Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΗΜΙΤΗΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Είναι ανόητος: Eπίθεση Ρότσιλντ στον Μητσοτάκη, Ερημίτης και βίλα στην Κέρκυρα

Newsteam 0 Comments

Η οικογένεια Ρότσιλντ είναι και διάσημη και πάμπλουτη. Μεταξύ των διαφόρων σπιτιών που έχουν ανά τον κόσμο, υπάρχει και μια βίλα στην Κέρκυρα, στην περιοχή της Κασσιόπης, κοντά στην παραλία του Ερημίτη.

Εκεί που πήγε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει από κοντά την περιοχή που θα γίνει επένδυση 120 εκατομμυρίων και να σηματοδοτήσει την απεμπλοκή που επί χρόνια την κρατούσε στα χαρτιά.

Αυτό προφανώς δεν άρεσε στον Nathaniel Philip Victor James Rothschild, γιό του πατριάρχη της οικογένειας Nathaniel Charles Jacob Rothschild που με τουλάχιστον δύο διαφορετικά tweet επιτέθηκε προσωπικά κατά του κ. Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον ανόητο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφίχθη στην Κέρκυρα σήμερα και θα επισκεφθεί τον Ερημίτη. Περιβαλλοντικά ο Ερημίτης είναι απόλυτη καταστροφή και φέρνει την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη του 1970 και προσθέτει μηδέν στην τοπική οικονομία. Ο Μητσοτάκης είναι ανόητος να υπερασπίζεται αυτό το project. #σώστε τον Ερημίτη # Κέρκυρα, έγραψε.

Ο Βρετανός ολιγάρχης κατέστησε σαφή τη θέση του και τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες. Όπως, όμως, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο Νατ Ρότσιλντ, όπως αποκαλείται στις καθημερινές του επαφές, δεν είναι μόνο πρόεδρος της εισηγμένης στο Λονδίνο κατασκευαστικής εταιρείας Volex Plc. Είναι μεγαλομέτοχος της γιγαντιαίας ενεργειακής Glencore, που ακόμα και ο ΟΗΕ έχει κινητοποιηθεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ορυχείων της, αλλά και συναλλακτικές πρακτικές της στην Αφρική. Είναι επίσης μέτοχος (με 3 δισ. δολ.) τεράστιων ανθρακωρυχείων στην Ινδονησία, ενώ έχει συμφέροντα ακόμα και στη μεγαλύτερη τουρκική ενεργειακή Genel Energy.

Όλα αυτά είναι όμως business μακριά από την Κασσιόπη. Εκεί πηγαίνει τα καλοκαίρια για να ησυχάσει ο άνθρωπος.

Nathaniel Charles Jacob Rothschild and Nathaniel Philip Victor James Rothschild.Father and son.

Gepostet von Rothschild Family am Samstag, 23. November 2019

Για πιο ολοκληρωμένη γνώση, παραθέτουμε το κείμενο του ιστότοπου mygreekholiday.gr, για τον ιδιοκτήτη και την ιστορία της βίλας, που περιλαμβάνει και φωτογραφίες του κτιρίου.

Στη Βόρεια Κέρκυρα, άγνωστο για πολλούς, δεσπόζει το σπίτι του μεγαλοτραπεζίτη Ναθάνιελ Ρότσιλντ, υιού του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ και εξ αγχιστείας εγγονού του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Συνήθως ανοίγει τα καλοκαίρια για την οικογένεια που συνέδεσε το όνομά της με τον ανυπολόγιστο πλούτο και το σκιερό οικόσημο της Κόκκινης Ασπίδας, απ` το οποίο προέρχεται η ονομασία της.

Στα Βόρειο- Ανατολικά της Κέρκυρας, μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Κερασιάς, οι Ρότσιλντ συντηρούν έπαυλη, όπου φιλοξενήθηκαν στη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων διάσημες προσωπικότητες, μεταξύ άλλων η Αυτοκράτειρα Σίσυ, πριν την κατασκευή του Αχιλλείου, ο ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας FlAT Ανιέλι.

O Λόρδος Jacob Rothschild

Οι στενοί δεσμοί φιλίας που δένουν άλλωστε τον Μέρντοχ με τον λόρδο αποδεικνύονται και στην πράξη, όταν ο οικοδεσπότης ετοίμασε μια σειρά από πάρτι με εκλεκτούς προσκεκλημένους για τα 40στά γενέθλια της κόρης του καλού του φίλου Ρούπερτ Ελίζαμπεθ πριν από χρόνια. Στην έπαυλη επίσης λέγεται ότι η Καμίλα είπε το μεγάλο ναι στην πρόταση γάμου του διαδόχου της Βρετανίας Καρόλου. Το απογευματινό τους τσάι κάτω από την πυκνή βλάστηση του pavillion έχουν κατά καιρούς πιει και πολλοί επιφανείς πολιτικοί της Μεγάλης Βρετανίας, όπως ο Τζορτζ Όσμπορν.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν λοφίσκοι γεμάτοι πράσινο που κατεβαίνει μέχρι τη θάλασσα, μικρά ακρωτήρια, μοναδικά μονοπάτια μέσα στο πράσινο και αποκλεισμένες παραλίες.

*Mε πληροφορίες από twitter, vima.gr και mygreekholiday.gr

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Το τραγούδι του Ερημίτη

Newsteam 0 Comments

Το τελευταίο τραγουδιστικό σουξέ στην Κέρκυρα είναι μια ευρηματική διασκευή παραδοσιακού τραγουδιού του νησιού με στίχους που διαμαρτύρονται για την απειλούμενη καταστροφή του Ερημίτη, του μοναδικού οικοσυστήματος στη Βόρεια Κέρκυρα που απειλείται από το Kassiopi Project, την περιβόητη επένδυση που εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο, 11/7, ο πρωθυπουργός.

Το Τραγούδι του Ερημίτη έχει γίνει σήμα κατατεθέν του κινήματος διάσωσης της περιοχής, λέγεται και χορεύεται με κάθε ευκαιρία και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το επίκεντρο της μουσικής-χορευτικής διαμαρτυρίας υποδοχής του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κέρκυρα.

Ο Κούλης πρώτος πρώτος κι ο Άδωνις μετά/ κι ο νόμος Χατζηδάκη μ’ όλα τα συρφετά/ Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά/Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτά!

Απολαύστε το βίντεο με τον χορό του Ερημίτη!

Το τραγούδι του Ερημίτη

Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτα

Εκεί στον Ερημίτη στα κρύα τα νερά
πουλούσανε τη φύση να βγάλουνε λεφτά

Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτα

Ο Κούλης πρώτος πρώτος κι ο Άδωνις μετά
κι ο νόμος Χατζηδάκη μ’ όλα τα συρφετά

Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, ολα για τα λεφτα

Ο κόσμος δε τζ’ αφήνει, τσου κράζει δυνατά
Ο Ερημίτης είναι προίκα για τα μιτσά

Παιδιά, παιδιά, προίκα για τα μιτσά
Παιδιά, παιδιά, προίκα για τα μιτσά

Η θάλασσα, η λίμνη, οι βίδρες, τα πουλιά
δεν έχουν ιδιοκτήτες ούτε αφεντικά

Πουλιά, πουλιά, πετάξτε ελεύθερα
Παιδιά, παιδιά, χαρείτε ομορφιά!

Πουλιά, πουλιά, πετάξτε ελεύθερα
Παιδιά, παιδιά, χαρείτε ομορφιά!

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »