Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Στις 214.950 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού στο Νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Στις 214.950 Ευρώ Για Την Προμήθεια Εξοπλισμού Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. για προμήθεια εξοπλισμού
στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Η Ε.Υ.Δ. με έγγραφό της προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διατυπώνει θετική γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (Ομάδες εξοπλισμού 19, 20, 25, 30 και 33), που εντάσσεται στην πράξη Προσθήκη πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 214.950 ευρώ.

Πηγή: http://www.epirus-tv-news.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές στην Αργολίδα – Συνελήφθησαν τρια άτομα

Newsteam 0 Comments

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές στην Αργολίδα – Συνελήφθησαν τρια άτομα

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (20.6.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 23, 38 και 44 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και αποπειρών αυτών.

Αστυνομική διεύθυνση

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από την 21.5.2020 έως και χθες (20.6.2020), είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν συνολικά έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και τρείς (3) απόπειρες κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και είδη ένδυσης (καπέλο, γάντια, αυτοσχέδια κουκούλα κ.ά.), ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η Κασσιόπη μεταμορφώνεται: Ξεκίνησε η κατεδάφιση των παλιών εγκαταστάσεων

Newsteam 0 Comments

Δικαστικές περιπέτειες , αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις βάλτωσαν τα σχέδια των επενδυτών όπως έχει συμβεί σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις ανάπτυξης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η Κασσιόπη όμως κόβει το νήμα των μεγάλων επενδύσεων αφού ήδη μπήκαν μπουλντόζες στην έκταση που πρόκειται να αξιοποιηθεί.

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των παλιών εγκαταστάσεων

Με μια λιτή ανακοίνωση η εταιρία ενημερώνει ότι ξεκίνησε η προεργασία για την υλοποίηση του project , με την κατεδάφιση των παλιών εγκαταστάσεων από ειδικά συνεργεία. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού οι εργασίες αυτές ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της φάσης της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρίας για το έργο της Κασσιόπης. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού χωριού για το οποίο όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Έλληνες θα είναι περήφανοι. Η επένδυση είναι της τάξης των 120 εκ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας θα πληρωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας , ενώ όπως είναι γνωστό η βασική φιλοσοφία του έργου βασίζεται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου του περιβάλλοντος χώρου δήλωσε ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director Head of W. Balkans, Greece & Cyprus της NCH Capital.

Μακέτα από το έργο στην Κασσιόπη

Θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίες
Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και κατά τη λειτουργία του τουριστικού χωριού. Οι επενδυτές επιθυμούν ,όπως επισημαίνουν, να εντάξουν την Κέρκυρα στον διεθνή τουριστικό χάρτη με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε βαριά πορτοφόλια.

Στην έκταση θα κατασκευαστεί πεντάστερο ξενοδοχείο 90 δωματίων ενώ έχουν σχεδιαστεί επίσης πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και μαρίνα 60 θέσεων . Στόχος είναι η δημιουργία ενός πράσινου έργου, ενός πρότυπου τουριστικού θέρετρου, με περιορισμένη δόμηση και βιοκλιματική κατασκευή, που εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον και το αναδεικνύει.

Εντυπωσιακό σχέδιο του έργου

Η προκήρυξη του διαγωνισμού ξεκίνησε στα τέλη του 2012 αλλά ουσιαστικά οι σχετικές υπογραφές και έναρξη των διαδικασιών δρομολογήθηκαν τον Ιούλιο του 2014. Στη συνέχεια οι αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων οδήγησαν κατ’ επανάληψη την επένδυση στα δικαστήρια , ωστόσο σύμφωνα με τους επενδυτές , η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας έχει κατανοήσει τα οφέλη του έργου.

Ελεύθερη πρόσβαση σε παραλία και δάσος

Με βάση τον σχεδιασμό, η δόμηση θα φτάσει το 7% του συνόλου της έκτασης , με περιορισμένη κίνηση ρυπογόνων οχημάτων και χρήση ηλεκτρικών , ενώ έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στο δάσος, αλλά και για περίπατο στα μονοπάτια σε όλους του πολίτες που το επιθυμούν. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρονικό ορίζοντα 5 περίπου ετών, σε δυο κατασκευαστικές φάσεις. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και η επόμενη φάση σε επιπλέον τρία καθώς σκοπός της εταιρίας είναι τους καλοκαιρινούς μήνες οι εργασίες να εξελίσσονται σε χαμηλούς ρυθμούς ή και να διακόπτονται αν χρειάζεται, ώστε να μην διαταράσσεται η τουριστική περίοδος. Η NCH Capital έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε βραβεία υγείας και ασφάλειας στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Διόδια 9 ευρώ στο Πάτρα-Πύργος με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου

Newsteam 0 Comments

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε από βήματος της Βουλής η επιβολή διοδίων στην Πατρών-Πύργου από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει με τον νέο τρόπο κατασκευής του έργου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών Κώστας Καραμανλής καθώς με τις 8 εργολαβίες, η πλειοψηφία των οποίων είχαν υπογραφεί από πέρυσι, που παρέλαβε ο νυν Υπουργός από τον προκάτοχό του, δεν υπήρχε πρόβλεψη για διόδια.

Μάλιστα ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε προχθές στη Βουλή και το κόστος των διοδίων αυτών το οποίο θα είναι 0,06 ευρώ το χιλιόμετρο. Τούτο σημαίνει ότι κάποιος που θέλει να κάνει ολόκληρη τη διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο και να επιστρέψει στην βάση (Πάτρα-Πύργος και αντίθετα) θα πρέπει να πληρώσει περίπου 9 ευρώ. Και τούτο γιατί συνολικά το υπό κατασκευή έργο, σύμφωνα με τις προϋπάρχουσες εργολαβίες είναι 75 χιλιόμετρα.

Ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών πάντως μιλώντας από τη Βουλή προσδιόρισε το κόστος, μετ’ επιστροφής, στα 8,6 ευρώ, διαφορά μικρή σε σχέση με το συνολικό ποσό των διοδίων. Βέβαια ο κ. Καραμανλής έσπευσε να υποστηρίξει ότι το αντίτιμο θα είναι το μικρότερο της Ευρώπης, ωστόσο δεν έπεισε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι αντέδρασαν έντονα.

Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ κ.α., εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών για την Πατρών-Πύργου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, -το κόμμα του οποίου είχε ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή για την πορεία του οδικού έργου Πάτρα-Πύργος- έκανε λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης και αβεβαιότητα που εξακολουθεί να κυριαρχεί για την ολοκλήρωση του έργου.

Δυστυχώς ούτε και σήμερα υπήρξαν πειστικές και σαφείς απαντήσεις. Το μεγάλο αυτό έργο που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Ηλείας, εξακολουθεί να είναι στον αέρα. Ουδείς γνωρίζει πότε θα αρχίσει και πότε θα ολοκληρωθεί, ουδείς γνωρίζει αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει τελικά την έγκριση της στο μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτροπή νταλίκας κοντά στα διόδια Μοσχοχωρίου

Ο δε βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε λόγο για χορό εκατομμυρίων και τεράστιο φαγοπότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για μεγάλα έργα, όπως αυτό του οδικού άξονα Πάτρας –Πύργου.

Η κάθε μία εξυπηρετούσε τους δικούς της εργολάβους. Αυτό που συζητάμε σήμερα επιβεβαιώνει ότι γίνεται τεράστιος πόλεμος κατασκευαστικών εταιριών για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα χρήματα χωρίς να φτιάξει έργα αλλά και να αποζημιώνεται, ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7, χαρακτήρισε μπαλώματα τις παρεμβάσεις των 30εκ. ευρώ στον υφιστάμενο δρόμο, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές δείχνουν ότι μέσα του ο αρμόδιο Υπουργός πιστεύει ότι δεν πρόκειται το έργο να είναι έτοιμο το 2023 όπως προβλεπόταν. Όπως είπε ακόμα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Ε.Ε. και οι καθυστερήσεις θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Πάντως ο κ. Καραμανλής επέμεινε ότι το έργο όπως είχε σπάσει σε 8 εργολαβίες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ εγκαίρως κι εξήγησε ότι πλέον έχει ενταχθεί ως phasing στο επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο, 2021-2027 για να μην χαθεί.

Ως προς τις εργασίες που είχαν υλοποιηθεί μέχρι πρόσφατα στα 8 κομμάτια ο υπουργός Υποδομών υποστήριξε τα εξής:

·         Στο 1ο δεν είχε γίνει καμία απολύτως εργασία και ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος γιατί δεν είχε εγγυητική.

·         Στο 2ο , αντί για 31% είχε σημειωθεί πρόοδος εργασιών στο 14%. Αυτό ήταν και το καλύτερο από τα οκτώ. Στην καλύτερη δυνατή περίπτωση δηλαδή θα τελείωνε με σοβαρή καθυστέρηση μόνο αυτό και θα ήταν ένα τυφλό κομμάτι δρόμου, χωρίς σύνδεση πριν ή μετά, σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

·         Στο 3ο  τμήμα, δεν έγινε καμία εργασία γιατί εκκρεμούσε ακόμα στο ΣτΕ.

·         Στο 4ο , δεν έγινε καμία απολύτως εργασία και ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος γιατί δεν είχε εγγυητική.

·         Στο 5ο, αντί για 33% είχαν υλοποιηθεί εργασίες μόνο στο 0,12%. Εδώ παραλάβαμε και έναν ωραιότατο σκουπιδότοπο. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! σχολίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

·         Στο 6ο τμήμα, αντί για 33% είχαν υλοποιηθεί εργασίες μόνο στο 2%.

·         Στο 7ο , αντί για 33% είχαν υλοποιηθεί εργασίες μόνο στο 0,62%.

·         Και στο 8ο, μετά από υλοποίηση εργασιών μόνο στο 0,1%, ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος και ενώ είχε εισπράξει προκαταβολή για το έργο ύψους 1.400.000 ευρώ, οι εργασίες που έχει εκτελέσει έχουν αξία μόλις 40.139,38 ευρώ.

Πηγή: thebest.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνάντηση ενημέρωσης για τη πορεία υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Newsteam 0 Comments

Συνάντηση στο Ρέθυμνο με τους συντονιστές των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ADRISEISMIC, TOUREST, NICHE DRTAIN και MOVING, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης.

Στα πλαίσια της αποκέντρωσης της υλοποίησης Ευρωπαϊκών Ανταγωνιστικών Έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου υλοποιούνται 5 Ευρωπαϊκά Έργα σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Η συνάντηση εργασίας έγινε με τη συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, ενώ ο κ. Αλεξάκης συνάντησε τον Διευθυντή Ανάπτυξης της ΠΕ Ρεθύμνου κ. Δαράκη.

Η συζήτηση για κάθε έργο επικεντρώθηκε στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και ποια θα είναι τα επόμενα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση τους. Συζητήθηκαν επίσης τα αναμενόμενα αποτελέσματα των δράσεων και πως αυτά μπορούν να διοχετευτούν καλύτερα στο ευρύ κοινό και στους φορείς της Κρήτης.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ADRISEISMIC που συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, έχει στόχο τη μείωση της σεισμικής τρωτότητας των κτιρίων και ιδιαίτερα στην ανακαίνιση μνημείων και κτιρίων αστικών κέντρων, που αποτελούν σύμβολα της τοπικής και πολιτιστικής ταυτότητας των περιοχών της Αδριατικής και του Ιονίου. Συντονιστής του έργου είναι ο Νίκος Βότσογλου.

Το έργο TOUREST αφορά την αποδοτική διαχείριση των υδάτινων πόρων στον τομέα του τουρισμού στις παράκτιες περιοχές της Αδριατικής – Ιονίου. Βασικός στόχος του έργου είναι

α) η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων των τουριστικών δραστηριοτήτων στη φυσική κληρονομιά και β) η προστασία των υδάτινων πόρων. Το αποτέλεσμα του έργου είναι ένα εργαλείο αξιολόγησης της διαχείρισης νερού και θα διατεθεί σύντομα στα ξενοδοχεία της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανώγεια: Δύο χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ και δώδεκα νέες διαβάσεις πεζών

Το πρόγραμμα NICHE έχει ως στόχο την προώθηση καινοτομιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων. Συντονίστρια των έργων TOUREST και NICHE είναι η Εύα Βροντάκη. Οι χάρτες και το site του προγράμματος είναι έτοιμα και αναδεικνύουν αγροδιατροφικές διαδρομές στην περιοχή του Ρεθύμνου.

Στόχος του έργου DTRAIN είναι ο σχεδιασμός ενός προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για τους επαγγελματίες στον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους στο πλαίσιο της καινοτομικής σκέψης και της επιχειρηματικότητας. Το έργο έχει ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό και σύντομα θα παρουσιαστεί στους ενδιαφερόμενους.

Το πρόγραμμα MOVING έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων ή αναβαθμισμένων αλυσίδων αξίας που συμβάλλουν στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών, ενισχύοντας τα τοπικά πλεονεκτήματα και παρέχοντας ιδιωτικά και δημόσια αγαθά. Τον συντονιστικό ρόλο των έργων DRTAIN και MOVING έχει ο Χαράλαμπος Πίτερης.

Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και ενημέρωση με τους αρμόδιους φορείς και τους Συντονιστές για την επιτυχή υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εγκρίσεις δύο μελετών για το έργο του μεγάλου Θεάτρου

Newsteam 0 Comments

Εγκρίσεις δύο επιμέρους μελετών για το έργο του μεγάλου Θεάτρου Αρχαίας Νικόπολης
Στις εγκρίσεις δύο μελετών που αφορούν το έργο προστασίας-συντήρησης και αποκατάστασης του μεγάλου Θεάτρου Αρχαίας Νικόπολης προχώρησε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η μια μελέτη αφορά την αποκατάσταση του κάτω κοίλου Θεάτρου Νικόπολης και η δεύτερη την έγκριση της συμπληρωματικής γεωτεχνικής μελέτης για το κοίλο του μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης. Οι εγκρίσεις δίνονται με…
συγκεκριμένους όρους.Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δυνατότητα αποκατάστασης της γεωμετρίας του μνημείου στις διατηρούμενες κατά χώραν σειρές εδωλίων καθώς και να εξεταστεί η αποκατάσταση με νέο υλικό τριών σειρών εδωλίων πέραν εκείνων που έχουν σωθεί.

 

 

Γεωτεχνική μελέτη

Επίσης σε επόμενο στάδιο συστήνεται η εκπόνηση να εκπονηθεί γεωτεχνικής μελέτης για το σύνολο του θεάτρου, ώστε να μελετηθεί, να ερμηνευθεί και να ανακοπεί η δράση των μηχανισμών φθοράς του μνημείου που συνδέονται με το έδαφος.Να θυμίσουμε ότι η Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β’ Φάση) εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου και από τα λίγα αμιγώς ρωμαϊκά. Στο πλαίσιο του παρόντος έργου πραγματοποιούνται έργα αντιστήριξης και αποκατάστασης ετοιμόρροπων τμημάτων του (σκηνή, αναλήμματα, περιμετρικός τοίχος και στοά, είσοδοι, κοίλο), καθώς και διαμορφώσεις (διάδρομοι του κοίλου), αλλά και εργασίες ανάδειξης, προκειμένου το μνημείο να καταστεί αναγνώσιμο και επισκέψιμο για το κοινό.

Πηγή: https://epirusgate.blogspot.com/

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Υπογράφηκε η σύμβαση έργου κατασκευής ασφαλούς δρόμου προς την Ι.Μ. Ομπλού

Newsteam 0 Comments

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, η προγραμματική σύμβαση που αφορά την κατασκευή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ασφαλούς και λειτουργικού δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Ομπλού.

Το έργο που είναι προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019, αφορά εργασίες πρόσβασης προς την Μονή, που είναι χτισμένη στο όρος Ομπλός από το έτος 1315 και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ιστορικές μονές της σύγχρονης Ελλάδας.

Η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα πολλών χρόνων από την Μονή Ομπλού και επισκέπτες της, το έβαλε από την προηγούμενη Δημοτική περίοδο στην ιεράρχησή της, φτιάχτηκε η μελέτη και φτάσαμε σήμερα, ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών.
Παρόντες στην διαδικασία της υπογραφής, ήταν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο αφορά, τόσο στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα έως τη διασταύρωση προς Κρυσταλλόβρυση όσο και στο υπόλοιπο χωμάτινο τμήμα της. Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων, να γίνουν οι απαραίτητες διανοίξεις, όπου απαιτείται, προκειμένου να εξασφαλιστεί το πλάτος της οδού, χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση κατά το δυνατόν ενιαίας μηκοτομής και τη διαμόρφωση κατά πλάτος κλίσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, αλλά και επενδεδυμένη τριγωνική τάφρος σε όλο το μήκος του δρόμου, για την απορροή των ομβρίων.

Στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα του δρόμου, θα γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων ασφαλτοτάπητα και στα σημεία που υπάρχουν καθιζήσεις θα γίνει εξυγίανση του υποστρώματος της οδού, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις της οδού και οι απαραίτητες πινακίδες κυκλοφορίας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συλλήψεις στη Λακωνία για όπλα

Newsteam 0 Comments

Συλλήψεις στη Λακωνία για όπλα. Ειδικότερα, χθες (30.5.2020) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων.

 

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες τους, καθώς και σε κατάστημα του 61χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

· πολεμικό τυφέκιο,

· -3- κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα,

· -256- φυσίγγια,

· μικροποσότητα κάνναβης και

· -2- κροτίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Διακήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Newsteam 0 Comments

Δημοσιεύτηκε από την ΔΕΥΑΠ, η διακήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, για την ανάθεση του έργου επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πάτρας, προϋπολογισμού 9.915.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Ένα έργο, η διακήρυξη του οποίου καθυστέρησε για πολλά χρόνια, εξαιτίας των αντιθέσεων και των αντικρουόμενων συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, τις συνέπειες των οποίων, δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τις υπέστη ο λαός.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, με την ολοκλήρωση του οποίου, χιλιάδες νοικοκυριά των περιοχών, Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Καστελλοκάμπου, Βραχνεΐκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου και τμήματος της Οβρυάς, θα απαλλαγούν από τους βόθρους, ενώ θα αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής τους, αλλά και του περιβάλλοντος.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΠ, προχωρά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και υλικά, για την αύξηση του δυναμικού τους, έτσι ώστε να μπορούν να δεχτούν τα λύματα των περιοχών, στις οποίες η ΔΕΥΑΠ, κατασκευάζει ή πρόκειται να κατασκευάσει δίκτυα λυμάτων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εγκρίθηκε απ’ την Κυβέρνηση το έργο αποκατάστασης του δρόμου Μ.Δέρειο-Ρούσσα-Γονικό

Newsteam 0 Comments

Εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα με υπογραφή του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, το έργο ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου Μικρού Δερείου-Ρούσσας-Γονικού του δήμου Σουφλίου, που υπέστη σημαντικές ζημιές απ’ την κακοκαιρία του περασμένου Απριλίου.

Οι άμεσες ενέργειες και οι συνεχείς πιέσεις της δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Καλακίκου, ο οποίος σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο προχώρησαν στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έφερε το πολύ σημαντικό αυτό αποτέλεσμα για την περιοχή του ορεινού όγκου του Σουφλίου, αφού ο συγκεκριμένος διαδημοτικός δρόμος μήκους 21 χιλιομέτρων που υπέστη ζημιές, θα αποκατασταθεί πλήρως και με την ασφαλτόστρωση που θα υπάρξει αναμένεται να γίνει σαν καινούργιος.

Στην απόφαση του κ.Τσακίρη προβλέπεται να διατεθούν το 3ο και 40 τρίμηνο της φετινής χρονιάς συνολικά 3,7 εκατ. ευρώ και συνολικά 4,7 εκατ. για ολοκλήρωση του έργου. Να επισημάνουμε ότι είναι σίγουρα πολύ σημαντικό, μέσα σε περίπου ένα μήνα από τις καταστροφές, να υπάρχει ήδη η υπογραφή της ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, αφού ο κ.Καλακίκος φρόντισε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες μελέτες αποκατάστασης και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος υπέγραψε επίσης άμεσα την αποστολή του αιτήματος στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η απόφαση του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη αναφέρει:

Εγκρίνουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, στη ΣΑΕΠ-831 του έργου με τα αντίστοιχα οικονομικά του στοιχεία όπως περιγράφονται στον πίνακα της απόφασης αυτής.

Πηγή: evros-news.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τον πρώτο λόγο στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης

Newsteam 0 Comments

Τον πρώτο λόγο στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης δίνει ο Περιφερειάρχης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Πρώτα θα καταλήξουν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι της Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα έλθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημειώνοντας ειδικότερα: Η συζήτηση θα γίνει, αφού αποφασίσουν πρώτα οι Δήμοι. Στη συνέχεια θα κληθούν οι δήμαρχοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξουν τις απόψεις τους. Από την πλευρά μου, σε καμία περίπτωση -ασχέτως από τις προσωπικές μου απόψεις- δε θα σταθώ εμπόδιο να γίνει το όποιο έργο και μακάρι να γίνει το καλύτερο.

Σύμφωνα με όσα έχει τονίσει κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα ο κ. Νίκας, ο ίδιος δεν έχει μεταβάλει άποψη ως προς τη χάραξη του δρόμου, σημειώνοντας ότι αν και παραμένει σταθερός και επανειλημμένα έχει εκφραστεί υπέρ της αποκαλούμενης παραλιακής χάραξης, δεν πρόκειται να κάνουμε επανάσταση αν επιλεγεί τελικά η προτεινόμενη αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, είναι προτιμότερο ένα ‘κουτσό’ έργο, από καθόλου έργο.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας

Newsteam 0 Comments
  • Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Δήμου Θηβαίων στην ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας:

Αυτή θα μπορούσε να είναι άνετα η έκφραση του θυμόσοφου λαού μας για τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της παραλαβής του έργου του πεζόδρομου της Θήβας.
Με αφορμή την ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας ¨Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ έχουμε να επισημάνουμε τα εξής.

Καταρχήν, είναι αναμενόμενο και θεμιτό η αντιπολίτευση να ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι εποικοδομητική και προς όφελος των πολιτών. Όμως η άρνηση επικύρωσης και μόνο του πρακτικού της επιτροπής για την οριστική παραλαβή για τις εργασίες που έχουν εκτελεσθεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο μάλιστα δύο φορές, μία προ του έτους 2010 και μία πριν τη δημοπράτηση το έργου το έτος 2012, αφού βέβαια είχε προηγηθεί και διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς της πόλεως και ολοκληρώθηκε στις 31-12-2016, αποτελεί ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση, που εξυπηρετεί άπλα και μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Το έργο έχει εκτελεστεί στο ακέραιο σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης. Έργο της επιτροπής ήταν να πιστοποιήσει ουσιαστικά ότι έγιναν οι εργασίες και χρησιμοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα υλικά σύμφωνα με αυτήν, γεγονός που πιστοποιείται από τέσσερις μηχανικούς που αποτελούν την επιτροπή παραλαβής καθώς και από πέντε μηχανικούς επιβλέποντες του έργου, τον κορμό της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων, των οποίων με την άρνηση της αντιπολίτευσης αμφισβητείται η σοβαρότητα, η ακεραιότητα και το επιστημονικό τους κύρος.

Το έργο έχει παραδοθεί στη χρήση μετά την βεβαίωση της περάτωσης των εργασιών στις 31-1-2017, με συνέπεια ο Δήμος να ευθύνεται με τη δαπάνη συντήρησης των φθορών από την συνήθη χρήση ή από βανδαλισμούς, εκτός αν με την λογική της αντιπολίτευσης ο πεζόδρομος παρέμενε κλειστός μέχρι σήμερα και να είχαν καταδικαστεί οι πολίτες και οι επιχειρηματίες και γενικά ο τόπος σε μαρασμό.
Τέλος δε θα πρέπει να αναφερθεί ότι το έργο έχει πλήρως εξοφληθεί.

Δυστυχώς τις συνέπειες αυτής της εκτός νόμου άρνησης, η οποία μάλιστα είναι και αναιτιολόγητη, καλούνται να πληρώσουν οι Δημότες μας.
Πέραν του γεγονότος ότι δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση που θα βελτιώσει τόσο την αισθητική του πεζόδρομου αλλά και τη λειτουργικότητα αυτού πριν την παραλαβή του έργου, θα κληθούν οι δημότες να πληρώσουν την οποιαδήποτε ζημία της αναδόχου εταιρείας, διότι έχει φύγει ο κίνδυνος από την ανάδοχο και είμαστε υπόλογοι έναντι αυτής για οποιαδήποτε ζημία προξενείται σε αυτήν εξαιτίας της μη παραλαβής του έργου, σύμφωνα με τον νόμο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, τον οποίο δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν έκανε το κόπο να αναγνώσει.

Είναι λυπηρό σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από τις συνέπειες του covid 19, η αντιπολίτευση να επιλέγει ανούσιες αντιπαραθέσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων προσπαθώντας να στήσει εμπόδια στη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής , να κρατήσει όρθια την τοπική οικονομία και να συμπαρασταθεί στις σκληρά δοκιμαζόμενες ευπαθείς και επαγγελματικές κοινωνικές ομάδες των δημοτών μας.

Ας είναι, εμείς δεν τους ακολουθούμε στον κατήφορο που επέλεξαν, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών μας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στην ανάδειξη και διαφήμιση της πόλης μας. Όσοι επιλέγουν την Δυσφήμιση της πόλης μας , μέσω του μηδενισμού ενός από τα σημαντικότερα έργα των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, που αναδεικνύει το κέντρο της πόλης, κάνουν μεγάλη ζημιά, όχι στη Δημοτική Αρχή αλλά στους δημότες και στους επιχειρηματίες της πόλης και κυρίως αυτούς του πεζόδρομου, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Και επειδή ο συνδυασμός της μειοψηφίας του κ. Παπαβασιλείου και του κ. Τραμπάκουλου, στην προηγούμενη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το τέχνασμα της αποχής, προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τροποποίηση του προϋπολογισμού , που αφορούσε και σε ανάγκες για την αντιμετώπιση του κορoνοϊου, επισημαίνουμε , ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Κλείνοντας, όπως ήδη ενημερώσαμε, οι υπηρεσίας μας ετοιμάζουν μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του έργου, την οποία και θα συζητήσουμε με τους πολίτες και καταστηματάρχες του πεζόδρομου, η οποία όμως, όπως έγινε γνωστό πριν τη ψηφοφορία, θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνο εφόσον γίνει παραλαβή του έργου. Αφήνουμε τη ανεύθυνη στάση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, στη κρίση του Θηβαϊκού λαού και δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση.

Και επειδή ξεκινήσαμε με τον θυμόσοφο λαό θα κλείσουμε με τη ρήση των αρχαίων Ελλήνων Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στην τελική ευθεία η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Newsteam 0 Comments

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας ανοιχτού τύπου, έργο αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (ποσό σύμβασης 168.224,17 ευρώ) η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών και να τεθεί- σε δοκιμαστική λειτουργία- το φθινόπωρο του 2020.

Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της διαδικασίας, με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας κλειστού τύπου, η οποία, πέρα από το απόλυτα φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της, μείωσε σημαντικά τα κόστη για τη θέρμανση και την ψύξη του κτηρίου.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό -για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς- έργο, καθώς το Διοικητήριο αποτελεί το πρώτο δημόσιο κτήριο του νομού που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες αποκλειστικά με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι άκρως οικολογική και συνάδει απόλυτα με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και χαρακτήρα του κτηρίου και δίνει τη δυνατότητα της πλήρους απεξάρτησης από τα ρυπογόνα καύσιμα υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Στο πλαίσιο του πρώτου έργου, έγιναν 30 κατακόρυφες γεωτρήσεις στον αύλειο χώρο του κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς και εγκαταστάθηκε αντλία θερμότητας που τροφοδοτεί το κτήριο με τη γεωθερμική ενέργεια.

Η υλοποίηση του πρώτου έργου, αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (ποσό σύμβασης 186.000), ξεκίνησε το 2018, βασισμένη σε σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Το έργο εκτελέστηκε υπό την επίβλεψη της εν λόγω Υποδιεύθυνσης και παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι του 2019.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Υπογραφή σύμβασης επισκευής Ξενώνα Φιλοξενίας ΔΙΚΤΥΝΑ

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Πλατανιά στα πλαίσια εκτέλεσης του τακτικού του Τεχνικού Προγράμματος και της αξιοποίησης κάθε πηγής χρηματοδότησης, υπέγραψε Σύμβαση έργου, με τίτλο Επισκευή Ξενώνα Φιλοξενίας ΔΙΚΤΥΝΑ Δήμου Πλατανιά, προϋπολογισμού 790,000,00€ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ).

Το έργο αφορά σε επισκευή και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση των Η/Μ εγκαταστάσεων, δημιουργία συστήματος ψύξης-θέρμανσης, ενεργειακή αναβάθμιση, οικοδομικές εργασίες, ξυλουργικές εργασίες, χρωματισμοί, διαμορφώσεις χώρων κλπ.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πλατανιά στον Αλικιανό, από το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΣΤΟΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ, κ.Αντώνιο Παντελάκη, που μειοδότησε στις διαγωνιστικές διαδικασίες που είχαν προηγηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών ο Δήμος Πλατανιά θα έχει πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο Ξενώνα, ολοκληρώνοντας και διατηρώντας ταυτόχρονα μια αυτοδιοικητική προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την πρώην Κοινότητα Κολυμβαρίου και τον πρώην ομώνυμο Καποδιστριακό Δήμο.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Προχωρά και το έργο της ανάπλασης του αύλειου χώρου του νέου Δημαρχείου

Newsteam 0 Comments
  • Β. Τσιάκος: Με την ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει συνολικά η περιοχή

Το πράσινο φως άναψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανάπλαση του αύλειου χώρου στο νέο Δημαρχείο Καρδίτσας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Κων/νου Αγοραστού ενέκρινε τη μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος Καρδίτσας και πλέον η όλη διαδικασία έχει εισέλθει στο στάδιο της προέγκρισης της δημοπράτησης και της σύνταξης των τευχών.

Όπως είναι γνωστό η μετατροπή του κτιρίου σε Δημαρχείο έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου και εκκρεμούσε έως πρόσφατα η έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας της μελέτης της ανάπλασης της αυλής που βρίσκεται μπροστά από το νέο Δημαρχείο καθώς η βόρεια αυλή βασικά θα μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 500 χιλιάδες ευρώ.

Δήλωση Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου

Πρόκειται για ένα έργο που συνολικά θα αλλάξει την περιοχή. Η κατασκευή του νέου δημαρχείου αλλά και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου σε συνδυασμό με την πλατεία Πλαστήρα και το άλσος του Παυσιλύπου αλλάζουν συνολικά το τοπίο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που ενέκριναν την ένταξη της μελέτης και πλέον ετοιμαζόμαστε για την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τις υπηρεσίες του Δήμου μας την Τεχνική Υπηρεσία και τον Προγραμματισμό, για την δουλειά που έκαναν. Στόχος μας να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε διαμορφωθεί ο χώρος. Έτσι ολοκληρωμένα πλέον το έργο του νέου Δημαρχείου όταν τελειώσει, θα αποδοθεί προς χρήση στους δημότες δήλωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Στοιχεία για το έργο της ανάπλασης του αύλειου χώρου

Στον χώρο του παλιού Α’ Λυκείου Καρδίτσας που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Δαμασκηνού, Γαριβάλδη, Δημοκρατίας και Μυρμηδόνων, γίνεται αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε Δημαρχείο καθώς επίσης και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αύλειου χώρου αυτού.
Για την αναβάθμιση αυτού εκπονήθηκε αρχιτεκτονική μελέτη περιβάλλοντος χώρου χρησιμοποιώντας καινούργια υλικά από τσιμεντένιους πεπαλαιωμένους κυβόλιθους, χυτό μωσαϊκό δάπεδο καθώς και πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα προκειμένου το νέο πια Δημαρχείο να λάβει την απαιτούμενη αρχιτεκτονική χροιά που του αρμόζει χωρίς να αποξενώνεται από την υφιστάμενη μορφολογία των τοπικών υλικών, αλλά και διατηρώντας την υπάρχουσα τοπική μορφολογική ιδιαιτερότητα της περίφραξης αυτού.
Η είσοδος του αύλειου χώρου του νέου Δημοτικού μεγάρου θα γίνεται από την συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Μυρμιδόνων όπου σχηματίζεται ένας εσωτερικός αύλειος διάδρομος πλάτους 8,00 μέτρων ο οποίος αποτελεί και την αισθητική συνέχεια του χώρου του Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα. Από την οδό Δαμασκηνού γίνεται η είσοδος των αυτοκινήτων και μοτο-ποδηλάτων για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στο Δήμο Καρδίτσας, ενώ δημιουργούνται και δύο θέσεις parking για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες :
• Γενική εκσκαφή του περιβάλλοντος χώρου σε βάθος περίπου 15 εκατοστά.

• Κόψιμο – εκρίζωση των μεγάλων δένδρων και απομάκρυνση αυτών .

• Στον διάδρομο, όπου προβλέπεται να γίνει η επίστρωση με κυβόλιθους από γρανίτη η εκσκαφή θα γίνει σε βάθος περίπου 45 εκατ.

• Κατασκευή αποχέτευσης μέσα στον αύλειο χώρο.

• Επίστρωση του διαδρόμου με κυβόλιθους από γρανίτη διαστάσεων 10Χ10Χ10 cm χρώματος καφέ ή μαύρου ( βασάλτης ), με μαρμάρινα φιλέτα ενδιάμεσα πάχους 3 cm και πλάτους 10 cm και μαρμάρινα κράσπεδα , ημίλευκα , διαστάσεων 15Χ24 cm .

• Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων αναρτώμενου τύπου.

• Ηλεκτροφωτισμός του αύλειου χώρου με φωτιστικά σώματα.

• Κατασκευή χώρου πράσινου με έτοιμο χλοοτάπητα σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη.

• Υπόγειο αυτόματο σύστημα άρδευσης με αυτόματο πιεστικό συγκρότημα

• Φύτευση νέων δένδρων κατηγορίας Δ3,Δ4,Δ5,Δ8 και Θ2 σε λάκκους διαφόρων δι-αστάσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00 €

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έγινε η προκήρυξη του έργου Ολοκληρωμένη Αστικής Ανάπτυξη της Άνω Πόλης

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Πατρέων, μετά από διαδικασίες εγκρίσεων που διήρκεσαν πάνω από τρία χρόνια, προχώρησε στην προκήρυξη, για υποβολή προσφορών μέχρι τις 16 Ιουνίου 2020 για το έργο Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας (Διαδρομή 1 – Άνω Πόλη) προϋπολογισμού 8.740.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Η ανάπλαση της Άνω Πόλης σε συνδυασμό με την ανακατασκευή του Παλαιού Νοσοκομείου, που προκηρύσσεται στις επόμενες ημέρες, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα βελτίωσης της λειτουργίας και της εικόνας της Πάτρας και της ζωής των κατοίκων της εκεί περιοχής.
Πρόκειται για οικοδομικά έργα, έργα οδοποιίας, οδοφωτισμό, ηλεκτρομηχανικές εργασίες, υδραυλικά έργα και έργα πρασίνου στην περιοχή της Άνω Πόλης της Πάτρας που αποτελούν μέρος μιας σειράς αναπλάσεων που θα γίνουν σε όλο το Ιστορικό Κέντρο.

Η περιοχή παρέμβασης αφορά επιφάνεια συνολικού εμβαδού περίπου 170 στρεμμάτων και το έργο αποβλέπει στην βιοκλιματική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με χρήση κατάλληλων υλικών επίστρωσης, φύτευσης και αστικού εξοπλισμού. Συνοπτικά οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν αφορούν :

– Ανακατασκευή οδών, πεζοδρομίων, πλατειών με χρήση ψυχρών υλικών (ψυχροί τσιμεντοκυβόλιθοι – άσφαλτος με φωτοκαταλυτικό επίχρισμα τσιμεντοειδούς βάσεως, κατάλληλο για την επεξεργασία και την προστασία οδών κλπ.)
– Δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.
– Διευκόλυνση της προσβασιμότητας ατόμων ΑΜΕΑ στην περιοχή ανάπλασης με την διαμόρφωση ραμπών πρόσβασης, κατασκευή οδηγών όδευσης τυφλών και εγκατάσταση συστημάτων ηχητικής ειδοποίησης σε υφιστάμενους σηματοδότες
– Αντικατάσταση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, πινακίδες ονοματοθεσίας και αριθμοθεσίας, προστασία αξονοδιασταυρώσεων
– Αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, ζαρντινιέρες, κάδοι απορριμμάτων, βρύσες, απορριμματοδέκτες, σταχτοδοχεία κλπ.)
– Διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων
– Εμπλουτισμός της φύτευσης με επιλογή κατάλληλων δέντρων προσαρμοσμένων στις κλιματικές και εδαφολογικές συνθήκες τη περιοχής και εργασίες άρδευσης
– Τοποθέτηση νέου ενιαίου αστικού φωτισμού με συνδυασμό επίστυλων φωτιστικών και επίτοιχων στους στενούς δρόμους με λαμπτήρες LED
– Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου, αυτοματοποίησης και τηλεδιαχείρισης δημοτικού ηλεκτροφωτισμού κ.λπ.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις εξής οδούς της Άνω πόλης του Ιστορικού Κέντρου Πατρών:
Οδός Γερμανού από 25ης Μαρτίου έως Δανιηλίδος – Δρόμος κυκλοφορίας με ασφαλτικό τάπητα.

Τμήμα οδού Μπουκαούρη από Γερμανού έως Παπαδιαμαντοπούλου – Δρόμος κυκλοφορίας με ασφαλτικό τάπητα.
Τμήμα οδού Παναχαΐδος Αθηνάς από Παπαδιαμαντοπούλου έως Φρουρίου – Δρόμος κυκλοφορίας με ασφαλτικό τάπητα.

Οδός Δασυλλίου – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.
Διαμόρφωση νέας Πλατείας στην οδό Δασυλλίου και Βαφειοπούλου.
Οδός Φρουρίου – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους
Οδός Εισοδίων – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.
Οδός Αινιάνων – Δρόμος Κυκλοφορίας Πεζών (Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας).
Οδός Γραβιάς και Πάροδος Γραβιάς – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.
Τμήμα οδού Παπαδιαμαντοπούλου από σκάλες Αγίου Νικολάου έως Λόντου – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.

Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου ιδιοκτησίας δήμου Πατρέων που βρίσκεται στην απόληξη της διατηρητέας σκάλας της Αγίου Νικολάου με τσιμεντοκυβόλιθους. Ανακατασκευή υπάρχουσας βρύσης και κατασκευή φωτιζόμενου επιδαπέδιου καναλιού μπλε απόχρωσης σε αναφορά με τη βρύση, κατασκευή καθιστικών από σκυρόδεμα, φύτευση, ανάδειξη δέντρων με κατάλληλο φωτισμό.

Οδός Κορύλλου – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.
Οδός Πλατεία Κορύλλων – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους, επανασχεδιασμός στάθμευσης με οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης με κυβόλιθους, οριζόντια-κατακόρυφη σήμανση, αστικός εξοπλισμός, φύτευση, ηλεκτροφωτισμός.
Διάνοιξη της οδού από την πλατεία Κορύλλων έως την οδό Ηλείας.
Οδός Παναγούλη – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους
Τμήμα οδού Σωτηριάδου από Γερμανού έως Μητροπολίτου Νεοφύτου – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους, από Μητροπολίτου Νεοφύτου έως Κορύλλου – Δρόμος κυκλοφορίας Πεζών (Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας).

Πεζοδρόμια γύρω από το Αρχαίο Ωδείο. Ανακατασκευή των πεζοδρομίων με τις υφιστάμενες πλάκες μαρμάρου εκτός του πεζοδρομίου στην οδό Παντοκράτορος που ανακατασκευάζεται με ψυχρούς τσιμεντοκυβόλιθους, κατασκευή ραμπών στις απολήξεις των Ο.Τ. για την διευκόλυνση της πρόσβασης ΑΜΕΑ, οριζόντια-κατακόρυφη σήμανση, αστικός εξοπλισμός, φύτευση, ηλεκτροφωτισμός.

Τμήμα οδού Παντοκράτορος από 25ης Μαρτίου έως Ι.Ν. Παντοκράτορα (οδός Ηλείας) – Δρόμος κυκλοφορίας πεζών (δρόμος ήπιας κυκλοφορίας).
Διαμόρφωση πλατώματος στην αρχή του πεζόδρομου (οδό 25ης Μαρτίου)
Από Ηλείας έως Μπουκαούρη – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.
Πλατείες νοτίως του Ι.Ν. Παντοκράτορα (υπάρχουσες πλατείες)
Διατήρηση της χάραξης των παρτεριών στις δύο πλατείες, αποξήλωση πλακόστρωσης των δύο πλατειών (πλάκες πεζοδρομίου) και ανακατασκευή με τσιμεντοκυβόλιθους χρώματος ώχρα στη μία πλατεία και χρώματος γκρι στην άλλη, κατασκευή ραμπών για τη σύνδεση των πλατειών με το επίπεδο του δρόμου στα σημεία εισόδου στις πλατείες, αστικός εξοπλισμός, φύτευση, ηλεκτροφωτισμός.

Νέα Πλατεία στη βορινή πλευρά του Ι.Ν. Παντοκράτορα

Κατασκευή νέας πλατείας που βρίσκεται σε επαφή με τη βορινή πλευρά του ναού. Διαμόρφωση τμήματος της πλατείας με τσιμεντοκυβόλιθους και του μεγαλύτερου μέρους της με φυσικό χλοοτάπητα και φύτευση, δημιουργία παρτεριών φύτευσης, κατασκευή βρύσης, δημιουργία καναλιού φωτισμού σε αναφορά με τη βρύση χρώματος μπλε απόχρωσης, αστικός εξοπλισμός, φύτευση, ηλεκτροφωτισμός.
Τμήμα οδού Παναγούλη από Παντοκράτος έως Πλατεία Κορύλλου –Δρόμος κυκλοφορίας πεζών (Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας).
Τμήμα οδού 25ης Μαρτίου από Σκάλες Γεροκωστοπούλου έως Βότση – Δρόμος κυκλοφορίας με ασφαλτόστρωση.

Ανακατασκευή μαρμάρινης σκάλας οδού Παντανάσσης

Αποξήλωση μαρμάρινης επένδυσης κλίμακας και μαρμάρινων πλευρικών ορθομαρμαρώσεων, ανακατασκευή με το ίδιο υλικό, ανακατασκευή της πλευρικής κλίμακας, αντικατάσταση των προστατευτικών σιδηρογωνιών ακμών, επισκευή και συντήρηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, καθαίρεση υφιστάμενων χρωματισμών και επαναχρωματισμός τους με αντιγραφιστικές επαλείψεις.

Οδός Καρπενησίου – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.
Οδός Μητροπολίτου Νεοφύτου – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.
Διάνοιξη της οδού από την οδό Βασιλείου Ρούφου έως πάροδο Παναγούλη. Εφαρμογή σχεδίου πόλης, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης με τσιμεντοκυβόλιθους χρώματος γκρι και οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης με τσιμεντοκυβόλιθους χρώματος ώχρα, οριζόντια-κατακόρυφη σήμανση, αστικός εξοπλισμός, φύτευση, ηλεκτροφωτισμός.
Οδός Διστόμου – Δρόμος κυκλοφορίας Πεζών (Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας).
Οδός Ράλλη – Δρόμος κυκλοφορίας Πεζών (δρόμος ήπιας κυκλοφορίας).
Τμήμα οδού Ηλείας από Παπαδιαμαντοπούλου έως Γερμανού – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.

Τμήμα οδού Βασιλείου Ρούφου από Πλατεία Κορύλλου έως Γερμανού – Δρόμος τοπικής κυκλοφορίας με κυβόλιθους.

Το όλο έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δυο συλλήψεις στη Μεσσηνία – Έγδυναν σπίτια από οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές

Newsteam 0 Comments

Δυο συλλήψεις στη Μεσσηνία – Έγδυναν σπίτια από οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (8.5.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 34 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, την 7.5.2020 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταλλική σπάθα, συνολικού μεγέθους -36- εκατοστών, περίστροφο κρότου, -10- φυσίγγια κρότου, διάφορα εργαλεία καθώς και πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 26.3.2020 έως και την 7.5.2020, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, όπου αφαίρεσαν, οικιακές συσκευές, ηλεκτρικές συσκευές, γεννήτρια ρεύματος κ.ά..

Επιπλέον, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στο στάδιο της δημοπράτησης εισέρχεται το έργο ανάπλασης της οδού Χαρίτου

Newsteam 0 Comments
  • Αναδεικνύουμε σημεία της πόλης μας δηλώνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Στην τελική φάση δημοπράτησής του εισέρχεται το έργο της ανάπλασης της οδού Χαρίτου στην πόλη της Καρδίτσας. Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που αφορά το κέντρο της πόλης η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Το έργο θα αλλάξει όλη την ευρύτερη περιοχή της Χαρίτου ενώ θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση. Για το έργο ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε:

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αλλάζει την πόλη μας. Η ανάπλαση της οδού θα δημιουργήσει ένα όμορφο περιβάλλον για κατοίκους, επαγγελματίες αλλά και τους διερχόμενους. Συγχρόνως θα αναδείξει έναν ακόμη χώρο της πόλης σε σημείο ενδιαφέροντος. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό που ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Όπως θέλω να ευχαριστήσω και τις υπηρεσίες μας στο Δήμο Καρδίτσας, τόσο την Τεχνική υπηρεσία, όσο και τον προγραμματισμό καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας που προώθησαν με αποτελεσματικό τρόπο το έργο. Σύντομα θα φτάσουμε και στη δημοπράτηση του ώστε να εισέλθουμε στην τελική φάση για την κατασκευή του. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 760.000. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο της ανάπλασης

Το έργο με τίτλο Μετατροπή της οδού Χαρίτου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας υλοποιεί την πρόταση της ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης και ορίζει την περιοχή παρέμβασης σε όλο το μήκος της οδού Χαρίτου, δηλαδή από την συμβολή αυτής με την οδό Καποδιστρίου έως την οδό Ιεζεκιήλ. Το οδόστρωμα στην οδό Χαρίτου, στη συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου, διατηρεί την υπάρχουσα στάθμη έως την συμβολή της με την οδό Σκουφά. Στο τμήμα από την οδό Σκουφά έως τον κόμβο με την Ιεζεκιήλ καθώς και σε τμήμα της οδού Ιεζεκιήλ, η στάθμη της υπό διαμόρφωσης οδού ανεβαίνει στο επίπεδο του υφιστάμενου πεζοδρομίου έτσι ώστε να επιτευχθεί η ενοποίηση της οδού Χαρίτου με τις οδούς Σκουφά, Καζαμπάκα, Ιεζεκιήλ και Βαλταδώρου. Η οδός Χαρίτου αρχίζει από την οδό Καποδιστρίου και τελειώνει στην οδό Ιεζεκιήλ, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της ήδη διαμορφωμένη κτιριοδομικά. Επίσης αποτελεί δρόμο σύνδεσης τριών πλατειών, πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Δικαστηρίων και πλατεία Στρατολογίας, και ενός πεζοδρόμου της Σκουφά. Είναι ένας δρόμος με κτίρια κατά κύριο λόγο χρήσης επαγγελματικού χαρακτήρα.

Σκοπός της αρχιτεκτονικής μελέτης διαμόρφωσης της οδού Χαρίτου είναι η ενοποίησή της με τους πεζοδρόμους της Σκουφά και της Καζαμπάκα καθώς και με την οδό Ιεζεκιήλ. Βασική αρχή της πρότασης είναι η διατήρηση της διέλευσης των οχημάτων σε ήπια μορφή, δημιουργώντας παράλληλα μια ενιαία κίνηση πεζών, ώστε να υπάρχει η αίσθηση της πεζοδρόμησης. Επιπρόσθετα, στόχος της πρότασης είναι η οριοθέτηση των λειτουργιών και κινήσεων των πεζών αλλά και των οχημάτων, έτσι ώστε να είναι διακριτή η επιτρεπόμενη κίνησή τους. Κυρίαρχο στοιχείο της πρότασης είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον περισσότερο οργανωμένο και φιλικό προς τον πολίτη, να του δοθεί η αίσθηση δημιουργίας ενός κοινόχρηστου χώρου όπου πέρα από τη διέλευση να μπορεί να κάνει και χρήση του αστικού χώρου προς όφελός του και όχι προς εκμετάλλευση. Το στοιχείο της φύτευσης διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, καθώς πέραν του αισθητικού ρόλου, δημιουργεί μια όαση δροσιάς και ευεξίας, αλλάζει την όψη του δρόμου και προσδίδει μια αίσθηση συνέχειας που οδηγεί στην ενοποίηση της οδού με τον πεζόδρομο Βαλταδώρου και κατ’ επέκταση με την πλατεία Ελευθερίας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μπαίνουν μπουλντόζες στη Νιάρχου

Newsteam 0 Comments

Μπαίνουν μπουλντόζες στη Νιάρχου. Θέμα ημερών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι η έναρξη εργασιών για την ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου…

Συνάμα όμως πρόκειται και για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το λεκανοπέδιο, το οποίο θα παρέχει γρήγορη και κυρίως ασφαλή πρόσβαση τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση για το έργο Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Newsteam 0 Comments

Ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης για το έργο: Οδικός άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα-Ριζόμυλος, νομού Μεσσηνίας.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους για την αναπτυξιακή προοπτική του δρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος, στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης http://www.messini.gr

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας ότι μόλις φτάσει στον Δήμο Μεσσήνης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος του οδικού έργου θα ζητήσουμε τη γνώμη όλων των δημοτών, προσαρμόσαμε αυτή την διαδικασία ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης. Έτσι, εύκολα ο κάθε πολίτης μπορεί να γράψει τις απόψεις του για τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να παίξει στο Δήμο Μεσσήνης το εν λόγω τμήμα του οδικού άξονα, σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Μεσσήνης δίνει βήμα στους δημότες να εκθέσουν τις απόψεις τους ηλεκτρονικά για ένα τόσο σπουδαίο έργο υποδομής, η υλοποίηση του οποίου θα δώσει νέα ώθηση στον Δήμο.

Σημειώνεται ότι κατόπιν αιτήματος για παράταση της διαβούλευσης για τη ΜΠΕ που είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Μεσσήνης από το αρμόδιο υπουργείο, η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έδωσε εγγράφως σιωπηρή παράταση μέχρι να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα συλλογικά όργανα.

Οι προτάσεις των δημοτών θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων της Δημοτικής Αρχής, στην ανοιχτή διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί με την επάνοδο στην ορθή λειτουργία των συλλογικών οργάνων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργα στη Μεσσηνία ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου

Newsteam 0 Comments

Έργα στη Μεσσηνία ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία προωθήθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου την περασμένη Παρασκευή.

 

 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργο που αφορά στη βελτίωση του δρόμου από το Νέδοντα μέχρι τη Θουρία και από το Ασπρόχωμα έως τον κόμβο Μορέα.

Αντίστοιχη απόφαση πάρθηκε και για το έργο, προϋπολογισμού 242.000 ευρώ, που αφορά στη συντήρηση της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Καλαμάτα – Κάμπος – Σταυροπήγιο.

Εγκρίθηκαν, επίσης, οι όροι διακήρυξης για το προϋπολογισμού 247.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της 12ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Ανδρέας – Λογγά – Καλλιθέα – Πύλος.

Τα πιο πάνω οδικά έργα αφορούν, κυρίως, εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και σήμανσης.

Τέλος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού για την επισκευή των μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης της Δυτικής Μεσσηνίας, έργο με προϋπολογισμό 74.130,13 ευρώ.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξανά στο προσκήνιο η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας

Newsteam 0 Comments

Να ολοκληρώσει το διαγωνισμό για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης Σαλαμίνας επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών, με το έργο, προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, να βρίσκεται την τελευταία τετραετία στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Κατά τη δεύτερη αυτή φάση, οι τρεις προεπιλεχθείσες εταιρείες (Άκτωρ-Vinci, ΤΕΡΝΑ και ΜΕΤΚΑ) υπέβαλαν τις προτάσεις τους, τις οποίες θα λάβει υπόψη της η αναθέτουσα αρχή για να προχωρήσει στο βασικό σχεδιασμό, όπως και στην οριστικοποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που θα μπορούσε να συμβάλει στο να καταστήσει ηπιότερη την επερχόμενη, λόγω κορονοϊού, ύφεση.

Τα επόμενα βήματα

Η οριστικοποίηση του βασικού σχεδιασμού και της ΜΠΕ θα οδηγήσει στη διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού και κατ’ επέκταση στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το έργο που αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους περίπου 1,1 χλµ. µε τις εκατέρωθεν προσβάσεις της (συνολικό μήκος έργου περί τα 3χλµ) από τον ανισόπεδο κόμβο Περάµατος μέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων. Περιλαμβάνει και τα οδικά τµήµατα παράκαµψης των πόλεων Περάµατος και Σαλαµίνας μήκους περίπου 14,5 χλµ.

Προτού όμως, προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός, απαιτείται η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, που αποτελεί το αντικείμενο συμβουλευτικής εταιρείας. Η τελευταία, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιήσει έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίου με στόχο τη διαμόρφωση του κυκλοφοριακού μοντέλου της περιοχής.

Απαιτείται ακόμη, η κατάρτιση της προμελέτης οδοποιίας και υδραυλικών έργων για την περιμετρική οδό της Σαλαμίνας (οδικό τμήμα από την έξοδο της υποθαλάσσιας σήραγγας έως τον Κόμβο Φανερωμένης).

Το έργο αυτό που θα αναλάβει έτερη συμβουλευτική εταιρεία είναι αναγκαίο προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Δήμου Σαλαμίνας, που αφορούν (μεταξύ άλλων):

– πρόβλεψη κόμβου στην περιμετρική οδό της Σαλαμίνας για την εξυπηρέτηση πρόσβασης του ανοικτού Ευριπίδειου θεάτρου και του Ιερού Ναού της Παναγίας Ελευθερώτριας

– πρόβλεψη χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της νησίδας του Αγίου Γεωργίου (στην περιοχή από την έξοδο της υποθαλάσσιας σήραγγας έως την παραλιακή οδό του λιμένα Παλουκίων) και

-την κατασκευή προκυμαίας για τη στάθμευση πορθμείων στη συνδετήρια της νησίδας Αγίου Γεωργίου με τα Παλούκια

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, εκτιμάται ότι μέσα στο 2021 θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί η ανάδειξη αναδόχου, σε συνάρτηση βέβαια και με το πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημική κρίση. Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από ίδια και δανειακά κεφάλαια, ενώ η ανάκτηση της επένδυσης θα στηριχθεί στην είσπραξη διοδίων τελών.

Έργο δεκαετιών

Η υποθαλάσσια οδική ζεύξη Σαλαμίνας είναι ένα από τα πολυάριθμα πολύπαθα έργα. Η πρώτη μελέτη του έργου χρονολογείται το 1992, με το διαγωνισμό, που έχει αναβληθεί τουλάχιστον οκτώ φορές τα τελευταία χρόνια, να έχει συναντήσει αντιδράσεις.

Το 2018 το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ για να ακυρωθεί η κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας Πέραμα – Σαλαμίνα. Κατά το σκεπτικό της προσφυγής του φορέα ήταν αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου και την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2016, η τότε δημοτική αρχή Σαλαμίνας είχε διοργανώσει δημοψήφισμα με στόχο να φανεί εάν οι δημότες συμφωνούν με την υλοποίηση της ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος.

Πηγή: capital.gr

Διάβασε το »

Χατζημάρκος: Οι Ευρωπαϊκοί πόροι της Περιφέρειας θα συνεισφέρουν στην οικονομική στήριξη της κοινωνίας

Newsteam 0 Comments

H δυνατότητα στήριξης του εθνικού προγράμματος ανάκαμψης της οικονομίας και στήριξης της κοινωνίας και με ευρωπαϊκούς πόρους των Περιφερειών της χώρας, συζητήθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας, οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, οι Υφυπουργοί Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με στόχο τον συντονισμό σε οικονομικό επίπεδο, αφού μετά την αγωνία για τη δημόσια υγεία, που προηγείται όλων, υπάρχει η αγωνία για την ελληνική οικονομία, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί χώρος στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα της περιόδου 2014-2020, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και αφορούν την στήριξη εποχικά απασχολούμενων, το επίδομα των 800 ευρώ σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, την επιδοτούμενη κατάρτιση ελεύθερων επαγγελματιών, το επίδομα σε μακροχρόνια άνεργους και άλλα.

Σε αυτό τον τιτάνιο αγώνα, οι Περιφέρειες βάζουν από την πρώτη στιγμή πλάτη. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας με μέρος των ευρωπαϊκών της πόρων, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί και αυτά που θα ακολουθήσουν για την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας διαβεβαίωσε τους αρμόδιους Υπουργούς ο Γιώργος Χατζημάρκος.

Yλοποίηση έργου Β΄ φάσης του Φράγματος Γαδουρά

Παράλληλα, έλαβε και τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου ότι διασφαλίζεται η υλοποίηση του έργου της Β΄ φάσης του Φράγματος Γαδουρά, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο προ της δημοπράτησης. Το αίτημα του Γιώργου Χατζημάρκου σχετικά με την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, η οποία έχει εξασφαλισθεί μέσα από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ καλύπτονται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, απαντήθηκε θετικά από τον κ. Θεοδωρικάκο, καθώς θα ενταχθεί αυτόματα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμα σχετικά με τη λειτουργία των Περιφερειών σε αυτή την πρωτοφανή κρίση ότι έχει αποδειχθεί ότι οι Περιφέρειες έχουν διαδραματίσει έναν πολύ θετικό ρόλο στην διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και στην εφαρμογή των αναγκαίων αποφάσεων, χάρη στις οποίες είναι προφανές ότι έχουμε μέχρι τώρα καταφέρει να έχουμε τις ελάχιστες δυνατές ανθρώπινες απώλειες. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο και αποδεικνύει ότι την επόμενη μέρα οι Περιφέρειες και η Αυτοδιοίκηση συνολικά αξίζει να έχουν έναν ακόμα πιο ισχυρό ρόλο στα πράγματα, να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευθύνη με εκχώρηση αρμοδιοτήτων από κρατικές δομές.

Πηγή: cyclades24.gr

Διάβασε το »

Δημόσιες ευχαριστίες του Πανεπιστημιακού για τη δημόσια υγεία

Newsteam 0 Comments

Δημόσιες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν το διάστημα αυτό, διάστημα εξαιρετικά δύσκολο για την δημόσια υγεία, απευθύνει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια: την Περιφέρεια Ηπείρου, την ΠΕΔ Ηπείρου, το Epirus Palace, τη Γενική Χειρουργική-Σαλτιέλ, το ΚΔΑΠ ΤΡΑΜΠΑ-ΛΑ-ΛΑ, το Επιμελητήριο Λευκάδος, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας Ιωαννίνων Fab-Lab και την Energean Oil & Gas για την ευγενική χορηγία-δωρεά υγειονομικού και άλλου υλικού όπως επίσης και χρηματικών ποσών -άκρως απαραίτητων- για την ενίσχυση του έργου του προσωπικού του Νοσοκομείου μας στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που διεξάγει για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς αυτού.

Τέτοιου είδους ενέργειες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία, εκτός του ότι μας κάνουν υπερήφανους, γιατί τοιουτοτρόπως αναγνωρίζεται από την κοινωνία η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται υπό άκρως αντίξοες συνθήκες μας εξοπλίζουν με δύναμη να συνεχίσουμε.

Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές, γιατί φρονούμε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.

Διάβασε το »

Η ανακοίνωση για έργο οδοποιίας Κενταύρου και οι αντιδράσεις

Newsteam 0 Comments

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Μύκης το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του στις 6/4/2020 εξέδωσε την υπ’ αρ. 254/2020 ΠΡΑΞΗ, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μύκης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση του έργου ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ, συνολικού προϋπολογισμού 2.100.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Αντιδράσεις

Την απάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ προκάλεσε η ανακοίνωση του Δημάρχου Μύκης για το έργο της δημοτικής οδοποιίας Κενταύρου, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ. Σε δήλωσή του, μετά από λίγη ώρα, υπενθυμίζει ότι το έργο είχε εγκαταλειφθεί στο παρελθόν και επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με προσπάθειες του ίδιου και με τη στήριξη των πρώην Υπουργών Χρ. Σπίρτζη και Σ. Γιαννακίδη εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την πραγματοποίηση του έργου.

Αναλυτικά: 

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Δήμαρχος Μύκης μπορεί να ξέχασε την μάχη που δόθηκε για τον δρόμο του Κενταύρου. Δεν τον αδικώ, άλλωστε εκείνη την εποχή δεν ήταν δήμαρχος. Σήμερα, χαίρομαι ιδιαιτέρως που το έργο της δημοτικής οδοποιίας του Κενταύρου προχωρά, όπως δεσμεύτηκε και ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μιας και το συγκεκριμένο έργο ήταν προσωπική μου δέσμευση προς τους κατοίκους του Κενταύρου.

Με χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι έστω και καθυστερημένα οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι. Ένα έργο που είχε στην ουσία ακυρωθεί, μετά από τις επίμονες προσπάθειές μας και την στήριξη των πρώην Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σπίρτζη και κ. Γιαννακίδη, θα υλοποιηθεί για να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων του Κενταύρου. Εμείς δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε την υλοποίηση του και δεν θα εφησυχάσουμε μέχρι να παραδοθεί το έργο στους κατοίκους. Ευχαριστίες και λοιποί πανηγυρισμοί είναι περιττοί, μόνη αναγνώριση είναι το έργο που θα μείνει στον τόπο μας.

 

 

Διάβασε το »