Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΟΜΕΝΕΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Από 25 Μαΐου μετακινήσεις προς Λευκάδα

Newsteam 0 Comments

Από 25 Μαΐου μετακινήσεις προς Λευκάδα. Σε διευκρινίσεις σχετικά με την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων και τη μετακίνηση από νομό σε νομό προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και στην Κρήτη. Διευκρίνισε, δε, ότι επιτρέπεται η οδική μετακίνηση και στην Εύβοια.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι προς το παρόν απαγορεύεται η μετακίνηση στη Λευκάδα αλλά και την Ελαφόνησο.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπως είπε, αν δηλαδή δεν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις προς την Λευκάδα θα ξεκινήσουν στις 25 Μαΐου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο

Newsteam 0 Comments

Προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο. Μέσω τηλεδιάσκεψης και υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα την πρόληψη δασικών πυρκαγιών και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, Ζηρού Νίκος Καλαντζής και Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πρέβεζας και άλλοι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς.

Ο κ . Ιωάννου ζήτησε την επαγρύπνηση όλων για να συνεχιστούν τα άριστα αποτελέσματα στην πολιτική προστασία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα του εθελοντισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή και ενισχύει τον συγκεκριμένο τομέα.Ο κ. Μαυρογιώργος απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στους σχολαστικούς καθαρισμούς χόρτων, την αποφυγή επικίνδυνων για πυρκαγιά δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο καθώς και την επαγρύπνηση των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι έχουν γίνει συναντήσεις με την Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία και συντάσσεται ένα σχέδιο για τις πυρκαγιές για το σύνολο του Δήμου που θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες.Επίσης έχει γίνει καταγραφή των ιδιωτικών μηχανημάτων έργου πέραν του Δήμου ενώ οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για την υποχρέωσή τους να καθαρίσουν τα οικόπεδα.Προχωράμε και σε αυτό το θέμα και χρειάζεται οπωσδήποτε και ενημέρωση των πολιτών και αυτή η συνάντηση δείχνει ότι υπάρχει συντονισμός και αν συμβεί κάτι θα βρεθούμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή κατέληξε ο κ.Γεωργάκος.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έρχονται πρόσφυγες στην Καλαμάτα

Newsteam 0 Comments

Έρχονται πρόσφυγες στην Καλαμάτα.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκατάστασή τους σε κεντρικό σημείο.

 

Η ώρα της Μεσσηνίας για να φιλοξενήσει πρόσφυγες φαίνεται πως ήρθε, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν πληθύνει οι πληροφορίες για άφιξη τις επόμενες μέρες σημαντικού αριθμού στην Καλαμάτα.

Μήνες τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια που θέλουν την εγκατάσταση προσφύγων μία στο Στρατόπεδο της Καλαμάτας, μία στη Μεσσήνη, μία σε ξενοδοχεία της Τριφυλίας.

Παράλληλα, υπάρχει πληροφόρηση και για ισχυρή πρόθεση ενοικίασης εκτάσεων σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων, όπως περιφερειακά της πόλης της Καλαμάτας και σε ένα άλλο σημείο κοντά στον οδικό άξονα Τσακώνας – Κυπαρισσίας.

Σε κεντρικό σημείο
Αυτή τη φορά, πάντως, οι πληροφορίες που καταφτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία – κι όχι μόνο από μία πλευρά – είναι πολύ συγκεκριμένες και κάνουν λόγο για άφιξη περίπου 100 προσφύγων τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »