Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Δυο συμβάσεις που αφορούν στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Newsteam 0 Comments

Δυο συμβάσεις που αφορούν στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με συνολικό προϋπολογισμό 50.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Η πρώτη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΙΤΕ αφορά την εκπόνηση Ερευνητικού έργου για την διερεύνηση του προβλήματος διάβρωσης της ακτογραμμής στην περιοχή Γρα Λυγιά του Δήμου Ιεράπετρας.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά την Συντήρηση φωτισμού επαρχιακού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου 2019-2021.

Στην σημερινές υπογραφές των συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, ο διευθυντής έρευνας, επικεφαλής του εργαστηρίου παράκτιας και θαλάσσιας έρευνας του ΙΤΕ Νίκος Καμπάνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Ανδρουλάκης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Γιώργος Τσιφετάκης και τα στελέχη της διεύθυνσης τεχνικών έργων ΠΕΛ  Μαρία Γεροντή και Γιώργος Πάγκαλος.

Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης με το ΙΤΕ αφορά την διερεύνηση του προβλήματος της διάβρωσης της ακτογραμμής στην περιοχή της Γρά Λυγιάς-Στόμιο  και συγκεκριμένα  από τον Λιμένα Ιεράπετρας έως τη θέση Γωνιά στο Στόμιο Νέας Ανατολής.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία νέας γνώσης σχετικά τόσο  με τις μορφές εκδήλωσης της κλιματικής αλλαγής όσο και με την επίδραση των διαφόρων μορφών της στη σταθερότητα ή/και στην εξέλιξη των παράκτιων γεωμορφών που αναπτύσσονται κατά μήκος της ακτογραμμής της Γρά Λυγίας, Δ. Ιεράπετρας, συνεκτιμώντας και τις διάφορες μορφές της ανθρώπινης παρέμβασης.

Για το λόγο αυτό θα συνεκτιμηθούν  οι μελλοντικές κλιματικές τάσεις για τη Κρήτη (βροχόπτωση, θαλάσσιες καταιγίδες, άνοδος θαλάσσιας στάθμης), στη συγκέντρωση και ομογενοποίηση των άμεσα σχετιζόμενων περιβαλλοντικών (μετεωρολογικών, γεωμορφολογικών, ιζηματολογικών, ωκεανογραφικών) δεδομένων και στην ανάπτυξη νέων μεθόδων και δεικτών για την εκτίμηση της τρωτότητας των ακτών της.

Τέλος, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην διερεύνηση των μέτρων αντιμετώπισης για την απώλεια παράκτιας γης.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στην περιοχή του κόμβου Αεροδρομίου

Newsteam 0 Comments

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες  ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στην περιοχή του κόμβου Αεροδρομίου Ηρακλείου στο τμήμα από Χ.Θ. 140+550 έως Χ.Θ. 141+000.

Συγκεκριμένα από την Δευτέρα 15-06-2020 έως και την Πέμπτη 18-06-2020 πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στην περιοχή του κόμβου Αεροδρομίου Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Νικόλαο. Προς τούτο ο κλάδος του κόμβου Αεροδρομίου Ηρακλείου στην κατεύθυνση από αεροδρόμιο Ηρακλείου προς Αγ. Νικόλαο θα είναι κλειστός και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αλικαρνασσού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

768.000,00€ για αντιπλημμυρικά έργα στο Τσαλικάκι

Newsteam 0 Comments

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης των αντιπλημμυρικών έργων στο Τσαλικάκι ύψους 768.000€ από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα

Ένα μεγάλο και αναγκαίο έργο για το Μαλεβίζι, το αντιπλημμυρικό της οδού 16 Μαρτύρων στο Τσαλικάκι, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τη σχετική απόφαση ένταξης, προϋπολογισμού 768.000,00€ υπέγραψαν σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα. Το παρών στην υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης.

Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο της υπογραφής, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: Με υπογραφές  του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και του Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη ξεκινάμε ένα έργο πνοής και αξιοπρέπειας. 768.000,00€ για μια μεγάλη αντιπλημμυρική παρέμβαση στην οδό 16 Μαρτύρων. Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των συνθηκών οδικής ασφάλειας. Για να πάψει η περιοχή να βουλιάζει με την πρώτη βροχή.

Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Ένα δίκαιο αίτημα που ταλαιπώρησε επί δεκαετίες το Τσαλικάκι, τώρα υλοποιείται.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, τον Βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη και τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Μαζί συνεχίζουμε να παλεύουμε για το Μαλεβίζι!

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργα υποδομών συζητούν Σπανός – Καραμανλής

Newsteam 0 Comments

Τακτικές είναι οι συζητήσεις με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τις υποδομές που δουλεύουν μεθοδικά και που τόσο έχει ανάγκη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως επισημαίνει σχετικά ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται ενδεικτικά μεταξύ άλλων:

  • Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών
  • Διαγώνιος άξονας Φωκίδας, Θερμοπύλες – Αντίρριο
  • Αταλάντη – ΠΑΘΕ – Σκάλα Αταλάντης
  • Παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου
  • Ανατολική παράκαμψη Θηβών
  • Τσακόρεμμα Φωκίδας
  • Νότιο τμήμα Ε65 και φυσικά
  • Μελέτες του άξονα Λαμία – Καρπενήσι

Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, γυρεύουμε συχνά τις γρήγορες νίκες. Όμως, οι σοβαρές στρατηγικές υποδομές δεν κερδίζονται στο σπριντ, αλλά στο Μαραθώνιο. Βήμα βήμα, με δουλειά, επιμονή και στοχοπροσήλωση, αναφέρει σχετικά ο κ. Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »