Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και την εστίαση

Newsteam 0 Comments

Την έντονη δυσαρέσκειά της, για τη συμπεριφορά των εργοδοτών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

Μάταια πιστεύαμε πως η επανέναρξη του κλάδου θα μας έβρισκε όλους να έχουμε αναλογιστεί τις ευθύνες μας (αν υπάρχουν σε εμάς) υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας.
Σήμερα 22/07/2020 η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και Τουρισμό είναι τραγική.

Ειδικότερα:

Στην εστίαση:

Παρόλο που είναι ο κλάδος που άνοιξε πιο μπροστά απ’ όλους το 50% των συναδέλφων μας που είναι τυχεροί και δουλεύουν σε συνεχούς λειτουργίας καταστήματα παραμένει με αναστολή σύμβασης.

Οι εποχικά εργαζόμενοι όμως στην εστίαση είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Όσοι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους αντιμετωπίζουν ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ συνθήκες εργασίας, 12 -13 ώρες δουλειά, χωρίς ρεπό και φυσικά με ψευδείς συμβάσεις εργασίας αφού δηλώνονται και ασφαλίζονται για 3 – 4 ώρες, 2 – 3 ημέρες την εβδομάδα.

Όσοι δεν βρήκαν δουλειά έχουν πέσει σ’ έναν ανάλγητο διοικητή του ΟΑΕΔ ο οποίος εισηγείται πως για να πάρει κάποιος το έκτακτο επίδομα ανεργίας το 2019 θα πρέπει να έχει 80 ημέρες επιδότηση και από το διάστημα Σεπτέμβριο του 2019 έως και Φεβρουάριο του 2019 και μάλιστα μας κουνάει και το δάχτυλο από τις τηλεοράσεις και μας κάνει και μαθήματα για το ποιοι ακριβώς είναι οι επαγγελματίες του κλάδου και πώς επιδοτούνται.

ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ, ΠΩΣ:

Υπάρχουν συνάδελφοι στην εστίαση που επιδοτούνται πάνω από 80 ημέρες και το επίδομα ανεργίας λήγει το Μάρτιο ειδικά στη Νότιο Ελλάδα που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την παράταση της σεζόν.

ΕΜΕΙΣ ΗΔΗ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.

Στον Τουρισμό:

Η λεγόμενη βαριά βιομηχανία της χώρας παρόλο που είχε βγει ΚΥΑ από τις 13/06/2020 και ερμηνευτική αυτής στις 24/06/2020 οι ξενοδόχοι και οι λογιστές τους δεν γνωρίζουν πως εφόσον άνοιξαν οι επιχειρήσεις τους ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να προβούν στις επαναπροσλήψεις και αφού δεν έχουν πληρότητες να θέσουν το προσωπικό σε αναστολή σύμβασης. Άλλωστε δεν τους κοστίζει τίποτα αφού η Κυβέρνηση τους απάλλαξε από τις εργοδοτικές εισφορές για 3 μήνες.

Κι αυτοί που προχωρούν στις επαναπροσλήψεις ΑΠΑΙΤΟΥΝ από το προσωπικό να υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις πως δεν επιθυμούν επαναπρόσληψη το 2021. Εν μέσω κρίσης λοιπόν βρήκαν την ευκαιρία οι εργοδότες να απαλλαγούν ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το δικαίωμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης των εργαζομένων.

Δίνουν στους συναδέλφους να υπογράψουν συμβάσεις χρονικής διάρκειας 20 ημερών έως 30 ημερών στην καλύτερη περίπτωση και φυσικά μειωμένες αποδοχές κατά 50 – 60% αφού δεν εφαρμόζουν την ΚΣΣΕ που από κοινού είχαμε παρατείνει 2 ημέρες πριν το lockdown έως 31/08/2020 η οποία είχε κηρυχτεί γενικώς υποχρεωτική.

Ζητούν από το προσωπικό να δουλεύουν 12 – 13 ώρες (π.χ. Ρόδο) δεν παρέχουν στέγη και τροφή όπως ορίζει η ΚΣΣΕ (Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη) απειλούν, προπηλακίζουν, εκβιάζουν εργαζόμενους και συγγενικά τους πρόσωπα (Σαντορίνη) πετούν στον δρόμο συναδέλφους στις 2 τα ξημερώματα έξω από το διαμέρισμα των 20 τετραγωνικών που είχε παραχωρηθεί σε 8 άτομα για να διαμείνουν, γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και τα απαραίτητα εργαλεία για να δουλέψουν (στην Κέα).

Η μαύρη και ανασφάλιστη Εργασία χτυπάει κόκκινο καθώς προτείνουν στο προσωπικό αφού παίρνει τα 534€ της αναστολής σύμβασης να δουλεύουν κανονικά και να παίρνουν άλλα 200 – 300 ευρώ (Αθήνα, Κρήτη, Χαλκιδική, Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά). Το γεγονός πως η ΠΟΞ δεν έχει βγάλει ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ να συνετίσει τα μέλη της ώστε να εφαρμόζουν του νόμους που έχουν ψηφιστεί αλλά και να σεβαστούν την υπογραφή τους στην παράταση της σύμβασης είναι απόδειξη πως έχει χαθεί ο έλεγχος.

Εμείς προτείνουμε να γίνει συνάντηση με την ΠΟΞ και να βγάλουμε κοινή επιστολή αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Ζητούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς προστασία των εργαζομένων του κλάδου μας. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε θεατές σε όλα αυτά και ο δρόμος για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα είναι μονόδρομος.

 Υ. Γ: Καλούμε όλους τους συναδέλφους από την εστίαση οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν να στείλουν στο mail της Ομοσπονδίας info@poeet.gr το Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ώστε να τα προσκομίσουμε στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ και να πιέσουμε να καλυφθούν κι αυτοί.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Παρέμβαση στη ΔΕΗ για να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος

Newsteam 0 Comments

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Ρόδο, με αίτημα να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και οι απειλές των δικηγορικών γραφείων προς τους εργαζόμενους, αλλά και να ανασταλούν οι πληρωμές λογαριασμών αυτή την περίοδο και για όσο διαρκεί η κρίση.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μαζί με εργαζόμενους που δέχονται καθημερινά απειλές για τη διακοπή του ρεύματος συναντήθηκε με το διευθυντή του καταστήματος.
Έθεσε το ζήτημα ότι έτσι κι αλλιώς, οι εποχικοί εργαζόμενοι, με την επίθεση που έχουν δεχτεί τα δικαιώματά τους και οι μισθοί τους, αντιμετώπιζαν μεγάλη δυσκολία στο να πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει επιδεινωθεί απότομα και δραματικά. Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων είναι εκτός δουλειάς,  τα χρήματα του μηχανισμού στήριξης δεν έχουν ακόμη δοθεί, αλλά και δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη, πολύ περισσότερο τους διακανονισμούς που προτείνει  η ΔΕΗ στους οφειλέτες.

Από τη συζήτηση με το διευθυντή του καταστήματος αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα ούτε κρατική ούτε φυσικά από τη ΔΕΗ ΑΕ. Στην πραγματικότητα από τον δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό, όποια και αν είναι η οφειλή, όλοι απειλούνται με διακοπή!

Η στάση της Διοίκησης της ΔΕΗ να δίνει αυτές τις περιπτώσεις σε πολυεθνική εισπρακτική εταιρεία η οποία με τη σειρά της αναθέτει την είσπραξη σε δικηγορικά γραφεία που απειλούν καθημερινά τους εργαζόμενους με διακοπή του ρεύματος και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, είναι απαράδεκτη.

Ο διευθυντής δήλωσε αναρμόδιος να δεσμευτεί για μη διακοπή του ρεύματος ή για άμεση επανασύνδεση χωρίς προϋποθέσεις σε περιπτώσεις συναδέλφων που τους διακόπτεται το ρεύμα και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στους όρους που θέτει η ΔΕΗ.

Ωστόσο κάτω από την πίεση προτάθηκε στις περιπτώσεις των εργαζομένων που παρίσταντο και που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με άμεση απειλή διακοπής, διακανονισμός με ευνοϊκότερους όρους και μικρότερη προκαταβολή, πράγμα ωστόσο που δεν αποτελεί λύση. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν έχουν εισόδημα για πάνω από 4 μήνες, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε είδους ρύθμιση.
Στο διευθυντή κατατέθηκε υπόμνημα προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., το οποίο δεσμεύθηκε να μεταβιβάσει.

Η ανάλγητη στάση της ΔΕΗ, όπως και των άλλων παρόχων ενέργειας, στους οποίους η κατάσταση είναι παρόμοια, πολύ περισσότερο της ίδιας της κυβέρνησης που επιτρέπει αυτή την κατάσταση και και δεν έχει πάρει μέτρα ανακούφισης, δείχνει ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν σημειώνει σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Αγώνα.

Παράλληλα η Επιτροπή Αγώνα έκανε παρέμβαση χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας για περίπτωση απολυμένου συναδέλφου από τον επισιτισμό.

 

*Πηγή: rodiaki.gr

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Νέο συλλαλητήριο σήμερα των εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό

Newsteam 0 Comments

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό – τουρισμό, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως στην Αμαλιάδα, στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά, στη Σάμο και στα Χανιά.

Για την Αθήνα, καλούν σε συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων νομού Αττικής.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις και να υπάρξει καθολική εφαρμογή τους στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στον επισιτισμό, στην εστίαση, στις αλυσίδες ταχυφαγείων, στις βιομηχανίες ζαχαρωδών και στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, στους φούρνους.

Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία.

Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, καμία απόλυση.

Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου.

Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Ένταξη στον μηχανισμό στήριξης όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά.

Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Εργαζόμενοι επισιτισμού-τουρισμού: Νέα κινητοποίηση σήμερα στο υπ. Εργασίας

Newsteam 0 Comments

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 4 μ.μ., νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας διασφάλιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους, αλλά και συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που στην τελευταία τους κινητοποίηση ήταν… άφαντος έχοντας φροντίσει να στείλει τα ΜΑΤ.

Το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό συνυπογράφουν, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο, τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία Marriott, ΖΑΦΟΛΙΑ, Royal Olympic, Grand Resort Lagonissi, Hilton, Intercontinental, Crowne Plaza, Stanley και Novotel, και στις επιχειρήσεις εστίασης Select Service Partner και NEWREST. Νωρίτερα, στις 3 μ.μ., αντιπροσωπεία των Σωματείων θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Τα σωματεία, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Παρά την άρση απαγόρευσης λειτουργίας από την 1η Ιουνίου για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν κλειστές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής και σε αβεβαιότητα για το πότε και με τι όρους θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και οι χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι, μπροστά στο άνοιγμα των μονάδων εποχικής λειτουργίας μετά τις 15 Ιούνη.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τα ψίχουλα του επιδόματος ειδικού σκοπού, βρίσκονται στο στόχαστρο απολύσεων και της επίθεσης στους μισθούς και τα δικαιώματά τους,με πρόσθετο όπλο τα κυβερνητικά μέτρα που απλώνουν κι άλλο τη βεντάλια της ευελιξίας. Χαρακτηριστικές για την κατάσταση που διαμορφώνεται είναι οι μαζικές απολύσεις περίπου 50 εργαζομένων, στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία στο ξενοδοχείο IBIS στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Εργαζόμενοι επισιτισμού-τουρισμού: Απάντηση στις αθλιότητες Βρούτση

Newsteam 0 Comments

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με ανοιχτές επιστολές τους, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του επισιτιστικού-τουριστικού κλάδου, για τις άθλιες συκοφαντικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, μετά από την επιτυχημένη κινητοποίηση των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, την Παρασκευή 28 Μαΐου, και την πορεία από την πλατεία Συντάγματος προς το υπουργείο Εργασίας, το βρήκαν με τα ρολά κατεβασμένα, ενώ δέχτηκαν και άγρια επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ.

Μιλώντας στη Βουλή για το περιστατικό αυτό, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν επρόκειτο για εργαζόμενους αλλά για τον κομματικό στρατό του ΚΚΕ.

Οι ανοιχτές επιστολές διαμαρτυρίας

Κύριε Βρούτση, κύριε υπουργέ. Πρέπει να ντρέπεστε, για αυτά που με ελαφρά την καρδία είπατε από το βήμα της Βουλής για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό, για τους εργαζόμενους συναδέλφους μου που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης σας διευκρινίζω ότι είναι εργαζόμενοι με χιλιάδες ένσημα στο τουρισμό και τα ξενοδοχεία, ότι είναι άνθρωποι με οικογένειες, παιδιά, και αγωνίες άγνωστες στο δικό σας κύκλο, εσείς αδυνατείτε να κατανοήσετε τα πραγματικά προβλήματα όλων εμάς των εργαζομένων, αδυνατείτε γιατί αδιαφορείτε, το μοναδικό σας μέλημα είναι η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων της ΠΟΞ και η καρέκλα σας, αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας ο Γιώργος Ρίγγας, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο Grand Resort Lagonissi.

Μας προσβάλει, συνεχίζει, το γεγονός να μας κολλάτε κομματικές ταμπέλες, όχι κύριε Βρούτση δεν το δεχόμαστε, δεν είμαστε κομματικός στρατός αλλά η στρατιά των εργαζομένων στον Τουρισμό που σήκωσε όλα τα βάρη του τουριστικού θαύματος όλα τα προηγούμενα χρόνια με εισοδήματα πείνας!.

Είμαι μάγειρας σε εστιατόριο του Συντάγματος. Σε έναν κλάδο που οι μετανάστες που κάνουν την λάντζα η το καθάρισμα, δουλεύουν σαν τα σκυλιά και ζουν με 3 ευρώ (αν είναι και τόσα) την μέρα, που ο ντελιβεράς πεθαίνει στους δρόμους από την εντατικοποίηση, που όλοι μας αυτό το διάστημα, μιλάγαμε στα τηλέφωνα, νιώθαμε ο ένας την αγωνία του άλλου για την υγεία μας και την επόμενη μέρα στην δουλειά. Εμείς λοιπόν διαδηλώσαμε στις 28/5 έξω από το Υπουργείο!, αναφέρει σε επιστολή του ένας μάγειρας.

Αλλά, τονίζει, που να γνωρίζετε τα αλώνια, όταν γυρνάτε στα σαλόνια! Για να μην χρειάζεται να αγοράσετε γυαλιά για μυωπία, θα είναι ΤΙΜΗ ΜΑΣ στις 4/6 στις 16.00 στο υπουργείο Εργασίας να κάνουμε τα πάντα, ώστε να δείτε επιτέλους τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και Τουρισμό. Τελικά η τιμή που εσείς μας βάζετε, είναι 400 ως 534 τον μήνα! Αμ δε! Θα πληρώσετε πιο ακριβά!.

Κύριε υπουργέ εφόσον απουσιάζατε από το γραφείο σας διότι αυτό μας πληροφόρησαν οι γραμματείς σας, φαντάζομαι είχατε πιο σοβαρές ασχολίες από το να συναντήσετε τους εκπροσώπους μας ώστε να σας υποβάλλουν τα αιτήματα μας, είναι απορίας άξιον πως ξεχωρίσατε ότι δεν ήμασταν εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού; Επίσης από όσο γνωρίζω ο στρατός έχει όπλα αλλά εμείς ήμασταν άοπλοι σε αντίθεση με εσάς που ήσασταν προετοιμασμένος με τα όπλα – χημικά κατά της ειρηνικής μας διαδήλωσης!, σημειώνει, μεταξύ άλλων μια σερβιτόρα από ξενοδοχείο του Συντάγματος.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ματ-βία-χημικά ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων σε ξενοδοχεία-επισιτισμό-τουρισμό

Newsteam 0 Comments

Τη βία επιστράτευσε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου, στο αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον υπουργό.

Δεν θα κάνουμε πίσω απαντούν οι εργαζόμενοι.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση και η επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, προσήλθε στο υπουργείο η γγ Άννα Στρατινάκη. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις κλειστές πόρτες του υπουργείου και την επίθεση της αστυνομίας.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ο κλάδος υποφέρει! Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι του επισιτισμού

Newsteam 0 Comments

Ο κλάδος υποφέρει! Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι του επισιτισμού

Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά! Δεν θα θυσιαστούμε για άλλη μια φορά για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν αυτή την ώρα από το Σύνταγμα εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με επιχειρησιακά σωματεία.

Μαζί τους και εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, οι αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση, αλλά και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι που έκαναν ή προετοιμάζονταν για την πρακτική τους άσκηση έχουν μείνει χωρίς δουλειά, μισθό, ασφάλιση, συνολικά απροστάτευτοι στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Στο συλλαλητήριο παραβρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές μας Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία! Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου! Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών. Να ακυρωθούν άμεσα όλες οι χρεώσεις σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο. Να γίνει παύση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα σπίτια των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου.

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο, το Συνδικάτο καλεί σε σύσκεψη τα επιχειρησιακά σωματεία στις 13.00 στην αίθουσα το Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, στον 2ο όροφο.

Ανάλογες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

#tdi_1_69f .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/100750632_575381682997436_4552127238782320640_o-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_69f .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/100821097_575381722997432_7878873816657559552_o-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_69f .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/101142031_575381612997443_1422624383981060096_o-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1_69f .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(https://spoilers.gr/wp-content/uploads/2020/05/echo/101566078_575381539664117_5215784116481425408_o-80x60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα-Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Newsteam 0 Comments

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία, απαιτεί το κλαδικό Συνδικάτο και προκηρύσσει στάση εργασίας στις 10 π.μ. – 2 μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. Μέχρι χθες απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση είχαν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία Marriot, Ζαφόλια, Royal Olympic, Grand Resort Lagonisi, Hilton, Athens Plaza, Intercontinental, Crowne Plaza, Stanley, στις επισιτιστικές επιχειρήσεις Select και Newrest και στο Καζίνο Πάρνηθας.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως καταγγέλλουν τα Συνδικάτα, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου έχουν βρεθεί στην ανεργία, η κυβέρνηση μπουκώνει τους επιχειρηματίες με επιδοτήσεις μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, φοροαπαλλαγές και μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στο όνομα της ενίσχυσης της εργασίας. Ταυτόχρονα, το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων, που αναγκάζει τους εργαζόμενους να ζουν με 534 ευρώ το μήνα, παρατείνεται για τις επιχειρήσεις του κλάδου έως τον Ιούλη, ενώ όπως και στους υπόλοιπους κλάδους η γκάμα της ευελιξίας διευρύνεται. Οι Συλλογικές Συμβάσεις ανατρέπονται όσον αφορά τους μισθούς, το χρόνο εργασίας, την επαναπρόσληψη των εποχικών.

Τα Συνδικάτα απαιτούν: Να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης. Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό με βάση τις ΣΣΕ. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας. Ακύρωση πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων. Μηδενικά δημοτικά τέλη.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »