Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΟΧΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Δ. Κωστούρος: Ο Δήμος δουλεύει σκληρά σε μια δύσκολη εποχή

Newsteam 0 Comments

Δ. Κωστούρος: Ο Δήμος δουλεύει σκληρά σε μια δύσκολη εποχή

Καιρό τώρα ακούω συνεχώς από αυτούς οι οποίοι δεν ανέχονται για δικούς τους λόγους προσωπικούς την αναφορά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την φροντίδα, το ενδιαφέρον αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος το φοβερό επιχείρημα αυτά είναι τα αυτονόητα.

Θεωρώ ότι οι θιασώτες του επιχειρήματος του αυτονόητου δύο πράγματα μπορεί να έχουν πάθει:

Πρώτον να προέρχονται και να έχουν μείνει σε μία εντελώς διαφορετική εποχή (πριν πολλά χρόνια) την εποχή εκείνη που τα χρήματα στους δήμους έρεαν μέσα από πολλών ειδών ρυάκια από το κεντρικό κράτος όπως σχεδόν 20πλάσιες χρηματοδοτήσεις, έκτακτες επιχορηγήσεις, χορηγίες, κληροδοτήματα, μερίσματα από μετοχές τραπεζών και αλλά πολλά.

Ή δεύτερον έχουν πλήρη άγνοια της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στους δήμους αλλά και στην κοινωνία.

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

 

Το αυτονόητο

Αυτονόητο ήταν ο ηλεκτροφωτισμός και η συντήρηση του όπως επίσης και οι επεκτάσεις ρεύματος όταν ήταν αυτονόητη η πληρωμή του ρεύματος στη ΔΕΗ από τον κόσμο έτσι ώστε ο Δήμος να εισπράττει από κει τα ανταποδοτικά τέλη για τον ηλεκτροφωτισμό.

Στην παρούσα κατάσταση που ένα μικρό ποσοστό μόνο των πολιτών έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του στη ΔΕΗ και όσοι κάνουν ρύθμιση ρυθμίζουν το ηλεκτρικό ρεύμα και όχι τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη του ηλεκτροφωτισμού προς τους δήμους τότε καταλαβαίνετε ότι το αυτονόητο της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού έχει πάει περίπατο μαζί με το αυτονόητο της εξόφλησης του λογαριασμού από τον πολίτη προς την ΔΕΗ.

Εκτός αν οι αυτονόητοι αυτοί τύποι δεν έχουν αντιληφθεί το μεγάλο κοινωνικό και ανθρωπιστικό θέμα που λέγεται βασική ηλεκτροδότηση του ελληνικού νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι οικονομικά ουδεμία σχέση δεν έχει με την τεράστια κοινωνική ομάδα που ονομάζεται οφείλω στη Δ.Ε.Η ή μου κόβουν το ρεύμα

Αυτονόητο ήταν κάποτε το θέμα της καθαριότητας όταν επίσης τα ανταποδοτικά τέλη που ο Δήμος πρέπει να εισπράττει μέσω του λογαριασμού του ρεύματος έφταναν στο Δήμο μέσω της αυτονόητης πληρωμής του ρεύματος στη ΔΕΗ. Έπαψε η εξόφληση του λογαριασμού του ρεύματος να είναι αυτονόητη; Τότε έπαψε και η καθαριότητα η συντήρηση των δημοτικών χωρών να είναι αυτονόητη.

Συντήρηση δρόμων

Αυτονόητη θα ήταν η συντήρηση των δρόμων και του οδοστρώματος όταν τα χρήματα τα οποία πληρώνουν οι πολίτες για τους δρόμους και για την συντήρησή τους ερχόταν στους δήμους και όχι στο κεντρικό κράτος βλέπε τέλη κυκλοφορίας. Αν κάποιος σπεύσει να μου πει ότι ο Δήμος παίρνει επιχορήγηση κάθε χρόνο από το κεντρικό κράτος θα ενημερώσω ότι ο Δήμος για τις τέσσερις δημοτικές ενότητες και τους 33.000 δημότες του λαμβάνει ετησίως 460.000 € για έργα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένας από τους 33.000 έχει στη διάθεση του 13,9 ευρώ το χρόνο για να προχωρήσει σε έργα πνοής. Για δε τους οδικούς άξονες δεν υπάρχει άλλη χρηματοδότηση.
Με αφορμή την εγκατάσταση των υποδομών για άτομα με αναπηρία στις παραλίες διάβασα χθες από κάποιον φίλο ότι κάνουμε το αυτονόητο μιας και ο Δήμος εισπράττει τόσα πολλά χρήματα από την ενοικίαση των παραλιών. Αυτονόητο θα ήταν αν από την ενοικίαση των παραλιών ο Δήμος κέρδισε τις 180.000 € που κοστίζουν οι εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης για ΑμεΑ στις παραλίες. Στο θέμα των παραλιών ο Δήμος κάθε χρόνο μέσω μιας κοινής υπουργικής απόφασης η οποία έρχεται πάντα την τελευταία στιγμή αναλαμβάνει την διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών για να παραχωρηθεί ο αιγιαλός προς χρήση στους ιδιώτες.

Οι υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες του δουλεύουν συνεχώς για το θέμα αυτό περίπου δύο μήνες μέχρι να υπογράψουν συμβάσεις. Τα έσοδα του Δήμου είναι το 30% μιας και τα υπόλοιπα πηγαίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σε απόλυτη τιμή περίπου 35.000€. Μόνο ο κωδικός για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών είναι 105.000€ και να προσθέσουμε υλικά, συντήρησης , πύργους , καθαριότητα κλπ.

Εύκολα διακρίνουμε ότι αν μη τι άλλο ότι το αυτονόητο δεν υπάρχει.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα για τα σχολεία, για τη διανομή τροφίμων , για τα ζώα συντροφιάς και άλλα πολλά) αλλά θα αρκεστώ σε ένα τελευταίο που αφορά τη ΔΕΥΑΝ και της οποίας το μοναδικό έσοδο είναι οι πληρωμές των λογαριασμών από τους πολίτες του Δήμου.
Η παροχή νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και ότι έχει σχέση με αυτό (συντήρηση δικτύων , αναβάθμισή τους κλπ) όπως και οι αποχέτευση ομβρίων και λυμάτων θα ήταν αυτονόητα αν υπήρχε το αντίβαρο της αυτονόητης εξόφλησης των λογαριασμών του νερού.
Από τη στιγμή που το δεύτερο αυτονόητο δεν υπάρχει (οι οφειλές ίσως ξεπερνούν τα 5.000.000€ ) δεν μπορεί να χαρακτηρίζουμε την παροχή νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και ότι έχει σχέση με αυτό (συντήρηση δικτύων , αναβάθμισή τους κλπ) όπως και οι αποχέτευση ομβρίων και λυμάτων αυτονόητο.

Περασμένες εποχές

Όλα τα δήθεν αυτονόητα των περασμένων εποχών έγιναν προϊόντα και αποτελέσματα καθημερινού αγώνα πολλών ανθρώπων.

Άλλωστε αυτά τα αυτονόητα ψάχνει ο καθένας πια για την οικογένειά του.

Μια θέση εργασίας , την πληρωμή του ρεύματος , τη ρύθμιση του ΤΕΒΕ , της εφορίας και του στεγαστικού είναι μικρά – τεράστια αλλά πλέον δύσκολα προϊόντα καθημερινού αγώνα και καθόλου μα καθόλου αυτονόητα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων δουλεύει σκληρά σε μια εποχή που το αυτονόητο δεν υπάρχει πουθενά στη ζωή μας.

Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανακοίνωση του ΤΕΕ,για Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ

Newsteam 0 Comments

Ανακοίνωση του ΤΕΕ,για Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ

 

Η κατάθεση της άποψης της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Ηπείρου, σχετικά με την Αξιοποίηση του Παλαιού Ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα με κωδικό ΟΠΣ 5021750 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020, έχει τα χαρακτηριστικά της συνεισφοράς του φορέα μας, ως θεσμοθετημένου Τεχνικού Συμβούλου της πολιτείας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης της πρότασης του Δήμου Αρταίων για την …
ανάπλαση αυτού. Σε συνέχεια της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Αρχιτεκτονική Προμελέτη του κτιρίου του παλαιού ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ και μετά από τον σχηματισμό Διαδημοτικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου, στην οποία συμμετέχει η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του Τ.Ε.Ε./Τ.Η., σας γνωρίζουμε τις θέσεις μας:

 

Όροι πρόσκλησης

1. Σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης και της Απόφασης Ένταξης του έργου, πρωτεύοντα ρόλο έχει η διατήρηση των αρχιτεκτονικών και αισθητικών χαρακτηριστικών του κτιρίου, το οποίο αποτελεί μοναδικό δείγμα νεότερης αρχιτεκτονικής. Ειδικότερα, στην Πρόσκληση ένταξης του έργου αναφέρεται ότι Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις οφείλουν όχι απλώς να διατηρούν το κτίριο αλλά να μην αλλοιώνουν τα αρχιτεκτονικά και αισθητικά του χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα στην Απόφαση ένταξης του έργου αναφέρεται ότι Το κτίριο, με κατάλληλη εσωτερική και εξωτερική διαμόρφωση και την εγκατάσταση νέων χρήσεων, θα έχει σαν αποτέλεσμα μέσω της συνεχούς λειτουργίας του, την ανάδειξη του κτιρίου ως εστία πολιτιστικής, ψυχαγωγικής και τουριστικής δραστηριότητας χωρίς να αλλοιώνονται τα αρχιτεκτονικά και αισθητικά χαρακτηριστικά του κτιρίου καθώς και η αξία του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου. Άρα, από τις τρεις (3) εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν από το μελετητικό γραφείο, αυτή που μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπληρώνει τους όρους ένταξης του έργου είναι μόνο η πρώτη (1 η ) πρόταση, η οποία αρχικά δεν είχε αναρτηθεί από το Δήμο Αρταίων στη Διαβούλευση. Το σύνολο των προτάσεων είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη παρέμβαση του Προέδρου της Ν.Ε. Τ.Ε.Ε. Άρτας στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση επί της προμελέτης Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ της Άρτας που είχε αναρτηθεί για διαβούλευση, και αφορούσε μόνο τη τρίτη (3 η ) εναλλακτική πρόταση, στις 27.5.2020
2. Εξετάζοντας τις αρχιτεκτονικές κατόψεις, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε, ότι η διαρρύθμιση των χώρων της τρίτης (3 ης ) εναλλακτικής πρότασης πλησιάζει την λειτουργία του χώρου καφέ – εστίασης, όπως παλιά, και σε επίπεδο άνεσης κυκλοφορίας και σε επίπεδο αισθητικής του χώρου. Κάποιες αλλαγές που θα θέλαμε να εξετάσει ο μελετητής του έργου, είναι :
2.1. Ο διαχωρισμός της εισόδου του χώρου καφέ-εστίασης, από την είσοδο των υπολοίπων χώρων πολιτιστικής χρήσης. Δηλαδή, να παραμείνει η είσοδος του χώρου καφέ – εστίασης στον λεγόμενο 1 ο όροφο, όπως φαίνεται στην τρίτη (3 η ) εναλλακτική πρόταση, και να μεταφερθεί η είσοδος των χώρων πολιτισμού στο επίπεδο του ισογείου.
2.2. Ταυτόχρονα, το λόμπι σύνδεσης των δύο κύριων όγκων του κτιρίου, είναι καλύτερα να παραμείνει καθαρό και φωτεινό, ώστε να χρησιμοποιείται και ως χώρος αναμονής και διαλλείματος της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, όπως φαίνεται στην (3 η ),εναλλακτική πρόταση.
2.3. Επίσης, όταν ένας επισκέπτης βρίσκεται στο επίπεδο του 1 ου ορόφου και εισέρχεται από το λόμπι σύνδεσης προς τον χώρο της βιβλιοθήκης, το πρώτο που βλέπει είναι ο χώρος των WC. Ίσως μπορεί να εξεταστεί μια αλλαγή από τον μελετητή.
2.4. Ο Ανελκυστήρας του κτιρίου, φαίνεται καλύτερα στην (3 η ) εναλλακτική πρόταση, δηλαδή εντός της πολυώροφης πολιτιστικής χρήσης. Σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει να εξεταστεί από τον μελετητή, ώστε να προκριθεί η πρώτη (1 η ) εναλλακτική πρόταση, ως προς την εξωτερική μορφή του κτιρίου σε συνδυασμό με τη τρίτη (3 η ) εναλλακτική πρόταση ως προς την εσωτερική λειτουργία του κτιρίου, διαχωρίζοντας κατά το δυνατόν τις εισόδους εστίασης και πολιτισμού. Δηλαδή να παραμείνει η αρχική μορφή του ΞΕΝΙΑ τόσο ως προς το γενικό όγκο όσο και ως προς τα υλικά (στη σύγχρονη εξελιγμένη τους μορφή) με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση (κλείσιμο τμήματος της pilotis).
Είναι σημαντικό να παραμείνει τμήμα της pilotis ανοιχτό ώστε αφενός να μη χαθούν οι αρχικές αρμονικές αναλογίες του κτηρίου και αφετέρου να τονίζεται η διαμπερής κίνηση μεταξύ του ΝΑ και του ΒΔ χώρου με το εκκλησάκι. Ίσως ακόμη και να μπορούσε ο Ισόγειος χώρος της βιβλιοθήκης να ορίζεται από τζαμαρίες αντί για συμπαγή τοιχοποιία ώστε αφενός ο αναγνώστης να έχει επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και αφετέρου το κτήριο να δίνει τη ψευδαίσθηση της αρχικής του μορφής. Οι άλλες εναλλακτικές προτάσεις (δύο και τρία) παρουσιάζουν κάτι εντελώς καινούργιο που θα διακόψει την ιστορική σύνδεση με το αρχικό κτήριο μιας και πέρα από την χρήση του, θα αλλάξουν εντελώς τον όγκο και τα υλικά του. Τότε θα μιλάμε για ένα διαφορετικό κτήριο και θα καθιερωθεί ως πρώην κτήριο ΞΕΝΙΑ μιας και τίποτα δεν θα θυμίζει το σημερινό.

 

Ο Διονύσης Ζήβας

Ο Διονύσης Ζήβας ακολουθώντας την αρχιτεκτονική σχεδιαστική γραμμή του Άρη Κωνσταντινίδη, συνέθεσε ένα κτήριο μελετημένο σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη, που ακόμη και αν δεν λειτουργεί ως ξενοδοχείο, να μπορεί να δεχθεί νέες χρήσεις εσωτερικά χωρίς να χάσει τον εξωτερικό του χαρακτήρα χαρίζοντας στη πόλη μας ένα στολίδι της εποχής του Μεταπολέμου. Η επανάχρηση του κτηρίου θα πρέπει να σεβαστεί την εξωτερική του μορφή και την ιστορία του. Τέλος το κτήριο θα έπρεπε να μελετάται στο περιβάλλοντα χώρο του, που είναι το σύνολο του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου και κατ’ επέκταση ο πολεοδομικός ιστός της πόλης της Άρτας παρόλο που δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η χρήση του από την αρχαιολογία. Τότε θα μιλάμε για ένα χώρο που θα εξασφαλίζει τη λογική της απρόσκοπτης αλλά μελετημένης κίνησης και πρόσβασης όλες τις ώρες της ημέρας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες. Βέβαια όλες οι ανωτέρω προτάσεις, θα πρέπει ταυτόχρονα να υπακούουν στο εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα, της Απόφασης Ένταξης του έργου, γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τον μελετητή. Τέλος, πρέπει οπωσδήποτε να τονίσουμε ότι κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η δυνατότητα ολοκλήρωσης των μελετών και της κατασκευής του έργου, εντός των νομικού πλαισίου, που διέπει έργα τέτοιου είδους, λαμβάνοντας προσεκτικά υπόψη τις απόψεις ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων μερών, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή

Για τη Ν.Ε. ΤΕΕ Άρτας
Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Χρηστάκης

Πηγή: https://epirusgate.blogspot.com

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Και στην πανδημία, διαcovία

Newsteam 0 Comments

Σε μια εποχή κρίσιμη για όλους, η προσφορά στον συνάνθρωπο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών το μήνα Απρίλιο και Μάιο, μήνες κορύφωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά 8:00 με 20:00, ώστε να μπορεί να είναι δίπλα σε όποιον χρειαστεί. Με τους εκπαιδευμένους εθελοντές μας ανταποκρινόμαστε υπεύθυνα και με ασφάλεια στις ανάγκες που η κρίση μεγιστοποιεί.

Σε αυτό το διάστημα 69 εθελοντές μας διέθεσαν 350 ώρες εθελοντικής προσφοράς, στεκέμενοι στο πλευρό 22 μοναχικών συνανθρώπων μας στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Παράλληλα, σε μια από τις έκτακτες δράσεις μας, εθελοντές μας συνέβαλαν στην ομαλή και ασφαλή, προς το κοινό, επαναλειτουργία των Νοσοκομειακών Εκκλησιών, σε συνεργασία με τους εφημερίους, μεριμνώντας για την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και την ασφαλή τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων 474 συνανθρώπων μας, στα νοσοκομεία της Αττικής.

Τέλος, από την τηλεφωνική γραμμή στήριξης της Διακονίας, 1262 συμπολίτες μας είχαν στη διάθεσή τους τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Συλλόγου, λαμβάνοντας υποστήριξη και χρήσιμες πληροφορίες για ό,τι χρειάστηκαν.

Πάντοτε υπάρχει κάποιος τρόπος να προσφέρεις. Κι όταν το θες πραγματικά τον βρίσκεις. Αν πιστεύεις κι εσύ το ίδιο, έλα στην oμάδα μας.

Κάλεσε Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-20:00 στο 2107752706, 2107252706 και 2107252716 και μάθε τον τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών τίμησε και φέτος τους ήρωες της σημερινής εποχής

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Νέα εποχή στη συνεργασία Ιωαννίνων – Σλοβακίας

Newsteam 0 Comments

Νέα εποχή στη συνεργασία Ιωαννίνων – Σλοβακίας.

Μια νέα εποχή στη συνεργασία των Ιωαννίνων και πόλεων της Σλοβακίας, περιοχών με πολλά κοινά στοιχεία, εγκαινίασε η επίσκεψη της Πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα, Iveta Hricova, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επίσκεψη Πρέσβη μετά την υγειονομική κρίση, που επισημαίνει τη δυνατότητα διεύρυνσης των σχέσεων, με πολλαπλά οφέλη.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ.Ελισάφ, υποδέχτηκε την κα Hricova στο Δημαρχείο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα τουρισμού, παιδείας, οικονομίας, πολιτισμού και άλλων κοινών πεδίων συνεργασίας.

Η Σλοβακία περιλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες, όσον αφορά στον κορωνοϊό, ενώ τα Ιωάννινα αποτελούν την περιοχή της Ελλάδας με τα λιγότερα κρούσματα, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

 

Ανταλλαγή επισκεπτών

Η ανταλλαγή επισκεπτών είναι ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της συνεργασίας Ιωαννίνων – Σλοβακίας, με δεδομένο ότι πρόσφατα η Σλοβακία επέτρεψε τα ελεύθερα ταξίδια από και προς 16 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι πολλοί συμπολίτες μας σπουδάζουν στη Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα στη Μπρατισλάβα, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της διεύρυνσης των σχέσεων της πόλης μας και της Σλοβακίας και σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Αθήνα, ετοιμάζουν τον χειμώνα του 2021 αφιέρωμα στον σλοβάκικο κινηματογράφο, παρουσία και της κας Hricova.

Έχουμε πολλά κοινά με τη Σλοβακία, τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των περιοχών μας. Αναζητούμε τρόπους σύνδεσης του Σπηλαίου Περάματος με το Σπήλαιο Πάγου Dobšinská της Σλοβακίας, όπως και του Κάστρου των Ιωαννίνων με το Κάστρο της Μπρατισλάβα. Θεωρώ ότι η παρουσία επίτιμου Προξένου της Σλοβακίας στα Ιωάννινα, θα αποτελέσει κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας.

 

Σημαντική ευκαιρία

Από την πλευρά της η Πρέσβης της Σλοβακίας, χαρακτήρισε την επίσκεψή της ως μια σημαντική ευκαιρία για συζήτηση θεμάτων που θα ενισχύσουν τους δεσμούς των δυο περιοχών, ενώ στάθηκε στην ανάπτυξη του τουρισμού που θα επανεκκινήσει την οικονομία μετά την πανδημία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη διοργάνωση φεστιβάλ μπύρας στα Ιωάννινα, πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενός ποτού που αγαπούν οι ιδιαίτερα οι Σλοβάκοι.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο δήμαρχος χάρισε στην κα Hricova αναμνηστικά δώρα των Ιωαννίνων, ενώ η Πρέσβης από την πλευρά της του παρέδωσε ένα διακοσμητικό από κρύσταλλο.

Πηγή:https://epirusonline.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Guardian: Η Επίδαυρος στα 10 top ταξίδια μετά τον κορονοϊό

Newsteam 0 Comments

Guardian: Η Επίδαυρος στα 10 top ταξίδια. Μετά το εγκωμιαστικό άρθρο της Telegraph για την Ελλάδα, μία ακόμη βρετανική εφημερίδα βάζει τη χώρα μας στα καλύτερα μέρη για να επισκεφθεί κανείς μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού.

 

Αυτή τη φορά, η εφημερίδα Guardian κάλεσε τους αναγνώστες της να επιλέξουν τους προορισμούς που θέλουν να ταξιδέψουν μετά το lockdown.

Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει και μια μαγική γωνιά της Ελλάδας. Όχι όμως κάποιο διάσημο νησί, όπως θα περίμενε κανείς…

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει η Επίδαυρος!

Κοντά στο Λυγουριό της Αργολίδας και σε απόσταση 30 χλμ. από το Ναύπλιο, ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου μαγεύει κάθε επισκέπτη με το κάλλος και την επιβλητικότητά του. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

Πριν από δέκα χρόνια βρεθήκαμε στην Επίδαυρο και κάθε ένας κατέβαινε στην πλατεία του θεάτρου και διάβαζε Σοφοκλή ή Ευριπίδη- από τους πιο σοφούς συγγραφείς όλων των εποχών. Ήταν 10 χρόνια ταραχώδη για την Ελλάδα, αλλά και για εμάς. Όταν η κατάσταση ηρεμήσει, θα ήταν καλό να επισκεφθούμε ξανά (την Επίδαυρο) και να θυμηθούμε κάποιες αιώνιες σοφίες και απολαύσεις, γράφει αναγνώστης της εφημερίδας στο συνοδευτικό κείμενο.

Διάβασε το »