Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Πρωτομαγιά -Χανιά: Με μάσκες και αποστάσεις η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Newsteam 0 Comments

Με συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ και κλαδικών σωματείων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, γιορτάστηκε στα Χανιά η Εργατική Πρωτομαγιά.

Η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα, με τους συμμετέχοντες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις, όπως έγινε και στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση είχαν χωριστεί σε ομάδες ανά κλάδο εργαζομένων με την κάθε ομάδα να έχει αποστάσεις ασφαλείας από την άλλη.

Συγκέντρωση συμβολικού χαρακτήρα για την Πρωτομαγιά

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού Χανίων Σήφης Αποστολάκης, η συγκέντρωση μας έχει συμβολικό χαρακτήρα. Είναι ένα αντάμωμα των ταξικών σωματείων για να τιμήσουμε την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να διεκδικήσουμε την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σε σύντομες ομιλίες τους και οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν τη λήψη μέτρων για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ενώ παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να μην πληρώσει η εργατική τάξη το τίμημα της υγειονομικής κρίσης. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς εκπρόσωποι των συνδικάτων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή Πασακάκι. Στεφάνι κατέθεσε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καθώς και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Συμβολική συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποίησαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και εκπρόσωποι συλλόγων εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Πηγή: kriti24.gr

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

Newsteam 0 Comments
Διαφορετικός ήταν ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στη Θεσσαλονίκη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως και στην Αθήνα, έτσι και στην συμπρωτεύουσα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου προκειμένου να οριοθετήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας που έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Με την μεζούρα στο χέρι μέλη του συντονιστικού οργάνου των συνδικαλιστικών οργανώσεων τοποθέτησαν σημάδια, αφού στιγμές αργότερα πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στο σημείο για τον εορτασμό της ημέρας.

Εικόνες από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι παρευρισκόμενοι έδειξαν κράτησαν τις αποστάσεις ασφαλείας, παρά τις συστάσεις ωστόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: iefimerida.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Πέραμα για την εργατική Πρωτομαγιά (VIDEO)

Newsteam 0 Comments

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Πέραμα για την εργατική Πρωτομαγιά (VIDEO)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 1η Μαΐου, στις 10:30, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Περάματος, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και εργαζόμενους της βάρδιας στο τμήμα καθαριότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »