Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Δωρίζει και θωρακίζει με μάσκες η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Newsteam 0 Comments

Η ερευνητική ομάδα του TED3D (Ελένη Ρηγάκη και Ηλίας Φρυτζαλάς), και ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την καθοριστική συμβολή του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, καθώς και του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλία Καραμέτο προέβησαν σε μια ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικά σ’ αυτήν αναφέρεται πως:

ως και τις 06/04/2020 από κοινού έχουν παράγει και δωρίσει σε όλη την Ελλάδα σε φορείς όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό, και στρατό πάνω από 4.500 ασπίδες προστασίας προσώπου.

Οι ασπίδες προστάτριας προσώπου είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης που σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου από κοινού από τους εν λόγω φορείς μετά από πολλά τεστ και μελέτη με τους γιατρούς.

Η ασπίδα είναι πολλαπλών χρήσεων και αποστειρώνεται με ήπια αποστειρωτικά (αλκοολούχα, χλωριούχα, γλυκερίνες, σαπούνια, κλιβάνους UV-όχι θερμικούς), ενώ η δυνατότητα παραγωγής από το CNC μηχάνημα που έχει παραχωρηθεί από το TED3D για 24ωρη χρήση από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών είναι 25-30 ασπίδες προστασίας προσώπου σε 1 ώρα.

Πηγή: taxydromos.gr

Διάβασε το »