Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Κομισιόν: 23,8 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μας για τη στήριξη των συνόρων

Newsteam 0 Comments

Mε απόφαση της Κομισιόν θα διατεθούν επιπλέον 23,8 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, για τη στήριξη της διαχείρισης των συνόρων.

Μέσω αυτής της χρηματοδότησης θα στηριχθεί η ανάπτυξη συνοριοφυλάκων για τη βελτίωση της επιτήρησης των συνόρων, θα αντιμετωπιστεί η ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου και θα υποστηριχθεί η ανάπτυξη πρόσθετου προσωπικού.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης σήμερα 12,8 εκατομμύρια ευρώ για επιπλέον χρηματοδότηση στη Βουλγαρία.

Διάβασε το »

H ανάρτηση της Βίκυς Καγιά για την αρχή του GNTM

Newsteam 0 Comments

|

4 Σεπτεμβρίου 2020

16:50

Στις 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο επεισόδιο

H τρίτη σεζόν του GNTM θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Φέτος, το ριάλιτι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα διαγωνίζονται τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά μοντέλα.

Η Βίκυ Καγιά, με ανάρτησή της στο Inastgram, θέλησε να θυμίσει στους διαδικτυακούς φίλους της πότε θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της σεζόν.

Εκτός από το καταξιωμένο μοντέλο, στην κριτική επιτροπή θα βρίσκονται ο σχεδιαστής μόδας Άγγελος Μπράτης, ο φωτογράφος μόδας Δημήτρης Σκουλός και η art director των προηγούμενων δύο κύκλων, Ζενεβιέβ Μαζαρί.

Διάβασε το »

GNTM 3: Ο plus size ντελιβεράς που ενθουσίασε τους κριτές

Newsteam 0 Comments

|

9 Σεπτεμβρίου 2020

14:00

Πήρε 4 «ναι»

Την κριτική επιτροπή του GNTM 3 ενθουσίασε ο Τάκης, ο οποίο εργάζεται ως ντελιβεράς στο Χαϊδάρι.

Με αρκετά εκκεντρικό στιλ, τατουάζ, βαμμένα μαλλιά και γυαλιά ηλίου, ο Τάκης παραδέχτηκε ότι δεν έχει ιδέα από μόδα, ωστόσο, επιθυμεί με τη συμμετοχή του στο ριάλιτι να περάσει ένα μήνυμα αποδοχής για τους plus size άντρες.

Είπε ότι είναι πρώην αλκοολικός και ότι είναι καθαρός τα τελευταία 13 χρόνια. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του τρεις φορές, τις δύο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και μια με το μηχανάκι του.

Λόγω απειρίας, κάποιος θα έλεγε ότι ήταν μοιρασμένες οι πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση. Η Βίκυ Καγιά, ωστόσο, ρώτησε τους κριτές «Να κάνουμε όλοι μαζί την ανατροπή;» και κάπως έτσι έδωσαν ταυτόχρονα στον διαγωνιζόμενο τέσσερα «ναι».

Διάβασε το »

Έκθεση Επιτροπής Πισσαρίδη: Προτείνει δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω…απολύσεων!

Newsteam 0 Comments

Την απελευθέρωση των απολύσεων στις επιχειρήσεις προτείνει απροσχημάτιστα ως ένα από τα μέσα αναπτυξιακής πολιτικής η ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη.

Ειδικότερα, με στόχο την προσαρμογή του εργατικού δυναμικού, οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιορισμοί στη δυνατότητα μιας επιχείρησης να μεταβάλλει τον αριθμό των απασχολούμενων και πως οι συγκεκριμένοι περιορισμοί, δηλαδή οι ρυθμίσεις για τα όρια των ομαδικών απολύσεων, αφού στις μικρές επιχειρήσεις οι απολύσεις είναι στην πράξη απελευθερωμένες, αποθαρρύνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εμποδίζουν την ανακατανομή του εργατικού δυναμικού προς επιτυχημένους και αναπτυσσόμενους τομείς και επιχειρήσεις.

Επίσης, προτείνουν άρση των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις για τη δήλωση των υπερωριών αλλά και μείωση του κόστους των υπερωριών.

Κατά γράμμα το απόσπασμα της έκθεσης για τα μέτρα πολιτικής στην αγορά εργασίας αποτυπώνεται ως εξής:

Εξορθολογισμός των υποχρεώσεων υποβολής στοιχείων από τις επιχειρήσεις. Οι ισχύοντες κανονισμοί για την αποτροπή εκμετάλλευσης των εργαζομένων από τους εργοδότες έχουν οδηγήσει σε μια σειρά γραφειοκρατικών υποχρεώσεων εκ μέρους των εργοδοτών έναντι του κράτους. Οι υποχρεώσεις αυτές είναι όμως ορισμένες φορές αδύνατον να εκπληρωθούν (π.χ. ενημέρωση εκ των προτέρων για υπερωριακή απασχόληση για την κάλυψη έκτακτων αναγκών). Τέτοιες υποχρεώσεις πρέπει να απλοποιηθούν και να εξορθολογιστούν. Στην αντίθετη περίπτωση οδηγούν είτε σε περιορισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας είτε σε επέκταση παράνομων πρακτικών.

■ Εξορθολογισμός της χρήσης και του κόστους των υπερωριών. Η ευελιξία στη χρήση υπερωριών είναι σημαντική για την οικονομική δραστηριότητα. Το κόστος των υπερωριών πρέπει να ευθυγραμμιστεί με εκείνο σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

■ Μείωση της φορολογικής σφήνας. Αναμένεται ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποκαλύψει την αδήλωτη απασχόληση και συνεπώς να αντισταθμίσει μέρος, τουλάχιστον, των χαμένων κρατικών εσόδων.

■ Προσαρμογή εργατικού δυναμικού. Περιορισμοί στη δυνατότητα μιας επιχείρησης να μεταβάλλει τον αριθμό των απασχολούμενων αποθαρρύνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εμποδίζουν την ανακατανομή του εργατικού δυναμικού προς επιτυχημένους και αναπτυσσόμενους τομείς και επιχειρήσεις.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Τη σύσταση επιτροπής για τη διεκδίκηση διεθνών διοργανώσεων motorsport ανακοίνωσε ο Λ. Αυγενάκης

Newsteam 0 Comments

Τη σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με επικεφαλής τον μηχανολόγο μηχανικό και δημοσιογράφο, Τάκη Πουρναράκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση που -συμβολικά- έγινε κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Η προσπάθεια αυτή έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και συνδέεται άμεσα με την διεθνή αναγνώριση της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού και των προσπαθειών που γίνονται από την κυβέρνηση για εξωστρέφεια και για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αποκλειστικό-Ο Κοκλώνηςέδεσε την ίδια επιτροπή για τον δεύτερο κύκλο του Just the 2 of us

Newsteam 0 Comments

Είναι γεγονός. Ο δεύτερος κύκλος του Just the 2 of us αναμένεται να επανέλθει στις οθόνες μας απο τα τέλη του Οκτώβρη στο ΟΡΕΝ και ο Νίκος Κοκλώνης προετοιμάζει απο τώρα το έδαφος.

Πρωταρχικός του στόχος ήταν να κλείσει την ίδια επιτροπή. Μια επιτροπή που έδειξε να βρίσκει χημεία και πατήματά μετά το τρίτο επεισόδιο. Και έτσι έγινε. Μαθαίνω πώς πρίν απο λίγη ώρα υπέγραψε για τον δεύτερο κύκλο και ο τελευταίος… που δεν είναι άλλος απο τον Σταμάτη Φασουλή. Αυτό σημαίνει πώς παρουσιάστής-παραγωγός και επιτροπή είναι δεμένοι.

 

Αυτό που μένει τώρα είναι το εύκολο κομμάτι… που είναι οι παίκτες με πολλούς απ΄ότι μαθαίνω… να κάνουν κρά για να συμμετάσχουν…

 

 

 

 

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Επιτροπή χώρα μας 2021″–Ξύνοντας τις δηλώσεις Γιάννας Αγγελοπούλου

Newsteam 0 Comments

Ελπίζαμε, όλοι εμείς οι Ελληνίδες και Έλληνες που αυθόρμητα αφιερωθήκαμε στην προετοιμασία ενός παράλληλου εορτασμού του 1821, ότι η χθεσινή συνέντευξη της προέδρου της επιτροπής Ελλάδα 2021, κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Και ότι θα μας απάλλασσε, έτσι, από μια συνέχεια, που επιβαρύνει τα τρέχοντα προγράμματά μας και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μας.

Δυστυχώς, όμως, αφού μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή το περιεχόμενο της συνέντευξης, αναπόφευκτα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, δυστυχώς, οι αρχικές μας ανησυχίες ήταν βάσιμες και ότι συνεπώς αποτελεί στοιχειώδες χρέος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, να προσπαθήσουμε, με τα όποια μέσα διαθέτουμε, να παρεμποδίσουμε την σοβαρότατα απειλούμενη παραχάραξη της ιστορίας μας.

Τα όσα στιγματίζουμε στη συνέχεια, ουδόλως πηγάζουν από την οποιασδήποτε μορφής πρόθεσή μας να προβούμε σε κριτική με συγκρουσιακούς όρους, υπόθεση που άλλωστε είναι παντελώς παράλογη. Αντιθέτως, τα όσα ολίγα προς το παρόν ακολουθούν, βασίζονται στην απολύτως δικαιολογημένη αγωνία, που μας δημιούργησε η συνέντευξη αυτή.

Υπάρχουν πολλά επικίνδυνα σημεία στη συνέντευξη της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου που εύκολα οδηγούν σε εθνικό πανικό, από κοινού και με όλα όσα έχουν προηγηθεί. Θα περιοριστούμε, σήμερα, στα ακόλουθα: Ο ρόλος της επιτροπής έχει σκοπό την προβολή της ιστορίας… Η επιτροπή δεν έχει ρόλο, πρόθεση ή βούληση να ξαναγράψει την Ιστορία, ή να προκρίνει μια συγκεκριμένη ερμηνεία της Ελληνικής Επανάστασης και της Ιστορίας μας συνολικά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπήρχε σκλαβιά!

Αναμφίβολα τα παραπάνω, δια στόματος της προέδρου της επιτροπής Ελλάδα 2021, μεταφράζονται στο ότι κάθε ερμηνεία της ιστορίας μας έχει θέση σε αυτό τον εορτασμό προβολής της Ελληνικής Επανάστασης. Συνεπώς, είναι αποδεκτά και τα όσα ολίγα, προς το παρόν αναφέρουμε στη συνέχεια, τα οποία παρότι είδαν το φως της δημοσιότητας και παρότι ανήκουν σε γνώμες μελών της επιτροπής, όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν στη συνέντευξη, αλλά προφανώς τυγχάνουν και της ευλογίας της.

Ο Άγγλος κ. Ρόντρικ Μπήτον, μέλος της επιτροπής είπε: Γιατί ένας οξυδερκής άνθρωπος, όπως ήταν ο Βύρωνας, καταλάβαινε ότι ο μέσος Έλληνας, πολλοί Ρωμιοί τότε της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δεν είχαν καθόλου την αντίληψη της σκλαβιάς (περισσότερα, στο άρθρο μου στην Εστία 3-6-2020).

Και εφόσον δεν υπήρχε σκλαβιά, ορθώς η επιτροπή Ελλάδα 2021 δεν αναφέρει πουθενά (από όσο τουλάχιστον γνωρίζω) τα 400 χρόνια δουλείας, αλλά ούτε και το 1453. Άλλωστε, γιατί να το πράξει, μια και οι πρόγονοί μας περνούσαν τόσο καλά επί Τουρκοκρατίας! Όμως, με αυτή την ερμηνεία, που γίνεται πλήρως αποδεκτή από την Ελλάδα 2021, ως μία από τις ερμηνείες της ιστορίας μας.

Εύλογα ερωτάται λοιπόν, ποιο επιτέλους θα είναι το περιεχόμενο του εορτασμού από την επιτροπή εφόσον, κάτω από τις συνθήκες αυτές, η Επανάσταση του 1821 δεν είχε λόγο να γίνει. Εμφανίζεται, δηλαδή, σαφώς ως αναιτιολόγητη, ξεκάρφωτη και παράλογη. Τι, ακριβώς, λοιπόν, θα γιορτάσει αυτή η ορισθείσα από την κυβέρνηση επιτροπή το προσεχές έτος;

Αδιανόητη παραχάραξη της ιστορίας

Αλλά ας μην ανησυχούμε αναιτίως, δεδομένου ότι γι’ αυτό έχει φροντίσει ένα άλλο μέλος της επιτροπής, ο καθηγητής Κώστας Κωστής, με τη δική του ερμηνεία της ιστορίας, που φυσικά κι αυτή είναι ευπρόσδεκτη από την Γιάννα Αγγελοπούλου. Κατά τον Κωστή, λοιπόν, η επανάσταση του 1821 ήταν πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελίτ (www.lifo.gr  Θοδωρής Αντωνόπουλος 25-3-2018).

Είναι συνεπώς απλό: του χρόνου θα κληθούν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να εορτάσουν τα 200 χρόνια από την επανάσταση χαρούμενα και θαυμάζοντάς την ως πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελίτ. Και με την ερμηνεία αυτή είναι απολύτως εύλογο να προσβάλλονται, πάντοτε από μέλη της επιτροπής Ελλάδα 21, ήρωες, όπως συνέβη με τον Καποδίστρια και τον Καραϊσκάκη.

Είπε ακόμα η κυρία Αγγελοπούλου: Η επιτροπή και εγώ προσωπικά θα μείνουμε επικεντρωμένοι στον στόχο μας, με τρόπο που να αφορά όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας παράλληλα την πατρίδα μας ως μια σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία αλλά και αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης.

Είναι αλήθεια ότι και εγώ παρέβλεψα τη σημασία αυτού του σημείου, στο οποίο μου επέστησαν την προσοχή αρκετά μέλη της δικής μας παράλληλης επιτροπής εορτασμού των 200 ετών από το 1821. Παρατήρησαν δηλαδή, πρώτον, ότι είναι αρκετά προκλητικό, ιδιαίτερα και που θα υπάρχουν και παρατηρητές από την υπόλοιπη Ευρώπη στον εορτασμό, να τονίζεται η δημοκρατικότητά μας, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι στο δημοψήφισμα του 2015 το 62% του Όχι έγινε πραξικοπηματικά Ναι.

Ακόμη και το γεγονός ότι το 80% και πλέον των Ελλήνων που ήταν αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών που υποθήκευσε τη Μακεδονία, χαρακτηρίστηκαν φασίστες και δεν έγινε ποτέ, όπως απαιτείτο, δημοψήφισμα. Επίσης, δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών η επίφαση της κυρίας προέδρου ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης.

Τρομακτικοί συνειρμοί

Πράγματι, η γεωγραφική μας θέση δεν αφήνει αμφιβολίες για το σε ποια ήπειρο ανήκει η Ελλάδα. Η υπογράμμισή της, όμως, σε συνδυασμό με τα μαρτυρικά μνημονιακά χρόνια (που ασφαλώς δεν θα έχουν τελειωμό και στα οποία πρωτοστατεί η ΕΕ), δημιουργούν τραυματικούς συνειρμούς, που θα ήταν προτιμότερο να είχαν αποφευχθεί στη συνέντευξη.

Με την ευκαιρία αναφέρω τον έναν από τους δύο βασικούς στόχους της δικής μας επιτροπής παράλληλου εορτασμού που, ακριβώς, είναι η ολοκλήρωση της Επανάστασης του 1821 στο τμήμα της που παρέμεινε ανεκπλήρωτο δύο αιώνες: τη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου κράτους.

Υπάρχει πλήθος και άλλων αποσπασμάτων της περί επίμαχης συνέντευξης, που δημιουργούν ερωτήματα και ανησυχίες, χωρίς ασφαλώς να χρειάζεται η υπενθύμιση ανύπαρκτων συγκρουσιακών όρων. Όμως, προς το παρόν θα τελειώσω με μια από τις διαβεβαιώσεις της προέδρου, που δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Για την ακρίβεια, που αυθόρμητα ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα σε δράση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα:

Στο πλαίσιο του ρόλου που μας έχει ανατεθεί από την Πολιτεία, κανένας συνεργάτης ή στέλεχος της Επιτροπής δεν δικαιούται να λογοκρίνει την άποψη των μελών της Ολομέλειας. Θέλουμε όλοι, και όχι μόνο τα μέλη της Ολομέλειας να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα πολιτισμένο, δημοκρατικό διάλογο. Άλλωστε βρισκόμαστε στον τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και η διαλογική συζήτηση, δήλωσε επιπλέον η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αποδοχή και των πιο εθνομηδενιστικών απόψεων

Άνετη, λοιπόν, και δημοκρατική η πρόεδρος της Ελλάδα 2021 καλεί αδιακρίτως και χωρίς λογοκρισία να συμμετάσχουν, να κάνουν δημοκρατικό διάλογο, να λένε και να γράφουν τις όποιες απόψεις τους για την Επανάσταση του 1821 όλοι, ανεξέλεγκτα όλοι. Και οι απανταχού της γης βρικόλακες του Φαλμεραϊσμού και του εθνομηδενισμού, στον ιερό, όπως θα έπρεπε να είναι, εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων.

Ασφαλώς, αυτή η ανεξέλεγκτη πρόσκληση και η χωρίς όρια αποδοχή όλων των σχετικών, για την πατρίδα μας απόψεων, ακόμη και των γνωστών ανθελληνικών ή και των αβγών του φιδιού, θα ήταν ευπρόσδεκτη και ενδεχομένως πρωτοποριακά αξιοθαύμαστη, αν αφορούσε, ας πούμε, στη συγγραφή διδακτορικών διατριβών, ή και απλώς σε ακαδημαϊκή συζήτηση, χωρίς τη δημιουργία συνεπειών. Δεν πρόκειται, όμως, γι’ αυτό.

Η ακραίας επικινδυνότητας υφή αυτών των κατευθύνσεων, που ενστερνίσθηκε η επιτροπή η οποία ορίστηκε από τον πρωθυπουργό, είναι πλέον εμφανής. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η πατρίδα μας περιτριγυρίζεται από εξόφθαλμους κινδύνους. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που Ελληνίδες και Έλληνες πλαισίωσαν με αγωνία την επιτροπή μας για έναν παράλληλο εορτασμό του 1821.

*Πηγή: slpress.gr

**Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές της αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση της Iskra

***Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, συγγραφέας-πρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας και πρ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Η μνημονιακή χώρα μας του Ταμείου Ανάκαμψης παραδίδεται σε νεοφιλελευθερο τεχνοκρατικό ιερατείο

Newsteam 0 Comments

Η Ελλάδα δεν μπαίνει μόνο στο τούνελ των νέων μνημονίων που με σκληρούς όρους θα συνοδεύουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και τα οποία νέα μνημόνια εναργέστατα περιέγραψε ο Επίτροπος της Κομισιόν Βάντις Ντομπρόβσκις αλλά και αυτά τα μνημόνια θα τα συνδιαμορφώσει κάτω υπό τις υποδείξεις της Κομισιόν και θα τα διαχειριστεί ένα άτεγκτο νεοφιλευλεύθερο τεχνοκρατικό ιερατείο, το οποίο θα παρακάμπτει και αυτό το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης .

Η κυβέρνηση και σχεδόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδίδονται και καπελώνονται σε μια Επιτροπή τεχνοκρατών και ειδημόνων, την οποία επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία θα έχει επικεφαλής τον Ελληνοκύπριο καθηγητή του LSE και του Πανεπιστήμιου της Κύπρου Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης δεν κατέχει μόνο Νόμπελ στα Οικονομικά αλλά κατέχει και τα πρωτεία εμμονής σε ένα σκληρό δογματικό νεοφιλελευθερισμό και ήταν εκείνος που στην κρίση του 2008 εισηγείτο σκληρά μνημόνια και άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις αλλά και ευρείες απορρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις. Τον οικονομολόγο αυτόν και τεχνοκράτη επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ηγηθεί μιας Επιτροπής κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του, η οποία  θα σχεδιάσει την μετα-κορονοϊκή περίοδο στην Ελλάδα και τον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα λάβει η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Πέραν του κ. Πισσαρίδη στην Επιτροπή σημαίνοντα ρόλο έχει ο αναπληρωτής του καθηγητής Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής του οργάνου των βιομηχάνων ΙΟΒΕ και την επιτροπή απαρτίζουν ως μέλη ο Δημήτρης Βαγιανός ( καθηγητής του LSA), Κωσταντίνος Μεγήρ (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale), Kυριάκος Ανδρέου (Advisory leader – PwC ), Κωσταντίνος Αρκολάκης(Yale), Mανώλης Γαλενιανός (London Holloway), Χρήστος Γκενάκος ( Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και  Cambridge,) , Svetoslav Danchev  (ΙΟΒΕ), Αρίστος Δοξιάδης (Big Pi Ventures ) Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος-Grant Thornton ) Φοίβη Κουντούρη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Αλέξανδρος Κρητικός (DIW), Δάφνη Νικολίτσα (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Διομήδης Σπινέλλης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Πάνος Τσακλόγλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Η τεράστια αυτή Επιτροπή ένα είναι βέβαιο: μπορεί να υποκαταστήσει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και το κράτος. Η δημοκρατία πηγαίνει με άλλους όρους στο απόσπασμα!

 

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της μαρίνας Ναυπλίου

Newsteam 0 Comments

Σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της μαρίνας Ναυπλίου.
Ενα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου έγινε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων που προκρίνονται στην β΄ φάση του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο για την επιλογή ιδιωτικού φορέα σύμπραξης για το έργο μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση τουριστικού λιμένα (μαρίνας) στο Ναύπλιο.

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ο Δήμος Καλαμάτας καλύπτει τα έξοδα για τη φροντίδα αδέσποτου

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Καλαμάτας καλύπτει τα έξοδα για τη φροντίδα αδέσποτου σε εξειδικευμένο κτηνιατρείο της Αθήνας.

Την κάλυψη των εξόδων και τη μεταφορά του σε εξειδικευμένο κτηνιατρείο ή κλινική στην Αθήνα, άμεσα, και την παροχή εξειδικευμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών σε αδέσποτο σκύλο που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα κοντά στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, αποφάσισε ο Δήμος.

Η μεταφορά του ζώου στην Αθήνα θα γίνει με αδειοδοτημένο όχημα κατάλληλο για μεταφορά ζώων συντροφιάς.

Για το θέμα, προκειμένου να εγκρίνει τη σχετική δαπάνη, θα συνεδριάσει και η αρμόδια 5μελής Επιτροπή του Δήμου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »