Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΡΓΑΣΙΕΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Τέλος εβδομάδας ξεκινούν οι εργασίες στο Ρετζίκι όπου βρέθηκαν σπίτια στον αέρα

Newsteam 0 Comments

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εφόσον ως τότε δοθεί και η έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στήριξης και αποκατάστασης του πρανούς σε ρέμα στην περιοχή του Ρετζικίου, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις της 21ης Μαΐου.

Αυτό ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης, επισημαίνοντας ότι ήδη η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου προχώρησε άμεσα στη διάθεση μηχανημάτων ώστε να ξεκινήσουν πρώτα οι καθαρισμοί.

Μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις 21 Μαΐου κινητοποιήθηκαν άμεσα και η Τεχνική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία με εντολή του Περιφερειάρχη, του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να ελέγξουμε την περιοχή.

Υπάρχει ένα πρόβλημα σε ένα ρέμα καθώς τα πρανή του ρέματος αρχίζουν να κατολισθαίνουν και δημιουργούν πρόβλημα στις κατοικίες. Μάλιστα, απ’ ό,τι μας ενημέρωσαν, έπεσε ένας πεζόδρομος που υπήρχε στις παρυφές του ρέματος, οπότε σταδιακά αρχίζουν να υποχωρούν και αυλές των σπιτιών. Εμείς ήδη, ύστερα από αίτημα του Δήμου,προχωρήσαμε στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τις διαδικασίες αδειοδότησης, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα σε δέκα σπίτια, ενώ σχολίασε ότι αρχικά, το πρόβλημα στην περιοχή διαπιστώθηκε από την πρώτη μέρα που έγινε ο Καλλικράτης και περιήλθε στην ευθύνη του ενιαίου δήμου και η περιοχή του Ρετζικίου. Εξήγησε δε, ότι η κατάσταση είχε παρουσιαστεί χρόνια πριν, αλλά επιδεινώνεται κάθε φορά που σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές, γιατί στο πρανές του ρέματος κατασκευάστηκαν κατοικίες.

Εμείς αντιμετωπίσαμε τα δικαστήρια, τα οποία είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Τα δικαστήρια αποφάνθηκαν οριστικά και τελεσίδικα, ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη είναι της Περιφέρειας, παρόλα αυτά δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να ασχολούμαστε και να αγωνιζόμαστε για να βρεθεί λύση. Προχωρήσαμε, μάλιστα, και στην υπόδειξη των λύσεων αλλά και σε προμελέτες.

Πιέσαμε αποφασιστικά και την πολιτεία, το υπουργείο Υποδομών, το οποίο καθυστέρησε πάνω από δέκα χρόνια την απόφασή του για τον καθορισμό των ορίων του ρέματος, αλλά και την Περιφέρεια, η οποία τον τελευταίο καιρό δείχνει ενδιαφέρον και, μετά την πρότασή μας, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέθεσε σε συγκεκριμένες εταιρείες να παρέμβουν έτσι ώστε να μην έχουμε κάποια τραγική απρόβλεπτη εξέλιξη, σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

 

Πηγή: Skaigr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υποχρεωτική υποδομή για φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε πολυκατοικίες από Μάρτιο 2021

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 4.000.000 ευρώ στο δήμο Ελασσόνας

Newsteam 0 Comments

Παρεμβάσεις ύψους 4.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε αγροτικούς δρόμους του δήμου Ελασσόνας δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται το έργο Αποκαταστάσεις οδών, καθαρισμός ερεισμάτων και κατασκευή τεχνικών Δήμου Ελασσόνας που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη δουλειά σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις υποδομές. Δημοπρατούμε ένα σημαντικό έργο που ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στο Δήμο Ελασσόνας δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Εύσημα επιστημόνων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Υλοποιούμε έργα ουσίας, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό (παλαιά και νέα) Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης, στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Δεσκάτης, στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Κατερίνης, στις Επαρχιακές Οδούς 11, 13, 16, 17, 18, 21, 23, 26 και σε τμήματα του δημοτικού και αγροτικού δικτύου του Δήμου Ελασσόνας. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η αποκατάσταση βατότητας των οδών ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία οχημάτων και εμπορευμάτων.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι οι ακόλουθες:
 • Γενικές εκσκαφές, διάνοιξη τάφρων, άρση καταπτώσεων.
 • Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, απομάκρυνση φερτών που εμποδίζουν την απορροή, απομάκρυνση βλάστησης.
 • Καθορισμός ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς.
 • Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα – λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε αγροτικές – δημοτικές οδούς.
 • Καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών, ενίσχυση και επισκευή φρεατίων και τεχνικών εισόδου και εξόδου.
 • Κατασκευή σωληνωτών διαφόρων διατομών εγκάρσια και κατά μήκος της οδού για την παροχέτευση ομβρίων και την αποκατάσταση παρόδιων προσβάσεων.
 • Επέκταση κιβωτοειδών οχετών.
 • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ραμπών πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, ιρλανδικών διαβάσεων
 • Εξυγίανση – αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση – συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας
 • Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις – καθιζήσεις.
 • Εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης – συμπλήρωσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης καθώς και στηθαίων ασφαλείας με βάση τα χαρακτηριστικά των οδών.

Πηγή: thessaly.gov.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εργασίες στο Πλατανοδάσος πό τους εργαζόμενους Πρασίνου

Newsteam 0 Comments

Εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, ξεκίνησαν από χθες, 16 Ιουνίου, εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης στο Παλατανόδασος.

Συγκεκριμένα, γίνεται αποψίλωση του χώρου, κόβεται η ξηρή βλάστηση, ενώ διανοίγεται αντιπυρική ζώνη. Επίσης θα φυτέψουν άλλα 15 πλατάνια, για να εμπλουτιστεί με νέα δέντρα η έκταση, ενώ εγκαθιστούν και αρδευτικό για το πότισμά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Δημάρχου Πελετίδη με την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εργασίες καθαριότητας στο δήμο Νέστου

Newsteam 0 Comments

Η προσπάθεια για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των δημοτικών χώρων, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων, οδών και πλατειών του Δήμου Νέστου, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, (οι εικόνες από το διαμέρισμα Γέροντα).

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Πηγή: proininews.gr

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Παρεμβάσεις στους δρόμους Αγιά – Μελιβοία – Παράλια

Newsteam 0 Comments

Την πορεία των εργασιών σε δυο χρήσιμα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αγιάς επέβλεψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, τον εντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιο Δημότσιο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστο Ντάγια.

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Αγιά με τη Μελίβοια και τα παράλια του Δήμου Αγιάς. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Μελιβοίας – Παλιουριάς.

Τα δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε:

Δυο σημαντικά οδικά έργα που ενισχύουν την ασφάλεια στο δίκτυο του Δήμου Αγιάς βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια. Δημιουργούμε δρόμους παραγωγής, δρόμους ασφαλείς, δρόμους για την ανάπτυξη του Κισσάβου. Πρόκειται για τους δρόμους Αγιά – Μελιβοία – Παράλια και Μελιβοία – Παλιουριά. Είναι έργα προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ.

Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και τις υπηρεσίες μας αποδίδουμε δρόμους χρήσιμους, καθώς ο δρόμος Μελιβοία – Παλιουριά εκτός από την ασφάλεια που παρέχει στους ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή, δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης στους μόνιμους κατοίκους. Εδώ διακινείται πάνω από το 80% της παραγωγής του κάστανου στην περιοχή. Άρα, βελτιώνουμε τις συνθήκες παραγωγής και βήμα – βήμα ολοκληρώνουμε το οδικό κύκλωμα Κισσάβου δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα χαλαζόπτωση αποτελείωσε τις καλλιέργειες στον Ίασμο

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δηλώνει τα εξής:

Είναι δυο σπουδαία έργα που έρχονται να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή αλλά κυρίως να συνδέσουν και το οδικό κύκλωμα Κισσάβου αλλά και την παραλία με τα χωριά μας. Η Περιφέρεια έχει κατασκευάσει ακόμη το δρόμο Αγιά – Άνω Σωτηρίτσα αλλά και με το δρόμο Μεγαλόβρυσο – Ανατολή και σε συνέχεια με το δρόμο Μεγαλόβρυσο – Μελιβοία θα φτάσουμε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο αν αναλογιστείτε ότι έχει γίνει και ο δρόμος Καρίτσα – Σπηλιά.

Όπως βλέπετε αυτό που έχουμε σχεδιάσει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλαδή να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες του νομού να βρίσκονται με ασφάλεια και ταχύτητα στην καρδιά του Κισσάβου γίνεται πραγματικότητα.

Αυτό που καταφέραμε με τον κ. Περιφερειάρχη είναι ότι πράγματα τα οποία παλιότερα έμοιαζαν πολύ μακρινά και απλησίαστα, με τη δουλειά και τη στήριξη των υπηρεσιών για τις οποίες είμαστε περήφανοι φτάνουμε να τα υλοποιούμε.

Αυτό είναι πολύ θετικό. Με τους δρόμους αυτούς ο αγροτικός κόσμος πήρε μια ανάσα. Να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των κατοίκων του Δήμου Αγιάς τον Περιφερειάρχη γιατί σχεδιασμένη και σωστή δουλειά που γίνεται.

Πηγή: larissanet.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εργασίες αναβάθμισης και καλλωπισμού πρασίνου στη συνοικία Πυρί

Newsteam 0 Comments

Εργασίες αναβάθμισης και καλλωπισμού του πρασίνου στις δύο πλατείες της συνοικίας Πυρί πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων.

Οι εργασίες περιελάμβαναν κλάδεμα των δέντρων και φυτεύσεις διαφόρων καλλωπιστικών φυτών, τα οποία έκανε δωρεά στον Δήμο το φυτώριο του κ. Γαστουνιώτη Δημήτριου.

 Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και εργασίες καθαριότητας στην εν λόγω συνοικία, στο πλαίσιο και του προγράμματος Γειτονιά σε Τάξη.

Διβάστε επίσης:

Δήμος Θηβαίων: Γειτονιά σε τάξη στη συνοικία Συνοικισμός

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Καθαρισμός στο Σαλάτς

Newsteam 0 Comments

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και την Κοινότητα Κιλκίς πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού στην περιοχή του Σαλάτς.

Το συμβολικό μήνυμα για την ανάγκη μιας θετικότερης στάσης στο φυσικό περιβάλλον, με αποδείξεις σεβασμού στο δημόσιο εν γένει χώρο, εκφράστηκε με την περιποίηση της περιοχής και τον καθαρισμό της από αγριόχορτα και σκουπίδια.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Θεμ. Σοφούλη

Newsteam 0 Comments

Σε εργασίες ασφαλτόστρωσης, σε οδικά σημεία που ήταν απαραίτητο, προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο δήμος Καλαμαριάς. Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο δήμος προχώρησε σε αποκλεισμό της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη για τις ανάγκες των εργασιών κατασκευής νέου ασφαλτοτάπητα στην περιοχή Καραμπουρνάκι.

Ο δήμαρχος γράφει χαρακτηριστικά: Σήμερα το πρωί αποκλείσαμε την κυκλοφορία στη Θεμ. Σοφούλη για να κατασκευάσουμε νέο ασφαλτοτάπητα. Στο πρώτο τμήμα ο παλιός ασφαλτοτάπητας θα αποξηλωθεί πλήρως.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

ΔΕΥΑΙ-Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγέςγια τον Βιολογικό

Newsteam 0 Comments

ΔΕΥΑΙ-Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγέςγια τον Βιολογικό

 

Με μεγάλη χαρά ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι σήμερα, 5/6/2020, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας απέρριψε και την τελευταία προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ για την ανάδειξη αναδόχου για την επέκταση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ. Οι προσφυγές αυτές, ακόμη και από…
εικονικά ονόματα, έδειξαν ότι ο στόχος δεν ήταν η οποιαδήποτε αποκατάσταση της νομιμότητας, αφού άλλωστε όλες οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ είχαν ελεγχθεί λεπτομερώς με τη βοήθεια έγκριτων νομικών, αλλά η ίδια η ΔΕΥΑΙ και η πόλη των Ιωαννίνων.

 

Η καθυστέρηση

Η πεντάμηνη καθυστέρηση της αποστολής του φακέλου του έργου στο Ελεγκτικό Συνέδριο ουδέναν ωφέλησε, αντιθέτως αύξησε το χρόνο της αναμονής αφού όλες οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει προ επταετίας. Με τη σημερινή απόφαση, άνοιξε πλέον ο δρόμος για την ταχεία υλοποίηση του έργου και η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δήμος Θηβαίων: Γειτονιά σε τάξη στη συνοικία Συνοικισμός

Newsteam 0 Comments

Σε εργασίες συντήρησης πρασίνου και καθαριότητας στη συνοικία του Συνοικισμού της Θήβας προχώρησε ο Δήμος Θηβαίων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο του προγράμματος Γειτονιά σε Τάξη.

Οι εργασίες περιελάμβαναν αποψιλώσεις χόρτων, καθαριότητα, απολυμάνσεις και άλλες παρεμβάσεις, όπου ήταν απαραίτητο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καλλωπισμό της πλατείας, με αφαίρεση και των γκράφιτι αυτής, που δημιουργούσαν μία αντιαισθητική εικόνα ενώ θα ακολουθήσουν και φυτεύσεις στα υπάρχοντα παρτέρια.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου δήλωσε σχετικά με τη δράση:

Στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και του επισκέπτη και οι προσπάθειες για μία πόλη καθαρή, όμορφη και φωτεινή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα, επιλέξαμε να στείλουμε το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος από τον παλαιό προσφυγικό Συνοικισμό, έναν συνοικισμό με ιστορία και παράδοση, που δυστυχώς δεν έχει αποκτήσει ακόμα την εικόνα που του αρμόζει. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωσή του και την εξάλειψη των εστιών μόλυνσης, που ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην παραλία Βραχνεΐκων

Newsteam 0 Comments

Στο πλαίσιο της εργολαβίας για ανακατασκευή παιδικών χαρών στις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας, Βραχνεΐκων και Μεσσάτιδας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής της παιδικής χαράς στην παραλία Βραχνεΐκων.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη θητεία της ξεκίνησε και συνεχίζει την συγκεκριμένη προσπάθεια, σε όλο τον Δήμο, ώστε όλες οι παιδικές χαρές, να αντικατασταθούν με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, για την ασφάλεια των παιδιών.

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού ακτών και αιγιαλού στις Ενότητες Παραλίας και Βραχνείκων από εργαζόμενους του Δήμου

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην Αμμουδάρα

Newsteam 0 Comments

Ολοκληρωμένα έργα ανάπλασης σε τρεις παραλιακές οδούς της Αμμουδάρας εκτελούνται αυτό το διάστημα από το Δήμο Μαλεβιζίου. Πρόκειται για αναπλάσεις στις οδούς Βαγιάς, Πάρου και Μήλου συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 730.000,00€.

Σύμφωνα με την νέα τεχνική έκθεση, η ανάπλαση των παραλιακών οδών προβλέπει την κατασκευή δικτύων ύδρευσης – ομβρίων, πλακοστρώσεις με κυβόλιθους και δημιουργία πεζοδρομίων με πρόχυτο κράσπεδο και πλάκες. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 8 μήνες και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου στην Ελευθερούπολη

Newsteam 0 Comments

Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ελευθερούπολη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 839.500€ και περιλαμβάνει: την εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας, την εφαρμογή θερμομόνωσης οροφών και στεγών, την αντικατάσταση των παραθύρων και θυρών, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και φωτισμού, την εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS) και την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών.

Τα αναμενόμενα οφέλη αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και στο κτίριο και έμμεσα το σύνολο του Δήμου μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες του κτιρίου και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εκτεταμένες εργασίες πρασίνου στο Μαλεβίζι

Newsteam 0 Comments

Εκτεταμένοι καθαρισμοί και αποψιλώσεις περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εργασιών πρασίνου που έχει διαμορφώσει και εκτελεί ο Δήμος Μαλεβιζίου το τελευταίο διάστημα. Υπό το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Αλμπαντάκη τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες παρεμβάσεις σε Αμμουδάρα και Γάζι.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από την Αμμουδάρα με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ο προγραμματισμός των εργασιών περιλαμβάνει τόσο την κεντρική οδό (Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου) όσο και τις κάθετες οδούς. Ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται κατά μήκος της κεντρικής οδού Γαζίου (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου) και συνεχίζονται στις κάθετες οδούς στο Γάζι.

Τις επόμενες μέρες τα συνεργεία πρασίνου του Δήμου Μαλεβιζίου πρόκειται να παρέμβουν στις περιοχές Αγάκου, Κολλυβά, Αγίους Θεοδώρους, Άγιο Παντελεήμονα, Αγία Παρασκευή, παράλληλοι εθνικής οδού, Καβροχώρι και αλλού, ολοκληρώνοντας εργασίες σε όλους τους οικισμούς της κοινότητας Γαζίου. Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Κρουσώνας – Τύλισος).

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κακοκαιρία: Οδηγίες προστασίας από την Πυροσβεστική

Newsteam 0 Comments

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Γήπεδο ΑΕΚ: Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στη Ν. Φιλαδέλφεια

Newsteam 0 Comments

Όλο και πιο κοντά στην τελική μορφή του, κάθε μέρα που περνάει, είναι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Τα έργα για την ανέγερση της Αγιά Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζονται ακατάπαυστα και το Σάββατο μπήκε η πρώτη πλάκα στο κτίριο των μουσείων του γηπέδου, πίσω από την παλιά σκεπαστή.

Διαβάστε περισσότερα στο news2U.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η πυροπροστασία της Πεντέλης

Newsteam 0 Comments

Στις αρχές του μήνα ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος και ήδη οι δήμοι της Αττικής, αλλά και οι αρμόδιοι φορείς και σύνδεσμοι, εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία των βουνών και την πυρασφάλειά τους. Στην Πεντέλη οι τωρινές εργασίες έρχονται ως συνέχεια αυτών που γίνονται από την αρχή του έτους.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση και η πλήρωση με νερό των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων ανοικτού τύπου, που έχει εγκαταστήσει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε διάφορα επιλεγμένα σημεία του όρους, συνεχίζεται η συντήρηση και η αποκατάσταση των δασικών δρόμων σύμφωνα με τις οδηγίες και υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου, ενώ από τη Δευτέρα (1/6) ξεκινά η σύμβαση προσωπικού χορτοκοπτών και πυροφυλάκων, ώστε να ολοκληρωθεί και η εργασία της κοπής των χόρτων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον γενικότερο σχεδιασμό πυροπροστασίας, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, τονίζει:

Οι υδατοδεξαμενές πλήρωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων είναι ένα σημαντικό εργαλείο στον τομέα της συνδρομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Για τον λόγο αυτό ο ΣΠΑΠ έχει εγκαταστήσει έναν σημαντικό αριθμό δεξαμενών, 14 συνολικά, σε διάφορα σημεία του Πεντελικού, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία των δήμων-μελών του, με συνολική χωρητικότητα 850.000 λίτρων νερού.

Οι υδατοδεξαμενές δημιουργούν σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, γιατί δίνουν τη δυνατότητα στα ελικόπτερα να λαμβάνουν νερό τάχιστα, χωρίς να απομακρύνονται από την εστία πυρκαγιάς, κερδίζοντας χρόνο συνεχούς επέμβασης στο σημείο του συμβάντος.

Και ο κ. Σιώμος συνεχίζει ως προς τον σχεδιασμό: Πολύ σημαντική παρέμβαση είναι και η αποκατάσταση των δασικών δρόμων, καθώς αρκετοί καταστράφηκαν τον χειμώνα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αν και το μπάτζετ είναι 20.000 ευρώ, αποτελεί μεγάλο στοίχημα αυτό για εμάς, αφού σε περίπτωση πυρκαγιάς η πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και των άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο δασικό δίκτυο.

Με τη συντήρηση και την αποκατάσταση βελτιώνεται η προσβασιμότητα στο μεγαλύτερο τμήμα του Πεντελικού, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και στην ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης. Όσο για τα οχήματα είναι έτοιμα στην εντέλεια.

Τώρα είναι να γίνει και η κοπή των χόρτων στα σημεία που μας υπέδειξαν οι δήμοι. Οι δήμαρχοι φοβούνται περισσότερο για τον αστικό ιστό και ρίχνουν εκεί το μεγαλύτερο βάρος, όμως εμείς μεριμνούμε για ολόκληρο το βουνό. Τα χόρτα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και από την 1η Ιουνίου προσλαμβάνουμε 30 άτομα, που τον πρώτο 1,5 μήνα θα εργαστούν ως χορτοκόπτες και μετά ως πυροφύλακες.

Για το τι προβληματίζει περισσότερο ενόψει του καλοκαιριού, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ λέει:

Τα σκουπίδια είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε λαθρομπαζάδες και λαθροτόμους. Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος απαιτεί μεγάλη ενέργεια και χρειαζόμαστε ειδικά μηχανήματα, γιατί τα ρίχνουν σε μεγάλα βάθη.

Προσπαθούμε να βρούμε τη λύση σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Συνεργαζόμαστε άριστα και είναι γεγονός πως ο κ. Χατζιδάκης δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, το αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά σαν να είναι προσωπικό του ζήτημα.

Σχετικά με τη συνεργασία που έχει ο ΣΠΑΠ με τους δήμους, ο κ. Σιώμος απαντά αμέσως: Είναι άριστη και διαχρονικά αυτό. Μάλιστα ο ΣΠΑΠ έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια δέκα οχήματα στους δήμους. Και για τον εθελοντισμό, λέει πως είναι πάντα υψηλός και προσθέτει:

Εγώ ως πρόεδρος ανέπτυξα μια διαφορετική στρατηγική, καθώς κατευθύνω τους εθελοντές κυρίως προς τις ομάδες των δήμων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΣΠΑΠ δεν διατηρεί τις δικές του εθελοντικές ομάδες. Θέλουμε να πιστοποιούνται οι εθελοντές, σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός και τον χρόνο που διαθέτουν.

Στο τέλος προσθέτει για τον ρόλο του ΣΠΑΠ στην πυρασφάλεια της Πεντέλης: Είναι πάντα επικουρικός προς τους δήμους, προς το Δασαρχείο και το Πυροσβεστικό Σώμα. Είναι όμως σημαντικός ρόλος. Οι πολίτες μας γνωρίζουν και μας βλέπουν σαν τους ανθρώπους που στεκόμαστε δίπλα τους.

Πηγή: amna.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού στο λιμανάκι των Θέρμων

Newsteam 0 Comments

Άρχισαν στην Σαμοθράκη και οι εργασίες καθαρισμού στο λιμανάκι των Θέρμων, το οποίο έχει εξελιχθεί εδώ και χρόνια σε σοβαρό πρόβλημα, αφού συχνά κλείνει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Μετά την εκβάθυνση του κεντρικού λιμανιού της Καμαριώτισσας, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, που θα συμβάλλει σημαντικά στην πιο εύκολη είσοδο του πλοίου που συνδέει ακτοπλοϊκά το νησί, ακολουθούν και τα Θέρμα, όπου υπάρχουν προοπτικές για καλύτερη αξιοποίηση και μια εναλλακτική λύση συγκοινωνίας από ταχύπλοα. Άλλωστε υπήρχε υπόσχεση από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, που έμεινε όμως λόγια κενά περιεχομένου. Τώρα υλοποιούνται αυτά τα δυο έργα που θεωρούνται σημαντικά για το νησί και τις προοπτικές ανάπτυξης του.

Έτσι ήδη έπιασε δουλειά το ειδικό γερανοφόρο μηχάνημα που εκτελεί και τις εργασίες και μετακινήθηκε στην περιοχή από την Καμαριώτισσα.

 

 

Πηγή: evros-news.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ένα τεράστιο έργο υποδομής για τα Καλύβια και τον Κουβαρά ολοκληρώνεται

Newsteam 0 Comments

Εγκρίθηκαν την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια Αττικής τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης Ολοκλήρωση Κατασκευής Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Κυρίως Οικισμών Καλυβίων & Κουβαρά, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για την τελευταία φάση με την οποία ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο υποδομής (μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί το 70% του εργου), το δίκτυο αποχέτευσης των Καλυβίων και του Κουβαρά που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των δύο περιοχών. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ ο δήμος Σαρωνικού θα εντείνει τις προσπάθειές του για τη σύνδεση όλων των κατοικιών με το δίκτυο ακαθάρτων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σ.Π.Α.Π.: Ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων 

Newsteam 0 Comments

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η συντήρηση του δασικού δρόμου που ξεκινάει από την Πηγή Καρακαντά και φτάνει στους Αγίους Ασωμάτους και από τους Αγίους Ασωμάτους στον Κατσουλιέρη. Οι εργασίες θα συνεχισθούν τις προσεχείς ημέρες σε δασικούς δρόμους του Πεντελικού, στα όρια των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Πεντέλης που χρήζουν συντήρησης.

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι αρκετοί από τους δασικούς δρόμους του Πεντελικού έχουν καταστραφεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς που μας πέρασε και τους καθιστούν απροσπέλαστους. Η αποκατάσταση τους λοιπόν διευκολύνει την πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του Σ.ΠΑ.Π. καθώς και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση, των δασικών δρόμων γίνεται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης.

 Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε και φέτος,όπως και κάθε χρόνο εδώ και 5 χρόνια, να υλοποιούμε πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων του Πεντελικού, πάντα σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Σ.Π.Α.Π. συνδράμοντας έτσι το Δασαρχείο Πεντέλης που έχει εκ του νόμου την συγκεκριμένη αρμοδιότητα.
Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή και επιτακτική ανάγκη, δεδομένου ότι η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του Σ.Π.Α.Π. και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο δασικό δίκτυο.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με την συντήρηση του δασικού δρόμου που ξεκινάει από την Πηγή Καραντά και φτάνει στους Αγίους Ασωμάτους και συνεχίζοντας ολοκληρώσαμε τον δασικό δρόμο,που ξεκινάει από τους Αγίους Ασωμάτος έως τον Κατσουλιέρη.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχισθούντις προσεχείς ημέρες σε δασικούς δρόμους του Πεντελικού στα όρια των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Πεντέλης που χρήζουν συντήρησης, πάντα με την επίβλεψη και τις κατευθύνσεις του Δασαρχείου Πεντέλης, ώστε με την ολοκλήρωσή τους να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο μεγαλύτερο τμήμα του δασικού δικτύου, του Πεντελικού, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνάντηση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με τον δήμαρχο Κομοτηνής

Newsteam 0 Comments

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη στο δημαρχείο στην Κομοτηνή και συζήτησαν για τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, τα νέα προβλήματα που ανέκυψαν, καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Κομοτηνής το επόμενο διάστημα. Στην συνάντηση συμμετείχε η συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Κομοτηνής Αγγελική Κουγιουμτζόγλου.

Ο βουλευτής σημείωσε με έμφαση ότι οι Δήμοι σήκωσαν με επιτυχία ένα μεγάλο βάρος στην πιο κρίσιμη, την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης. Άκουσε τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Δήμος στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ήταν κοινή διαπίστωση ότι δεν ήταν ανάλογη η οικονομική στήριξη εκ μέρους της Πολιτείας. Ζήτημα για το οποίο ο βουλευτής είχε κάνει ήδη παρέμβαση ζητώντας την οικονομική ενίσχυση των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης. Ενώ συνεχίζοντας ανέφερε στη δεύτερη πιο σημαντική φάση που διανύουμε για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας οι Δήμοι κινδυνεύουν με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης να βρεθούν σε οικονομική ασφυξία, λόγω της απώλειας εσόδων, γεγονός που θα επιβαρύνει τους ήδη αδύναμους προϋπολογισμούς τους. Γι’ αυτό ήταν κοινή η διαπίστωση ότι πρέπει να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση των Δήμων.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που έχει ο Δήμος Κομοτηνής το επόμενο διάστημα, μεταξύ άλλων, την υποστελέχωση, το πρόβλημα με τις σχολικές καθαρίστριες, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης και τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Για το ζήτημα της αξιοποίησης των παραλιών του Δήμου Κομοτηνής, ο βουλευτής σημείωσε είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται το ταχύτερο δυνατόν να επιλυθεί, γιατί έχει τουριστική και ευρύτερα αναπτυξιακή διάσταση. Ήταν ένα δύσκολο θέμα, που έγινε όμως ακόμη δυσκολότερο μετά την ρύθμιση για τις περιοχές Natura και ακόμη πιο ακανθώδες μετά την υποχρέωση που επιβάλλει ο covid για τον περιορισμό στον αριθμό των ατόμων στις παραλίες. Και στο παρελθόν υπήρξαν ολιγωρίες, αλλά η σημερινή καθυστέρηση του υπουργείου είναι αδικαιολόγητη, όταν όλοι μιλούν για μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Αν ο υπουργός επιμείνει σε ρυθμίσεις και δεν αναζητηθούν προσωρινά εξαιρέσεις λόγω της πανδημίας, τότε είναι βέβαιο πως θα αναλάβει την ευθύνη για ό,τι συμβεί φέτος στην παραλιακή ζώνη.

Αναφορικά με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Κομοτηνής και με αφορμή όσα ανέφερε πριν λίγες μέρες από την Θράκη ο υπουργός Εσωτερικών κος Θεοδωρικάκος για την δήθεν διάσωση έργων ύψους σχεδόν 11 εκ. ευρώ στον Δήμο Κομοτηνής, ο βουλευτής σημείωσε οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιων υπουργών την υπογραφή φέρουν και ποιας κυβέρνησης είναι τα έργα του Φιλόδημου που σήμερα υλοποιούνται και κανείς δεν μπορεί να τα οικειοποιείται. Ο υπουργός αδικεί τον εαυτό του και τον ρόλο του, αν για έργα για τα οποία έχουν γίνει διαγωνισμοί, υπάρχουν ανάδοχοι, έχουν συμβασιοποιηθεί και ήδη εκτελούνται, ισχυρίζεται ότι αυτός μέσω του νέου προγράμματος Αντώνης Τρίτσης τα διασφάλισε. Το σημαντικότερο όλων είναι να ολοκληρωθεί η υλοποίηση αυτών των έργων, γιατί θα έχουν θετικές επιδράσεις στους πολίτες του Δήμου Κομοτηνής.

Τέλος ο βουλευτής εξέφρασε την υποστήριξη και την ετοιμότητά του να συμβάλλει σε εμβληματικά έργα που διεκδικεί ο Δήμος να ενταχθούν στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

 

Πηγή: komotinipress.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έναρξη εργασιών στο ανοικτό δημοτικό γυμναστήριο στα Πευκάκια

Newsteam 0 Comments

Mετά την υπογραφή της σύμβασης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με την ανάδοχο εταιρεία ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΑΡΗ & ΣΙΑ Ε.Ε., στις 25 Νοεμβρίου 2019, για το έργο Επισκευή – αναβάθμιση Ανοικτού Δημοτικού Γυμναστηρίου στη θέση Πευκάκια Ν. Σύρου, συνολικού κόστους 375.649,11 € πλέον Φ.Π.Α., οι εργασίες είχαν ανασταλεί λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοΐου COVID-19. Από την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

• Εκσυγχρονισμό και ανακατασκευή των υπαίθριων χώρων των αθλημάτων στίβου, δηλαδή των αγωνισμάτων δρόμου, της σφαιροβολίας, του άλματος εις ύψος και του άλματος εις μήκος,
• καθαίρεση και ανακατασκευή των κερκίδων στην ανατολική πλευρά του γηπέδου,
• καθαίρεση και ανακατασκευή της εισόδου (κοινού – οχημάτων) επί της οδού Γυμναστηρίου, ώστε ο χώρος να είναι προσβάσιμος από άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες,
• καθαίρεση δύο κτισμάτων (γκισέ εισιτηρίων – κτίριο γραφείων), τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα.
• ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ,
• κατασκευή νέων κερκίδων στο πλάι του γηπέδου μπάσκετ,
• επισκευή του κτιρίου των παλαιών αποδυτηρίων, ώστε να καταστούν λειτουργικά,
• αποξήλωση και αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων στην βόρεια – νότια και ανατολική περίφραξη του γηπέδου
Προβλέπεται να επιτευχθούν: αγωνιστικός χώρος (κονίστρα) 4.700 μ2, με:
• Στίβο 5 διαδρομών 200μ με ελαστικό τάπητα. Η κύρια ευθεία του στίβου θα επεκτείνεται πέραν των ημικυκλίων, ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμου των 100μ.
• 1 εγκατάσταση άλματος εις ύψος.
• 2 εγκαταστάσεις άλματος εις μήκος
• 2 εγκαταστάσεις ρίψεως σφαίρας

Το Ανοικτό Δημοτικό Γυμναστήριο στα Πευκάκια, μετά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του, πρόκειται να κατασταθεί λειτουργικό και ασφαλές, ικανό να φιλοξενεί μαθητικούς αγώνες, να καλύπτει τις ανάγκες των προπονήσεων αθλητών και μαθητών, αλλά και να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και εκγύμνασης όλων των δημοτών.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργα αποκατάστασης στην Ε.Ο. Θάσου – Λιμεναρίων

Newsteam 0 Comments

H Τροχαία Καβάλας ενημερώνει για η λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Χ/Θ 24,720 της Ε.Ο.Θάσου-Λιμεναρίων, πλησίον Σκάλας Καλλιράχης – Θάσου (θέση Κλίσμα), από 25-05-2020 έως και 07-06-2020, λόγω εργασιών ανακατασκευής οχετού και δημιουργίας τομής επί του οδοστρώματος, στο πλαίσιο του προαναφερόμενου έργου.

Κατά το χρονικό διάστημα θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο και η κίνηση θα πραγματοποιείται μέσω της ανώνυμης δημοτικής οδού Σκάλας Καλλιράχης και ενός κάθετου οδικού τμήματος, που συνδέει την Ε.Ο. με την ανωτέρω δημοτική οδό, με ευθύνη του αναδόχου του έργου, σύμφωνα με την υπάρχουσα σήμανση και την κατατεθείσα τεχνική έκθεση.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιών να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ., όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ. και την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003/9-7-2003 Απόφαση Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Φ.Ε.Κ. 946-Β΄).

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τρέχουν οι εργασίες συντήρησης 22 σχολικών κτιρίων της Κέρκυρας

Newsteam 0 Comments

Τα έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους επισκέφθηκε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και υπαλλήλους της αρμόδιας διεύθυνσης.

Η κ. Μερόπη Υδραίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς και να δει επιτόπου την πορεία εκτέλεσης των εργασιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, και αφορούν παρεμβάσεις ύψους 362.420,56 ευρώ σε 15 σχολικά κτήρια της Πρωτοβάθμιας και σε 7 σχολικά κτήρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από την επιτόπια επίβλεψη διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά και με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έθεσε υπόψη της Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου ο επιβλέπων μηχανικός και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν εκτελεστεί εργασίες περί του 20% οι οποίες αφορούν σε παρεμβάσεις στα παρακάτω σχολικά κτήρια:

 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας
 • Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης Κέρκυρας
 • 2ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
 • Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάρκου
 • Σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ
 • 5ο Λύκειο
 • Ειδικό σχολείο Άνω Κορακιάνας
Σε τι αφορούν οι εργασίες

Το έργο σχετίζεται με οικοδομικές εργασίες που αφορούν σε στεγανοποίηση βατών δωμάτων, ανακαινίσεις και ανακατασκευή τουαλετών, επίστρωσεις δαπέδων αιθουσών με κεραμικά πλακίδια πορσελάνης, διαμορφώσεις αύλειων χώρων, συντήρηση ξύλινων παραθύρων αιθουσών, αντικατάσταση θυρών αιθουσών, κατασκευή εσωτερικών επιχρισμάτων στις αίθουσες, κατασκευή εξωτερικών επιχρισμάτων στις όψεις.

Επίσης αφορούν σε σποραδικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς, συντηρήσεις εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων των σχολικών κτιρίων, επισκευή στεγών σχολικών κτιρίων με αντικατάσταση τεγίδων- επιτεγίδων και επανατοποθέτηση ιδίων κεράμων, αντικατάσταση κουφωμάτων με τυποποιημένα θερμομονωτικά κουφώματα από αλουμίνιο με ηλεκτροστατική βαφή και τέλος αποκατάσταση τοπικών βλαβών στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα οφειλομένων στην διάβρωση του οπλισμού με χρήση επισκευαστικών κονιαμάτων και αναστολέων διάβρωσης.

Ικανοποίηση Δημάρχου για την πορεία εργασιών

Η Δήμαρχος σε δήλωσή της επισημαίνει ότι η επισκευή, συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων είναι επιβεβλημένη και αποτελεί συγχρόνως ένα μείζον θέμα το οποίο αντιμετωπίζει με επάρκεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης η παρούσα δημοτική αρχή. Η κ. Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συνομιλήσει από κοντά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι με αυτές τις εργασίες αλλά και τους διευθυντές σχολείων στα οποία γίνονται παρεμβάσεις.

Όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος, προβλήματα όπως η μη ύπαρξη φακέλων σχετικά με την ταυτότητα των κτηρίων, η διασπορά των εγκαταστάσεων και η παλαιότητα κλήθηκαν να τα αντιμετωπίσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις πενιχρές πιστώσεις που δίνονται από το κράτος ετησίως για τον σκοπό αυτό. Με το πρόγραμμα Φιλόδημος ωστόσο δίνεται η δυνατότητα να γίνουν πραγματικότητα αναγκαίες παρεμβάσεις που δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν σε σχολεία μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Επιπλέον σχολικά κτήρια που θα γίνουν παρεμβάσεις

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την σχετική μελέτη και τον προγραμματισμό παρεμβάσεις και συντηρήσεις κτηρίων και αύλειων χώρων θα πραγματοποιηθούν επίσης στα παρακάτω σχολεία:

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

• Γυμνάσιο Λευκιμμης Δ.Ε. Λευκιμμαιων
• 3& 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας Δ.Ε. Κερκυραίων
• ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιανας Δ.Ε. Φαιάκων
• Γυμνάσιο Σκριπερου Δ.Ε. Παλαιοκαστριτων
ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
• 10ο Δημοτικό Σχολείο
• 11ο Δημοτικό Σχολείο
• Δημοτικό Σχολείο Αλεπούς
• Δημοτικό Σχολείο Ποταμού
• Δημοτικό Σχολείο Καστελλάνων Μέσης
• Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννη
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης
• Νηπιαγωγείο Νυμφων
• Νηπιαγωγείο Αφρας
• Νηπιαγωγείο Γιαννάδων – Κανακάδων
• 1ο Νηπιαγωγείο Λευκίμμης
• Δημοτικό Αργυράδων

Πηγή: corfupress.com

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Μπεζεστένι – Σε 1,5 χρόνο έτοιμη η πρώτη φάση του έργου

Newsteam 0 Comments

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και αναστύλωσης του Μπεζεστενίου. Συνολικά 22 εργάτες της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού στο Μνημείου.

Ένα τμήμα του Μπεζεστενίου θα είναι ορατό μετά το πέρας των εργασιών δήλωσε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κα. Σταυρούλα Σδρόλια, ενώ η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο.

5,3 εκατ. ευρώ συνολικά για το έργο

Υπενθυμίζουμε ότι την αναστύλωση του Μπεζεστενίου είχε ανακινήσει η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, όταν τον Ιανουάριο του 2018 κατατέθηκε φάκελος των μελετών για χρηματοδότηση του έργου απ ευθείας από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τίτλο Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας. Λίγους μήνες αργότερα το έργο εντάχθηκε με χρηματοδότηση 5,3 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό μέρος των εργασιών θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ θα ακολουθήσει και νέα εργολαβία από το Δήμο Λαρισαίων.

Η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων

Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου η επανάχρηση του, θα περιλαμβάνει εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στήριξης των τοπικών προϊόντων. Αποτελεί παρέμβαση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού ενός κτιρίου με αρχιτεκτονική αξία και πολιτιστικό ενδιαφέρον για την πόλη, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με το πλέγμα διαδρομών ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της Λάρισας.

Με το έργο αυτό, το κτήριο, αναβαθμίζεται και τίθεται σε χρήση ενισχύοντας έτσι, και σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, το τουριστικό κεφάλαιο της πόλης και της περιοχής της Θεσσαλίας γενικότερα.

Η αναστήλωση και επανάχρηση του κτηρίου έχει άμεση συνέργεια και ολοκληρώνει την στρατηγική του Δήμου για την ανάπλαση του Λόφου Φρουρίου και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της πόλης.

Όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης με την συγκεκριμένη παρέμβαση στο Μπεζεστένι, ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στον λόγο του Φρουρίου.

Πηγή: larissanet.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »