Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Οροπέδιο Λασιθίου: Στήριξη του Δήμου από την 133 Σμηναρχία Μάχης

Newsteam 0 Comments

Οροπέδιο Λασιθίου: Στήριξη του Δήμου από την 133 Σμηναρχία Μάχης

Στο πλάι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και των δημοτών – αγροτών του στέκεται η Πολεμική Αεροπορία, στο έργο βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου, κ. Στεφανάκη, και παραχώρησαν  στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου στρατιωτικό μηχάνημα τύπου Greider, της Πολεμικής Αεροπορίας. Το μηχάνημα θα λειτουργήσει προς στήριξη και διευκόλυνση του έργου βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου που καταστράφηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν κατ’ επανάληψη την περιοχή και οδήγησαν στην παράταση της κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή της 133 Σμηναρχίας Μάχης, Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Σγουράκη, και τον  Υποδιοικητή, Σμήναρχο (Ι) Μιχάλη Κανελάκη, για την άμεση ανταπόκριση και την αμέριστη στήριξη, που φανερώνει για άλλη μια φορά το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων ,οι οποίες καθημερινά μεριμνούν για την προστασία και την ασφάλεια της Χώρας μας.

Το μηχάνημα έργου μαζί με τον έμπειρο χειριστή, Αρχισμηνία Σπύρο Λιανάκη, θα βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για διάστημα 22 ημερών.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Newsteam 0 Comments

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη 

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη Λότζια η σύμβαση για την Ανάπλαση των Βασικών Οδών Πρόσβασης και του Περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Φάση Β) – Οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην σημασία της ανάπλασης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, καθώς και στην ενθάρρυνση των δημοτών να στραφούν σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και να περιορίσουν την χρήση του αυτοκινήτου.

Συνεχίζουμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό την προσπάθεια ώστε το κέντρο του Ηρακλείου να γίνει σύγχρονο, λειτουργικό και περιβαλλοντικά φιλικό, με τρόπο που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό η ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αποτελεί ένα ακόμα κομβικό έργο.

 

 

Τα στοιχεία της σύμβασης

Η σύμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 484.548,96 ευρώ και χρονοδιάγραμμα τους 10 μήνες από την υπογραφή της. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), από πιστώσεις της δράσης για Επενδύσεις για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας (ΣΒΑΑ Ηρακλείου) του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2014-2020.

 

Η ανάπλαση

 

Η σύμβαση αφορά στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την συμβολή της με την Σοφοκλή Βενιζέλου (Πύλη του Αγ. Ανδρέα) ως το τέλος της δηλαδή την Χανιώπορτα (μέχρι την Πύλη του Παντοκράτορα).

Πρωταρχικός στόχος της μελέτης του έργου είναι η ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και η ενθάρρυνση της πεζοπορίας και της χρήσης ποδηλάτου.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την ανάδειξη όλης της εσωτερικής πλευράς του Ενετικού Τείχους, με την υπογειοποίηση των δικτύων και τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων. Παράλληλα προβλέπει την εύρυθμη κυκλοφορία αλλά και την ορθότερη σύνδεση των πολιτιστικών χώρων της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με τους άλλους χώρους πολιτισμού που υπάρχουν, εντός και εκτός των τειχών.

Έτσι, σύμφωνα με την μελέτη, θα διαμορφωθεί ένας μεγάλος δρόμος με πλάτος τα 4 μέτρα

ανά λωρίδα κυκλοφορίας, με δύο μεγάλα πεζοδρόμια, 73 οργανωμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού, νησίδα στη μέση του δρόμου με φανοστάτες και δέντρα, διαμόρφωση ενός κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σκουλάδων, κολωνάκια και όλο τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Κολυμβαρίου

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Κολυμβαρίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, υλοποιώντας το τακτικό Τεχνικό Πρόγραμμα του, πραγματοποίησε έργα οδοποιίας σε αρκετές Κοινότητες της ΔΕ Κολυμβαρίου του Δήμου το προηγούμενο διάστημα,όπως στις Καρρές, Δρακώνα, Σπηλιά, Κολυμβάρι,κλπ., τα οποία ήταν ήδη προγραμματισμένα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και καθαρισμοί οδών σε μεγάλο εύρος του οδικού δικτύου, ενώ η ολοκλήρωση τους θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Στο επόμενο διάστημα θα συνεχισθεί η υλοποίηση του τακτικού τεχνικού προγράμματος του Δήμου, με μια σειρά παρεμβάσεων όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο τακτικό πρόγραμμα.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργα οδοποιίας στην Γυάλα και στον Αγ. Γιώργη

Newsteam 0 Comments

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιίας στις περιοχές Γυάλα και Αγ. Γιώργη, στην Σαλαμίνα.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος ενημέρωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

Έργα οδοποιίας στην Γυάλα και στον Αγ.Γιώργη. Προχωράμε με αμείωτους ρυθμούς. Στις φωτογραφίες πως ήταν οι δρόμοι αυτοί και πως είναι σήμερα.

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Θ. Παναγόπουλος στις Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

Διάβασε το »