Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Οι Άγγελοι της Βυζαντινής Άρτας διαδικτυακά

Newsteam 0 Comments

Οι Άγγελοι της Βυζαντινής Άρτας διαδικτυακά. Ο πολιτισμός μας φέρνει κοντά… από μακριά.

 

Το θέμα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή μοιάζει περισσότερο από επίκαιρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, επιθυμώντας να διατηρήσει την επαφή με το κοινό και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας, θα παρουσιάσει διαδικτυακά την περιοδική έκθεση Οι Άγγελοι της βυζαντινής Άρτας.

 

Διαδικτυακός επισκέπτης

Ο διαδικτυακός επισκέπτης θα έρθει σε επαφή με πορτραίτα αγγέλων από τις τοιχογραφίες, τις ψηφιδωτές και τις ανάγλυφες συνθέσεις των βυζαντινών μνημείων της Άρτας, όπου θα διαπιστώσει τη διαφορετική προσέγγιση του θέματος ανάλογα με το υλικό στο οποίο αποδίδει τη μορφή ο καλλιτέχνης αλλά και τις διαφορετικές καλλιτεχνικές τάσεις που επικρατούν στη βυζαντινή τέχνη.

Την έκθεση θα πλαισιώσουν δύο έργα του αρτινού ζωγράφου Ευάγγελου Μπόμπορη, ο οποίος φιλοτέχνησε μία σειρά από σχέδια με μορφές αγγέλων, εμπνευσμένες από τη βυζαντινή τέχνη και ιδωμένες μέσα από την οπτική του σύγχρονου ζωγράφου.

Το βίντεο της έκθεσης θα είναι διαθέσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τις 18 Μαΐου 2020.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ιχνηλατήθηκε το κρούσμα της Καρπάθου: Μεταδόθηκε από επισκέπτη στο νησί

Newsteam 0 Comments

Το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου ανακοίνωσε πώς προέκυψε το κρούσμα κορονοϊού στο νησί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ιχνηλατώντας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κάρπαθο, η Επιστημονική Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου επιβεβαιώνει ότι ο φορέας προέρχεται από τους τελευταίους επισκέπτες στο νησί μας.

Προβλέπουμε μία πολύ δύσκολη και ανησυχητική συνέχεια, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων όσοι επισκέφθηκαν το νησί μας τελευταία, να παραμείνουν σε καραντίνα,σεβόμενοι την Υγεία των Καρπαθίων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στο νησί μας θα εξαρτηθεί από όλους μας!

Όλοι μας θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε γύρω μας!

Από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Διάβασε το »