού Κορινθίας), με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ

4. Π.Ε. Λακωνίας ποσό 1.800.000 ευρώ

-Συντήρηση της υπ’ αρ. 39 Εθνικής Οδού Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο κατά τμήματα, με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ

5.Π.Ε. Μεσσηνίας ποσό 2.200.000 ευρώ

Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση ασφάλειας στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος), με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ

-Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση ασφάλειας της 9ης και 13ης επαρχιακής οδού Ριζόμυλος – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ

-Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση ασφάλειας της 8ης επαρχιακής οδού (τμήμα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία) και της 15ης επαρχιακής οδού (τμήμα Φιλιατρά – Μαραθούπολη), με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ

-Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση ασφάλειας της 1ης επαρχιακής οδού και της 36ης επαρχιακής οδού (τμήμα Κέντρο – Τσέρια), με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Διάβασε το »

Κορονοϊός, ζωντανά:Νέα μέτρα.Τα 800 ευρώ τα δικαιούνται και οι…

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το επίδομα των 800 ευρώ θα στις εξής κατηγορίες εργαζομένων:

 • Καλλιτέχνες
 • Ξεναγοί
 • Τουριστικοί συνοδοί
 • Οικοδόμοι
 • Ωρομίσθιοι 
 • Ιεροψάλτες
 • Φορτοεκφορτωτες
 • Εργαζόμενοι Helexpo
 • Μουσικοί
 • Ηθοποιοί
 • Ταξιθέτες
 • Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες
 • Εργαζόμενοι σε επίσχεση

Μέχρι χθες οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ ανήλθαν σε 851.000. Εκτιμάται ότι οι νέες κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αφορούν περίπου 100.000 εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την χορήγηση των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις με έως 5 εργαζόμενους.

Οι πρώτες πληρωμές των 800 ευρώ θα αρχίσουν την Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020, και θα καταβάλλονται τμηματικά στους δικαιούχους μέχρι τις 7 Μαΐου. Στις 14 θα είναι μέρα προετοιμασίας και από τις 15 έως και τις 17 θα γίνει το πρώτο κύμα πληρωμών του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για αυτή την κατηγορία των επιχειρήσεων

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »