Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία:Επιδοκιμάζει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

Newsteam 0 Comments

Η κοροϊδία της Δύσης πάει σύννεφο. Κροκοδείλια τα δάκρυα για την Αγιά Σοφιά

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ επισκέφτηκε την Τετάρτη την Αγιά Σοφιά ως τζαμί, διαψεύδοντας όσους στην Ελλάδα επιμένουν για πολιτικές σκοπιμότητες να μιλάνε για ξεσηκωμό, τάχα, της Δύσης απέναντι στην απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρέσβης δεν πήγε μόνος του αλλά συνοδευόταν, για να δώσει βαρύτητα στη επίσκεψή του, από τη γενική πρόξενο της χώρας στην Τουρκία Ντάρια Νταρνέλ και άκουσον-άκουσον σύσσωμο το προσωπικό της πρεσβείας!

Η κίνηση του Αμερικανού πρέσβη χαιρετίστηκε θερμά από τον τουρκικό τύπο ενώ στη Αγιά Σοφιά τον υποδέχτηκαν με τιμές ο Ιμάμης του τζαμιού και ο Τούρκος διευθυντής πολιτισμού και τουρισμού της Κωνσταντινούπολης.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία, η οποία προφανώς είχε ως στόχο να νομιμοποιήσει στα μάτια των δυτικών τουριστών ότι η Αγιά Σοφιά είναι ανοιχτή προς επίσκεψη σε όλους, μπήκε από την πύλη που υπάρχει για τους τουρίστες και ξεναγήθηκε στην Αγιά Σοφιά επί 45 λεπτά.

Ας μην απορεί κανείς γιατί μεγάλες εφημερίδες της Τουρκίας πρόβαλλαν την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη ως ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το μνημείο, όπως δεν πρέπει να απορεί κανείς και για την υποκρισία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος για να διασκεδάσει εντυπώσεις, ασκούσε κριτική στην απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά. Η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Κ.Μ

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά το ταξίδι Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ!

Newsteam 0 Comments

Αναβλήθηκε το ταξίδι του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ.

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της επισκέψεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ.

Η νέα ημερομηνία της επισκέψεως, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η σχετική συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά.

Παράλληλα, προγραμματίζεται τις προσεχείς ημέρες τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον Αμερικανό ομόλογό του, κ. Μάρκ Έσπερ (Mark Esper).

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Μπορέλ και Δένδιας την Τετάρτη στον Έβρο

Newsteam 0 Comments

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, θα βρεθούν την ερχόμενη Τετάρτη στον Έβρο προκειμένου να επισκεφθούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας και ο Ζοζέπ Μπορέλ θα πετάξουν με στρατιωτικό ελικόπτερο κατά μήκος των συνόρων για να επιθεωρήσουν την κατάσταση και ο Ευρωπαίος αξιωματούχος να διαπιστώσει από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε με την Τουρκία.

Σίγουρα αυτή η επίσκεψη αποτελεί άλλο ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης τους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

 

Πηγή: dailypost.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου

Newsteam 0 Comments

Την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου επισκέφθηκε χθες Τρίτη 16 Ιουνίου η Πρόεδρος Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και μέλη της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Την κυρία Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και τους εκπροσώπους της Επιτροπής καλωσόρισαν στον Κήπο των Ηρώων ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Τσώλος, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παρασκευή Πετρονικολού – Μπαλτά και το μέλος της Επιτροπής του Δήμου Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία Φώτης Σπυρόπουλος.

Ακολούθησε ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων κι ακολούθως στην Δημοτική Πινακοθήκη παρουσία των Αντιδημάρχων, των Προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου και Δημοτικών Συμβούλων , ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο αναφέρθηκε στην ιδεολογική σημασία της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και το μήνυμα το οποίο μεταφέρει σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο. Αναφερόμενος δε στο χώρο της Πινακοθήκης σημείωσε πως …Μετά τον Κήπο των Ηρώων, εδώ χτυπά η καρδιά του κάθε Μεσολογγίτη και Μεσολογγίτισσας. Χτυπά η καρδιά της Ελεύθερης Ελλάδας. Σ’ αυτό το χώρο, είναι αποτυπωμένο από κορυφαίους καλλιτέχνες της Ελλάδας και της Ευρώπης το Μεγαλείο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Το Μεσολόγγι είναι μια πόλη με σπάνια ομορφιά , είναι ένας τόπος ιδιαίτερος και μοναδικός .Μα πάνω από όλα αυτά , Το Μεσολόγγι είναι ιδέα .Δεν συμβολίζει μόνο τα πάθη αυτού του τόπου , αλλά κάτι ακόμη πιο πάνω . Κάτι υπερβατικό. Σας καλούμε να το γνωρίσετε. Σε τούτον εδώ το χώρο φυλάσσουμε τα κειμήλιά μας .Με ευλάβεια .Είναι για μας πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη

Αναχωρώντας από την Πινακοθήκη, η ξενάγηση στην πόλη συνεχίσθηκε στον Πεζόδρομο και σε καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων. Στην Τουρλίδα Μεσολογγίου, η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στο υπό κατασκευή Μουσείο Άλατος από τον ιδρυτή της Διεξόδου κι εμπνευστή του Νίκο Κορδόση. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το ιβάρι της Κλείσοβας, όπου με την επιμέλεια των διαχειριστών ψαράδων του, προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα.

Την κυρία Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη συνόδευαν ταΜέλη της Ολομέλειας καθηγητές ΠασχάληςΚιτρομηλίδης και Νίκος Κανελλόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος & Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τον Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση Ανδρέας Φίλιας και η κυρία Ροδάνθη Φλώρου, μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2021 και Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, δήλωσε εντυπωσιασμένη και μίλησε με θερμά λόγια για το Μεσολόγγι, τη φύση που το περιβάλλει και την λαμπρή ιστορία του. Μια ιστορία που όπως είπε οι άνθρωποι μεταφέρουν με υπερηφάνεια και συγκίνηση. Σε συνδυασμό δε με το περιβάλλον, την ανθρώπινη δημιουργικότητα, αλλά και την πνευματική δράση, μπορεί να θεμελιώσει την Ελλάδα του μέλλοντος. Την Ελλάδα που θα προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ιστορία, τον φυσικό πλούτο και τους ανθρώπους της.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στη δήλωσή του επεσήμανε πως

Το Μεσολόγγι έδωσε, δίνει και θα δίνει στην Ελλάδα, τη λαμπρότητα των ιδεών του, το φυσικό του κάλλος, τον πολιτισμό του και δημιουργικούς ανθρώπους του. Είναι οι θεμελιώδεις αξίες και ιδιαιτερότητές του, που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο και απολαμβάνουν το σεβασμό των επισκεπτών του. Έχουμε την ευκαιρία και δυνατότητα όλοι μαζί να εργασθούμε και να επικοινωνήσουμε σωστά. Με αφορμή το παρελθόν, δημιουργούμε το παρόν αλλά και σχεδιάζουμε το μέλλον της ΕλλάδαςΕίμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και στήριξη από την Επιτροπή Ελλάδα 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρόγραμμα επίσκεψης της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Βελεστίνο

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Κρήτη

Newsteam 0 Comments

Στο Ηράκλειο αναμένεται να βρεθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η παρουσία του υφυπουργού στην Κρήτη θα είναι διήμερη, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιθεώρηση όχι μόνο για τον κορονοϊό, αλλά και για την πολιτική προστασία, καθώς μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και τη θερινή περίοδο οι πυρκαγιές είναι σκέτος εφιάλτης.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έξυπνα φανάρια: Στο κόκκινο θα κόβουν κλήση με φωτογραφία

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανοίγουν ξανά σταδιακά οι παιδικές χαρές

Newsteam 0 Comments

Τις πόρτες τους ανοίγουν σταδιακά και πάλι για τα παιδιά της πόλης οι παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, μετά την περίοδο των έκτακτων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Από την Παρασκευή 12 Ιουνίου οι μικροί Ηρακλειώτες με τους γονείς τους θα μπορούν να παίζουν ξανά ελεύθερα, τηρώντας όμως αποστάσεις, εφαρμόζοντας τα ατομικά μέτρα προφύλαξης της υγείας τους στις εξής πρώτες παιδικές χαρές των οδών: Ρόδων & Πεύκων (ΟΤ216), Φολεγάνδρου & Αμοργού, Κουντουριώτου & Μουσών, Μπομποτίνου & Κοσμά Αιτωλού και της πλατείας Μανδηλαρά (οι υπόλοιπες θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες).

Το προηγούμενο διάστημα, τα συνεργεία του Δήμου καθάρισαν και απολύμαναν τις εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών ενώ, με την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, οι καθαρισμοί θα επαναλαμβάνονται τακτικότερα από το συνηθισμένο, για να μπορούν τα παιδιά να χαίρονται με ασφάλεια το παιχνίδι τους.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι:

αποφεύγουμε τον συνωστισμό, κρατάμε τις αποστάσεις, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής (μικροί ή μεγάλοι που νοσούν δεν πρέπει να πηγαίνουν, πλένουμε καλά τα χέρια πριν και μετά κ.ο.κ.) και, βέβαια, φροντίζουμε να μην λερώνουμε αφήνοντας σκουπίδια μετά την επίσκεψή.

Πηγή: voreini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

365 οι ημέρες Περιβάλλοντος στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στη Σύρο ο Βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας

Newsteam 0 Comments

Συναντήσεις με φορείς και πολίτες στη Σύρο, την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, κατά την τριήμερη παραμονή του στο νησί. Στόχος των επαφών και επισκέψεων του κ. Φόρτωμα ήταν η διεξοδική συζήτηση θεμάτων και ζητημάτων που αφορούν τους κατοίκους της Σύρου, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν τα νησιά.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Κυκλάδων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Επισιτισμού Εστιάσεως και Συναφών Επαγγελμάτων Σύρου Τερψιχόρη, όπου του παρουσιάστηκαν τα προβλήματα των επιχειρηματιών της εστίασης όπως έχουν προκύψει από την πανδημία του Covid-19, και συζητήθηκαν προτάσεις αντιμετώπισης για την ανακούφιση και την τόνωση των επιχειρήσεών τους, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας και έχουν πληγεί από τη μείωση της τουριστικής κίνησης.

Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας επισκέφθηκε το κτίριο που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και συναντήθηκε με τους επικεφαλής Αξιωματικούς, τον Αρχιπύραρχο Βασίλη Κοκμοτό, τον Πύραρχο Χριστόδουλο Παπαμιχαήλ, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κυκλάδων και τον Επιπυραγό Δημήτρη Σκόνδρα, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πυρασφάλεια, την πυροπροστασία και την πολιτική προστασία κυρίως στα νησιά των Κυκλάδων. Ο κ. Φόρτωμας ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επικρατούσες συνθήκες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Κυκλάδων, τις υποδομές τους και την ανάγκη στελέχωσής τους με ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, τόνισε την σημαίνουσα σημασία που έχει, με κυβερνητική πρωτοβουλία, η ίδρυση και λειτουργία εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δ.Ε. Πανόρμου Τήνου, Κορθίου Άνδρου και Κορώνου Νάξου.

Διαβάστε επίσης:

Σε ποιες παραλίες της Σύρου θα τοποθετηθούν ναυαγοσώστες

Τέλος, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Ανθούλη, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων και τον Υπασπιστή του, Υπαστυνόμο Β’ Αλέξιο Γαλανόπουλο. Στη συζήτησή τους, τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την Υπηρεσία σε επίπεδο Νομού Κυκλάδων. Ο κ. Φόρτωμας τόνισε πως τα θέματα ασφαλείας τόσο των νησιωτών μας, όσο και των επισκεπτών, αποτελούν σταθερή προτεραιότητα όλων. Ενημερώθηκε επίσης για τα θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας όπου ευχαρίστησε και συνεχάρη στο πρόσωπό τους, το σύνολο των αστυνομικών που με την αδιάκοπη εργασία τους συμβάλλει καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.

Με το πέρας της επίσκεψής του στη Σύρο ο κ. Φόρτωμας δήλωσε:

Η Σύρος και τα νησιά των Κυκλάδων, βιώνουν ανείπωτο πλήγμα και πληρώνουν βαρύ τίμημα λόγω της πανδημίας. Οι νησιώτες μας δίνουν μάχη ζωής, μια μάχη την οποία η Κυβέρνηση δίνει μαζί τους και στην οποία έμπρακτα βρίσκεται δίπλα τους και θα συνεχίζει να το κάνει με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεών της. Όλοι μαζί θα βγούμε πιο δυνατοί και ενωμένοι, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τις Κυκλάδες που αποτελούν το σημείο αναφοράς του Ελληνικού Τουρισμού.

Πηγή: cyclades24.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη του Αλκιβιάδη Στεφανή σε μονάδες και φυλάκια του Έβρου

Newsteam 0 Comments

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες επισκέψεις σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια του Έβρου.

Ο κ.Στεφανής βρέθηκε στην περιοχή ευθύνης των Γ΄ και Δ΄ Σωμάτων Στρατού (ΣΣ), με σκοπό την παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝ.Φ.Ε.Σ.) και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των διυπηρεσιακών επιχειρήσεων αποτροπής, επιθεώρησε τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης των συνόρων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε την επίσκεψη του από τον Έβρο και τα Πεδία Βολής και Ασκήσεων ΠΕΤΡΩΤΩΝ και ΑΕΤΟΣ, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές βολές και Τακτική Άσκηση.

Στη συνέχεια, μετέβη διαδοχικά στις έδρες των XXIII ΤΘΤ και 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, όπου πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές των Σχηματισμών, στις οποίες παραβρέθηκαν και οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές. Επίσης, επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές του.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επισκέψεων της πρώτης ημέρας, ο Υφυπουργός μετέβη διαδοχικά στα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) 126, 1, 2, καθώς και στο Επιτηρητικό Παρατηρητήριο (ΕΠ) ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ, όπου επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής, επέκτασης και ενίσχυσης τεχνιτών εμποδίων και αμυντικών έργων.

#tdi_1_a4e .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A3-CF-84-CE-B5-CF-86-CE-B1-CE-BD-CE-AE-CF-82--CE-AD-CE-B2-CF-81-CE-BF-CF-821-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_a4e .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A3-CF-84-CE-B5-CF-86-CE-B1-CE-BD-CE-AE-CF-82--CE-AD-CE-B2-CF-81-CE-BF-CF-822-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_a4e .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A3-CF-84-CE-B5-CF-86-CE-B1-CE-BD-CE-AE-CF-82--CE-AD-CE-B2-CF-81-CE-BF-CF-823-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Πηγή: e-today.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Newsteam 0 Comments

Στη Θάσο βρέθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί ο υπουργός επισκέφτηκε και το Κέντρο Υγείας Πρίνου, προσφέροντας, μάλιστα, ο ίδιος υγειονομικό υλικό, με αποτέλεσμα να αποκομίσει τις θερμές ευχαριστίες του προσωπικού του Κέντρου και του διευθυντή του, Θωμά Αγγελόπουλου.

Το ευχαριστώ του Θωμά Αγγελόπουλου

Σήμερα είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή να υποδεχθούμε στο χώρο του Κ. Υ. ΠΡΙΝΟΥ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο. Ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θάσο βρήκε τον χρόνο να μας επισκεφθεί προσκομίζοντας ο ίδιος και ένα δέμα με είδη ατομικής προστασίας. Είναι γνωστό και συγκινητικό το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργού για το νησί και το Κ. Υ. ΠΡΙΝΟΥ-Θάσου. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

#tdi_1_673 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A0-CE-B1-CE-BD-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CF-89-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-CF-82-CF-80-CF-81-CE-AF-CE-BD-CE-BF-CF-821-7-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_673 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A0-CE-B1-CE-BD-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CF-89-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-CF-82-CF-80-CF-81-CE-AF-CE-BD-CE-BF-CF-822-3-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_673 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/06/echo/-CE-A0-CE-B1-CE-BD-CE-B1-CE-B3-CE-B9-CF-89-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-CF-82-CF-80-CF-81-CE-AF-CE-BD-CE-BF-CF-823-2-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Πηγή: kavalapost.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς: Συσκέψεις για το άνοιγμα των αεροδρομίων

Newsteam 0 Comments

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη όπου, αύριο θα έχει σειρά συσκέψεων ενόψει του ανοίγματος του αεροδρομίου Μακεδονία στις πτήσεις εξωτερικού από 15 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, θα έχει συνάντηση με στελέχη της Fraport και ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που θα κληθούν από 15 Ιουνίου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου Μακεδονία, καθώς και η απρόσκοπτη διεξαγωγή όλων των προβλεπόμενων ελέγχων για Covid-19 στους επιβάτες.

Θα συναντηθεί επίσης, με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα θέματα λειτουργίας των υγειονομικών συνεργείων ελέγχων που θα διεξάγονται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει ευρεία σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος. Ο Υφυπουργός θα ενημερωθεί διεξοδικά για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει στη Βόρεια Ελλάδα για την ενίσχυση του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.

Την Τρίτη, θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για ζητήματα που αφορούν στη νέα φάση της διαχείρισης των μέτρων άρσης των περιορισμών λόγω Covid-19 εν όψει ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, καθώς και για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε σχέση με την αντιπυρική περίοδο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα επισκεφθεί, τέλος, την αεροπορική βάση ΣΕΔΕΣ, όπου προγραμματίζεται να μετεγκατασταθεί η 2η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: newsbomb.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μητσοτάκης: Προσκύνησε την εικόνα που είχε δωρίσει στον ναό Ευαγγελιστρίας ο πατέρας του

Newsteam 0 Comments

Στην Θεία Λείτουργία της εορτής της Πεντηκοστής και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας παρέστη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Romfea, ο Πρωθυπουργός κατά την είσοδό του στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ασπάστηκε με ευλάβεια την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, καθώς και την Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την οποία προσέφερε ο αείμνηστος πατέρας του.

Σας παρακαλώ κ. Πρόεδρε να προσκυνήσετε την Eικόνα (Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης), την οποία αφιέρωσε στο Ναό της Παναγίας ο πατέρα σας και προσωπικός μου ευεργέτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σύρου.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Δωρόθεος προσφωνόντας τον Πρωθυπουργό τόνισε:

Κύριε πρόεδρε, σας καλωσορίζουμε στην αγαπημένη σας Τήνο μετά από πολύμηνο απουσία καθώς φέρατε επί των ώμων σας το βαρύ Σταυρό της ευθύνης για την πατρίδα μας και το λαό μας.

Σας οφείλουμε όλοι ευγνωμοσύνη, διότι προλάβατε μέσα στην πρόνοιά σας για την πατρίδα μας, τα χειρότερα. Κι ενώ ο πλανήτης όλος ακόμη οδυνάται και θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, ακόμη και σε γειτονικές χώρες μας, η πατρίδα μας πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες με τα λιγότερα τραύματα. Και η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή ήρθε συναρωγός και συναντιλήπτορας, παρότι μερικά πράγματα ήσαν δύσκολα, πρόσθεσε.

Κλείνοντας ο Δωρόθεος υπογράμμισε: Σας ευχόμεθα υγεία, δύναμη και γι’ αυτά που θα έρθουν και να γνωρίζετε ότι θα επανέλθετε πίσω στην πολυθόρυβη Αθήνα και στο πολυάσχολο γραφείο σας με συνοδούς την ευλογία της Παναγίας και την αγάπη μας.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες πλησίασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκης με ένθερμες εκδηλώσεις αγάπης, ενώ οι πολλοί ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πιθανή η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Τήνο την Παρασκευή

Newsteam 0 Comments

Εξαιρετικά πιθανή θεωρείται η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Κυκλάδες και ειδικότερα στην Τήνο μέσα στην εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, υπάρχει πλάνο επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τήνο την προσεχή Παρασκευή 5 Ιουνίου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η επίσκεψη θα αφορά εξόρμηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ή θα έχει συντομότερη παραμονή.

Πάντως, στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να επισκεφθεί άμεσα κάποιο νησί με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τις ανακοινώσεις για το τουριστικό πλάνο της κυβέρνησης και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα νησιά.

Πηγή: cyclades24.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στην ΚοινΣΕπ Γενισέαβρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Newsteam 0 Comments

Στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚΟΙΝΣΕΠ- Γενισέα, βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Θράκη, το τριήμερο,(Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή).

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ, Αναστασία Αμανατίδου, πριν την επίσκεψη, η κ. Σακελλαροπούλου παρακολουθεί την συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ-ως Ξανθιώτισσα- από το 2015.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέα ξεκίνησε μέσα στα πέτρινα χρόνια της κρίσης και πέρασε με επιτυχία μέσα από πολλές συμπληγάδες πέτρες…Η ακάματη και αεικίνητη, πρόεδρος, Αναστασία Αμανατίδου είχε στείλει επιστολή και στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ζητώντας βοήθεια, καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο δεν υπάρχει προϊόν για να καλύψει την εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό…

Ακολούθησαν επιστολές και κρούσεις στην Περιφέρεια στο Δήμο Αβδήρων, προκειμένου να στηριχθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια που έκρυβε από πίσω, χρόνους δουλειά, για την εξασφάλιση του αυθεντικού σπόρου του ζαχαροκάλαμου, την καλλιέργεια, την …πατέντα για την μηχανή συλλογής, την εξασφάλιση κτιρίου ως εργαστήριο(σ.σ. παραχώρηση από το Δήμο Αβδήρων) και μηχανήματα για την παρασκευή του Πετιμεζιού. Βοήθησε πολύ η δωρεά μηχανημάτων στη γραμμή μεταποίησης του ΤΑΠ, ως ανταποδοτικά τέλη στην ΚΟΙΝΣΕΠ, ωστόσο τα μηχανήματα πρέπει να γίνουν παραγωγικά για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση που έχει το κεχριμπαρένιο πετιμέζι.

Η κ. Αμανατίδου εξακολουθεί να ζητάει να αξιοποιηθεί το παλιό Εργοστάσιο Ζαχάρεως της Ξάνθης-(σ.σ. που το χτυπάει αλύπητα το αγιάζι του χρόνου και το …πλιάτσικο). Να ξαναβγεί καπνός παραγωγικός από το Εργοστάσιο, που έθρεψε τόσους παραγωγούς και Αγρότες, με Ζαχαροκάλαμο,(σ.σ. που θα καλλιεργούν οι Αγρότες να και αναδιάρθρωση καλλιεργειών) από το οποίο θα μπορεί να παραχθεί πέρα από το πετιμέζι και μαύρη ζάχαρη, την οποία κάνουμε εισαγωγή από άλλες χώρες και πληρώνουμε αδρά…Για φανταστείτε πόσες νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν, τι προοπτικές ανοίγουν για τον τόπο και τον Πρωτογενή Τομέα, μέσα από μια καθετοποιημένη μονάδα Ζαχαροκάλαμου;

Το Πετιμέζι πάντως έχει βάλει πλώρη για Π.Ο.Π και όπως τόνισε η κ. Αμανατίδου, το πετιμέζι είναι στην πιο επιστημονική ορολογία Μελάσα Άλφα Απόσταξης! Για όλα αυτά και την προσπάθεια όλων των Γυναικών που είναι σύγχρονες ηρωίδες, επελέγη η συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ να αποτελέσει σταθμό στην περιοδεία της ΠτΔ. Μια πρόεδρος που επισκέπτεται την ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώ παλιότερα παρακαλούσε η ΚΟΙΝΣΕΠ την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου άκουσε επί 20 λεπτά την από καρδιάς περιγραφή της κ. Αμανατίδου και αφουγκράστηκε την αγωνία των γυναικών, συμφωνώντας πως πρέπει να περάσουν σε ένα επαγγελματικό επίπεδο και αξιοποιώντας όλον αυτόν τον ιερό κόπο μέσω ενός μεγάλου προγράμματος που θα πρέπει να ενταχθεί.

Ας είναι για καλό να ευοδωθεί η προσπάθεια των Γυναικών της Γενισέας, η οποία μπορεί να αλλάξει τον ρου της τοπικής και εθνικής οικονομίας στον Πρωτογενή Τομέα, αλλά και στον τομέα της Μεταποίησης. Όχι όμως άλλα ευχολόγια ή χειροκροτήματα.
Υιοθέτηση, καθοδήγηση και έργα: Οι γυναίκες της Γενισέας δείχνουν τον δρόμο.

 

Πηγή: ert.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αναμένεται επίσκεψη Χατζηδάκη στη Χρυσή με φόντο την προστασία της

Newsteam 0 Comments

Mια επίσκεψη που δεν συνηθίζεται, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να έχει στο πρόγραμμα του την παρουσία του στη νήσο Χρυσή, στα πλαίσια παρουσίασης ενός νέου πλαισίου διαχείρισης και προστασίας που προετοιμάζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη αυτή όπως λέει η Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, στο Ράδιο Λασίθι θα πραγματοποιηθεί είτε στις 9 ή στις 10 Ιουνίου.

Με το νέο νομοσχέδιο όπως είπε η κα Κοζυράκη έχουν καταργηθεί οι φορείς διαχείρισης που είχαν θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια (χωρίς ποτέ πρακτικά να λειτουργήσουν), και σε ότι έχει να κάνει συγκεκριμένα με τη Νήσο Χρυσή εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει η εκπόνηση ενός νέου διαχειριστικού πλαισίου, βασισμένου στη μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που είχε πραγματοποιηθεί παλιότερα ώστε να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση η οποία θα είναι άμεσα εκτελέσιμη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως ανέφερε η διοικήτρια της Αποκεντρωμένης, γνωρίζει πολύ καλά πλέον την κατάσταση στην οποία έχει βρίσκεται η Νήσος Χρυσή, αφού το τελευταίο τετράμηνο έχει γίνει μια σειρά πολλών επαφών ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου και της Αποκεντρωμένης για να έρθουμε μέχρι σήμερα όπου βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τις ανακοινώσεις.

Το 3ετες σχέδιο διαχείρισης βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς της Ιεράπετρας και της Περιφέρειας Κρήτης, και οι προτάσεις τους αναμένεται να παρουσιαστούν στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί με τον Υπουργό και η οποία θα γίνει στο Ηράκλειο εκείνο το διήμερο.

Στόχος του Υπουργείου είναι μετά τη σύσκεψη να έχουν διατυπωθεί οριστικά όλες οι προτάσεις και τυχόν ενστάσεις που υπάρχουν ώστε ο Υπουργός πολύ άμεσα να είναι σε θέση να εκδώσει την απόφαση με στόχο να αρχίσει να εκτελείται άμεσα.

Στο διαχειριστικό πλαίσιο όπως είπε θα αποτυπώνονται και οι αρμοδιότητες και ευθύνες που θα έχουν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες όπως ο Δήμος Ιεράπετρας, το Λιμεναρχείο, η Κτηματική Υπηρεσία, η Δασική Υπηρεσία, η αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

Πηγή: cretalive.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Ξάνθη

Newsteam 0 Comments

Τη σημασία της εκπαίδευσης και της παιδείας στη διαμόρφωση των πολιτών του μέλλοντος, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στο σχολικό συγκρότημα Γλαύκης στην ορεινή Ξάνθη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, στους οποίους είπε ότι επισκέφθηκε το σχολείο τους προκειμένου να ενημερωθεί και σημείωσε: Ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Πολλά νέα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο, άντρες της περιοχής μεταναστεύουν για να βρουν δουλειές, οι γυναίκες επωμίζονται πολλά βάρη και δεν συμμετέχουν όσο θα έπρεπε στη δημόσια ζωή. Υπενθύμισε, δε, ότι η ίδια κατάγεται από τη Σταυρούπολη Ξάνθης και τόνισε πως ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας της Θράκης είναι πλούτος για την Ελλάδα.

Δύο θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και εποικοδομητικά, με αλληλοσεβασμό και με αγάπη για την πατρίδα, συνέχισε και πρόσθεσε: Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, άντρες και γυναίκες συνιστούν ένα μωσαϊκό πολιτισμού και παραδόσεων που πρέπει να αξιοποιηθεί για να μπορέσει η περιοχή της Ξάνθης και οι κάτοικοί της να βελτιώσουν τη ζωή τους. Για να μην αισθάνεται κανένας στη χώρα μας, σε όποια περιοχή της και αν ζει, όποια και να είναι η θρησκεία του, όποιο και να είναι το πιστεύω του, ότι υπάρχει διάκριση σε βάρος του.

Για το δημόσιο σχολείο, η κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι είναι το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Χρειάζεται προφανώς να αναβαθμιστεί με εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό και να εμπλουτιστούν οι υποδομές του, ώστε να έχουν οι μαθητές, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών, ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και την προκοπή, επισήμανε.

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την αξία του ψηφιακού σχολείου, της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και της ισότιμης πρόσβασης σε όλες τις μορφές της εκπαίδευσης. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός δεν είναι μια πολυτέλεια για λίγους και η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για την ισότιμη συμμετοχή όλων στα αγαθά της τεχνολογίας, σημείωσε και ευχήθηκε καλή επάνοδο στους μαθητές που επιστρέφουν στο σχολείο, στον φυσικό τους χώρο και καλή επιτυχία σε όσους από αυτούς θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πιστεύω, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι η ασφαλέστερη επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση. Πρέπει τα σημερινά αγόρια και κορίτσια να μην σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρα τους και να έχουν την ευκαιρία να προκόψουν στον τόπο τους.

Υπογράμμισε, δε, ότι οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως χώρα είναι πολλές. Θέλω να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους της Πολιτείας ότι σας ακούμε προσεκτικά, χωρίς να ξεχωρίζουμε κανέναν, και είμαστε δίπλα σας, γνωρίζοντας ότι η Θράκη πρέπει να στηριχτεί πολλαπλώς. Με σχέδιο, μεράκι και πολλή δουλειά, μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου και η υποδοχή που της έγινε ήταν συγκινητική. Οι μαθητές χάρισαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ζωγραφιά του προσώπου της, ενώ το σχολείο της πρόσφερε παραδοσιακή μαντήλα και τοπικά προϊόντα.

Στην είσοδο του δημόσιου σχολικού συγκροτήματος, στο οποίο λειτουργούν Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ, με 256 μαθητές, την υποδέχθηκαν μαθήτριες με παραδοσιακές ενδυμασίες που της πρόσφεραν ανθοδέσμη. Μαζί και οι διευθυντές των τριών σχολείων, όπως επίσης οι Δήμαρχοι Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και Μύκης Ρετβάν Ντελί Χουσεΐν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσφερε συμβολικά στους μαθητές τρία laptop -ένα για κάθε σχολείο- συζήτησε μαζί τους και φωτογραφήθηκε. Ο δήμαρχος Μύκης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του γιατί η πρώτη πολίτης της χώρας επισκέφθηκε την περιοχή τους.

Η επίσκεψη στο Δ’ Σώμα Στρατού

Η Ελλάδα επενδύει στην ειρηνική συνύπαρξη, όμως είναι αδιαπραγμάτευτη η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη, όπου επισήμανε το γεγονός ότι η Τουρκία αγνοεί διαρκώς το Διεθνές Δίκαιο και συντηρεί κλίμα έντασης και επιθετικότητας.

Σε μια περίοδο αστάθειας και ρευστότητας, με τον απρόβλεπτο γείτονά μας να αγνοεί διαρκώς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και να συντηρεί μονίμως ένα κλίμα έντασης κι επιθετικότητας, οι άνδρες και γυναίκες των ενόπλων μας δυνάμεων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η Ελλάδα επενδύει στην ειρηνική συνύπαρξη, τη συνεργασία και την φιλία των λαών της περιοχής, σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές, σημείωσε και πρόσθεσε: Είναι όμως εξίσου αναμφισβήτητο ότι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων δυνάμεων, γνωρίζω ότι έχετε τόσο την ικανότητα όσο και τη βούληση να φέρετε σε πέρας με κάθε επιτυχία αυτή την ύψιστη για την πατρίδα αποστολή.

Τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας μια γυναίκα κατέχει το αξίωμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και επομένως, ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέπτεται το Δ’ Σώμα Στρατού.

Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ στο επιτελείο του πιο ισχυρού σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού, που έχει ως βασική αποστολή την ασφάλεια της Θράκης και τη φύλαξη των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων, που αποτελούν παράλληλα και τα ευρωπαϊκά σύνορα, τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Βλέποντας από κοντά την επιχειρησιακή σας ετοιμότητα, την εκπαίδευση και το άκαμπτο φρόνημα που σας διακατέχει, νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τη βαθιά εμπιστοσύνη στο έργο σας, μεταφέροντας τα ειλικρινή συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών, ανέφερε και υπογράμμισε: Η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούσε και αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας στρατηγικής. Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί τμήμα της ευρωπαϊκής επικράτειας. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα, υπερασπίζονται ταυτόχρονα την ασφάλεια της χώρας και την ασφάλεια της Ευρώπης.

Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης και αξιωματικοί οι οποίοι την ενημέρωσαν και για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Δ’ Σώματος Στρατού.

Η τριήμερη επίσκεψη της κας Σακελλαροπούλου στην Θράκη συνεχίζεται. Την Παρασκευή θα βρεθεί στην Κομοτηνή ενώ το Σάββατο θα επισκεφθεί και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Σταυρούπολη της Ξάνθης – για πρώτη φορά ως πρώτη πολίτης της χώρας.

 

Πηγή: fonirodopis.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη Πατούλη-Αυγερινού στο χώρο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων του ανατολικού τμήματος οικισμού Ωρωπού

Newsteam 0 Comments

Ένα μεγάλο έργο για τον Ωρωπό, η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων του ανατολικού τμήματος οικισμού Ωρωπού, υλοποιείται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2.333.633,81 €.

Στους χώρους εργασιών του έργου βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Αυγερινός για να δουν και να επιθεωρήσουν από κοντά την εξέλιξή του, το οποίο αναμένεται να περαιωθεί στο τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, η εργολαβία του θέματος αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων του ανατολικού τμήματος του οικισμού Ωρωπού, μία περιοχή που παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Με την κατασκευή του δικτύου σε επιλεγμένους οδούς του οικισμού θα παραλαμβάνονται τα όμβρια που απορρέουν από τις εξωτερικές λεκάνες (περίπου 700 στρέμματα) πριν εισέλθουν στην κατοικημένη περιοχή και μέσω συλλεκτήρα, ο οποίος τοποθετείται σε υφιστάμενο αγροτικό δρόμο, θα οδηγούνται στον ποταμό Ασωπό.

Δήλωση κ. Πατούλη :

Συνεπείς στη δέσμευση μας ότι με στοχευμένο σχεδιασμό θα θωρακίσουμε αποτελεσματικά την Αττική και τους πολίτες, προχωράμε χωρίς χρονοτριβές σε σημαντικά έργα προς αυτή την κατεύθυνση. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινό εποπτεύσαμε σήμερα την πρόοδο των εργασιών σ΄ένα κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο για την Ανατολική Αττική που με την ολοκλήρωση του, θα περιορίσει σημαντικά τoν κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Θα συνεχίσουμε με ανάλογες παρεμβάσεις σε όλη την Αττική, προκειμένου να μην νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος.

Δήλωση κ. Αυγερινού :

Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, μαζί με τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη, για να παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξη ενός σημαντικού έργου για την τοπική κοινωνία του Ωρωπού, που θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή όσον αφορά τα πλημμυρικά φαινόμενα. Είμαστε εδώ για να διαπιστώσουμε από κοντά ότι ο βασικός στόχος που έθεσε η τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας για αναβάθμιση της Αττικής και των συνθηκών ζωής των κατοίκων της γίνεται πράξη.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στην Ξάνθη την ερχόμενη εβδομάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Newsteam 0 Comments

Την Ξάνθη επισκέπτεται την Πέμπτη 28 ή την Παρασκευή 29/5 στην πρώτη επίσκεψή της μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είναι γνωστό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Ξάνθης, μόλις είχε επιβληθεί η εφαρμογή έκτακτων περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας και είχε υποσχεθεί ότι η Ξάνθη θα είναι ο προορισμός της πρώτης της επίσκεψης μετά το lockdown.

Τελικά, η προερχόμενο από τη Σταυρούπολη του Δήμου Ξάνθης, θα υλοποιήσει την επίσκεψη επισκεπτόμενη τον οικείο Δήμο. Ήδη ο Δήμος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα Τετάρτη, προκειμένου να αποφασιστούν οι τιμητικές διακρίσεις που θα αποδοθούν στην πρώτη γυναίκα και πρώτη Ξανθιώτισσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην πρώτη της υποχρέωση για την ημέρα του Πάσχα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επιλέξει και πάλι τη Θράκη και συγκεκριμένα στρατιωτικές μονάδες του Έβρου.

 

Πηγή: xanthi2.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συναντήσεις ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με τους Δημάρχους του νομού

Newsteam 0 Comments

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, στάθηκε με ευθύνη στη μάχη που έδωσε και δίνει συνολικά ολόκληρη η κοινωνία για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, των απωλειών ζωής αλλά και τις επαχθείς συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης, για τις γενιές μας, υγειονομικής κρίσης.

Το πρώτιστο για το κόμμα μας δεν ήταν να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και ζημίες αλλά να συμβάλλει με τις προτάσεις μας καταρχήν στην αρτιότερη στήριξη και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Γι’ αυτό καταθέσαμε ένα πλήρες, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα στήριξής του ΕΣΥ, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποίησε η κυβέρνηση, σπαταλώντας το χρόνο που της παραχώρησε η κοινωνία και η αντιπολίτευση προκειμένου να θωρακίσει το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Αυτό συνετέλεσε ώστε η χώρα μας να καταστεί προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τις δαπάνες για την υγεία, σε ποσοστό του ΑΕΠ, απέναντι στον κορονοϊό. Προσπαθώντας, επίσης, να προλάβουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τη μετατροπή της κρίσης του κορωνοϊού από υγειονομική σε οικονομική και κοινωνική καταθέσαμε ένα εμπροσθοβαρές πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα οικονομικών μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας, το Πρόγραμμα Μένουμε όρθιοι, το οποίο το κόμμα μας επικαιροποιεί απέναντι σε μια ρευστή πραγματικότητα.

Τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις του συμμετέχει στην προσπάθεια του κόμματος μας προς όφελος της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με εκπρόσωπο- επικεφαλής τον βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ, οργάνωσε σειρά επισκέψεων και επαφών με τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης.

Προηγουμένως απεστάλη επιστολή προ τους δημάρχους με συγκεκριμένα ερωτήματα αλλά και τη σαφή δήλωσή μας για την αμέριστη στήριξη και προώθηση όλων των αιτημάτων των δημοτικών αρχών προς την κεντρική κυβέρνηση. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Δημάρχους της Ξάνθης για την άμεση ανταπόκρισή τους στις συναντήσεις αυτές αλλά και για τις πληροφορίες που μας έδωσαν για τις ενέργειες αλλά και τις ανάγκες των Δήμων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο βάρος για να συνδράμουν στο πρόβλημα του κορωνοϊού έπεσε στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης, λόγω και του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου σε αυτές τις περιοχές. Σε αυτούς του δύο Δήμους υπήρξε και μεγαλύτερη χρηματοδότηση συγκριτικά με τους άλλους δύο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δημάρχου Ξάνθης το ύψος της χρηματοδότησης ήταν προσαυξημένο με ποσό που προοριζόταν για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Χρηματοδότηση, όμως, η οποία δεν κρίνεται ικανή να αντιμετωπίσει αυτό που θα συναντήσουμε μπροστά μας, τη μεγάλη οικονομική ύφεση και την αύξηση της ανεργίας. Γνωρίζοντας τις δυνατότητες των Δήμων δεν είμαστε αισιόδοξοι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής πανδημίας που έρχεται μπροστά μας.

Η έλλειψη συντονιστικού δια-δημοτικού οργάνου με τη απαραίτητη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου υπήρξε εμφανής και οδήγησε σε άστοχες και αχρείαστες, κατά τη γνώμη μας, ενέργειες όπως η μετατροπή του κλειστού γηπέδου Φ. Αμοιρίδης σε υγειονομικό σταθμό, κάτι που έστειλε λάθος μηνύματα και ενέτεινε την αγωνία των συμπολιτών μας σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ως προς το ερώτημά μας για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού τετράμηνης θητείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορονοϊού, αυτό ανέρχεται σε 65 άτομα συνολικά στους 4 δήμους του Νομού μας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προσελήφθησαν στην Πολιτική Προστασία. Η εκτίμηση για συνέχεια της πανδημίας από το φθινόπωρο καθιστά εξαιρετικά βραχύβιες τις συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τις χορηγίες και δωρεές φυσικών προσώπων ή εταιρειών ομολογούμε ότι δεν πήραμε σαφή απάντηση σχετικά με το ύψος τους από το μητροπολιτικό μας δήμο, αν και κατά ομολογία του Δημάρχου, αυτές ήταν αρκετές.

Το πρόβλημα του κορονοϊού ασφαλώς δοκίμασε τα αντανακλαστικά και την ετοιμότητα και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εμείς όμως είμαστε παρών ασκώντας το ρόλο που η Δημοκρατία απαιτεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αυτή του να ελέγχει ως προς την πολιτική που ασκείται, να ασκεί κριτική και να κάνει προτάσεις προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

#tdi_1_505 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/-CF-83-CF-8D-CF-81-CE-B9-CE-B6-CE-B12-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_505 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/-CF-83-CF-8D-CF-81-CE-B9-CE-B6-CE-B13-2-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_505 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/-CF-83-CF-8D-CF-81-CE-B9-CE-B6-CE-B14-1-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_505 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/-CF-83-CF-85-CF-81-CE-B9-CE-B6-CE-B11-4-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη του Ε. Στυλιανίδη στους νέους Ταξίαρχους

Newsteam 0 Comments

Τους νέους Ταξίαρχους της Κομοτηνής, τον διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ Κωνσταντίνο Καραμανίδη και τον διοικητή της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Δημήτρη Καμπουρίδη, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, προκειμένου να τους καλωσορίσει επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους.

Τους ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν και δήλωσε όλοι μαζί με μπροστάρη τη δύναμη του Δ’ Σώματος Στρατού είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά μας σύνορα και να διαφυλάξουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο Βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην περιοχή και δήλωσε έτοιμος να συμπαρασταθεί στο Δ’ ΣΣ όπου χρειαστεί.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη Νίκα στην Αργολίδα για Ερασίνο και Βιολογικό

Newsteam 0 Comments

Επίσκεψη Νίκα στην Αργολίδα για Ερασίνο και Βιολογικό. Aυτοψία πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 12 Μαϊου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον Ερασίνο ποταμό και στον βιολογικό Ναυπλίου – Άργους στην Αργολίδα.

Ο κ. Νίκας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερεάρχη Αργολίδας Ι. Μαλτέζο επισκέφθηκε τον Ερασίνο και ενημερώθηκε για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία προβλέπει μελέτη, η έγκριση της οποίας αναβλήθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό συμβουλιο μετά και από αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Επίσκεψη Νίκα στην Αργολίδα για Ερασίνο και Βιολογικό
Στην συνέχει ο κ. Νίκας επισκέφθηκε τον βιολογικό Ναυπλίου Άργους και ενημερώθηκε από τον υπευθυνο του βιολογικού Γιάννη Καχριμάνη και από τους Διευθυντές των ΔΕΥΑ, Ναυπλίου Γιώργο Καχριμάνη και Άργους Παναγιώτη Σκούφη για τα προβλήματα των εγκαταστάσεων του βιολογικού.
Στην συναντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Κρίγγος, Χρήστος Πετσέλης, και Γιάννης Αθανασόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Δ. Δρούγκας και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων κα.
Παρακολουθήστε παρακάτω σε βίντεο αναλυτικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου:

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Newsteam 0 Comments

Στον Έβρο βρίσκεται εκτάκτως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να επιθεωρήσει σημεία της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής.

Ο Υπουργός βρέθηκε στην περιοχή με ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας και μετέβη αρχικά στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές όπου είχε ενημέρωση από την τοπική αστυνομική και στρατιωτική ηγεσία. Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει τον Υπουργό είναι οι νέες προσπάθειες της τουρκικής πλευράς να διευκολύνει τους διακινητές να προωθούν παράνομα μετανάστες στη χώρα μας μέσω του ποταμού Έβρου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο νότιο τμήμα, στην περιοχή του Τυχερού, όπου τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν τα απανωτά επεισόδια με πυροβολισμούς Τούρκων Στρατοφυλάκων εναντίον περιπόλων τόσο Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών αλλά και ανδρών της Frontex. Δεν αποκλείεται να έχει και συζητήσεις με στελέχη της Frontex από διάφορες χώρες που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους και την περασμένη Τρίτη δέχθηκαν τουρκικά πυρά.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο

Newsteam 0 Comments
  • Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο
  • Επαναλειτουργεί το Περιφερειακό Αγροτικό Κτηνιατρείο Γαστούνης

Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου Γαστούνης, εγκαινίασαν την συνεργασία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη στο Δημαρχείο του Δήμου Πηνειού στη Γαστούνη.

Η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου έγινε ύστερα από αίτημα του δημάρχου Πηνειού.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε άριστο κλίμα και αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στο Δήμο Πηνειού.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, δήλωσε:

Σήμερα συζητήσαμε με τον δήμαρχο την επαναλειτουργία έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου με έδρα την Γαστούνη. Μετά από αίτημα του δημάρχου, βρέθηκε το απαραίτητο προσωπικό που θα εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες στη Γαστούνη, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος του δήμου Πηνειού και της ευρύτερης περιοχής χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται στην έδρα στον Πύργο ή σε άλλα Περιφερειακά Γραφεία,

Επίσης η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου θα συμβάλλει στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην αγροτική παραγωγή του τόπου. Γιατί ο δήμος Πηνειού είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του μια περιοχή με αγροτικό προφίλ που χρειάζεται στήριξη σε μια σειρά θεμάτων όπως το αρδευτικό και όχι μόνο.
Εύχομαι μαζί με το δήμαρχο το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε πολλά ζητήματα που συνδέονται και με την πρόσφατη πανδημία, Ορίζουμε, λοιπόν, ένα ραντεβού το επόμενο δεκαήμερο- δεκαπενθήμερο, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και να σχεδιάσουμε τις λύσεις τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, έναν νέο άνθρωπο με γνήσιο και έντονο ενδιαφέρον για τους αγρότες, για τους Ηλείους και βέβαια για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η σχέση του δήμου Πηνειού με την Περιφέρεια και βεβαίως και με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη είναι σχέση ειλικρινής, όπως και οι μεταξύ μας συνεννοήσεις.

Σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βασιλόπουλο εγκαινιάζουμε μια καινούργια συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα προσδοκώμενα, ακριβώς γιατί με τη συνεργασία και με την καθαρή αντίληψη για τα ζητήματα των αγροτών μας που είναι η δύναμη του δήμου Πηνειού, που βρίσκεται στην καρδιά του Ηλειακού Κάμπου, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε μαζί πολλά προβλήματα που έχουμε ήδη διαπιστώσει ή θα προκύψουν στο μέλλον.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίσκεψη Τσιάρα σε Πρωτοδικείο: Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα στη Δικαιοσύνη, τα μέτρα τηρήθηκαν

Newsteam 0 Comments

Επίσκεψη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώσταντίνος Τσιάρας, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων αλλά και Υποθηκοφυλακείων.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν από δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρατηρήθηκαν κάποια μικρά προβλήματα. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κάνουμε τα επόμενα βήματα με σταθερότητα και ευθύνη δείχνοντας πραγματικά την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επανένταξη όλων των διαδικασιών της ελληνικής Δικαιοσύνης στην κανονικότητα επισήμανε ο κ. Τσιάρας αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο της ατομικής ευθύνης στην τήρηση των μέτρων.

Αναλυτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Πρωτοδικείο της Αθήνας:

Την πρώτη μέρα της επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων, των πρωτοδικείων και των ειρηνοδικείων το συναλλασσόμενο με τις υπηρεσίες κοινό επέδειξε κατά την γνώμη μου πρωτόγνωρη υπευθυνότητα, ωριμότητα και βεβαίως συνέπεια ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τον ΕΟΔΥ.

Τα μέτρα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της δημοτικής αστυνομίας και βεβαίως των ανθρώπων που εργάζονται στην ιδιωτική ασφάλεια.

Σήμερα έγινε ένα βήμα, ήταν το πρώτο βήμα. Ξέρουμε ότι υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα. Είμαστε όμως εδώ προκειμένου στο επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουμε τα επόμενα βήματα με σταθερότητα και ευθύνη δείχνοντας πραγματικά την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επανένταξη όλων των διαδικασιών της ελληνικής Δικαιοσύνης στην κανονικότητα.

Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του πολίτη και βεβαίως υπήρξε η ανταπόκριση που επιθυμούσαμε. Ταυτόχρονα με συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και προκειμένου η δημοτική αστυνομία με τον τρόπο της να συνδράμει και από την άλλη πλευρά σας είναι γνωστό ότι έχουμε ανακοινώσει σαν υπουργείο Δικαιοσύνης ότι συμβάλαμε με το δικό μας τρόπο με ιδιωτικές εταιρίες security προκειμένου να διαφυλάξουμε την τάξη στα πρωτοδικεία, στα ειρηνοδικεία και βεβαίως στα υποθηκοφυλακεία.

Είναι λογικό ότι μετά από τόσες ημέρες απραξίας να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια πολύ μεγάλη ανάγκη από αριθμό συμπολιτών μας και αντιλαμβάνεται κανένας ότι όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν κυρίως από αυτή τη μεγάλη και έντονη προσέλευση. Από εκεί και πέρα όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδείξουμε κυρίως το ρόλο της ατομικής ευθύνης του καθένα στην τήρηση των μέτρων, για τα οποία μας έχει μιλήσει και ο ΕΟΔΥ και η αρμόδια εθνική επιτροπή.

Όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία τα γνωρίζουμε ξέρετε όμως πάρα πολύ καλά ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα σαν κοινωνία πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον και από τη δική μας πλευρά τα απαραίτητα βήματα ώστε και οι δικές μας υποχρεώσεις μέσα από τα μέτρα ατομικής προστασίας να τηρούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: protothema.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σφοδρή αντιπαράθεση για το δρόμο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου

Newsteam 0 Comments

Σφοδρή αντιπαράθεση για το δρόμο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου.

 

Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης προκαλεί η προετοιμασία για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Γιάννινα. Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη οριστικοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, κατά την συνάντηση που είχε στο Φανάρι με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Ο λόγος της επίσκεψης είναι τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παΐσιου που προγραμματίζονται για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Με αφορμή το γεγονός αυτό και μετά από αίτημα της Μητρόπολης, ο Δήμος προχωρά το έργο της κατασκευής του δρόμου προς την εκκλησία. Η διαμόρφωση του δρόμου όπως και του περιβάλλοντος χώρου είναι παρεμβάσεις απαραίτητες για την λειτουργικότητα του ναού.

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προχώρησε στην ανάθεση του έργου.

Η παράταξη της Ενότητας Πολιτών, η οποία διαφώνησε και καταψήφισε, πέρασε στην επίθεση κάνοντας λόγο για περίεργη ανάθεση και για παράκαμψη της νομιμότητας.

Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε η διαδικασία που επέλεξε η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης την υλοποίηση του έργου της διάνοιξης και διαμόρφωσης της οδού Ιερώνυμου Β, πέριξ του νεόδμητου ναού του Αγίου Παϊσίου, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

 

Αβάσιμη επιχειρηματολογία

Με μια ανεξήγητη και παντελώς αβάσιμη επιχειρηματολογία περί του κατεπείγοντος του θέματος, παρακάμπτοντάς επί της ουσίας τη νομιμότητα, ανέδειξε οριστικό ανάδοχο για το έργο με ποσοστό έκπτωσης 5%!

Δυστυχώς οι φόβοι που είχαμε εκφράσει για τη σημαντική οικονομική ζημία που θα υποστεί ο Δήμος επιβεβαιώθηκαν, αφού δεν επελέγη ο μόνος νόμιμος τρόπος της δημοπράτησης του έργου με συνοπτικό διαγωνισμό, ο οποίος θα εξασφάλιζε πολύ μεγαλύτερη έκπτωση που θα προσέγγιζε το 50%, αν λάβουμε υπόψη τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν για αντίστοιχα έργα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι δεν είναι αντίθετη με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και θυμίζει ότι ως Δημοτική Αρχή ήταν αυτή που παραχώρησε την έκταση για την ανέγερση του ναού.

Ως παράταξη, ψηφίσαμε την εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου του έργου, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την αναγκαιότητα για την κατασκευή του, καθώς και τη σπουδαιότητα για την πόλη μας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα θυρανοίξια του Ναού στις αρχές Ιουλίου.

Μια επίσκεψη η οποία είναι προγραμματισμένη εδώ και πολλούς μήνες, δίνοντας επαρκέστατο χρόνο στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει έγκαιρα στις απαραίτητες διαδικασίες που θα διασφάλιζαν την ολοκλήρωση του έργου και τα συμφέροντα του Δήμου.

Έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να στηρίζουμε το σημαντικό θρησκευτικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

 

Δημοτική Αρχή

Είμαστε όμως, και θα εξακολουθούμε να είμαστε, απέναντι σε πρακτικές της Δημοτικής Αρχής η οποία συνεχίζει να οδηγεί τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων στο παρά πέντε και στη συνέχεια να επικαλείται την έλλειψη χρόνου για την υλοποίηση τους, ακολουθώντας διαδικασίες που προκαλούν σοβαρή οικονομική ζημία στο Δήμο.

Την καλούμε να αλλάξει τακτική γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, θα βρει απέναντι της το σύνολο των Γιαννιωτών, καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν άμεση. Τονίζεται πως η διαδικασία για την κατασκευή του έργου είναι καθ’ όλα νόμιμη και η μοναδική που εγγυάται την ολοκλήρωσή του μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

Η Ενότητα Πολιτών και ο επικεφαλής της, μετά από ολιγοήμερη ραστώνη, ανακάλυψαν περίεργη ανάθεση από τη Δημοτική Αρχή αλλά και έλλειμμα ενημέρωσης για το προσφυγικό και τη δομή του Κατσικά.

Στην προσπάθειά τους, που γίνεται εμμονή, να ασκήσουν αντιπολίτευση, πέφτουν σε σοβαρά λάθη και ανακρίβειες.

Προφανώς αυτό δεν γίνεται από άγνοια αλλά με σκοπιμότητα καθώς πρόκειται για ζητήματα που έχουν απαντηθεί ενδελεχώς σε συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, το αίτημα για την κατασκευή του δρόμου υπεβλήθη από την Μητρόπολη Ιωαννίνων στις 8 Φεβρουαρίου και μετά την επίσκεψη του Μητροπολίτη στο Φανάρι όπου οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Την ίδια ημέρα ο δήμαρχος διαβίβασε το έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να κινηθεί η διαδικασία για την κατασκευή του δρόμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου, προχώρησε στην τροποποίηση του προϋπολογισμού ώστε να δεσμευτεί πίστωση για το συγκεκριμένο έργο και στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος προκειμένου να συμπεριληφθεί η κατασκευή του δρόμου.

Η τροποποίηση του προϋπολογισμού επικυρώθηκε στις 27 Μαρτίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο Δήμος ξεκίνησε άμεσα την διαδικασία θεωρώντας ότι η κατασκευή του δρόμου προς το Ναό του Αγίου Παισίου, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωσή του.

Εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος, είναι πως η πόλη οφείλει να δείξει το καλύτερό της πρόσωπο κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη καθώς πρόκειται για την κορυφαία προσωπικότητα της Ορθοδοξίας αλλά και προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο Δήμος ακολουθώντας το θεσμικό πλαίσιο περί απρόβλεπτων καταστάσεων προχώρησε σε διαγωνιστική διαδικασία με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, διαδικασία πλήρως νόμιμη και εντελώς διαφορετική απ΄αυτή της απευθείας ανάθεσης.

 

Εργοληπτικές εταιρίες

Στην προκειμένη περίπτωση κλήθηκαν και κατέθεσαν προσφορές πέντε εργοληπτικές εταιρίες που εκτελούν παρόμοια έργα στο Δήμο Ιωαννιτών αυτή την περίοδο.

Είναι ο μοναδικός τρόπος, που οριακά, διασφαλίζει την εκτέλεση του έργου μέχρι τις αρχές του Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα το έργο της Μητρόπολης. Δεν επιδιώκει εντυπώσεις αλλά εργάζεται με συνέπεια για την ουσία.

Η κοινωνία προφανώς και βλέπει και κρίνει… Μπορεί επίσης και να συγκρίνει, καταλήγει η ανακοίνωση!

Διάβασε το »

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Φλώρινας

Newsteam 0 Comments

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειο Άμπα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σωτήριο Βόσδου, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής 17 Απριλίου 2020 το Γ.Ν. Φλώρινας Ελένη Θ. Δημητρίου.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Παπούλκας, ο ιατρός και περιφερειακός σύμβουλός κ. Γιώργος Κωτακίδης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατά την περιήγηση στους χώρους του Νοσοκομείου, ο κ. Κασαπίδης, ενημερώθηκε για τον τρόπο διαχείρισης των ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως και για τις ανάγκες σε σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να αναβαθμιστούν περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο κ. Κασαπίδης, ευχαρίστησε προσωπικά το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνει καθημερινά, ώστε να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και συνεχάρη τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την άρτια οργάνωση του.

Υπενθυμίζεται ότι στο Γ.Ν. Φλώρινας νοσηλεύεται ένας ασθενής ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα COVID-19 και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε:

Επισκέφτηκα το Νοσοκομεία Φλώρινας, για να δω από κοντά την εργασία που γίνεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του COVID-19 και γενικότερα την κατάσταση που παρουσιάζει το Νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός οτι στην περιοχή της Φλώρινας τα κρούσματα κορονοϊού είναι περιορισμένα, η ετοιμότητα του Νοσοκομείου Φλώρινας καταδεικνύεται σε υψηλό βαθμό, τόσο από πλευράς στελέχωσης, όσο και εξοπλισμού, τηρουμένων των αναλογιών.

Επίσης, συζητήσαμε για τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από τις προσκλήσεις-χρηματοδότησης που προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τόσο για την προμήθεια ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο ιατρικού υλικού κατά του COVID-19, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 20.000.000 ευρώ, που θα δώσουν τη δυνατότητα στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας να τα αξιοποιήσουν γι΄ αυτόν το σκοπό.

Αναμένουμε τις προτάσεις που θα καταθέσει το Νοσοκομείο της Φλώρινας, για την απόκτηση εξοπλισμού, ώστε αναβαθμιστούν περαιτέρω οι βασικές υποδομές να δοθεί η δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητες του.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να συγχαρώ την διοίκηση και το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, την άρτια οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εύχομαι καλή Ανάσταση, σ΄ όλους τους Φλωρινιώτες και όλες τις Φλωρινιώτισσες.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Παπούλκας, σημείωσε:

Μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στο Νοσοκομεία της Φλώρινας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ και τους λοιπούς περιφερειακούς συμβούλους. Η επίσκεψη αυτή δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό, καθώς συζητήθηκαν πολλά και διάφορα θέματα.

Είχαμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ξεναγήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη στους χώρους του νοσοκομείου και να δείξουμε από κοντά το έργο που παράγεται καθημερινώς.

Όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Περιφερειάρχης υπάρχει μια συνέργεια και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Υγειονομική Περιφέρεια, τη Διοικητή Περιφέρεια και του Νοσοκομείου Φλώρινας. Εκτιμώ ότι τα επόμενα χρόνια, μέσα από την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, θα γίνουν ουσιαστικές αναδιαρθρώσεις σε πολλά επίπεδα στο Νοσοκομείο της πόλης.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση. Εύχομαι σε όλων τον κόσμο, υγεία, αγάπη και καλή Ανάσταση. Να επέλθει πραγματική λύτρωση από τον κορονοϊό Παγκοσμίως.

Πηγή: kozanlife.gr

Διάβασε το »