Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΜΟΥ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ο Ζέρβας έβγαλε τα πασαλάκια του Μπουτάρη – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Newsteam 0 Comments

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης από μερίδα της αντιπολίτευσης στην απόφαση να απομακρύνει τα διαχωριστικά πασαλάκια επί της οδού Ερμού έδωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τα πασαλάκια είχαν τοποθετηθεί στο τμήμα της Ερμού από την Αριστοτέλους έως τη Βενιζέλου. Οι ίδιοι που έχουν αυτές τις αντιδράσεις είχαν αντιδράσει για το Μετρό, για τα λεωφορεία που αγοράζει ο δήμος. Είναι άνθρωποι που με κατηγορούν ότι γυρνάω στο παρελθόν. Νομίζω ότι αυτοί όλοι ανήκουν στο παρελθόν και θέλουν η πόλη να μείνει στο παρελθόν, τόνισε ο κ. Ζέρβας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την προσέλευσή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τις διοικήσεις των δικαστηρίων της πόλης και του τοπικού δικηγορικού συλλόγου ενόψει της ανάπλασης της περιοχής πέριξ του κτιρίου της Θέμιδος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η απόφαση αφαίρεσης των διαχωριστικών ελήφθη κατόπιν διαβούλευσης και συζήτησης με τις κοινότητες, την τροχαία και τον ΟΑΣΘ. Αφαιρέθηκαν (τα πασαλάκια) από ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο σημείο της εμπορικής αγοράς στο κέντρο, μετά από πολλά αιτήματα που είχαμε από ανθρώπους της δουλειάς και του επιχειρείν […] για να διευκολύνουμε το επιχειρείν και την εμπορική κίνηση, τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι είχαν προηγηθεί εδώ και μήνες ανάλογες αφαιρέσεις σε συγκεκριμένα σημεία της Λεωφόρου Στρατού, της Μητροπόλεως και της Γρ. Λαμπράκη χωρίς να υπάρξει στις περιπτώσεις αυτές κανένα πρόβλημα. Τα πασαλάκια είχαν τοποθετηθεί επί διοικήσεως Γιάννη Μπουτάρη με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την αποτροπή του διπλοπαρκαρίσματος και τη διευκόλυνση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: inboxnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακοίνωσε την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Ταχιάος

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Λάθος συναγερμός στην Ερμού – Δεν ήταν οβίδα, αλλά μεταλλικό αντικείμενο της ΔΕΗ!

Newsteam 0 Comments

Λανθασμένος αποδείχθηκε τελικά ο συναγερμός για οβίδα στο κέντρο της Αθήνας.

Η αναστάτωση ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί όταν συνεργείο της ΕΥΔΑΠ που εκτελούσε εργασίες κοντά στο υπουργείο Οικονομικών εντόπισε στη συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης αντικείμενο το οποίο αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν οβίδα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ομάδα του τμήματος Εξουδετέρωσης Βομβών του Στρατού, ενώ η περιοχή γύρω από το σημείο αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή, ενώ έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για οβίδα αλλά για μεταλλικό αντικείμενο από παλιά εγκατάστασης της ΔΕΗ.

Πηγή: athina984.gr

Διάβασε το »