Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΟΛΟΓΙΑΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Κρούσμα κορονοϊού στα Χανιά – To μεσημέρι τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης

Newsteam 0 Comments

Το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν πριν από μερικές μέρες σε επαφή με τον 87χρονο Χανιώτη που βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ηλικιωμένου ασθενή από την Κίσσαμο που αποτελεί το δεύτερο κρούσμα στα Χανιά και 17ο κρούσμα συνολικά στην Κρήτη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε πρώτη φάση αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΝΓΗ που ήρθαν πριν από 10 ημέρες σε επαφή με τον 87χρονο, όταν ο τελευταίος νοσηλεύτηκε στο Αιμοδυναμικό του νοσοκομείου. Παράλληλα θα εξεταστούν και τα άτομα τα οποία βρίσκονταν τότε μαζί του στον ίδιο θάλαμο.

Τι δήλωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Πάντως σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες -γύρω στο 3%- να βρεθεί κάποιος θετικός.

Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του ΠΑΓΝΗ για τα μέλη του στενού οικογενειακού κύκλο του 87χρονου, ενώ δείγματα έχουν ληφθεί από τα εγγόνια του.

Η γυναίκα του ηλικιωμένου η οποία παρέμεινε χθες για λίγες ώρες στο νοσοκομείο Χανίων αφού της πήραν δείγμα κρίθηκε προτιμότερο να φύγει από το ίδρυμα και να επιστρέψει σπίτι της όπου θα παραμείνει σε καραντίνα.

Την ίδια στιγμή ο ηλικιωμένος ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανίων με ήπια συμπτώματα, γεγονός που σκορπίζει αισιοδοξία στους θεράποντες ιατρούς.

Πηγή: fonimaleviziou.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »