Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Μαμάτσειο: Ξεκίνησε να λειτουργεί το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων

Newsteam 0 Comments

Ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του, τη Μεγάλη Τετάρτη, το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων, που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τα πέντε Νοσοκομεία της Περιφέρειας και στεγάζεται στο χώρο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο μοριακής βιολογίας, που έχουν πλέον στη διάθεση τους οι γιατροί των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο θα διενεργεί έως και 100 τεστ ανίχνευσης για τον κορoνοϊό ημερησίως, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Αυτό είναι και το μεγάλο όφελος, καθώς μέχρι σήμερα η αναμονή των αποτελεσμάτων των δειγμάτων COVID – 19 άγγιξε σε πολλές περιπτώσεις και τις 6 ημέρες.

Ερωτηθείς σχετικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γιώργος είπε:

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο όπλο στη μάχη κατά του κορoνοϊού. Το εργαστήριο μοριακής βιολογίας θα βοηθά καίρια στη λήψη γρήγορων αποφάσεων και κατάλληλων ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των θετικών δειγμάτων.

Οι δυνατότητες βέβαια του εργαστηρίου αυτού είναι τεράστιες και θα μπορούν οι γιατροί της Δυτικής Μακεδονίας να το αξιοποιούν για πλειάδα μοριακών αναλύσεων άλλων οργανισμών που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να γίνει στη Περιφέρειά μας.

Πηγή: kozanilife.gr

Διάβασε το »