Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Επίσκεψη Δημάρχου σε Μεταξοχώρι και Μάλες

Newsteam 0 Comments

Τις κοινότητες Μεταξοχωρίου και Μαλών επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από την αρχιτέκτονα συνεργάτη του κα Νίκη Σαμπροβαλάκη προκειμένου να δρομολογήσουν μία νέα σειρά έργων και παρεμβάσεων.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου κ. Γιώργο Φανουράκη το παλιό δημοτικό σχολείο όπου προγραμματίστηκαν εργασίες συντήρησης και ανάδειξης καθώς και το χώρο που γεννήθηκε ο Πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης όπου έχει ξεκινήσει η μελέτη για την ανέγερση κτιρίου και ανάπλαση του σημείου. Επιπροσθέτως συζητήθηκαν παρεμβάσεις οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Γεωργαλάκη και την Πρόεδρο της κοινότητας Μαλών κα. Μαρία Βολυράκη επισκέφτηκαν το κτίριο δωρεάς του κ. Μαράκη το οποίο ανακαινίζει και διαμορφώνει ο Δήμος προκειμένου να διευθετήσουν τις εναπομένουσες εργασίες ώστε να παραδοθεί στο κοινό.

Ο Δήμαρχος δήλωσε:

Η ανάδειξη όλων των ιστορικών σημείων αλλά και των σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε κάθε γωνιά του Δήμου είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς δημιουργούνται συνεχώς νέοι επισκέψιμοι χώροι για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεταξοχωρίου κ.  Λαμπράκη, τον κ. Φανουράκη, την πρόεδρο κα. Βολυράκη και τα μέλη του συμβουλίου των Μαλών που δείχνουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για τον τόπο τους ώστε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή να υλοποιούνται συνεχώς νέα έργα.

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Νίπος Αποκορώνου: Ανάπλαση ύψους 370.000 ευρώ εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο

Newsteam 0 Comments

Στο Πράσινο Ταμείο εντάχθηκε η ανάπλαση του οικισμού Νίπος Αποκορώνου ύψους 370.000 ευρώ

Αναλυτικά:

Με την υπ’αριθμ 182.5/2020 απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, ενέταξε στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ στον Άξονα Προτεραιότητας 1 Αστική Αναζωογόνηση την πρόταση του Δήμου Αποκορώνου με τίτλο Ανάπλαση οικισμού Νίπους προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, στόχος της παρέμβασης είναι η βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης των πολιτών του οικισμού με βελτίωση της ποιότητας των κεντρικών οδών χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως πέτρα σε διάφορες τεχνοτροπίες επίστρωσης. Επίσης η αναβάθμιση του αισθητικού αποτελέσματος και η εναρμόνιση του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα του οικισμού με τα ορεινά γνωρίσματα του τοπίου.

Ιδιαίτερο σημείο, για τον κάτοικο αλλά και τον επισκέπτη του χωριού αποτελεί το πλάτωμα του μνημείου που συνδέεται με την μικρή πλατεία και το ηρώο. Στόχος είναι η παρέμβαση με κίνητρο για την ρύθμιση του θέματος της στάθμευσης των ΙΧ των κατοίκων αλλά παράλληλα και με την δημιουργία ελεύθερου χώρου αναψυχής.
Η ανάπλαση προσδιορίζεται σε τρις άξονες:

– Στην ανάπλαση των κεντρικών δημοτικών οδών του οικισμού με επίστρωση φυσικής πέτρας

-Στην ανάπλαση των μικρών μονοπατιών στο εσωτερικό του οικισμού με σκοπό την διευκόλυνση της πρόσβασης και την δημιουργία ενός συνολικού χαρακτήρα του οικισμού

– Στην ανάδειξη και επαναχρησιμοποίηση του χώρου του πλατώματος στο μνημείο του χωριού.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Newsteam 0 Comments

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη 

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη Λότζια η σύμβαση για την Ανάπλαση των Βασικών Οδών Πρόσβασης και του Περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Φάση Β) – Οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην σημασία της ανάπλασης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, καθώς και στην ενθάρρυνση των δημοτών να στραφούν σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και να περιορίσουν την χρήση του αυτοκινήτου.

Συνεχίζουμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό την προσπάθεια ώστε το κέντρο του Ηρακλείου να γίνει σύγχρονο, λειτουργικό και περιβαλλοντικά φιλικό, με τρόπο που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό η ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αποτελεί ένα ακόμα κομβικό έργο.

 

 

Τα στοιχεία της σύμβασης

Η σύμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 484.548,96 ευρώ και χρονοδιάγραμμα τους 10 μήνες από την υπογραφή της. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), από πιστώσεις της δράσης για Επενδύσεις για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας (ΣΒΑΑ Ηρακλείου) του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2014-2020.

 

Η ανάπλαση

 

Η σύμβαση αφορά στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την συμβολή της με την Σοφοκλή Βενιζέλου (Πύλη του Αγ. Ανδρέα) ως το τέλος της δηλαδή την Χανιώπορτα (μέχρι την Πύλη του Παντοκράτορα).

Πρωταρχικός στόχος της μελέτης του έργου είναι η ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και η ενθάρρυνση της πεζοπορίας και της χρήσης ποδηλάτου.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την ανάδειξη όλης της εσωτερικής πλευράς του Ενετικού Τείχους, με την υπογειοποίηση των δικτύων και τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων. Παράλληλα προβλέπει την εύρυθμη κυκλοφορία αλλά και την ορθότερη σύνδεση των πολιτιστικών χώρων της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με τους άλλους χώρους πολιτισμού που υπάρχουν, εντός και εκτός των τειχών.

Έτσι, σύμφωνα με την μελέτη, θα διαμορφωθεί ένας μεγάλος δρόμος με πλάτος τα 4 μέτρα

ανά λωρίδα κυκλοφορίας, με δύο μεγάλα πεζοδρόμια, 73 οργανωμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού, νησίδα στη μέση του δρόμου με φανοστάτες και δέντρα, διαμόρφωση ενός κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σκουλάδων, κολωνάκια και όλο τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην Αμμουδάρα

Newsteam 0 Comments

Ολοκληρωμένα έργα ανάπλασης σε τρεις παραλιακές οδούς της Αμμουδάρας εκτελούνται αυτό το διάστημα από το Δήμο Μαλεβιζίου. Πρόκειται για αναπλάσεις στις οδούς Βαγιάς, Πάρου και Μήλου συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 730.000,00€.

Σύμφωνα με την νέα τεχνική έκθεση, η ανάπλαση των παραλιακών οδών προβλέπει την κατασκευή δικτύων ύδρευσης – ομβρίων, πλακοστρώσεις με κυβόλιθους και δημιουργία πεζοδρομίων με πρόχυτο κράσπεδο και πλάκες. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 8 μήνες και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »