Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Αποχρώσεις- Η δυναμική του Κάστρου των Ιωαννίνων

Newsteam 0 Comments

Αποχρώσεις- Η δυναμική του Κάστρου των Ιωαννίνων

Τα πρώτα, νέα μεγάλα έργα στο Κάστρο θα προχωρήσουν αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Το Πάρκο Πολιτισμού είναι μία από τις καλύτερες ιδέες του Δήμου Ιωαννιτών και τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, κάτι που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει.

Στο Κάστρο των Ιωαννίνων συμβαίνει ένα παράδοξο: Μας φαίνεται πολύ αυτονόητο, οικείο, ότι γίνονται συνέχεια έργα ανάδειξης και ανάπλασης. Κι αυτό οφείλεται στην πολύχρονη δουλειά που έχει κάνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης οι ιδιώτες, οι κάτοικοι του Κάστρου, προσφέρουν κι αυτοί από τη μεριά τους. Γιατί έχουμε και κάτι ακόμα που νομίζουμε ότι είναι αυτονόητο: Το Κάστρο μας κατοικείται, είναι ένας ζωντανός οικισμός. Αν πάμε αντίθετα σε άλλες πόλεις θα δούμε ότι τα Κάστρα είναι πιο έρημα και περισσότερο μοιάζουν με αρχαιολογικούς χώρους παρά με δρώντα αστικά υποκείμενα.

 

Ο τρόπος ζωής

Επιδρά και στον τρόπο ζωής μας, αλλά προσφέρει προφανώς και στον τουρισμό και τον πολιτισμό μας.

Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορεί να γίνουν στο Κάστρο και το ιστορικό κέντρο, έχουν σχεδιαστεί ήδη πολλά και αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη των νέων έργων ανάπλασης γιατί βλέπουμε πόσο θετικά επιδρούν στις ζωές μας.

Πηγή: https://epirusonline.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εργασίες συντήρησης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Newsteam 0 Comments

Εργασίες συντήρησης σε σημεία του οδικού δικτύου εκτελούνται σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, Πέμπτη, εργασίες κοπής δένδρων, μεγάλου ύψους, στο έρεισμα της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, από το 24ο χιλιόμετρο έως το 26ο χιλιόμετρο, στην κατεύθυνση από Χαλκηδόνα προς Θεσσαλονίκη.

Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από Χαλκηδόνα προς Θεσσαλονίκη, από το ύψος του 24ου χιλιομέτρου (χίλια μέτρα περίπου μετά τη γέφυρα του Αξιού ποταμού) έως το ύψος του 26ου χιλιομέτρου (στο ύψος του κόμβου της Γέφυρας).

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αμφιδρομείται το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, από Θεσσαλονίκη προς Χαλκηδόνα, από το ύψος του 26ου χιλιομέτρου (στο ύψος του κόμβου Γέφυρας) και σε μέγιστο μήκος δύο χιλιάδων εξακοσίων μέτρων (2.600 μ.) περίπου προς Χαλκηδόνα.

Οι παραπάνω εργασίες συντήρησης έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 έως και την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Εργασίες συντήρησης σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου
Επίσης, εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν και άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τετάρτη 17 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας:

1. Επί της δεξιάς οριογραμμής της Επαρχιακής Οδού 4 Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου (με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη), στο ύψος του οικισμού της Γαλήνης

2. Επί της δεξιάς οριογραμμής της Επαρχιακής Οδού 27 Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας στην είσοδο της Περαίας (με κατεύθυνση προς Περαία), με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας για την εκτέλεση των εργασιών.

3. Επί της δεξιάς οριογραμμής της Επαρχιακής Οδού 27 Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας πριν από τη διασταύρωση του Ρυσσίου, με κατεύθυνση προς Περαία, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών.

4. Επί της νησίδας της Επαρχιακής Οδού 27 Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, στη διασταύρωση της Καρδίας και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι παραπάνω εργασίες συντήρησης έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 8.00 το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος
Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος. Πρόκειται για εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας εξόδου προς Περιφερειακή Οδό (κατεύθυνση προς Ν. Μουδανιά) στην κατεύθυνση προς Πανόραμα.

Οι παραπάνω εργασίες θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης των εργασιών στις 8.00 το πρωί.

Πηγή: grtimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλήνιες 2020: Σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά εξετάζονται οι υποψήφιοι

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τα νέα έργα που ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου

Newsteam 0 Comments

Αποφάσεις που αφορούν βελτιώσεις – αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και για το πρόγραμμαδακοκτονίας έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρίατου Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ:

Η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων:

· Αποκατάσταση οδού προς Αμάραντο Κόνιτσας,προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

· Αποκατάσταση επ. Οδού προς Κράψη (Π.Ε. Ιωαννίνων),προϋπολογισμού 170.000 ευρώ.

· Αποκατάσταση οχετού επ. Οδού Χρυσοβίτσας- πηγώνΑώου (Π.Ε. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.

· Συντήρηση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε.Άρτας, προϋπολογισμού 20.οοο ευρώ. (Επαναδημοπρατείταιεπειδή ο αρχικός απέβη άγονος).

· Συντήρηση 16ης επ. Οδού Π.Ε. Άρτας: Γωνιά- Ανεμορράχη-Σγάρα- Άγναντα- Κτιστάδες- όρια Νομού,προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται επειδή οαρχικός απέβη άγονος).

· Συντήρηση ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε.Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στο δρόμο προςΚρυόβρυση Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας,προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

· Τεχνικά έργα αντιστήριξης εδαφών και διευθέτησηςομβρίων υδάτων στην οδό Άνω Ράχης- ΔεσποτικώνΠ.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 25.500 ευρώ.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ:

Η Ο. Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των παρακάτω αντιπλημμυρικώνέργων:

· Αποκατάσταση συρματοκιβωτίων Κομποτέικουποταμού (Π.Ε. Άρτας) προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

· Βελτίωση τεχνικών έργων πεδιάδος Άρτας για τηναντιμετώπιση πλημμυρών, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.

· Καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων στην περιοχήΦαναρίου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.(Επαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός απέβη άγονος).Επίσης η Ο.Ε. ανέδειξε ανάδοχο (ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.) για τοέργο Καθαρισμού του ποταμού Λούρου- Αποκατάστασηαντιπλημμυρικών αναχωμάτων στην περιοχή Βούλιστα –Παναγιά- Κερασώνα, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΩΝ:

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:

· Αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο.18 από διασταύρωσηΑρχαίας Νικόπολης της Ε.Ο.21 μέχρι τη διασταύρωσηΜονολιθίου, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος η Ο.Ε.Αφοί Λαϊνά.

· 19 Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 15. Αποκατάστασηζημιών οδού Κρυοπηγής – Ε.Ο. 000 ευρώ. Ανάδοχος Κων.Κώστας

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ:

Εγκρίθηκαν επίσης διαγωνισμοί των δράσεων καταπολέμησης τουδάκου και συγκεκριμένα:

· Καταπολέμηση δάκου της ελιάς, στην Π.Ε. Θεσπρωτία,με παγιδοθεσία, προϋπολογισμού 16.601,5 ευρώ.

· Καταπολέμηση δάκου ελιάς με από αέρος ψεκασμό,προϋπολογισμού 97.354,02 ευρώ.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ:

Τέλος η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο (Νάκος Κων. & ΣΙΑΟ.Ε.) για το έργο Ύδρευσης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων λεκανοπεδίου Κόνιτσας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Πηγή: www.epiruspost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοιχτή η προοπτική για νέο κτίριο Φυλακών

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργα στα Κοτρώνι και στα Μποζαΐτικα

Newsteam 0 Comments

Έργα στα Κοτρώνι και στα Μποζαΐτικα υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί ο Δήμος, με βάση το σχεδιασμό που έγινε από την Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα στο Κοτρώνι στην οδό Θεοτόκη κατασκευάστηκε σκάλα και παραδόθηκε προς χρήση στους κατοίκους.

Στα Μποζαΐτικα, στην οδό Δημοδόκου, εκτελούνται έργα κατασκευής δικτύου ομβρίων, τοποθέτησης νέου δικτύου ύδρευσης, ανακατασκευής της οδού, και κατασκευής πεζοδρομίου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σημαντικές παρεμβάσεις στο δρόμο που συνδέει το Αιάντειο με Κανάκια

Newsteam 0 Comments

Ολοκληρώθηκαν δυο σημαντικές παρεμβάσεις στο δρόμο που συνδέει το Αιάντειο με τα Κανάκια.

Ο Δήμος Σαλαμίνας προχώρησε σε διαπλάτυνση του οδοστρώματος, κυρίως στις επικίνδυνες στροφές για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Λύσαμε οριστικά το χρόνιο πρόβλημα των λιμνάζοντων υδάτων, σε στροφή στη Δημηγγελα, που καθιστούσε επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων αλλά και ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της περιοχής με την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.
Συνεχίζουμε!

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Θ. Παναγόπουλος – Δήμαρχος Σαλαμίνας στις Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκαν τα έργα του Δήμου Ζίτσας

Newsteam 0 Comments

Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκαν τα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Την ένταξη δύο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζίτσας, με το συνολικό προϋπολογισμό ως προς τη δημόσια δαπάνη να ξεπερνά τα 7, 1 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Αλ. Καχριμάνης- Φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο Δήμος Ζίτσας.

Η πρώτη πράξη αφορά τμήμα της Τ.Κ. Ροδοτοπίου, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 13.180μ, την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός Αντλιοστασίου και ενός καταθλιπτικού αγωγού, συνολικού μήκους 3.600μ., o οποίος θα καταλήγει στο υπάρχον αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ι., εντός της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων. Στη συνέχεια μέσω του υφιστάμενου δικτύου θα γίνεται η μεταφορά των λυμάτων στην ΕΕΛ της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.963.637,68 ευρώ.

Η δεύτερη πράξη

Η δεύτερη πράξη αφορά τον οικισμό της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, συνολικού μήκους 5.830 μέτρων βαρυτικών αγωγών και 645 μ. καταθλιπτικών αγωγών, κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός αντλιοστασίου και τριών φρεατίων άντλησης. Οι καταθλιπτικοί αγωγοί θα καταλήγουν στον υφιστάμενο συλλεκτήριο αγωγό επί τις Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται στη Ε.Ε.Λ. της ΔΕΥΑΙ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.149.260,13 ευρώ.

ΠΗΓΗ: https://epirusonline.gr/

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εγκρίθηκαν επτά έργα ύψους 11.722.000 ευρώ από την περιφέρεια

Newsteam 0 Comments

Νέα έργα και προγραμματικές συμβάσεις σε όλο το μήκος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε εχθές το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε μία μαραθώνια τηλεδιάσκεψη δέκα ωρών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 11.722.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Δήμους Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Καμένων Βούρλων, Λοκρών, Ερέτριας, Ιστιαίας – Αιδηψού και Κύμης – Αλιβερίου το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ένταξη νέου έργου ύψους 6,2 εκ. ευρώ, εκτός κανόνα εντάξεων – απεντάξεων του εθνικού ΠΔΕ, για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Τρικόρφου στην ΠΕ Φωκίδας.

Περαιτέρω, λήφθηκαν αποφάσεις για σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων, συνολικού ύψους 10.919.000 ευρώ, με:
 • Τον Δήμο Χαλκιδέων για το έργο Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.
 • Την 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για το έργο: Αποπεράτωση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας.
 • Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας για τη μελέτη: Συμπληρωματικές μελέτες για την επέκταση Αλιευτικού καταφυγίου στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας.
 • Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έργο Αποκατάσταση και ανάδειξη Ασκληπιείου Δαφνούντος στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.
 • Τον Δήμο Λοκρών για το έργο Βελτίωση δρόμου Έξαρχος – Ορχομενός.
  Με το Γραμματικοπούλειο Τρίγκειο και Μπάλειο Θ.Χ.Π. Ιτέας για το έργο Γραμματικοπούλειο Τρίγκειο και Μπάλειο ΘΧΠ Ιτέας. Ανέγερση νέας πτέρυγας-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου – Εξοπλισμός.
 • Το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας για το έργο Συντήρηση και επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην ζώνη λιμένα Ιτέας (Λ.Τ. Ν. Φωκίδας).
 • Το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου για το έργο: Συντήρηση παλαιών τοιχογραφιών Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Καρπενησίου.
 • Τον Δήμο Αγράφων για το έργο Αντιμετώπιση καθίζησης οδοστρώματος στον οδικό άξονα Τσούκα – Τριπόταμος.
 • Τον Δήμο Καρπενησίου για το έργο Βελτίωση υδρεύσεων – αποχετεύσεων ΔΕ Κτημένιων.
 • Τον Δήμο Καρπενησίου για το έργο Βελτίωση οδικού δικτύου Άγιος Ανδρέας – Καλλιθέα.
  Ακόμη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την έγκριση σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών.

Τέλος, συμφώνησαν ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων σε περιοχές όπου έχουν εκφραστεί ήδη αρνητικά οι τοπικές αρχές και κοινωνίες.

Ολοκληρώσαμε μια συνεδρίαση ιδιαιτέρως παραγωγική και βαθιά δημοκρατική. Οι προγραμματικές συμβάσεις των 11 εκ. ευρώ σε στοχευμένες δράσεις με άλλους φορείς, η ένταξη 12 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την Περιφέρειά μας και ένα άρτιο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και η χρηματοδότηση του περιφερειακού Τρικόρφου στη Φωκίδα, είναι ενδεικτικές της σημερινής μας δουλειάς. Ευχαριστώ το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου για κάθε μας απόφαση, για κάθε μας δράση. δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εγκρίθηκε πίστωση για εγγειοβελτιωτικά έργα στην περιοχή των Μυκηνών

Newsteam 0 Comments

Εγκρίθηκε πίστωση για εγγειοβελτιωτικά έργα στην περιοχή των Μυκηνών

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, η τροποποίηση της κατανομής του προϋπολογισμού του έργου που αφορά τα εγγειοβελτιωτικά στην Π.Ε. Αργολίδας.

Η τροποποίηση αφορά την χρηματοδότηση εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή των Μυκηνών.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κωστούρος: Οι προκλήσεις της νέας εποχής

Newsteam 0 Comments

Κωστούρος: Οι προκλήσεις της νέας εποχής.

 

Το σημαντικό έργο του κόμβου στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Πολυζωίδου στο Ναύπλιο (κόμβος Πειραιώς) οδεύει προς ολοκλήρωση το οποίο πιστώνεται στη Δημοτική αρχή του Δημήτρη Κωστούρου και αναμένεται να απαλλάξει οδηγούς και πεζούς από τους κινδύνους ατυχήματος αλλά και που ουσιαστικά δημιουργεί ισόπεδο κόμβο νέας εισόδου στο λιμάνι του Ναυπλίου εκσυγχρονίζοντας παράλληλα ένα σημαντικό τμήμα της πόλης.

Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, όπου πέρα οχημάτων που κινούνται επί των οδών Μπουμπουλίνας και Πολυζωίδου, συναπαντώνται και τα οχήματα που κινούνται επί της παραλιακής καθώς και αυτά προς το πάρκιγκ του λιμένος. Το σημείο αυτό, είναι άκρως εχθρικό και προς τους πεζούς.

 

Κυκλικός κόμβος

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικού κόμβου καθώς και την κατασκευή διαβάσεων σε όλες τις συμβάλλουσες οδούς (για την ασφαλή διέλευση των πεζών), τοπική διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, χώρου για προσωρινή στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών που θα εξυπηρετούν τα καταστήματα πέριξ του κόμβου, χώρου για τη στάθμευση ποδηλάτων καθώς και νησίδα για να τοποθετηθούν κιόσκια πληροφόρησης κλπ.

Η επανεκκίνηση λειτουργίας της οικονομικής ζωής κάνει ένα ακόμη βήμα πολύ σημαντικό. Οι προκλήσεις της νέας εποχής απαιτούν από όλους μας δύναμη , αντοχή , πολύ δουλειά και απαντήσεις. Είμαστε παρόντες. δήλωσε σήμερα ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που βρέθηκε στο σημείο όπου πραγματοποιούνται τα έργα.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αναβαθμίζεται το Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου

Newsteam 0 Comments

Εργασίες αναβάθμισης θα πραγματοποιηθούν στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον αλιευτικό λιμένα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΛΗ:

Εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών του αλιευτικού λιμένα Ηρακλείου που περιλαμβάνει:

i) την καθαίρεση του υφιστάμενου προβόλου- κρηπιδώματος, την κατασκευή του πλωτού προβλήτα και των γεφυριδίων πρόσβασης σε αυτόν,

ii) την τοποθέτηση δεστρών και προσκρουστήρων στα κρηπιδώματα

iii) τις εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και

iv) τις εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων των προκυμαιών.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί προμήθεια αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και λοιπού εξοπλισμού εποπτείας του αλιευτικού λιμένα για λόγους ασφάλειας και καλύτερης εξυπηρέτησης των χρηστών (κάμερες με αντίστοιχο λογισμικό, σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς, ο εξοπλισμός βυθομετρικής αποτύπωσης πυθμένα)

Οι εργασίες θα γίνουν με Απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας εντάχθηκε η Πράξη ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 1.647.534,60 €.

Το Φυσικό αντικείμενο της πράξης αναφέρεται  στις εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών του αλιευτικού λιμένα Ηρακλείου που περιλαμβάνει: i) την καθαίρεση του υφιστάμενου προβόλου- κρηπιδώματος, την κατασκευή του πλωτού προβλήτα και των γεφυριδίων πρόσβασης σε αυτόν, ii) την τοποθέτηση δεστρών και προσκρουστήρων στα κρηπιδώματα iii) τις εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και iv) τις εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων των προκυμαιών. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί προμήθεια αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και λοιπού εξοπλισμού εποπτείας του αλιευτικού λιμένα για λόγους ασφάλειας και καλύτερης εξυπηρέτησης των χρηστών (κάμερες με αντίστοιχο λογισμικό, σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς, ο εξοπλισμός βυθομετρικής αποτύπωσης πυθμένα). Πρόβλεψη υπάρχει, ακόμα,  για να τηρηθούν όλες οι Αρχαιολογικές απαιτήσεις για την εκτέλεση των έργων καθώς και για την υλοποίηση όλων εκείνων των απαραίτητων προπαρασκευαστικές ενεργειών για την ωρίμανση των μελετών εφαρμογής των λιμενικών έργων και μελετών αναβάθμισης δικτύων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ηλεκτροφωτισμού του αλιευτικού λιμένα. Τέλος , τεχνική υποστήριξη υλοποίησης κάποιων υποέργων έχει επίσης ενταχθεί στην Πράξη.

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/06/2020 ενώ η ημερομηνία λήξης της ορίζεται η 31/12/2023.

Η Διοίκηση του Οργανισμού με την καθοδήγηση του Διευθύνοντος Σύμβουλου, κ. Μηνά Παπαδάκη προχώρησε σε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ωρίμανση του  Τεχνικού Δελτίου της Πράξης του Δικαιούχου το οποίο είχε υποβληθεί από τον Οκτώβριο του 2018 και  τη συμπλήρωση του φακέλου με όλα τα ζητούμενα στοιχεία ώστε να πετύχει τελικά τη θετική αξιολόγηση και  να ενταχθεί η Πράξη  στο Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

Τα παραδοτέα της πράξης κρίνονται άκρως απαραίτητα για την ορθή και ασφαλή λειτουργία του αλιευτικού/ενετικού λιμένα Ηρακλείου ενώ θα επιτευχθεί έτσι μια συνολική αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών αυτού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του λιμένα. Η Διοίκηση και η Υπηρεσία  στο σύνολό της δεσμεύεται για την επιτυχή υλοποίηση της Πράξης η οποία αποτελεί και μια πρώτη προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας στο τρέχον κρίσιμο διάστημα που διανύουμε., αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: neakriti.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συγχαρητήρια επιστολή στην Νέα Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης από τον Ι. Μαλανδράκη

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κο Ιωάννης Μαλανδράκης, μετά την ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη, της τοποθέτησης στη Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης της Κας Δοξάκης Ελένης, της απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι:

……Αγαπητή Ελένη, επέτρεψε μου να σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και σου ευχηθώ ολόψυχα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις.

Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να επιτελείς τα καθήκοντα σου με την ίδια επιτυχία, όπως μέχρι και σήμερα και φυσικά δεν θα ξεχάσεις να επιμελείσαι ιδιαίτερα τα έργα που αφορούν την ΠΕ Χανίων, προκειμένου να υπάρχει ένα ασφαλές επαρχιακό δίκτυο στο Νομό μας..

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στην Αγια Σοφιά Βούρος και Αντιπεριφερειάρχης: Είδαν από κοντά την πορεία των έργων

Newsteam 0 Comments

Με τον Αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Δημόπουλο, συναντήθηκε σήμερα ο Γιάννης Βούρος. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και ο Αντιπεριφερειάρχης πήγαν στην Αγια Σοφιά και είδαν από κοντά την πορεία του έργου και συγκεκριμένα την εξέλιξη της υπογειοποίησης.

Η επίσημη ενημέρωση:

Συνάντηση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, με τον Αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Δημόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 26/05 στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσσανδρος Γεωργαμλής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Τάφας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σπύρος Γραμμένος.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

 • η πορεία του έργου της υπογειοποίησης της οδού Π. Κωνσταντίνου
 • η πορεία των έργων για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας
 • η όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση στο Δήμο μας, καφέ κάδων ανακύκλωσης και αντιστοίχως ενός απορριμματοφόρου

η έναρξη του έργου για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής της Αγίας Μαρίνας (συλλεκτήρας Σ7).

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία ώστε να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν τα έργα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα τόσο από την Δημοτική μας Αρχή όσο και από την Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: aek365.org

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

ΔΕΥΑΚ: Παρεμβάσεις στα δίκτυα ομβρίων υδάτων των Μανιάκων

Newsteam 0 Comments

Απαντώντας σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Τριάδος του Δήμου Καστοριάς, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στα δίκτυα ομβρίων υδάτων του οικισμού των Μανιάκων.

Με γοργούς ρυθμούς γίνεται η ανακατασκευή των σχαρών ομβρίων υδάτων που είχαν υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Το έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: fouit.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Ωδείο Αθηνών -Αρχές του 2021 τα εγκαίνια

Newsteam 0 Comments

Θετικά εξελίσσονται οι εργασίες αποπεράτωσης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τέλος του έτους ώστε στις αρχές του 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.

Αυτό, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από τον πρόεδρο του ΔΣ του Ωδείου, Νίκο Τσούχλο για τα έργα στο Ωδείο Αθηνών.

Έργο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου το Ωδείο Αθηνών

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά τον Άξονα Προτεραιότητας Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον. Σημειώνεται ότι το Ωδείο είναι δημιούργημα του πρωτοπόρου του μοντερνισμού, αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου και αποτελεί υψηλής σημασίας ιστορικό-πολιτιστικό τοπόσημο της πρωτεύουσας.

Στη συνάντηση τον κ. Πατούλη συνόδευσε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και τον κ. Τσούχλο ο διακεκριμένος καθηγητής Χειρουργικής και Ιστορίας της Ιατρικής Σ. Γερουλάνος, καθώς και η σύμβουλος Επικοινωνίας του Ωδείου Ν. Γερουλάνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή για το γεγονός ότι η Περιφέρεια συμβάλλει στην ολοκλήρωση και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ωδείου οι οποίες θα αποδοθούν σε χρήσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι μετά την ολοκλήρωσή τους, η διοίκηση του Ωδείου και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξουν κοινές δράσεις και εκδηλώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξεκινά η αναβάθμιση της ύδρευσης και διαρροών του Δήμου Ζηρού

Newsteam 0 Comments

Ξεκινά η αναβάθμιση της ύδρευσης και διαρροών του Δήμου Ζηρού Εγκαταστάθηκε χθες στο Δήμο Ζηρού ο ανάδοχος που πολύ σύντομα θα ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης και περιορισμού διαρροών μέσω συστημάτων τηλεμετρίας συνολικού προϋπολογισμού 1.484.690,44 ευρώ,σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

 

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής πρόκειται για πολύ σημαντικό και πρωτοποριακό έργο για την περιοχή, η μελέτη του οποίου ανατέθηκε και εν συνεχεία εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ενώ το 2019 πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την ανακήρυξη του εργολάβου.

Δίκτυο ύδρευσης

Το έργο θα θωρακίσει το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής και θα το θωρακίσει από διαρροές οι οποίες κυρίως κατά τους θερινούς μήνες δημιουργούν πρόβλημα λειψυδρίας στα νοικοκυριά. Πάντως ο κ.Καλαντζής αναφερόμενος στην πορεία των χρόνων υλοποίησης σχολιάζει ότι από τη μία υπάρχει ικανοποίηση για τη μεθοδικότητα του Δήμου από την άλλη όμως επικρατεί προβληματισμός που καθιστά αναγκαία τη μείωση της γραφειοκρατίας και τους χρόνους λήψης αποφάσεων στην εκτέλεση των μεγάλων έργων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αθλητικά έργα τα 6 εκ. ευρώ σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Newsteam 0 Comments

Αθλητικά έργα τα 6 εκ. ευρώ σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δρομολογήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της τηλεσύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την Τρίτη 19 Μαΐου.

 

Παρά την δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τα συγκεκριμένα έργα έχουν απολύτως διασφαλισμένες πιστώσεις τόνισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες θα ξεκινήσουν οσονούπω εργασίες, είτε για την κατασκευή νέων, είτε για την επισκευή ήδη υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.

Αθλητικά έργα θα κατασκευάζονται σε οικισμούς στους οποίους λειτουργούν σχολικές μονάδες και υπάρχει νεολαία γενικότερα επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όλη την Περιφέρεια.

 

Προώθηση αθλημάτων

Εξ άλλου, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει πρόγραμμα για την προώθηση αθλημάτων όχι ευρέως διαδεδομένων, όπως επίσης και αθλητικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη.

Σε αυτά συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες όπως καταδύσεις, ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, μονοπάτια – πεζοπορία (τρέκινγκ), αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, καθώς επίσης αθλήματα σχετικά με τη θάλασσα, αλλά και τα αποκαλούμενα εξτρίμ αθλήματα.

Η επόμενη ανάλογου περιεχομένου σύσκεψη προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα έργα που δρομολογήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργο διπλής χρησιμότητας από την περιφέρεια Θεσσαλίας στον δήμο

Newsteam 0 Comments

Νέο έργο οδοποιίας, που βελτιώνει την πρόσβαση σε αγροτικές ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε Αγιά και Νερόμυλους, ενώ παράλληλα αποσυμφορεί τον κυκλοφοριακό φόρτο στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Λάρισας-Αγιοκάμπου ξεκινά άμεσα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το έργο Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού από το δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα και τον ανάδοχο, παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στ. Δημότσιου και υπηρεσιακών στελεχών.

Υπογράψαμε σήμερα μια σύμβαση ουσίας που βελτιώνει την παραγωγή αλλά και την κυκλοφοριακή δυνατότητα στην περιοχή της Αγιάς δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Με σύνεση και φρόνηση, συνεργαζόμαστε ειλικρινά και πραγματικά και έχουμε πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ έργα στο Δήμο Αγιάς. Υπάρχει μια συνεργασία σχεδόν αυτοματοποιημένη, η οποία φέρνει πρόσθετα αποτελέσματα και μάλιστα τα έργα τα οποία έχουμε προγραμματίσει είναι προφητικά. Γιατί, σχεδιάστηκαν και τα περισσότερα υλοποιήθηκαν σε μια άλλη περίοδο, αλλά χρησιμεύουν σήμερα, στη νέα πραγματικότητα των μεγάλων κοινωνικών αποστάσεων.

Έχουμε τους πιο καλούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα ως Περιφέρεια. Τα έργα οδοποιίας που κάνουμε δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να επισκεφτούν με ασφάλεια περιοχές που μέχρι πρότινος δεν επισκέπτονταν, αλλά τώρα λόγω της νέας πραγματικότητας θα χρειαστεί να τις επισκεφτούν.

Το ευχαριστώ του Δημάρχου Αγιάς

Φέτος είναι η χρονιά των παραλίων της Λάρισας δηλώνει ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Στο Δήμο μας βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα εκατομμυρίων ευρώ. Τα παράλια μοιάζουν με εργοτάξιο. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αλλάζει η εικόνα της περιοχής.

Ο δήμος Αγιάς παρότι διαθέτει άξια και εργατικά στελέχη, είναι μικρός και υποστελεχωμένος. Αν δεν είχαμε την υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, της Διαχειριστικής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού δεν θα τα καταφέρναμε. Τους ευχαριστώ πολύ για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη στο Δήμο μας. Είναι πάντα δίπλα μας.

Ολοκληρωμένο σχέδιο οδικών έργων για τα παράλια και τον Κίσσαβο

Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό με την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσον αφορά τις προσβάσεις στο Δήμο Αγιάς προσθέτει ο κ. Γκουντάρας.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση του οδικού κυκλώματος Κισσάβου, ήδη η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε μεγάλες παρεμβάσεις με το δρόμο από Καρύτσα προς Σπηλιά, το δρόμο Ανατολή – Μεγαλόβρυσο, ενώ στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για τη σύνδεση Ανατολής – Σπηλιάς και Δήμητρας – Ανατολής.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις σχεδιάζονται και στην πλευρά του Μαυροβουνίου, έχει δημοπρατηθεί η σύνδεση με το Κεραμίδι, ένας δρόμος που αλλάζει τα δεδομένα στη νότια περιοχή του Δήμου Αγιάς αλλά και της Μαγνησίας.

Παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια και στα οδικά τμήματα Άγιος Νικόλαος – Καλαμάκι, Καλαμάκι – Έλαφος – Σκλήθρο και Σκλήθρο – Αγιόκαμπος.

Είναι μια σειρά παρεμβάσεων που αλλάζουν το τοπίο της περιοχής και δίνουν εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες είναι σύγχρονες και μπορούν να οδηγήσουν τους επισκέπτες με ασφάλεια μέσα από κάποια χωριά και φυσικά τοπία τα οποία αν δεν ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν ξέρω αν θα μπορούσαν ποτέ να τα βρουν και να τα απολαύσουν οι επισκέπτες υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αγιάς.

Το έργο

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών στη Δημοτική Κοινότητα Αγιάς και στην Τοπική Κοινότητα Νερόμυλων. Η βελτίωση περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενων κεντρικών αγροτικών χωματόδρομων στην αγροτική περιφέρεια Αγιάς και Νερόμυλων.

Οι εν λόγω δρόμοι, αποτελούν ήδη διανοιγμένες κεντρικές αγροτικές οδούς, οι οποίες πρόκειται να βελτιωθούν με την εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις για την εκτέλεση του έργου. Βρίσκονται σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχή, συνδέονται με υφιστάμενο συνεχές ασφαλτοστρωμένο δίκτυο και δεν εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία, καθώς δεν αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου.

Η βελτίωση των υποδομών πρόσβασης προς τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, στην ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και στην ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα και στην τοπική αγροτική οικονομία.

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Κ. Αγιάς

Η βελτίωση αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενων κεντρικών αγροτικών χωματόδρομων στην αγροτική περιφέρεια της Δ.Κ. Αγιάς, συνολικού μήκους 2542+353=2895μ. Το πρώτο τμήμα εκτείνεται από την Δ.Κ. Αγιάς προς νότο οδηγώντας στην αγροτική περιφέρεια Αγιάς και καταλήγει στο ύψος της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Αγιάς.

Το δεύτερο τμήμα ξεκινάει 670 μ. νοτιοδυτικά του πέρατος του πρώτου τμήματος – μεσολαβεί ασφαλτοστρωμένο τμήμα οδού – και καταλήγει σε συμβαλλόμενη αγροτική οδό που εξυπηρετεί κτηνοτροφικές μονάδες. Τα δύο τμήματα διασχίζουν το κύριο αγρόκτημα του οικισμού της Αγιάς και πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις σχετικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Νερομύλων

Η βελτίωση αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού, συνολικού μήκους 1200μ περίπου, στην κτηματική περιφέρεια της Τοπικής Κοινότητας Νερομύλων του Δ. Αγιάς. Η οδός ξεκινάει από τις πρώτες αγροτικές καλλιέργειες, έξω από τον οικισμό των Νερομύλων, συνδεόμενη με την υπάρχουσα ασφαλτοστρωμένη οδό και διασχίζει τα κτήματα της περιοχής με κατεύθυνση προς την πόλη της Αγιάς.

Πηγή: paidis.com

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μετά τις διαμαρτυρίες ο Χατζηδάκης επαναφέρει το φυσικό αέριο

Newsteam 0 Comments

Μετά τις διαμαρτυρίες ο Χατζηδάκης επαναφέρει το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την βούληση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να πάει το φυσικό αέριο σε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται και στην Πελοπόννησο και στην Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία υπογράμμισε ο ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.

Ο υπουργός, ο οποίος ανέτρεψε επί της ουσίας όλο το σκηνικό που είχε προκύψει μετά την απόφαση της ΡΑΕ, έκανε την πιο πάνω δήλωση απαντώντας σε βουλευτές που εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση της ΡΑΕ με την οποία απεντάσσονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και δύο πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας από τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ για την επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στο μεταξύ, ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε στη συνεδρίασή της σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, τον ορισμό δικηγόρου η οποία θα χειριστεί την προσφυγή που η Περιφέρεια έχει ασκήσει εναντίον της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία την εξαιρεί από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου).

Στην εν λόγω δικηγόρο, σύμφωνα με την εισήγηση που εγκρίθηκε, ανατίθενται όλες οι κατά νόμο ενέργειες και νομικοί χειρισμοί για την προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με το πιο πάνω ζήτημα.

Οπως σημειώνεται στην εισήγηση, μεταξύ άλλων, βούληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η συνεργασία με τη ΔΕΔΑ, με στήριξη του προγράμματός της για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και επέκταση του αρχικού σχεδιασμού της.

Αδρές γραμμές

Στην ίδια εισήγηση περιγράφεται, σε αδρές γραμμές, το ιστορικό της υπόθεσης, καθώς αναφέρεται ειδικότερα:

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τις υπ’ αριθμ. l-219643/03.04.2017 και l-219644/03.04.2017 αιτήσεις για τη χορήγηση Αδειας Διανομής και Αδειας Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου, αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένου του πενταετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2017 – 2021, στο οποίο περιλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πόλεις αυτής (Τρίπολη, Κόρινθος, Αργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Σπάρτη).

Με τις υπ’ αριθμ. 1318/2018 και 1319/2019 αποφάσεις της ΡΑΕ χορηγήθηκαν στη ΔΕΔΑ οι Αδειες Διανομής (ΦΕΚ B 5905/31.12.2018) και Διαχείρισης (ΦΕΚ B 5903/31.12.2018) αντίστοιχα.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η ΔΕΔΑ προχώρησε στην υποβολή στη ΡΑΕ του Προγράμματος Ανάπτυξης του Δικτύου Φυσικού Αερίου για την προσεχή πενταετία (2020 – 2024). Κατά τη διαδικασία αυτή, η ΡΑΕ φέρεται να προκρίνει την απένταξη των έργων που αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η Ήπειρος ζητάει και πάλι τρένο!

Newsteam 0 Comments

Η Ήπειρος ζητάει και πάλι τρένο! Μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Μετά από διεξοδική συζήτηση το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να σταλεί πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, για σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της λίστας έργων που θα υλοποιηθούν στο διάστημα 2020-2023 και 2021-2030.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από εισήγηση της παράταξης Κοινό Ηπειρωτών.

 

Τι είπε ο περιφερειάρχης

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: Ουδείς λέει όχι για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θέλω να είμαι πραγματιστής και όχι μόνο οραματιστής, γιατί κάποια στιγμή τα οράματα τελειώνουν.

Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε επιμέρους ζητήματα υποδομών, ζητώντας από όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν αν στηρίζουν τις προσπάθειες της Περιφέρειας να προωθήσει η ίδια τα έργα των διευρωπαϊκών αξόνων (που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών), είτε των συνδέσεων Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου, Ιωάννινα – Κακαβιά και Μεσοπόταμος- διασταύρωση Πάργας. Όπως είπε τα μεγάλα έργα που αφορούν λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, από την Ευρωπαϊκή Ένωση προωθείται η κατασκευή τους μέσω παραχωρήσεων σε ιδιώτες.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Υλοποιούνται οι μελέτες στατικής επάρκειας και επεμβάσεων για το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας και το Δημοτικό Σχολείο Γέργερης

Newsteam 0 Comments

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζομένους στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας και στο Δημοτικό Σχολείο Γέργερης, η δημοτική αρχή προχώρησε στην ανάθεση εκπόνησης μελετών στατικής επάρκειας και επεμβάσεων στα συγκεκριμένα σχολικά κτίρια, με στόχο να διαμορφωθεί ένα απολύτως ασφαλές σχολικό περιβάλλον για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι μελέτες, που βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης, θα αποκαλύψουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, που ήρθε στο φως τα προηγούμενα χρόνια χωρίς, ωστόσο, να αντιμετωπιστεί και θα καταδείξουν τις παρεμβάσεις που ίσως χρειαστεί να γίνουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η στατική επάρκεια του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Σχολείου Γέργερης.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική αρχή, που γνώριζε το πρόβλημα αλλά, με περισσή ανευθυνότητα, δεν έκανε απολύτως τίποτα προκειμένου να το αντιμετωπίσει, προχωρήσαμε με ταχύτατους ρυθμούς τις σχετικές διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών. Η τακτική της σιωπής, της αδράνειας και της αδιαφορίας, που είχαν υιοθετήσει οι προκάτοχοί μας, ανήκει στο παρελθόν.

Για την νέα δημοτική αρχή, που ανέδειξε το πρόβλημα πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της και εργάζεται μεθοδικά για την επίλυσή του, η ασφάλεια των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων στα σχολεία μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα δήλωσε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εγκρίνονται οι πρώτες δράσεις του προγράμματος Leader για την τόνωση των τοπικών κοινωνιών

Newsteam 0 Comments

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εντάξεις των προτάσεων στο Leader των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης αφού έγινε δεκτή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η υπερδέσμευση πόρων για την κάλυψη όλων των προτεινόμενων έργων.

22 προτάσεις της Κεφαλονιάς & Ιθάκης εντάχθηκαν στο Leader 2014-2020 (υπομέτρο 19.2). Πρόκειται για δράσεις δημόσιου χαρακτήρα που εγκρίθηκαν μετά από την 1η πρόσκληση που δημοσίευσε η Ομάδα Τοπικής Δράσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης τον Οκτώβριο 2018 (η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έληξε τον 03/2019).

Το συνολικό ύψος προϋπολογισμού ανέρχεται 2.371.781,40 ευρώ.

Οι δράσεις του Leader 2014-2020 χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Αγροτικής Ανάπτυξης και έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι παραπάνω δράσεις είναι οι πρώτες που εγκρίνονται για τα Ιόνια Νησιά στο πλαίσιο του προγράμματος Leader 2014-2020.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους προς τους τοπικούς φορείς και προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιτυχή συνεργασία εξέφρασε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής.

Από τα 22 έργα:

τα 14 αφορούν Φορείς και Συλλόγους το αντικείμενο των οποίων είναι ο Πολιτισμός.
τα 2 αφορούν δράσεις κοινωνικής διάστασης
τα 4 αφορούν έργα ΟΤΑ
τα 2 αφορούν σε Φορείς Περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας των εγκεκριμένων προτάσεων:

ΠΙΝΑΚΑΣ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κυκλάδες: Εγκρίθηκαν 11 μελέτες σημαντικών έργων

Newsteam 0 Comments

Είκοσι πέντε μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 6.370.000 ευρώ για την ωρίμανση έργων της επόμενης περιόδου του ΕΣΠΑ (2021 – 2027) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020, σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Ιωάννη Τσακίρη. Έντεκα εξ αυτών αφορούν έργα σε νησιά των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός, κάνοντας δεκτές τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες αντανακλούν τις τοπικές αναπτυξιακές προτεραιότητες, χρηματοδοτεί με 6.370.000,00 Ευρώ τις ακόλουθες μελέτες:

 • Μελέτη κατασκευής ανισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδουμε τη διασταύρωση της Ε.Ο Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο στη Ν. Ρόδο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
 • Μελέτη για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην Επαρχιακή Οδό Κως – Αεροδρόμιο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
 • Μελέτες αποκατάστασης και διαμόρφωσης υφιστάμενων κτιρίων και ανέγερσης νέων κτιρίων Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Ρόδο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
 • Μελέτη κατασκευής ανισόπεδου κόμβου στη Δ.Ε Αρχάγγελουστην περιοχή Λειβάδα στη Ν. Ρόδo, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
 • Μελέτη βελτίωσης, επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση ΑΠΕ εργοστασίου αφαλάτωσης Ερμούπολης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
 • Μελέτες κατασκευής αποβάθρας Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνου, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
 • Μελέτη μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Γ προτεραιότητας Δημοτικής Κοινότητας Αφαντου Δήμου Ρόδου, προϋπολογισμού 190.000 ευρώ.
 • Μελέτη μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Γ προτεραιότητας Δημοτικής Κοινότητας Αρχάγγελου Δήμου Ρόδου, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
 • Μελέτη συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Φοίνικα, Βήσσα, Γαλησσά και Ποσειδωνίας Σύρου, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
 • Μελέτες ανακατασκευής κρηπιδωμάτων λιμένος Μεγίστης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.
 • Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Χώρα – Χαλκί – Φιλώτι Ν. Νάξου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
 • Μελέτη Γυμνάσιου Λυκείου Τήλου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
 • Μελέτη έργων αναβάθμισης λιμένα Πάτμου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
 • Μελέτη Γυμνάσιου Δήμου Θήρας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
 • Μελέτη κατασκευής Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Δήμο Αστυπάλαιας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
 • Μελέτη έργων μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Γ προτεραιότητας Δημοτικής Κοινότητας Λάρδου Δήμου Ρόδου, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.
 • Μελέτη βελτίωσης κεντρικού οδικού δικτύου Ν. Κέας– Τμήμα Σωρος-Σπαθί, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
 • Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Άγιος Μηνάς – Πράσσα Ν. Κιμώλου, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.
 • Μελέτη βελτίωσης εγκαταστάσεων λιμένα Νάξου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
 • Μελέτη επέκτασης κεντρικού προβλήτα λιμένα Λακκίου Λέρου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
 • Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Κύθνου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
 • Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Μυκόνου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
 • Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Κέας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
 • Μελέτη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στη λεκάνη απορροής του Λιβαδιού Αστυπάλαιας, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
 • Μελέτη αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων λιμένα Κατάπολων Αμοργού, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την αναπτυξιακή πολιτική της με έργα που στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό της και αφορούν κυρίως σε Μεταφορές, Περιβάλλον και Υποδομές.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σχολιάζοντας την απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη για την ένταξη των παραπάνω μελετών στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέφερε: Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί για την Περιφέρεια σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης που διασφαλίζει τη συνέργεια με την αξιοποίηση των πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ αναμένονται και άλλες διαρθρωτικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επέδειξε στην κρίση της πανδημίας υψηλά επίπεδα αποφασιστικότητας, αντανακλαστικών και αλληλεγγύης.

Πηγή: cyclades24.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργα ασφαλτοστρώσεων, διαμόρφωσης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων πραγματοποιήθηκαν στο Ανατολικό Διαμέρισμα

Newsteam 0 Comments

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Αλεξιώτισσας έγιναν ασφαλτοστρώσεις και διαμορφώθηκαν πεζοδρόμια.

Στην οδό Ικάρου, στην οδό Μαραγκοπούλου από Μαρούδα έως ΚΕΤχ, από Παναγία Αλεξιώτισσα έως Γερμανού, από την οδό Λοχαγού Μενούνου έως Σάμου, στην οδό Πιττακού και πέριξ της πλατείας Χατζή έγιναν ασφαλτοστρώσεις.

Ασφαλτοστρώσεις επίσης έγιναν στην Εγλυκάδα, από Εγλυκάδος έως Βενιζέλου, στην οδό Τηλέφου, από Μαραθονομάχων έως Φωτοπούλου, και στην οδό Βρασίδα στις παλαιές εργατικές κατοικίες.

Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τρία νέα έργα ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του δήμου

Newsteam 0 Comments

Σε τρία νέα έργα προχωρά ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, ύστερα από την σημερινή έγκρισή τους από την οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Ειδικότερα, εντάσσονται σε φάση εκτέλεσης η αποκατάσταση του Θερμοποτάμου, ύψους 835.000 ευρώ, οι ασφαλτοστρώσεις της παραλιακής οδού και των κάθετων δρόμων, ύψους 320.000 ευρώ και η αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το ξενοδοχείο Romantica έως τη διασταύρωση για Αιδηψό, με κόστος 91.000 ευρώ.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δέκα νέα έργα μέσω της Αναπτυξιακής Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΑ

Newsteam 0 Comments

Δέκα νέα έργα από δήμους και συλλογικούς φορείς της Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 920.000 ευρώ εντάσσονται από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα του τοπικού προγράμματος της ΟΤΔ: Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΑ, του Μέτρου 19.

Αναλυτικά, τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι τα ακόλουθα:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: Μια ακόμη ανάσα αισιοδοξίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας αποτελούν οι νέες χρηματοδοτήσεις μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως LEADER του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020, σε έργα που αποτελούν προτάσεις των τοπικών μας κοινωνιών.

Χρηματοδοτούμε δέκα έργα που ιεράρχησαν οι ΟΤΑ και οι φορείς της Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 919.698,56 ευρώ. Πολλές μικρές νίκες, μας κάνουν μία μεγάλη!

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »