Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Συνάντηση εργασίας: Έξυπνη διαχείριση του νερού άρδευσης

Newsteam 0 Comments

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με θέμα Έξυπνη διαχείριση του νερού άρδευσης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργου Αλεξάκη με τη συμμετοχή του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για το Περιβάλλον Νίκου Ξυλούρη.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος iWATERMAP – Interreg EU που έχει θέμα τις Καινοτόμες Εφαρμογές στον Τομέα των Υδάτινων Πόρων και συζητήθηκε η αξιοποίηση της καινοτόμας μεθόδου που έχει αναπτυχθεί από το ΙΤΕ : Έξυπνες Πλατφόρμες Διαχείρισης Δικτύων.

Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Ιεράπετρας και Μεσσαράς παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας τους και τα προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση του νερού (απώλειες, διαρροές, υδρόμετρα, κλπ) ενώ ζήτησαν ενιαία επίλυση των προβλημάτων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Ο Γιώργος Τζαγκαράκης – Ερευνητής στο ΙΤΕ κατέγραψε τα αναλυτικά στοιχεία που συνθέτουν το θέμα και αφού τα επεξεργαστεί με την επιστημονική ομάδα του θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα του για το κόστος και την εφικτότητα υλοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της

Η Περιφέρεια Κρήτης, οι ΤΟΕΒ και το ΙΤΕ συμφώνησαν να συμβάλλουν από κοινού στην ορθολογική διαχείριση του νερού άρδευσης των ΤΟΕΒ, στην εξοικονόμηση πόρων (νερού, ενέργειας, ανθρώπινων).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα : ο Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Μ. Κριτσωτάκης και ο Τμηματάρχης Δημόσιας Υγείας και Συντονιστής του προγράμματος κ. Παπαδάκης και η Μ. Κανδυλογιαννάκη στέλεχος της Δ/σης Περιβάλλοντος και χωρικού Σχεδιασμού.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κλείδωσε η συμφωνία με τον ιαπωνικό κολοσσό για το σκόρδο Πλατυκάμπου

Newsteam 0 Comments

Σημαντική εξέλιξη για ένα τοπικό προϊόν, το σκόρδο Πλατυκάμπου, με το οποίο πλέον θα τροφοδοτείται ο ιαπωνικός κολοσσός Wakunaga Pharmaceutical. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο σε ότι αφορά τα συμπληρώματα με βάση το σκόρδο.

Την ανακοίνωση έκανε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο μέχρι την επίτευξη της τελικής συμφωνίας.

Άλλωστε οι μελέτες που έγιναν από τον κ. Κουρέτα και την επιστημονική ομάδα του κατέδειξαν τις εξαιρετικές ιδιότητες που έχει το σκόρδο Πλατυκάμπου.

Στις αρχες Μαρτη ειχαν ερθει οι ανθρωποι της εταιρειας Wakunaga ( η μεγαλυτερη εταιρεια συμπληρωματων σκορδου στον…

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Kouretas στις Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Πηγή: larissanet.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »