Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Τουρισμός για Όλους: Το πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ που θα ενισχύσει τον τουρισμό

Newsteam 0 Comments

Τουρισμός για Όλους: Το πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ που θα ενισχύσει τον τουρισμό

Η τροπολογία για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση, προκειμένου να δουν πως θα γίνει η χρηματοδότηση των 30 εκατ. ευρώ που προσφέρει το πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος είναι προφανώς η ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία:

– Παρέχεται εξαιρετικά για το έτος 2020, η δυνατότητα επιχορήγησης σε φορείς και σωματεία, που εδρεύουν στον δήμο και αναπτύσσουν δράσεις τουριστικής
ανάπτυξης και προβολής, υπό την προϋπόθεση ότι μετέχει σε αυτά o οικείος ΟΤΑ. με ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%). Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης στους ανωτέρω φορείς και σωματεία, δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ποσοστό ‘το δύο και μισό τοις εκατό (2,5%) των τακτικών εσόδων του δήμου [Κατά τα ισχύοντα (άρθρο 202 του ν.3463/2006), επιτρέπεται η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε ν.π.δ.δ., συλλόγους, οργανώσεις κ.λπ. σε ποσοστό 1,5%].

– Παρέχεται η δυνατότητα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΑΕ, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες από την έναρξη ισχύος των προτεινομένων ρυθμίσεων, να προβαίνει, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, στη σύναψη συμβάσεων με απευθείας ανάθεση (άρθρο 328 του ν.4412/2Ο16), όταν η εκτιμώμενη αξία κάθε σύμβασης, εκτός ΦΠΑ, είναι κατώτερη των ορίων που καθορίζονται στο άρθρο 235 ν.4412/2016, για την επίτευξη του σκοπού του (διασφάλιση της αδιάλειπτης και απρόσκοπτης λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, διάθεση, χρήση και έλεγχος των ‘μέσων κομίστρου, -ασφαλέστερη μετακίνηση του επιβατικού κοινού κ.λπ.).

Καταργείται η Συντονιστική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Σ. Ε.Σ.Ε) που είχε συσταθεί με την παρ.5 του άρθρου 15 του ν. 4608/2019.
– Προστίθεται στις περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, κατά την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από την δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου και η περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού — Άγιος Δημήτριος-Πύργος στον δήμο Σπάτων της Περιφέρειας Αττικής. Εκπονείται από το Υπουργείο Τουρισμού πρόγραμμα για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού με τίτλο Τουρισμός για όλους, για την περίοδο 2020-2021, το οποίο χρηματοδοτείται από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού. Με κ.υ.α. καθορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, οι όροι, τα όργανα και κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με την λειτουργία και την εκτέλεση του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: News2u.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιχορήγηση για την επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης στη Σχοινούσα

Newsteam 0 Comments

Με το ποσό 161.000 ευρώ επιχορηγήθηκε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης στη Σχοινούσα.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω ποσό διατέθηκε για την υλοποίηση του έργου Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την πλήρη επισκευή και συντήρηση των μονάδων αφαλάτωσης στη νήσο Σχοινούσα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο δήμος Νάξου με ανακοίνωση του, ευχαριστεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, τη Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και του Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την ανταπόκρισή τους και την παραπάνω επιχορήγηση.

Πηγή: naxostimes.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

7.500€ στον Δήμο για τα αδέσποτα λόγω κορονοϊού.

Newsteam 0 Comments

Τους Δήμους σε όλη τη χώρα επιχορηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών για την προστασία των αδέσποτων μικρών ζώων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Δήμος Παγγαίου θα χρηματοδοτηθεί με το ποσόν των 7.500€ για ενέργειες όπως:

α) προμήθεια τροφών για αδέσποτα ζώα που διαβιούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Παγγαίου,

β) προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων για αδέσποτα ζώα στα διοικητικά του όρια και

γ) λοιπές δαπάνες αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα.

Διάβασε το »

Έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους Πρέβεζα, Πάργα και και Ζηρού για την σίτιση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Newsteam 0 Comments

Mε το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ επιχορήγησε εκτάκτως 244 Δήμους της χώρας το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά στην προμήθεια τροφών, φαρμακευτικών σκευασμάτων και κάλυψη λοιπών δαπανών για αδέσποτα ζώα.

Τα χρήματα θα δοθούν στους Δήμους την επόμενη εβδομάδα οι οποίοι καλούνται να προβούν άμεσα στις διαδικασίες με μελέτες, τεχνικές περιγραφές προμηθειών και απευθείας αναθέσεις σε προμηθευτές για να αξιοποιήσουν το ποσό σε τροφή, στείρωση, περίθαλψη και ασφαλές κατάλυμα για τα αδέσποτα.

Ο Δήμος της Πρέβεζας θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ποσού 7.500 ευρώ, ενώ από 3.000 ευρώ θα δοθούν στους Δήμους Πάργας και Ζηρού.

Nα σημειώσουμε ότι η παραπάνω χρηματοδότηση για το Δήμο Πρέβεζας είναι επιπλέον και σε συνέχεια της διαδικασίας που έχει δρομολογήσει ο Δήμος για προμήθεια τροφών και άλλες δαπάνες για αδέσποτα ζώα.

Πηγή: fanaripress.gr

Διάβασε το »

Στελεχώνεται το Γ. Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας

Newsteam 0 Comments

Ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου για στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναλυτικά: 

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 27/03/2020 ανέλαβε υπηρεσία στο ΓΝ – ΚΥ Νάξου ως επικουρικός ιατρός ο κ. Γεώργιος Τσιμέκας, ειδικότητας Καρδιολογίας. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή και επιτυχή εκτέλεση του ιατρικού του έργου στο νησί μας. Το Καρδιολογικό Τμήμα του ΓΝ- ΚΥ Νάξου στελεχώνεται πλέον από τρεις (3) Καρδιολόγους.

Η σύμβαση που υπογράφηκε είναι τριετούς διάρκειας, ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας του θα καλυφθούν από έκτακτη επιχορήγηση που δόθηκε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών λόγω του νέου κορονοϊού.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι έχουν ήδη εγκριθεί από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου και έχει δοθεί έκτακτη επιχορήγηση για τις εξής επιπλέον θέσεις:

1 Ιατρού ειδικότητας Παιδιατρικής

5 ΤΕ Νοσηλευτικής

3 ΔΕ Νοσηλευτικής

1 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων

1 ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας

1 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων/Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού

Οι ανωτέρω αναμένεται να αναλάβουν άμεσα υπηρεσία.

Πηγή: koinignomi.gr

Διάβασε το »

Γ. Βούρος: Οι στιγμές απαιτούν σύμπνοια και ενότητα

Newsteam 0 Comments

 Πιθανή αναβολή των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς – Αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση

Η δημοτική αρχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνος επιδιώκει να προλάβει τις καταστάσεις λόγω του κορονοϊού.

Με επιστολή του Δήμου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ζητούν να καλυφθεί το ποσό της ζημίας από την πιθανή αναβολή των εκδηλώσεων, με έκτακτη επιχορήγηση προς το Δήμο.

Αναλυτικά: 

Από την αρχή της πρωτοφανούς υγειονομικής και πολυδιάστατης κρίσης που όλοι μας βιώνουμε λόγω κορονοϊού, η δημοτική μας αρχή κινείται έγκαιρα και με σχέδιο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο. Με προληπτικά μέτρα, δράσεις και με νέες υπηρεσίες.

Στην παρούσα συγκυρία αυτή είναι η μόνη μας αγωνία. Η μόνη μου αγωνία.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι η ώρα του απολογισμού, καθώς όπως φαίνεται ακόμη έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά μας. Όμως δεν είναι και η ώρα της μικροπολιτικής και των άσκοπων αντιπαραθέσεων. Η κοινωνία τώρα όσο ποτέ μας θέλει ενωμένους, να λειτουργούμε με σύμπνοια, προσφέροντας ο καθένας από τη σκοπιά του ιδέες και λύσεις.

Ως δημοτική αρχή επιδιώκουμε να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Το ίδιο πράξαμε και για την εμποροπανήγυρη της Πρωτομαγιάς, που αποτελεί πάγιο και εξόχως σημαντικό έσοδο για την λειτουργία του Δήμου μας. Έτσι ήδη από τις 10/03/20 με επιστολή μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ζητώ να καλυφθεί το ποσό της ζημίας από την πιθανή αναβολή των εκδηλώσεων, με έκτακτη επιχορήγηση προς το Δήμο μας.

Αυτή η πολιτική μας στόχευση θεωρούμε πως πρέπει να στηριχθεί από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Σχετικό έγγραφο:

Διάβασε το »