Πατήστε ESC για κλείσιμο

Επιστολή - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλαν οι πρωταθλητές του στίβου

Newsteam 0 Comments

Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του αθλητισμού στην χώρα, μετά τις περικοπές που ανακοινώθηκαν στους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιών, εξέφρασαν, μέσω της επιστολής που απέστειλαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα μέλη της εθνικής ομάδας στίβου.

Η πρωτοβουλία πάρθηκε από κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και τους προπονητές τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κείμενο προς τον πρωθυπουργό υπέγραψαν μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Βούλα Παπαχρήστου, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Κώστας Δουβαλίδης και πολλοί άλλοι.

Οι αθλητές στην επιστολή τους στάθηκαν και στα προβλήματα των αθλητικών υποδομών, η κατάσταση των οποίων αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθειά τους.

Στην επιστολή εκφράζεται η έντονη ανησυχία μας σχετικά με τη μείωση της επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία, καθώς και το γεγονός ότι στην αγωνιστική χρονιά που βρίσκεται μπροστά μας έχουμε ανάγκη από μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της προετοιμασίας μας ενόψει των επικείμενων σημαντικών διεθνών διοργανώσεων σχολίασε η Μαρία Μπελιμπασάκη για την πρωτοβουλία, που πάρθηκε μετά από συνάντηση που είχαν τα μέλη της εθνικής ομάδας.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Επιστολή Δημάρχου Γ. Στάντζου στον Πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου

Newsteam 0 Comments
Επιστολή του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζου στον Πρόεδρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου – Παλαιοντολογικού Μουσείου Μυτιληνιών Σάμου – Ιδρύματος Κων/νου & Μαρίας Ζημάλη, κ. Ευάγγελο Ζημάλη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις δυσκολίες λειτουργίας του Μουσείου
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μέλημα της Δημοτικής Αρχής και δική του προσωπική κατεύθυνση είναι να συνδράμουμε όλοι στον εκσυγχρονισμό, στο σχεδιασμό για στην επαναλειτουργία του Μουσείου, υπό νέες συνθήκες και προϋποθέσεις και σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες επισκεπτών.
Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε, μετά από 30 χρόνια σχεδόν παρουσίας του Μουσείου, οι μοναδικές σε σπουδαιότητα και έκταση συλλογές του, να είναι προσβάσιμες στο κοινό.
Πρότεινε, ως πρώτο βήμα, την οργάνωση τηλεδιάσκεψης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου, στην οποία να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αναφορικά με τη λειτουργία του μουσείου και να συνεργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Το μουσείο αυτό αποτελεί κόσμημα πολιτιστικού πλούτου και το πολύπτυχο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του το καθιστά ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για το νησί της Σάμου και σημαντική επένδυση βασισμένη στον Πολιτισμό και στο Περιβάλλον. Σε μια χρονική συγκυρία που οι συνθήκες δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές, η συνεργασία όλων των αρμοδίων Αρχών (κρατικών υπηρεσιών, τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.λ.π), κρίνεται απαραίτητη.
Η διαφύλαξη της ιστορίας μας και των μνημείων μας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς πρέπει να αποτελεί το ζητούμενο κάθε περιοχής που σέβεται αλλά κυρίως συντελεί στο να διατηρηθούν οι Αξίες του.
Δήμος Ανατολικής Σάμου

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αστυνομικός έσωσε δύο ζωές στην Αλεξανδρούπολη

Newsteam 0 Comments

Δύο ζωές σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις έσωσε ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα τροχαίας της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τον αστυνομικό Γιώργο Μπρίτσο, ο οποίος κατάφερε να σώσει έναν 85χρονο κι έναν 25χρονο σε δύο διαφορετικά περιστατικά, διαφορετικές ημέρες.
Ο 85χρονος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ ο 25χρονος έπαθε επιληπτική κρίση. Ο αστυνομικός διατήρησε την ψυχραιμία του και αξιοποίησε την εκπαίδευσή του. Κατάφερε να απελευθερώσει τους αεραγωγούς, καθώς και στον νεαρό και στον ηλικιωμένο είχαν φράξει από γύρισμα της γλώσσας.

Τα δύο περιστατικά έγιναν γνωστά από την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, η οποία τα γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης.

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο Συγχαρητήρια Επιστολή η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

To Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί δημόσια το μέλος της και άξιο συνάδελφο Αστ/κα ΜΠΡΙΤΣΟ Γεώργιο, που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης καθώς σε δύο πρόσφατα περιστατικά που έλαβαν χώρα εντός της πόλης μας, με αυτοθυσία, επαγγελματισμό και αίσθημα προσφοράς προς το συνάνθρωπο δίνοντας τις πρώτες βοήθειες σε δύο συμπολίτες μας που είχαν άμεσο κίνδυνο για την ζωή τους και χάριν στην άμεση επέμβαση του, κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας του, κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο.

Για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοι μας αποδεικνύουν ότι με την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει, προσφέρουν τα μέγιστα προς στο σύνολο αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Τουφάκης Χρήστος
Ο γενικός γραμματέας
Βογιατζής Γεώργιος

 

Πηγή: e-today.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή Δημάρχου Γ. Κορεντσίδη σε ΕΟΔΥ και ΣΚΑΙ

Newsteam 0 Comments

Επιστολή του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη εστάλη πριν από λίγο στον ΕΟΔΥ και τον ΣΚΑΙ έπειτα από το χθεσινοβραδινό ατυχές ανακοινωθέν περί νέου θετικού κρούσματος κορονοϊού στην Καστοριά.

Αναλυτικά η επιστολή: 

ΠΡΟΣ:

Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)
Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ

ΚΟΙΝ:

Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Καστοριάς
Βουλευτές Καστοριάς
Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καστοριάς
Μέσα Ενημέρωσης (Τοπικά-Πανελλήνιας Εμβέλειας)
ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση πραγματικότητας για λανθασμένη παρουσίαση νέου θετικού κρούσματος κορονοϊού στην Καστοριά

Κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ (Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020), μεταδόθηκε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα, ένα νέο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Καστοριά.

Η είδηση αυτή, που αναμεταδόθηκε αμέσως από άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα, προκάλεσε ευλόγως μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής μας, η οποία ως γνωστόν βίωσε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, στην κρίση της πανδημίας.

Τόσο ο Δήμος Καστοριάς, όσο και η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, κινητοποιήθηκαν άμεσα και με ολονύχτια επικοινωνία, που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας με όλες τις αρμόδιες αρχές της χώρας διαπιστώθηκε, με την παραδοχή αρμόδιων παραγόντων του ΕΟΔΥ, ότι πρόκειται για ένα εκ παραδρομής αλλά μεγάλο λάθος λόγω καταχώρισης παλαιού περιστατικού με νέο αύξοντα αριθμό.

Είναι κρίμα και εντελώς άδικο, τη στιγμή που η πανέμορφη περιοχή μας μετράει σήμερα 56 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα νέο θετικό κρούσμα και προσπαθεί να ανακάμψει στον τουριστικό τομέα στη νέα κανονικότητα που διανύουμε, να στιγματίζεται από τέτοια λάθη και ατυχή ρεπορτάζ, με συνέπεια να προκαλείται μεγάλη ζημιά εν όψει μάλιστα του πρώτου ελεύθερου τουριστικού τριημέρου στην μετά κορωνοϊού εποχή.

Σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους, όπου ολόκληρη η χώρα καταβάλλει μία τεράστια προσπάθεια ανάκαμψης στον τουριστικό τομέα και στην οικονομία γενικότερα, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι και περισσότερο προσεκτικοί.

Το αξίζει η χώρα μας, το αξίζει η περιοχή μας, αλλά και όλοι μας, που δείξαμε το προηγούμενο διάστημα μεγάλη υπευθυνότητα στο να εφαρμόσουμε και να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποφάσεις της πολιτείας, ώστε να έχουμε σήμερα μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο και την πανέμορφη Καστοριά έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των δημοτών του Δήμου Καστοριάς ζητώ από τον ΕΟΔΥ και από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ να επιβεβαιώσετε τις σχετικές πληροφορίες και να επανορθώσετε άμεσα με τρόπο που θα κρίνετε εσείς.

Η παρουσίαση της αλήθειας και της πραγματικότητας θα αποτελέσει ένα ελάχιστο δείγμα κατανόησης και αλληλεγγύης και θα περισώσει κατά το δυνατόν τη ζημιά που έχει υποστεί η περιοχή μας η οποία, επισημαίνω ξανά, διανύει 56 ημέρες χωρίς κανένα νέο θετικό κρούσμα.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την άμεση επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων

Newsteam 0 Comments

Την άμεση επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας με επιστολή του στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Το Επιμελητήριο στην εν λόγω επιστολή αναφέρει:

Οι ζημίες που υπέστη η επιχειρηματικότητα από την εξάπλωση του κορονοϊού και από τις επιπτώσεις αυτής στην οικονομία, μετά και την ορθή επιβολή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι ήδη ορατές και εξαιρετικά δυσμενείς.

Ήδη στον Νομό μας έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανείς οι οικονομικές επιπτώσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς της Οικονομίας, με αποκορύφωμα στον Τουρισμό, τομέα όπου η άρση των μέτρων ξεκίνησε αργότερα από άλλους κλάδους με το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων στις 1/6/2020, ενώ όπως προβλέπεται το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 15/6/2020.

Ο εν λόγω σχεδιασμός που προβλέπει το άνοιγμα των καταλυμάτων 2 εβδομάδες αργότερα από τις Ξενοδοχειακές μονάδες, πλήττει κυριολεκτικά το νομό μας, ο οποίος προσδοκά την στήριξη της τοπικής οικονομίας, πρωτίστως από τον τουρισμό και δη από την λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία υπηρεσιών του προέρχεται από τα καταλύματα, μη υπάρχοντος στο νομό καθόλου ικανός αριθμός Ξενοδοχειακών μονάδων.

Θα παρακαλούσαμε – ως επειγόντως απαραίτητο – να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα ώστε η άρση των μέτρων για τα καταλύματα να γίνει άμεσα, αν είναι δυνατόν την αυριανή ημέρα.

Σε αντίθετή περίπτωση το νησί μας τουριστικά, θα υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες, έχοντας ήδη εξαντλήσει κάθε περιθώριο επιχειρηματικών αντοχών.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αίτημα για παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη

Newsteam 0 Comments

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος κ.κ. Σεβασμιώτατο Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, την διάθεση του κτηρίου του Ιδρύματος προκειμένου να δημιουργηθεί παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Θεοδώρου:

Σεβασμιώτατε,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι πρόσφατα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (έδρα Μυτιλήνη) για δημιουργία παραρτήματος κάποιας σχολής του στην Κύμη.

Μας ζητήθηκε, λοιπόν να υποβάλουμε πρόταση για ένα ακίνητο που είναι διαθέσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με σχετικά στοιχεία του ιδιοκτήτης, χρήσεις, τετραγωνικά κλπ. Επίσης για το είδος της παραχώρησης της χρήσης του στο Πανεπιστήμιο διάρκεια, τύπος καθώς και προτεινόμενες χρήσεις.

Πιστεύουμε ότι η πόλη μας και η περιοχή της διαθέτει όλα τα απαιτούμενα ιστορικά, πολιτισμικά, λαογραφικά, φυσικά ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με επιτυχία κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα οποιασδήποτε κατεύθυνσης και για το σκοπό αυτό θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια.

Όσον αφορά, λοιπόν το κτίριο που θα προταθεί έχουμε καταλήξει ότι καταλληλότερο είναι το ανακαινισμένο κτίριο στο συγκρότημα του Μυλωνοπούλειου, το οποίο προοριζόταν για Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες παραμένει ανεκμετάλλευτο και καθημερινά απαξιώνεται.

Για το λόγο αυτό, σαν πρώτη κίνηση, απευθυνόμαστε σε Σας, ως Πρόεδρο του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος, για να ζητήσουμε την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου που μας ζητούν, προκειμένου να συντάξουμε την πρόταση.

Επειδή γνωρίζουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για την έδρα της Μητρόπολής Σας, αλλά και την αγωνία σας για την συνεχή υποβάθμισή της, είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα συμφωνήσετε με την πρότασή μας, αλλά θα βοηθήσετε όσο μπορείτε για την επιτυχή έκβασή της. Γι’ αυτό Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Πηγή: eviaportal.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή Ανδρέα Μαρίνου στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Newsteam 0 Comments

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, αφουγκράζεται τις αγωνίες και ανησυχίες των αγροτών, στηρίζει έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα αφού όπως τονίζει αποτελούν έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου. Άλλωστε στο Δήμο με πρωτοβουλία του δημάρχου έχει συσταθεί Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής.

Ο δήμαρχος αφού ενημερώθηκε από παραγωγούς εσπεριδοειδών για την μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν από τις υψηλές θερμοκρασίες , απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο , με τον οποίο ως γνωστόν διατηρεί άριστες σχέσεις.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος αναφέρει τα εξής:

Κύριε πρόεδρε,

η φετινή χρονιά για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών του Δήμου Πηνειού χαρακτηριζόταν ως μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Δυστυχώς όμως ένα τετραήμερο υψηλών θερμοκρασιών που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε και τους 39 βαθμούς C, μετέτρεψε την αισιοδοξία τους σε απόγνωση.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από παραγωγούς, οι πρόσφατες ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σε περιοχές του Δήμου Πηνειού και ιδιαίτερα στο Τραγανό και την ευρύτερη περιοχή του κατά το διάστημα 15-19 Μαΐου, δηλαδή την περίοδο της ανθοφορίας, οδήγησαν σε εκτεταμένες ζημιές στην καρπόδεση των εσπεριδοειδών.
Αυτό το τετραήμερο των υψηλών θερμοκρασιών είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η προσδοκώμενη παραγωγή σε ποσοστό άνω του 80% όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί.

Κύριε πρόεδρε,

η δυσάρεστη αυτή προοπτική , σε συνδυασμό μάλιστα με τα δεκάδες προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί, καθιστά επιτακτική την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, της επίπτωσης των υψηλών θερμοκρασιών στην καρπόπτωση ώστε να κινηθούν από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό οι διαδικασίες για την αποζημίωση της απωλεσθείσας παραγωγής.

Κύριε πρόεδρε

γνωρίζω την ευαισθησία σας απέναντι σε προβλήματα του αγροτικού κόσμου και είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθείτε άμεσα στα αιτήματα των πληγέντων αγροτών του Δήμου Πηνειού .

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συγχαρητήρια επιστολή στην Νέα Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης από τον Ι. Μαλανδράκη

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κο Ιωάννης Μαλανδράκης, μετά την ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη, της τοποθέτησης στη Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης της Κας Δοξάκης Ελένης, της απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι:

……Αγαπητή Ελένη, επέτρεψε μου να σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και σου ευχηθώ ολόψυχα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις.

Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να επιτελείς τα καθήκοντα σου με την ίδια επιτυχία, όπως μέχρι και σήμερα και φυσικά δεν θα ξεχάσεις να επιμελείσαι ιδιαίτερα τα έργα που αφορούν την ΠΕ Χανίων, προκειμένου να υπάρχει ένα ασφαλές επαρχιακό δίκτυο στο Νομό μας..

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στον πρωθυπουργό έστειλε επιστολή ο Δήμαρχος Νισύρου

Newsteam 0 Comments

Στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε επιστολή ο Δήμαρχος Νισύρου ζητώντας να διαμορφώσει την Νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης ώστε να συμπεριλάβει την μείωση του ΦΠΑ και να μηδενίσει τον ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1000 κατοίκων.

Η επιστολή που εστάλη την 26η Μαϊου αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Θέλω να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τα μέτρα που πήρε η χώρα μας όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού που είχαν ως αποτέλεσμα την προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας.

Όμως, ως παράπλευρο αποτέλεσμα των μέτρων ήταν οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία με πιο εμφανείς επιπτώσεις στα μικρά νησιά. Η Νίσυρος είναι ένα μικρό νησί στην παραμεθόριο του Νοτίου Αιγαίου με πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τους 1000 κατοίκους.

Κύρια ενασχόληση των κατοίκων είναι ο τουρισμός. Φέτος, δυστυχώς η έλλειψη επισκεπτών θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό πάρα πολλούς κατοίκους.

Θέλω να σας ζητήσω να λάβετε υπόψη σας τα δυο θέματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μέρος της νησιωτικής σας πολιτικής.

1) Η εξαγγελία που κάνατε για την ελάττωση του ΦΠΑ για τους επόμενους 5 μήνες θα συμβάλει στην μείωση των τιμών και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, πιστεύω όμως ότι αυτό το μέτρο θα πρέπει να παραμείνει ως μόνιμο και όχι ως προσωρινό.

Αυτό θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα των μικρών νησιών τα οποία λόγω της γεωγραφικής τους θέσης είναι δυσπρόσιτα και λόγω του μεγέθους τους είναι πληθυσμιακά ευάλωτα.

2) Ο μηδενισμός του ΕΝΦΙΑ για μικρά νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 κατοίκων είναι ένα μέτρο το κόστος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, όμως ο οικονομικός και ψυχολογικός αντίκτυπος στους κατοίκους θα είναι τεράστιος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου

Newsteam 0 Comments

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στις σχολικές μονάδες

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και προς όλους τους αρμοδίους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων μετά και το άνοιγμα αυτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι σχολικές καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απασχολούνταν στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας και έτσι υπήρχε η δυνατότητα πλήρους εναρμόνισης με τους όρους υγιεινής που έθετε το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας δυσχεραίνει το έργο της καθαριότητας όσον αφορά την τήρηση και την σχολαστικότητα των μέτρων που απαιτούνται αφού οι σχολικές καθαρίστριες επιστρέφουν ξανά στις θέσεις τους.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρει:

Μετά την απόφαση που πάρθηκε για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , είναι προφανές και υπαρκτό το πρόβλημα της μη επάρκειας ανθρωπίνου δυναμικού στον τομέα της καθαριότητας και συγκεκριμένα στις σχολικές καθαρίστριες.

Από σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020, οι καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν μεταφερθεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιστρέφουν στην θέση τους και έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα της τήρησης και της σχολαστικότητας των απαιτούμενων μέτρων καθαριότητας που προβλέπονται από τους υγειονομικούς κανόνες.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και οι Σχολικές Επιτροπές, εκφράζουν την ανησυχία τους, τον προβληματισμό τους και καλούν όλους στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα αυτής της σχολικής κοινότητας.

Πηγή: www.argolikeseidhseis.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Eπιστολή του Δημάρχου στον Υπ Υγείας για στήριξη του ΕΚΑΒ Κω

Newsteam 0 Comments

Να δρομολογήσει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το ΕΚΑΒ στην Κω, να στελεχώσει 2ο ασθενοφόρο με έδρα την Αντιμάχεια και άλλα μέτρα στήριξης της λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Κω, ζητάει με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Ο Δήμαρχος Κω στην αναλυτική επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, αναφέρεται στα προβλήματα του ΕΚΑΒ στο νησί, τονίζει ότι οι δημόσιες δομές υγείας στηρίζουν την οικονομία και ειδικά τον τουρισμό ενώ σημειώνει πως ο Δήμος συμβάλλει και θα συνεχίσει να το κάνει για την διευκόλυνση διασωστών που έρχονται για την κάλυψη κενών στην Κω.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή Δημάρχου Κω στον Υπουργό Υγείας για λειτουργία Μ.Α.Φ.

Newsteam 0 Comments

Την άμεση,πλήρη στελέχωση και λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) στο Νοσοκομείο Κω, ζητάει ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με στόχο την υγειονομική θωράκιση της Κω και την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας.

Ενημερώνει μάλιστα ότι ο Δήμος Κω προτίθεται να καλύψει για δύο χρόνια το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού που θα προσληφθεί για τη λειτουργία της Μ.Α.Φ..
Ο Θεοδόσης Νικηταράς με την επιστολή του προς τον Υπουργό, την οποία κοινοποιεί επίσης στον Περιφερειάρχη και στους Βουλευτές Δωδεκανήσου, καλεί την κυβέρνηση να δεσμευτεί για τη δρομολόγηση κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κω.

Αναφέρεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τηχωροθέτησή του στο Λινοπότη αλλά και στη δέσμευσή του,εφόσον υπάρξει αντίστοιχη δέσμευση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, να διαθέσει ο Δήμος Κω ένα εκατομμύριο ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του έργου και να διευκολύνει με κάθε τρόπο την ανέγερση του.

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει ότι η ανόρθωση της τουριστικής οικονομίας, μετά το lockdown,απαιτεί συστράτευση δυνάμεων και δεσμεύσεις από όλους.

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά

Θέμα: Επείγουσα ανάγκη για την πλήρη λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και δρομολόγηση κατασκευής Νέου Νοσοκομείου στο νησί της Κω

Αξιότιμε Υπουργέ,

η μεταβατική περίοδος που διανύουμε μετά το lockdown απαιτεί συστράτευση δυνάμεων για την υγειονομική θωράκιση της κοινωνίας και την ανόρθωση της οικονομίας. Όπως οι πολίτες επέδειξαν εξαιρετική πειθαρχία προς τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών του κράτους, που επίσης λειτούργησε εξαιρετικά καλά, η Πολιτεία πρέπει να δείξει τη δική της αρωγή στην επίλυση ουσιαστικών ζητημάτων.

Η Κως είναι από τους μεγαλύτερους ελληνικούς τουριστικούς, με 1,5 εκ. επισκέπτες ετησίως και αυξητική τάση λόγω συνεχιζόμενων επενδύσεων. Στην επόμενη πενταετία οι αφίξεις υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 2 εκ. τουρίστες.
Η υγειονομική θωράκιση του νησιού μας αποτελεί προϋπόθεση στήριξης της τουριστικής οικονομίας, ειδικά στο πλαίσιο που διαμορφώνει η πανδημία.
Η Κως, αδικημένη διαχρονικά στις επενδύσεις υποδομών δημόσιας υγείας, πέρα από τη βάσιμη επίκλησή της ως γενέτειρα του πατέρα της ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτη, απαιτεί σήμερα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, δράσεις και σχεδιασμό για την άρση αυτών των δυσχερειών.

Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται συστράτευση, ανάληψη ευθύνης από όλους και δέσμευση σε δύο ζητούμενα.
Πρώτον, να δεσμευτούμε όλοι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται, ώστε άμεσα την εφετινή τουριστική περίοδο να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές στο δημόσιο σύστημα υγείας, συμβατές με τις απαιτήσεις των τουριστικών οργανισμών και των χωρών που αποτελούν το εφετινό targetgroup.
Δεύτερον, να δεσμευτούμε όλοι ότι θα δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή Νέου Νοσοκομείου, που θα υποστηρίξει την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες.

Η προηγούμενη διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Κω ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ μας έχει παραδώσει την σχετική μελέτη σκοπιμότητας για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, όπου βασιζόμενη σε στατιστικά στοιχεία, βάσει διεθνών σχεδιαστικών προδιαγραφών, περιγράφεται αναλυτικά τι πρέπει να γίνει. Εκεί έχει γίνει πρόβλεψη και για την λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω ήδη έχει λάβει απόφαση χωροθέτησης του νέου νοσοκομείου στην περιοχή Λινοπότης και ταυτόχρονα η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί, εφόσον υπάρξει αντίστοιχη δέσμευση της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, να διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του έργου και να διευκολύνει με κάθε τρόπο την ανέγερση του.

Ως Δήμαρχος έχω αναλάβει κάθε δέσμευση και ευθύνη. Χρέος δικό σας είναι να υπάρξει άμεσα και η δέσμευση της Κυβέρνησης, για τη δρομολόγηση του Νέου Νοσοκομείου.
Αυτό αποτελεί απαίτηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας, συμμεριζόμαστε την αγωνία επιχειρηματιών και εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και των μονίμων κατοίκων του νησιού. Για αυτό σας υποβάλλουμε πρόταση αυτών που πρέπει να υλοποιηθούν με την μορφή του κατεπείγοντος.
Η λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι ο επιθυμητός στόχος. Γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπεται στον υφιστάμενο Οργανισμό του Νοσοκομείου, όμως υπό το βάρος των σημερινών δεδομένων, ανεξάρτητα ακόμα και από το γεγονός της πανδημίας, εκτιμούμε ότι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί.

Εάν υπάρχουν άλλου είδους κωλύματα, όπως ανεπάρκεια κτιριακών εγκαταστάσεων, πρέπει να το γνωρίζουμε άμεσα και η απάντηση πρέπει να δοθεί από τους έχοντες την θεσμική ευθύνη.

Η ρεαλιστική και άμεση λύση είναι η πλήρης στελέχωση, και λειτουργία σε 24-ωρη βάση, Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με ταυτόχρονη εκπόνηση ειδικού σχεδίου διακομιδών σε μονάδα ΜΕΘ,εάν απαιτηθεί. Άλλωστε στον οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπεται λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Προκειμένου να λειτουργήσει πλήρως η ΜΑΦ, πρέπει να γίνουν τα εξής:

1. Το Υπουργείο Υγείας να καλύψει τις 2 θέσεις ιατρών στην ΜΑΦ. Ο Δήμος Κω αναλαμβάνει να καλύψει τη δαπάνη διαμονής ιατρών.
2. Η διοίκηση του νοσοκομείου να εξετάσει εάν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης της ΜΑΦ με νοσηλευτές από άλλα τμήματα, σε 24ωρη βάρδια. Εάν δεν είναι εφικτό να προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό.
3. Η διοίκηση του νοσοκομείου να διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο της ΜΑΦ, απελευθερώνοντας τον από άλλες χρήσεις και να καταγράψει τις ανάγκες σε εξοπλισμό. Το Υπουργείο να καλύψει όλες τις ανάγκες σε εξοπλισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της ΜΑΦ, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της με όλα τα παραπάνω.
4. Να καταρτισθεί για την τουριστική-νησιωτική Ελλάδα, ειδικό στρατηγικό πρωτόκολλο γεωγραφικής διακίνησης νοσηλευόμενων ασθενών που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ταυτόχρονα να υπάρξει συνεργασία με τους οργανισμούς που παρέχουν ταξιδιωτική ασφάλιση για την διερεύνησητρόπου κάλυψης περιστατικών ασθενών με Covid-19, εφόσον απαιτηθεί διασωλήνωση και μεταφορά τους σε ΜΕΘ.

Ο Δήμος Κω, όπως αντιλαμβάνεσθε, είναι έτοιμος να διαθέσει ότι απαιτηθεί για την προάσπιση της υγείας των συνδημοτών μου και την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.
Η πολιτική και οικονομική συνδρομή στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων του νησιού, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας, αποτελεί βασική αρχή με την οποία πορευόμαστε.
Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε διατεθειμένοι να καλύψουμε το κόστος μισθοδοσίας για δυο (2) έτη όλου του προσωπικού που θα προσληφθεί για αυτές τις ανάγκες, εφόσον το Υπουργείο αδυνατεί να τις καλύψει και εφόσον διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο.

Αξιότιμε Υπουργέ,

οι πολίτες έμειναν σπίτι πειθαρχώντας στους νόμους και στις οδηγίες της Πολιτείας. Τώρα απαιτούν από όλους μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, να επιτελέσουμε το καθήκον μας και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία και το τουριστικό θαύμα της Κω, που έχτισαν με τους κόπους μιας ζωής.
Για αυτό θεωρώ επιβεβλημένη την παρουσία όλων σε επείγουσα τηλεδιάσκεψη, που θα προγραμματισθεί μετά από σχετική επικοινωνία, για να συντονίσουμε τις δράσεις μας προς τον κοινό στόχο, την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας στην Κω.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για την παραλία Πεύκο Λαγονησίου

Newsteam 0 Comments

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, με την ένδειξη Εξαιρετικά Επείγον, απόστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, με την οποία τον καλεί να παρέμβει άμεσα όσον αφορά στην παραλία Πεύκο Λαγονησίου, όπου ο καταπατητής έχει τοποθετήσει αυθαίρετα μεγάλο αριθμό ομπρελών χωρίς να τηρεί τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία κανόνες τήρησης αποστάσεων ασφαλείας λόγω Covid-19.

Επειδή ο Δήμος Σαρωνικού ήδη από τον χειμώνα με συνεχείς επιστολές του προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ έχει ζητήσει να του επιτραπεί να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατασκευών του καταπατητή χωρίς να έχει λάβει ποτέ απάντηση, ζητά αυτή τη φορά λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, την παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συνωστισμού στη συγκεκριμένη παραλία ενόψει των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δήμαρχος Πατρέων: Η υπογειοποίηση του τρένου δεν είναι ζήτημα μελετών, αλλά πολιτικής βούλησης. Δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο των μελετών

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου, στον υπό κατασκευή σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Βασιλείου, εκεί απ’ όπου η σιδηροδρομική θα περάσει υπογειοποιημένη, με θέμα τις εξελίξεις γύρω από το τρένο, αλλά και το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία του Προαστιακού.

Στην συνέντευξη ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς, Νίκος Ασπράγκαθος και Βαγγέλης Κατσακούλης, οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων, Ρίου Νίκος Κορωναίος, Καστελλοκάμπου Γιάννης Κανελλόπουλος, Μποζαϊτίκων Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων από τις περιοχές που θα περάσει η σιδηροδρομική γραμμή.

Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

Μετά τη συμβολική κινητοποίηση που είχαμε στο Ρίο για τη διέλευση του τρένου υπόγεια, τη λειτουργία του Προαστιακού και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου, επανερχόμαστε για να ενημερώσουμε τον πατραϊκό λαό και να δώσουμε ξανά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διεκδίκησή μας είναι δίκαιη.
Παρακολουθούμε την αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από την ύπαρξη μελετών και τη διαθεσιμότητα χρηματοδότησης. Και από αυτήν την αντιπαράθεση προκύπτει ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Ο πατραϊκός λαός δεν έχει κανένα λόγο να διχαστεί με βάση τις κομματικές επιλογές, πρέπει να συγκεντρώσει όλο και περισσότερες δυνάμεις, ώστε στο τέλος να ικανοποιηθεί το δίκιο του. Και βέβαια δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο των μελετών.

Καλούμε για μία ακόμα φορά την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται, για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της υπογειοποίησης. Αίτημα δίκαιο και σύσσωμου του πατραϊκού λαού. Με βάση τους σχεδιασμούς, σήμερα το τρένο θα έπρεπε να είναι σε λειτουργία και όχι να βρίσκεται ακόμα στο Κιάτο. Η ευθύνη της καθυστέρησης είναι όλη δική τους και όχι δική μας που διεκδικούμε το δίκιο της πόλης και του λαού της.
Είμαστε, στον Άγιο Βασίλειο, όπου υλοποιείται η υπογειοποίηση σε 600 μέτρα και στο Ρίο σε 400 μέτρα. Η υπογειοποίηση στα 1.000 μέτρα θα στοιχίσει 13,2 εκατομμύρια ευρώ. Το επιπλέον κόστος σε σύγκριση με την επιφανειακή διέλευση είναι λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ. Η διαδρομή μέχρι την Κανελλοπούλου δεν έχει σημαντικές εδαφολογικές διαφορές από το Ρίο και τον Άγιο Βασίλη. Αναδεικνύεται ότι το επιχείρημα του υψηλού κόστους, του φαραωνικού έργου, δεν έχει καμία απολύτως βάση.
Τονίζουμε και πάλι, ότι σωστά το τρένο πέρασε με ακριβό τούνελ 3 χιλιομέτρων και όχι με cut and cover κάτω από το Αίγιο, από την Κοινότητα Μελισσίου στο Κιάτο, από δεκάδες πόλεις και χωριά.

Μιλάνε για μελέτη κόστους – οφέλους μόνο για το Ρίο έως την Πάτρα, όταν από την Ειδομένη έως το Ρίο δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπάρχει πουθενά επίγεια διέλευση μέσα από κέντρα πόλεων και χωριών.
Το δίκιο είναι με το μέρος μας, η Κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει ένα έργο που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τη ζωή της πόλης για εκατοντάδες χρόνια.
Επίσης, επανερχόμαστε δημόσια και για να ζητήσουμε την επαναλειτουργία του Προαστιακού μέχρι το Ρίο.

Κατάργησαν ένα δρομολόγιο πρότυπο, που εξυπηρετούσε χιλιάδες επιβάτες, καθιστώντας το στην ουσία ανενεργό, γιατί μέχρι την Αγυιά εξυπηρετεί ελάχιστους επιβάτες.
Καλούμε την Κυβέρνηση, να δει τις ανάγκες της πόλης μας, να μην περιφρονεί τον πατραϊκό λαό, να μην τον τιμωρεί, επειδή έκανε την αμαρτία να αγωνίζεται για τα δίκια του.
Η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα διέλευσης του τρένου από το Ρίο μέχρι την Κανελλοπούλου με τη μέθοδο cut and cover, όπως στον Άγιο Βασίλειο και το Ρίο, χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε είναι άδικο για το πείσμα αυτών που αποφασίζουν για την τύχη του προαστιακού, αυτός να μένει ανενεργός.
Για μία ακόμη φορά, λέμε στην Κυβέρνηση της Ν.Δ., ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο που ανοίγει με τον πατραϊκό λαό. Η κατανόηση των προβλημάτων που δημιουργούνται και η επίλυσή τους θα έπρεπε να είναι αυτονόητη υπόθεση.

Άμεσα πρέπει να επαναλειτουργήσει και η γραμμή Πάτρα – Κάτω Αχαΐα, με δρομολόγια όλη την ημέρα και όχι με 5 που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Να ληφθεί μέριμνα, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι βάρδιες των εργαζομένων στη ΒΙ.ΠΕ., με σύνδεσή της από τα Τσουκαλέικα, κατά το πρότυπο Καστελλόκαμπος – Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο.
Το ταχύτερο δυνατό πρέπει να τελειώσει το έργο που είναι σε υλοποίηση από τον Ψαθόπυργο έως το Ρίο, αν υπάρχουν διαφορές με τον εργολάβο, να βρουν τρόπους ταχύτατης επίλυσής τους, για να σταματήσει η ταλαιπωρία μίας ολόκληρης περιοχής και να υλοποιηθεί η δέσμευση της ΕΡΓΟΣΕ για ανάπλαση της επιφάνειας στον Άγιο Βασίλειο και στο Ρίο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΕΡΓΟΣΕ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα, το έγγραφο που απέστειλε στις 23 Μαρτίου στον Διευθυντή Έργων της ΕΡΓΟΣΕ, με το οποίο επανέρχεται στην υλοποίηση της συμφωνίας για την ανάπλαση των χώρων πάνω από το υπογειοποιημένο τρένο.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Διευθυντά, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε για το στάδιο που βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης της επιφάνειας των cut and cover στον Άγιο Βασίλειο και στο Ρίο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε στο παρελθόν, από την υπηρεσία σας, υπήρξε πρόβλεψη για την διαμόρφωση αυτών σε χώρους πρασίνου, περιπάτου, παιδικών χαρών κ.τ.λ. Επίσης σας γνωρίζουμε, ότι είμαστε στη διάθεσή σας, προκειμένου να συνεργαστούμε για την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση των εν λόγω χώρων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την έκδοση της ΚΥΑ

Newsteam 0 Comments

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει όπως εκδοθεί – η προβλεπόμενη από το άρθρο 123 του Ν. 4674/2020 – Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία απαλοιφής προστίμων, πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων για τους Δήμους που είχαν αποφασίσει τη λύση δημοτικών επιχειρήσεων και την ανάληψη των υποχρεώσεων τους, με τις προϋποθέσεις και τις πρόνοιες του άρθρου 76 του ν.4443/2016, όπως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας .

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Φραγκάκη έχει ως εξής:

Με το άρθρο 123 του Ν. 4674/2020 (ΦΕΚ 53/Α/11-3-2020) Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις νομοθετήθηκε από την Πολιτεία η δυνατότητα απαλοιφής προστίμων, πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων για τους Δήμους που είχαν αποφασίσει τη λύση δημοτικών επιχειρήσεων και την ανάληψη των υποχρεώσεων τους, με τις προϋποθέσεις και τις πρόνοιες του άρθρου 76 του ν.4443/2016, όπως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας.

Ειδικότερα στο άρθρο 123 του Ν. 4674/2020 ορίζονται τα εξής:

Σε περίπτωση λύσης Κοινωφελούς Επιχείρησης ή Δ.Ε.Υ.Α. ή ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ ή των αμιγών επιχειρήσεων του π.δ. 410/1995, σύμφωνα με το άρθρο 76 του ν. 4443/2016 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 265 του ν. 3463/2006, απαλείφονται κάθε μορφής πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής από τυχόν οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και ο Δήμος αναλαμβάνει μόνο την κύρια οφειλή, εφόσον η σχετική απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου για λύση της επιχείρησης έχει ληφθεί πριν την ψήφιση του άρθρου 15 του ν. 4483/2017 του Ιουλίου 2017 και του άρθρου 220 παράγραφοι 1 και 4 αντίστοιχα του ν. 4555/2018. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδίδεται σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) μηνών, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

Ωστόσο, από τη δημοσίευση του νόμου (11 Μαρτίου) έως και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η αναγκαία κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων βάσει της οποίας θα καθοριστούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες για την εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης, με συνέπεια Δήμοι που υπάγονται στο ρυθμιστικό πεδίο αυτής να αδυνατούν να κάνουν χρήση της ευεργετικής αυτής διάταξης η οποία αντιμετωπίζει εξολοκλήρου τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν από την μεταβολή του θεσμικού πλαισίου για τη λύση δημοτικών επιχειρήσεων.

Κατόπιν των παραπάνω, ζητούμε όπως άμεσα εκδοθεί η κοινή απόφαση που προβλέπεται από το άρθρο 123 του Ν. 4674/2020, ώστε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας να μπορέσει να αιτηθεί την υπαγωγή του στην ανωτέρω ρύθμιση.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από ταξί

Newsteam 0 Comments

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από ταξί.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) στην Άρτα – Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) στην Άρτα. Και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ανήλικου ημεδαπού.

Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματικά δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος της μητέρας του ανήλικου δράστη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων. Ο δράστης την 28-04-2020 το βράδυ στην Άρτα, αφαίρεσε από το εσωτερικό Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.Δήμος Ιωαννιτών: Στοχευμένες κινήσεις στον τουρισμό
newsroom
8 Μαΐου 2020 – 10:17
Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δήμος Ηγουμενίτσας: Έναρξη εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
10 Μαΐου 2020 – 17:00
Δήμος Πωγωνίου: Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων
10 Μαΐου 2020 – 13:25
Δήμος Ζίτσας: Αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Διχουνίου
10 Μαΐου 2020 – 10:15

Στοχευμένες κινήσεις για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό

Το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων και την προσέλκυση επισκεπτών στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας. Επεξεργάζεται ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ έχει καταθέσει ήδη προτάσεις στο Υπουργείο Τουρισμού. Ενώ είναι σε επικοινωνία με τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες.

Ο Δήμος θα οριστικοποιήσει το σχέδιο μόλις ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων. Και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής.
Στοχευμένες κινήσεις στον τουρισμό

Η Ήπειρος και τα Γιάννινα, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποτελούν μέρος της τουριστικής προβολής που θα κάνει ο ΕΟΤ.

Το γεγονός αυτό γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης απαντώντας σε επιστολή που είχε αποστείλει ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος είχε ζητήσει τη δυναμική συνδρομή του Οργανισμού στην ανάδειξη και προβολή του προορισμού Ιωάννινα.

Αυτό που επιθυμούμε είναι να συμπεριλάβετε και να αναδείξετε τον προορισμό Ιωάννινα μέσα από τις εθνικές καμπάνιες προβολής της χώρας. Είμαστε μια περιοχή με μακρά παράδοση στη φιλοξενία, με εξαιρετικά τουριστικά πλεονεκτήματα, με εύκολη, οδική προσβασιμότητα και με πολύ χαμηλό δείκτη κρουσμάτων. Είμαστε μια δυναμική κοινότητα στον τουρισμό και τη φιλοξενία, μια ενωμένη ομάδα, που είναι πρόθυμη να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ελισάφ στην επιστολή του.

Η ανταπόκριση του κ. Φραγκάκη ήταν άμεση, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση συνεργασίας, με στόχο την καλύτερη προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Ιωάννινα θα προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επόμενες καμπάνιες του ΕΟΤ, θα διατεθεί προωθητικό υλικό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ενώ θα προγραμματιστούν κοινές δράσεις με το Δήμο Ιωαννιτών, με επίκεντρο τις τουριστικές ροές από την Κύπρο, την Αλβανία, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία καθώς και τον σχολικό και τον οδικό τουρισμό.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή Δημάρχου στον Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Newsteam 0 Comments

Με επιστολή του στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, την οποία κοινοποιεί και στους Βουλευτές Δωδεκανήσου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς ζητάει την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα σε όλα τα νησιά, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, και επέκτασή του, τουλάχιστον για εφέτος, σε όλους όσοι ενδιαφερθούν να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά, για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ως όρο επιβίωσης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Κω αναφέρει στην επιστολή του:

Αξιότιμε Υπουργέ,

η οικονομική κρίση που ακολουθεί την πανδημία έχει πολλαπλάσιες αρνητικές επιπτώσεις σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κως.
Ο τουρισμός για το νησί μας αποτελεί την κύρια πηγή εργασίας και εισοδήματος, σχεδόν για το σύνολο των κατοίκων.
Εκτός από την κρίση, οι κάτοικοι των νησιών έχουν να αντιμετωπίσουν μόνιμα προβλήματα που πηγάζουν από τη νησιωτικότητα, τα οποία αυξάνονται όσο απομακρυνόμαστε από τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Η Πολιτεία έχει χρέος και ευθύνη να αμβλύνει αυτές τις επιπτώσεις με συγκεκριμένες πολιτικές.
Άλλωστε το Σύνταγμα της χώρας μας προβλέπει, με το άρθρο 101 παράγραφος 4 και με το άρθρο 106 παράγραφος 1, τις ειδικές νησιωτικές μέριμνες, οι οποίες προβλέπονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη Συνθήκη της Λισαβόνας στο άρθρο 174 και στο άρθρο 176, η οποία ισχύει από το 2009.

Τα τελευταία χρόνια σημαντική ανακούφιση προσέφερε η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων.
Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρεται ως ΑΝτιστάθμισμα ΝΗσιωτικού ΚΟστους (ΑΝΗΚΟ).

Αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί άμεσα, σε δύο επίπεδα:

1ον στην επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα, σε όλα τα νησιά, ώστε να μειωθεί ένας βασικός συντελεστής που καθορίζει το κόστος παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και το βιοτικό επίπεδο των μόνιμων κατοίκων.

2ον στην επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλους όσοι ενδιαφερθούν να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά, ενισχύοντας τον εσωτερικό τουρισμό. Τουλάχιστον για εφέτος, μια καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό μας, αποτελεί αναγκαιότητα επιβίωσης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Αξιότιμε Υπουργέ,
η συγκυρία απαιτεί γρήγορες αποφάσεις.
Με αυτό τον τρόπο η χώρα μας κερδίζει τη μάχη της πανδημίας.
Ευελπιστώ με τον ίδιο τρόπο να αμβλύνει τις συνέπειες στην οικονομία.

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημίωση παραγωγών Τυμπακίου

Newsteam 0 Comments

Αίτημα για την αποζημίωση των παραγωγών Τυμπακίου για τις ζημιές που υπέστησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τον Νοέμβριο του 2019, κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης κατόπιν συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλη Ορφανουδάκη.

Το αίτημα για αποζημίωση αφορά συνολικά 30 παραγωγούς και 91 στρέμματα θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές από τις καιρικές συνθήκες.

Στην επιστολή τονίζεται η αναγκαιότητα καταβολής αποζημίωσης ειδικά στη σημερινή συγκυρία, καθώς η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη προκαλεί ένα επιπλέον πλήγμα στους παραγωγούς Τυμπακίου και απειλεί την ίδια την οικονομική και παραγωγική τους βιωσιμότητα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι, η άμεση καταβολή αποζημίωσης θα διασώσει σε ένα βαθμό την παραγωγή εντός της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τη δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητά τους, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου απειλείται βάσιμα η επισιτιστική επάρκεια της χώρας μας.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αιτήσεις ενίσχυσης της μελισσοκομίας

Newsteam 0 Comments

Αιτήσεις ενίσχυσης της μελισσοκομίας. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι έχει ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών για τις Δράσεις 3.1 Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (αντικατάσταση κυψελών) και 3.2 Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας (μετακινήσεις μελισσοκόμων).

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για τη Δράση 3.1 είναι η 14η Μαΐου 2020 (14-05-2020, ημέρα Δευτέρα)

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για τη Δράση 3.2 είναι η 18η Μαΐου 2020 (18-05-2020, ημέρα Δευτέρα)

Οι αιτήσεις καθώς και το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, όπως αυτά αναφέρονται στα ανωτέρω (α) και (β) υποβάλλονται:

– Αυτοπροσώπως

– Δια αντιπροσώπου

– Με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση:

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΘΕΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 6

Τ.Κ. 471 32, ΑΡΤΑ

ΤΗΛ-FAX: 26810 61700

e-mail: kmepirus@gmail.com

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η επιστολή της Προέδρου Δημοκρατίας στον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη

Newsteam 0 Comments

Επιστολή-απάντηση προς τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη έστειλε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από αυτή που του είχε στείλει με αφορμή το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη της στις Καστανιές δεν τον συνάντησε.

Ο ίδιος ο κ.Μαυρίδης κοινοποιώντας την επιστολή αυτή τόνισε: Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου Κατερίνα για την επιστολή της, την οποία σας παραθέτω:

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δήμαρχοι Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ζητούν την απόσυρση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου

Newsteam 0 Comments

Σημαντικός αριθμός δημάρχων από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκάνησου, ζητά την απόσυρση του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Με σχετική επιστολή που συνυπογράφουν 20 δήμαρχοι των νησιών, εκφράζονται οι βασικότερες αντιρρήσεις σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, τους δασικούς χάρτες, τους αιολικούς σταθμούς, την εκμετάλλευση της ενέργειας και τη γεωθερμία.

Η επιστολή των δημάρχων απευθύνεται προς το γραφείο του πρωθυπουργού, τους συναρμόδιους υπουργούς, καθώς και τους βουλευτές των δύο νομών.

Διαβάστε την επιστολή των 20 δημάρχων:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις

Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη οικουμενική κρίση, όντας σε καθολικό υγειονομικό συναγερμό με απομόνωση, απαγορεύσεις, περιορισμούς, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης όπου οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να ασκήσουν τα στοιχειώδη συνταγματικά τους δικαιώματα, να καλέσουν συνελεύσεις, να συνεδριάσουν τα συλλογικά τους όργανα, να καλέσουν δημοκρατικές συγκεντρώσεις.

Συνεπώς δεν δόθηκε χρόνος στις Δημοτικές Αρχές να μελετήσουν και να φέρουν προς συζήτηση το Σχέδιο Νόμου του θέματος στα Δημοτικά τους Συμβούλια, ούτως ώστε να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις. Κατόπιν τούτων, για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι Αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Σε αντίθετη περίπτωση διακυβεύονται θεσμικά και Συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές μας.

Επειδή ως Δήμοι έχουμε την υποχρέωση να φροντίσουμε για τη διατήρηση, την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, ζητάμε την απόσυρση του προς συζήτηση για τις 4 Μαΐου 2020 Νομοσχεδίου και την επαναφορά του μετά τη λήψη Αποφάσεων από τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια.

Ευελπιστούμε ότι η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή.

Σε αντίθετη περίπτωση και παρόλο που δεν είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο να μελετήσουμε το Σχέδιο Νόμου και να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας, σας επισυνάπτουμε τα βασικά έστω σημεία τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από το Κοινοβούλιο και αφορούν ζητήματα Αδειοδότησης Μονάδων Α.Π.Ε., Δασικών Χαρτών και Διαχείρισης Μονάδων Στερεών Αποβλήτων.

Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί στόχο ζωτικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η χρήση της παραγόμενης ενέργειας από τέτοιου είδους πηγές αποτελεί σημαντική συνιστώσα της δέσμης μέτρων που απαιτούνται για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Παράλληλα, η συνεισφορά των νησιών μας στην Ελληνική οικονομία πραγματοποιείται με εξαιρετικές επιδόσεις, διότι το προϊόν που προσφέρουν, φυσικό περιβάλλον, πολιτισμός, λαϊκή αρχιτεκτονική, είναι θελκτικό, είναι αγνό, είναι παρθένο, είναι αυθεντικό. Όλα τα παραπάνω, στα νησιά μας βρίσκονται σε τέλεια αρμονία και ισορροπία, δημιουργώντας την τέλεια ανθρωπομετρική κλίμακα που έχουν υμνήσει καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες απ’ όλο τον κόσμο.

Αυτό το κομμάτι της χώρας μας προσπαθεί και η πολιτεία να προστατεύσει με αυστηρές νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δόμηση, π.χ. για παράδειγμα η λειτουργία των αρχιτεκτονικών επιτροπών για την έγκριση των έργων, ιδιωτικών και δημόσιων, προκειμένου οι κατασκευές να είναι εναρμονισμένες με το περιβάλλον, να υπάρχει δηλαδή ισορροπία και μέτρο.

Η επικείμενη ανεξέλεγκτη χωροθέτηση αιολικών πάρκων απειλεί τα νησιά με περιβαλλοντική, τουριστική και οικονομική καταστροφή, που θα σημαίνει δυστυχώς μείωση και κατακρήμνιση της οικονομικής τους ανάπτυξης που θα συμπαρασύρει και την οικονομία της χώρας.

Η Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, οι συλλογικοί φορείς και οργανώσεις και οι τοπικές κοινωνίες των νησιών αντιδρούν σθεναρά στην προοπτική εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων. Διαμαρτύρονται έντονα όχι όμως μηδενιστικά και απαξιωτικά, προτάσσοντας τη διατήρηση του φυσικού νησιωτικού τοπίου αναλλοίωτο.

Στηρίζουν την ανάγκη για στροφή στην καθαρή ενέργεια, στηρίζουν το καθαρό περιβάλλον, αλλά με κανόνες και οργάνωση.

Βασικός γνώμονας είναι η προστασία της ταυτότητας και της προσωπικότητας του κάθε νησιού με την λήψη ειδικών μέτρων προσαρμοσμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός από αυτά, όπως η χωροθέτηση των αιολικών πάρκων που θα προβλέπεται στα εναρμονισμένα με τη νομοθεσία τοπικά χωρικά σχέδια.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία πως μέχρι την εκπόνηση και έγκριση επικαιροποιημένων Τοπικών Χωρικών Σχεδίων των Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναστέλλονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και υλοποίησης εντός της περιφέρειάς τους των Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και υβριδικών σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, που δεν είναι εφοδιασμένα, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, με εν ισχύ Άδεια Εγκατάστασης.

Εάν δυστυχώς γίνει το αντίθετο τότε η πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή θα είναι μη αναστρέψιμη.

Γεωθερμία Υψηλής Θερμοκρασίας

Σύμφωνα με το άρθρο 30 του ν. 4342/2015 (Α ́ 143) η διάρκεια των συμβάσεων μίσθωσης δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού πεδίου υψηλής θερμοκρασίας λήγει στο τέλος του 2020.

Ζητούμε να αποσυρθεί το άρθρο 103 που δίνει παράταση διάρκειας συμβάσεων μίσθωσης δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού για πέντε (5) ακόμα έτη από την ημερομηνία λήξης τους.

Η εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων υψηλής θερμοκρασίας στα νησιά μας θα προκαλέσει τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων με την πρόκληση σεισμικών δονήσεων λόγω της διατάραξης των ισορροπιών στο εσωτερικό της γης.

Δασικοί Χάρτες

Πρώτον: Να ανακληθεί άμεσα το έγγραφο 27639/11.05.2018 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το οποίο οδήγησε σε κατάρτιση δασικών χαρτών, που καταστρατήγησαν κάθε έννοια Συνταγματικής Προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας.

Δεύτερον: Να αποκατασταθούν τα σημεία του ΠΔ 32/2016, που οδηγούν σε υφαρπαγή και απαξίωση της, Συνταγματικά προστατευόμενης, ιδιωτικής περιουσίας και

Τρίτον: Να ανασταλούν οι ήδη αναρτημένοι δασικοί χάρτες και να αναμορφωθούν όλοι κατόπιν ενσωμάτωσης στο νέο Νομοσχέδιο των προτάσεών μας.

ΦοΔΣΑ

Με δεδομένο ότι οι υφιστάμενοι ΦΟΔΣΑ δεν διαθέτουν μόνιμο ή με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό και ότι το 40-45% των Νησιών του ΝΑ έχουν δρομολογημένα έργα επεξεργασίας, ταφής ( Μονάδες Επεξεργασίας ή Κομποστοποίησης , και ΧΥΤΥ νέους ή επεκτάσεις) ενταγμένα ή προς ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ με ημερομηνία ολοκλήρωσης 31/12/2023, διαφαίνεται ο κίνδυνος διακοπής της ωρίμανσης και υλοποίησης των εν λόγω έργων μέχρι ο διάδοχος Φορέας καταστεί επιχειρησιακά λειτουργικός. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να υπάρξει ρητή αναφορά ότι ο νέος Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Νήσων θα πρέπει να αναλάβει αρμοδιότητα από 1.1.2021 και έπειτα για τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (επεξεργασίας, ταφής) της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2020-2027, ενώ για τα έργα (επεξεργασίας, ταφής ) της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου που λήγει 31.12.2023 οι αρμοδιότητες για την υλοποίηση τους να παραμείνουν ως ισχύει σήμερα στους οικείους Δήμους και ΦΟΔΣΑ. Σε κάθε περίπτωση η ανάληψη αρμοδιοτήτων από το νέο Φορέα θα πρέπει να γίνει μόλις εκείνος καταστεί επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικός γεγονός που θα καθοριστεί με διαπιστωτική πράξη της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά από σύμφωνη γνώμη της οικείας ΠΕΔ.

Επίσης, οι Ειδικοί Περιφερειακοί Διαβαθμιδικοί ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων Την υγειονομική ταφή της περίπτωσης ζ΄ και τη λειτουργία χώρων της περίπτωσης η΄ του άρθρου 2 της Η.Π29407/3508/2002 απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και Υγείας και Πρόνοιας (Β΄1572) για τα αστικά απόβλητα, με δυνατότητα αποδοχής και λοιπών στερεών μη επικινδύνων, καθώς και επικινδύνων αποβλήτων χωρίς να καθορίζεται με το σχέδιο Νόμου ο τρόπος χρηματοδότησης της εν λόγω υπηρεσίας.

Επιπλέον, να παρασχεθεί εναλλακτικά η δυνατότητα ώστε οι Δήμοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συστήνουν εταιρείες (σύμφωνα και με το πρότυπο σύστασης αναπτυξιακών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης για τους Δήμους που προβλέφθηκαν στο Ν 4674 11/3/2020 ΦΕΚ 53Α στα άρθρα 2,3 και 4).

Εν κατακλείδι, παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε υπόψη τα παραπάνω στοιχεία και ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΑΥΤΌ αλλά και ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΈΨΕΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.

Οι Δήμαρχοι

ΑΜΟΡΓΟΥ Ελευθέριος Καραΐσκος,

ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ Αναστάσιος Φαρούπος

ΚΕΑΣ Ειρήνη Βελισσαροπούλου

ΚΙΜΩΛΟΥ Κωνσταντίνος Βεντούρης

ΚΥΘΝΟΥ Σταμάτιος Γαρδέρης

ΜΗΛΟΥ Εμμανουήλ Μικέλης

ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Δημήτριος Λιανός

ΠΑΡΟΥ Μάρκος Κωβαίος

ΣΕΡΙΦΟΥ Κωνσταντίνος Ρεβίνθης

ΣΙΦΝΟΥ Μαρία Ναδάλη

ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Νικόλαος Λειβαδάρας

ΤΗΝΟΥ Ιωάννης Σιώτος

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ Ευθαλία Παπαδοπούλου

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ Ευάγγελος Κόττορος

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ Νικόλαος Κομηνέας

ΛΕΡΟΥ Μιχάλης Κόλλιας

ΝΙΣΥΡΟΥ Χριστοφής Κορωναίος

ΠΑΤΜΟΥ Ελευθέριος Πέντες

ΣΥΜΗΣ Ελευθέριος Παπακαλοδούκας

ΤΗΛΟΥ Μαρία Καμμά –Αλιφέρη

Πηγή: cyclades24.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Nα αποσυρθεί το άρθρο 93, που αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά, ζητά ο Δήμαρχος Κω

Newsteam 0 Comments

Την απόσυρση του άρθρου 93, που αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά, ζήτησε με επιστολή του από τις 30 Απριλίου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Το σχετικό άρθρο που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιελήφθη εκ των υστέρων και δίχως δημόσια διαβούλευση,στο σχέδιο νόμου Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις.

Ο Δήμαρχος Κω στην επιστολή του, που απευθύνεται επίσης στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και στους Βουλευτές Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, αναφέρει ότι ο Δήμος Κω είναι ισχυρός δήμος και διαχειρίζεται με επάρκεια τα απορρίμματα του νησιού παρά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

Τονίζει επίσης ότι σε μία περίοδο που πλήττεται βάναυσα το σύνολο των νοικοκυριών και η τοπική οικονομία δέχεται πρωτοφανή πίεση, μέλημά του είναι η με οποιονδήποτε τρόπο οικονομική ελάφρυνση των δημοτών μας και αυτό για τη δημοτική αρχή είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δήμαρχος προς Υπουργό Περιβάλλοντος _ Ενέργειας

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η οργή του συζύγου της Σταυρούλας Γερουλή. Ο θάνατος σου μετέτρεψε το σπίτι μου σε τάφο

Newsteam 0 Comments

Μηνύμα αγανάκτησης με πολλούς αποδέκτες, η επιστολή του συζύγου της Σταυρούλας Γερούλης, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, στην Πατρών – Πύργου στο ύψος του Αλισσού.

Ο Κώστας Ζέρβας περιγράφει τον εφιάλτη που ζει μαζί με τα παιδιά του τους τελευταίους μήνες, μετά το χαμό της 41χρονης και συγκρίνει τη σημασία που έδωσαν οι φορείς στη μη διασπορά του κορονοϊού με τις εργασίες που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια στην καρμανιόλα της Πατρών Πύργου. Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο τροχαίο έχασε τη ζωή του ένας ακόμα άνθρωπος, ο οδηγός του δεύτερου οχήματος Κώστας Δημητρουλόπουλος.

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

140 νεκροί στην Πατρών Πύργου μέσα σε 10 χρόνια (μέσα σε αυτούς και η γυναίκα μου Σταυρούλα Γερούλη).140 νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, οι περισσότεροι γέροι και αδύναμοι. Στην πρώτη περίπτωση εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε βελτίωση των συγκεκριμένων γνωστών σημείων που συμβαίνουν τα θανατηφόρα, κάποια μέτρα δρόμου δηλαδή. Στη δεύτερη περίπτωση ξεχαρβαλώθηκαν κοινωνία, οικονομία, ελευθερία, οικογένεια, εκπαίδευση, έθιμα, πίστη, κράτος.

Ολοι φοβούνται μια ίωση που στις περισσότερες πιθανότητες θα την σκαπουλάρουν, όχι ότι θα πέσει πάνω τους για οποιο λόγο ένα όχημα 4 τόνων όπως στην περίπτωση της γυναίκας, θα γίνουν κομμάτια και δεν θα έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης. Το πένθος για τον περισσότερο κοσμο για την απώλεια που είχα ήταν την πρώτη εβδομάδα. Κλάματα, τηλέφωνα, μηνύματα υποστήριξης, δουλειά γιατί είμαι άνεργος, μετά σιωπή, αποχή, αδιαφορία. Η σταθερή συμβουλή, δύναμη για τα 3 σου παιδιά και τέλος. Λοιπόν, σας ενημερώνω και τους 550 φίλους μου που οι περισσότεροι αδιαφόρησαν να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν τη θέση μου, η απάντηση είναι: όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει…

Η ζωή μου από τότε είναι μαρτύριο. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό το πλάσμα που με συντρόφευε για 20 χρόνια. Πως έφυγε με αυτό τον τρόπο από έναν τύπο ο οποίος δεν έδινε και πολύ σημασία στη ζωή του. Δεν έφυγε από ίωση. Της έσπασε τα πόδια, τη λεκάνη, τον θώρακα, τον αυχένα, το κεφάλι. Ένα πλάσμα καλό, τίμιο, όμορφο, ευγενικό. Πώς μπορεί να σου φύγει η οργή, ο πόνος, η θλίψη μετά από κάτι τέτοιο και να επανέρθει κάποτε στον εαυτό μου και στα παιδιά  μου η φυσιολογική ζωή κάποτε; Περιφερειάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές, παράγοντες, δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι για τα τροχαία απόντες 10 χρόνια. Για τον κορονοϊό παντού τάξη… Ο κορονοϊός καταστρέφει ζωές, όχι τα τροχαία που μετέτρεψαν το σπίτι μου σε τάφο…Εύχομαι να μην το ζήσουν. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο dete

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Προτάσεις από το TEE Δωδεκανήσου για την ενίσχυση των δομών υγείας

Newsteam 0 Comments

Προτάσεις για την ενίσχυση των δομών υγείας, κατέθεσε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, με την αρ. Πρωτ. 190/30-04-2020 επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής, προς τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς.

Αναλυτικότερα η επιστολή:

Βρισκόμαστε σε μία χρονική συγκυρία που η πραγματικότητα ξεπερνά κατά πολύ σενάρια ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Είναι ευτύχημα ότι η χώρα μας, έχοντας εισακούσει τις εισηγήσεις των ειδικών, έλαβε εξαιρετικά έγκαιρα, αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτη η υπευθυνότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που συνειδητά έχουν επιλέξει την τήρηση των διατάξεων που έχουν ληφθεί. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι οι επιπτώσεις σε ανθρώπινες απώλειες και κρούσματα είναι σαφώς μικρότερες συγκριτικά με πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλεί εφησυχασμό.

Τον πολύτιμο χρόνο που έχουμε κερδίσει ως χώρα, θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο και την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης των κρουσμάτων στην χώρα μας την προσεχή περίοδο. Μετά από διεξοδική συζήτηση στα συλλογικά όργανα διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου καταθέτουμε τις ακόλουθες σκέψεις και προτάσεις για τη συνέχεια.

1. Υποδομές

Να υπάρξει έγκαιρος σχεδιασμός ώστε σε περίπτωση που έχουμε κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και δεν επαρκούν οι υφιστάμενες κλίνες των νοσοκομείων, ποιές εναλλακτικές επιλογές μπορούμε να έχουμε ανά νησί ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες για την νοσηλεία των ασθενών, για παράδειγμα κλειστά γυμναστήρια, ξενοδοχεία.

Για τους χώρους που θα επιλεγούν, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές ενέργειες σε επίπεδο μελετών και πλήρης ανάλυση των ενεργειών που θα πρέπει να υλοποιηθούν ώστε να γίνουν οι χώροι λειτουργικοί (πχ Η/Μ μελέτες, απαιτούμενος εξοπλισμός). Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου μπορεί να παράσχει σημαντική συνδρομή σε αυτή την κατεύθυνση με εθελοντικές ομάδες εργασίας.

2. Εξοπλισμός – Μέσα ατομικής προστασίας

Να υπάρξει συγκεντρωτική καταγραφή των ελλείψεων από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της Δωδεκανήσου σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, μέσα ατομικής προστασίας και τεχνικό εξοπλισμό καθώς και ιεράρχηση της σπουδαιότητάς τους. Η κάλυψη των ελλείψεων αυτών, να γίνει μέσα από κάθε δυνατή χρηματοδότηση: από πόρους του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού αλλά και της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων, συλλογικών φορέων και ιδιωτών.

Παρά το γεγονός ότι ήδη γίνονται βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, τα κενά είναι ακόμη σημαντικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας σήκωσε αποκλειστικά το βάρος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας και η ενδυνάμωσή του αποτελεί προτεραιότητα, που πλέον δεν αμφισβητείται. Λογικές απαξίωσης ή αδιαφορίας για τη λειτουργία του δεν είναι επιτρεπτό πλέον να υπάρχουν. Επιβάλλεται η υλοποίηση συντονισμένων προσπαθειών για τη συνολική κάλυψη των καταγεγραμμένων αναγκών της λειτουργίας του.

3. Ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό

Η σημαντική υποστελέχωση στον χώρο της δημόσιας υγείας της περιοχής μας εξακολουθεί να αποτελεί σημείο έντονου προβληματισμού και αγωνίας όλων. Οι ανακοινώσεις των συλλόγων εργαζομένων αλλά και των Ιατρικών Συλλόγων, επιβεβαιώνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι όλη η κοινωνία θα πρέπει να γνωρίζει μέσα από επίσημη ανακοίνωση εάν στις προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη προσωπικού και για το νομό Δωδεκανήσου. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να γνωρίζουμε το υφιστάμενο σχεδιασμό για την ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεδομένης και της ιδιαιτερότητας που έχουμε ως νησιωτική περιοχή.

4. Πρόβλεψη προσωρινής φιλοξενίας για ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού

Μέσα από τη διεθνή εμπειρία προκύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό νέων κρουσμάτων μεταδίδεται από νοσούντες, σε άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος εντός της οικίας τους. Ως εκ τούτου σε ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων, μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη για μίσθωση ξενοδοχείων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, όταν οι συνθήκες διαμονής τους δεν επιτρέπουν την ασφαλή απομόνωση.

5. Σχεδιασμός και διαχείριση της Επόμενης Ημέρας

Την προσεχή περίοδο, ανάλογα βέβαια με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, αναμένουμε την στρατηγική και τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση για τον τουρισμό. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η οικονομία της περιοχής μας στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, πιστεύουμε ότι από τώρα θα πρέπει να υπάρξει προεργασία για την υποβολή εξειδικευμένων προτάσεων που θα αφορούν την περιοχή μας.

Να καταστούν τα Δωδεκάνησα ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες, αλλά και με μέριμνα για την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο αυτό.

Στη διαμόρφωση των προτάσεων αυτών πέρα από τους εκπροσώπους των δομών δημόσιας υγείας θα πρέπει να έχουν συμμετοχή εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, εκπροσώπων φορέων τουρισμού, Επιμελητήρια κτλ. Τα Δωδεκάνησα μπορούν να αποκτήσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα της ορθής διαχείρισης της επόμενης ημέρας παρέχοντας ασφάλεια στους επισκέπτες αλλά και στον μόνιμο πληθυσμό.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω προτάσεων που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας μας, έχουμε τη διάθεση και τη δυνατότητα να συμβάλλουμε ενεργά με τις δυνάμεις μας για την επίτευξή τους.

Θα θέλαμε επίσης να καταγράψουμε ότι στο πλαίσιο δράσης Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, έχουμε ήδη λάβει την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλη τη Δωδεκάνησο με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα έως τώρα και επιπρόσθετα σε συνέχεια υπόδειξης της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, έχει γίνει προμήθεια εκ μέρους μας υγειονομικού υλικού.

Τέλος, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για να ξεπεράσουμε την παρούσα κρίση και η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους όρθιους.

Πηγή: dimokratiki.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μέτρα στήριξης των καταστημάτων εστίασης στην Αιγιάλεια μετά την πανδημία

Newsteam 0 Comments

Προτεινόμενα μέτρα κατά την φάση εξέλιξης και μετά την κρίση της πανδημίας, που αφορούν τα καταστήματα εστίασης του Δήμου Αιγιαλείας, απέστειλε η συσταθείσα Επιτροπή που αποτελείται τόσο από εκπροσώπους του κλάδου, όσο και από επιμελητηριακούς συμβούλους.

Η επιστολή κατατέθηκε ενώπιον του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,

Η επόμενη μέρα λειτουργίας του επισιτιστικού κλάδου, απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις από όλους μας, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής οικονομίας βασίζεται στη λειτουργία των καταστημάτων αυτών και ως εκ τούτου αναζητούνται μέτρα βοηθείας προς τους επαγγελματίες ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέτοντας, λοιπόν, τις βάσεις για την ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων μας και αναζητώντας αποτελεσματικά μέτρα βοηθείας, ζητούμε από το Δήμο Αιγιαλείας και το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα των μέτρων που έχουν ήδη παρθεί και να λάβει υπόψη του τα παρακάτω αιτήματα, η ικανοποίηση των οποίων θα δώσουν ώθηση και λύση στην τοπική οικονομία.

Ως εκ τούτου ζητούμε:

Την μη καταβολή του φόρου παρεπιδημούντων, 0,5% και 5% αντίστοιχα, για το διάστημα από 14 Μαρτίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2020.

Την καταβολή, για το ίδιο διάστημα, του συμβολικού ποσού του 1€ ανά τ.μ., ως αντίτιμο κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων (πλατείες, παραλίες, πεζοδρόμια κλπ), καθώς όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν με μειωμένα τραπεζοκαθίσματα λόγω των μέτρων πρόληψης του covid 19.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, να δύνανται αυτά να συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

  • Να ισχύσει η ΚΥΑ της απαλλαγής των τελών για το χρονικό διάστημα που είμαστε κλειστά
  • Αναστολή δόσεων και κατασχέσεων.
  • Μείωση ενοικίων Δημοτικών ακινήτων
  • Aπολύμανση κοινοχρήστων χώρων.

Τα παραπάνω μέτρα θεωρούνται μέτρα τόνωσης των επιχειρήσεων και ρευστότητας της αγοράς, καθώς πρόκειται για κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την επανέναρξη των επιχειρήσεων και ως εκ τούτου χρήματα που θα επιστρέψουν στην αγορά.

Πηγή: patrastimes.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »