Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ογκώδης και δυναμική η συγκέντρωση του Ε.Κ.Πειραιά κατά των σχεδίων Cosco-κυβέρνησης

Newsteam 0 Comments

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά στις 25/6/2020 εργατική – λαϊκή συγκέντρωση για την οποία την ευθύνη της οργάνωσης είχε η Διοίκηση του Ε.Κ.Πειραιά.

Στην συγκέντρωση και στις ομιλίες που έγιναν αναδείχθηκαν τα προβλήματα από το καταστροφικό Master Plan της Cosco και οι διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, για τα εργατικά δικαιώματα, το περιβαλλοντικό έγκλημα που αυτό παράγει σε όλη την παράκτια ζώνη του Πειραιά και των γύρω δήμων.

Τονίστηκε η ανάγκη μετά την επιτυχή έκβαση που είχε από το ΣτΕ με την έκδοση προσωρινής αναστολής των βυθοκορήσεων (έπειτα από προσφυγή του ΕΚΠ και κατοίκων της περιοχής), να συνεχιστεί, να διευρυνθεί και να κλιμακωθεί ο πολύμορφος αγώνας ενάντια στο φαραωνικό έργο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστούν οι δράσεις και κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Διοίκηση του ΕΚΠ.

Η συγκέντρωση ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την Cosco και σε άλλους αρμόδιους φορείς.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους του Πειραιά με προορισμό τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της Cosco στο λιμάνι.

Κεντρικά συνθήματα της διαδήλωσης ήταν τα παρακάτω:

Λιμάνι στα χέρια των εργατών,

όχι της Cosco και των εφοπλιστών

Κυβερνήσεις όλες, ακούστε το καλά

το Master Plan της Cosco θα μείνει στα χαρτιά

16 μεροκάματα, εργάτες σε εργολάβους

αυτά είναι η επένδυση Cosco και για μεγάλους 

Όχι στις διαβουλεύσεις,

αγώνες, πάλη, συνελευσεις

Ζούμε κι αναπνέουμε βρωμιές και δυσωδίες

καζάνια, τσιμέντα, βιομηχανίες

Μόλυνση -προβλήτες-Oil One-καζάνια,

είναι η ανάπτυξή τους, στα λιμάνια

Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή

Συμπολίτες-Εργατιά 

μια φωνή και μια γροθιά

Το Παλατάκι ανήκει στους Πειραιώτες

Όταν η πορεία έφθασε στην Cosco αντιπροσωπεία του ΕΚΠ και των κινήσεων που έκαναν το αντίστοιχο κάλεσμα για την συγκέντρωση επέδωσαν το ψήφισμα.

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος εργαζόμενοι – συνταξιούχοι, νεολαίοι του Πειραιά ενώ την συμπαράστασή τους δήλωσαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτές του ΜΕΡΑ25,  αντιπροσωπείες από ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ – ΚΚΕ Μ.Λ – ΔΕΑ – Κόκκινο Νήμα – Ξεκίνημα – Συντονισμός Κομμουνιστικών δυνάμεων.

Επίσης αισθητή ήταν η παρουσία δημοτικών σχημάτων και παρατάξεων από τον δήμο Πειραιά, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πέραμα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Πειραιά

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Πειραιάς: Κινητοποίηση σήμερα κατά των καταστροφικών σχεδίων Κυβέρνησης – COSCO

Newsteam 0 Comments

Σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών, φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο του Μεγάλου Λιμανιού πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή, συγκέντρωση κατά των καταστροφικών σχεδίων κυβέρνησης – COSCO. Θα ακολουθήσει πορεία – διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία του κρατικών κινεζικών συμφερόντων ομίλου.

Το ΕΚ Πειραιά καλεί τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τοπικές κινήσεις, συλλογικότητες, φορείς και συλλόγους του Πειραιά και των άλλων δήμων να στηρίξουν μαζικά και αγωνιστικά με την συμμετοχή τους την συγκέντρωση – διαδήλωσή του, ενώ, όπως υπογραμμίζει, ο αγωνιστικός σχεδιασμός του θα έχει συνέχεια, διάρκεια, κλιμάκωση με πολύμορφους αγώνες.

Η αγωνιστική κινητοποίηση του ΕΚΠ πραγματοποιείται μετά τη θετική – επιτυχή έκβαση που είχε η δικαστική προσφυγή που έκανε μαζί με κατοίκους της πόλης στο ΣτΕ με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή των παράνομων βυθοκορήσεων της COSCO στην Πειραϊκή.

Το αντεργατικό – αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα της COSCO που συντελείται σε όλη την έκταση του λιμανιού με την συγκατάθεση του πολιτικού (κεντρικά και τοπικά) προσωπικού που υπέγραψε το Master Plan της Cosco δέχθηκε μια πρώτη ήττα.

Η αγωνιστική εμπλοκή και πρωτοβουλία του ΕΚΠ έχει ως στόχο όχι μόνο να αναδείξει τις συνέπειες που παράγουν για την πόλη, τον λαό και τους εργαζόμενους τα σχέδια κυβέρνησης – COSCO αλλά και την ανάγκη οργάνωσης κοινής δράσης και συντονισμού όλων των τοπικών λαϊκών δυνάμεων και κατοίκων που αντιτίθενται στην μετατροπή του λιμανιού σε εργασιακό γκέτο με υπονομευμένα τα εργατικά δικαιώματα, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την καταστροφή όλης της παράκτιας θαλάσσιας ζώνης και την δραματική επιδείνωση του συγκοινωνιακού προβλήματος.

Η πάλη του λαού του Πειραιά και των λαϊκών συνοικιών εισέρχεται σε μια νέα φάση που καθοριστικός παράγοντας για μια θετική εξέλιξη είναι η δική τους αγωνιστική συμμετοχή στο οργανωμένο μαζικό και συντονισμένο αγώνα για την ματαίωση του σχεδιασμού που υπάρχει στο Master Plan της COSCO.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »