Πατήστε ESC για κλείσιμο

Επιστράτευση - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Μεγάλη προσοχή: Αυτό είναι το μαϊμού sms για επιστράτευση

Newsteam 0 Comments

Μηνύματα από επιτήδειους καλούν σε δήθεν επιστράτευση

Την προσοχή των πολιτών σχετικά με απατηλό μήνυμα (sms) που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα, για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από τον Στρατό, εφιστά η ΕΛ.ΑΣ..

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας κυκλοφορεί καταφανώς απατηλό μήνυμα. Παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν.

Δείτε το sms:

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Εβρος ΤΩΡΑ.Έγινε επιστράτευση των πρώτων σειρών; Η αλήθεια και το παραμυθι

Newsteam 0 Comments

Εδώ και μερικές ώρες τα τηλέφωνα στο ΓΕΣ αλλά και στις Ενώσεις των στρατιωτικών και απόστρατων κοντεύουν να σπάσουν. Αφορμή μια σειρά δημοσιευμάτων με (εξαντλητικά) αναλυτικές οδηγίες του τι ισχύει σε περίπτωση μερικής ή ολικής επιστράτευσης, ποιες ηλικίες καλούνται, σε ποια στρατόπεδα κ.ο.κ

Tα περισσότερα από αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή στον επίσημο ιστότοπο του ΓΕΣ λειτουργεί η Ηλεκτρονική Εφαρμογή Ταχυδρομείου Αποστολής- Ειδοποίησης Εφέδρου παντρεύοντας στην ουσία αυτές τις δύο ουσιαστικά άσχετες μεταξύ τους πληροφορίες. Παραπλανητικοί τίτλοι όπως: Όλοι οι έφεδροι κάτω των 45 καλούνται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΓΕΣ έχουν σπείρει τον πανικό στο κοινό.
Με δύο λόγια: η τεταμένη κατάσταση των τελευταίων 5 ημέρων στον Έβρο συσχετίζεται από μερικά site με την ψηφιακή εφαρμογή του ΓΕΣ καλλιεργώντας ηθελημένα την εντύπωση και το κλίμα ότι o Στρατός απευθύνει κάποιο έκτακτο κάλεσμα επιστράτευσης των εφέδρων ή ότι τέλος πάντων ότι αυτό αναμένεται να συμβεί άμεσα.

Στο ΓΕΣ μας είπαν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπάρχει στο site του Γενικού Επιτελείου Στρατού από τον περασμένο Οκτώβριο ήδη και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών που επιχειρεί σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου η κυβέρνηση.

Η πλατφόρμα καλεί στην ουσία τους έφεδρους να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους, όπως για παράδειγμα ένα νέο τηλέφωνο ή μια διεύθυνση που άλλαξε κ.ο.κ για να αποφεύγουν την γραφειοκρατία. Είναι μια εφαρμογή επικαιροποίησης στοιχείων και μόνο, μας τόνισαν ρητά από το ΓΕΣ.

Με τη σειρά της, η ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) μας τόνισε ότι πρόκειται περί επικίνδυνης παραπλάνησης του κοινού και διασποράς φόβου πάνω σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα την ώρα που αυτό που χρειάζεται αυτή τη δύσκολα εθνικά στιγμή είναι ψυχραιμία. Τέλος, μας είπαν πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εντολή για μερική ή ολική επιστράτευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο Δικαιολογητικά

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »