Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Σημαντική τηλεδιάσκεψη για την πρωτογενή παραγωγή

Newsteam 0 Comments

Σημαντική τηλεδιάσκεψη για την πρωτογενή παραγωγή διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα, και εκπροσώπων 17 Επιμελητηρίων της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, συμμετείχε στην σύσκεψη, στο πλαίσιο της θεματικής υποεπιτροπής Αγροτικών τμημάτων της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε διεξοδικά στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων αναλύοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και στις δράσεις που είτε υλοποιούνται είτε έχουν δρομολογηθεί για να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Ψαχνά

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Καμπάνια από το Επιμελητήριο Αργολίδας για την τοπική αγορά

Newsteam 0 Comments

Καμπάνια από το Επιμελητήριο Αργολίδας για την τοπική αγορά.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας ξεκινάει τις επόμενες ημέρες μεγάλη καμπάνια διαρκείας που στόχο έχει την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, την προβολή των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και του υπέροχου τόπου μας.

Τον επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί πλήρως το πρόγραμμα των δράσεων.
Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την Αργολίδα μας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επιμελητήριο: Ζητά μέτρα στήριξης για τους επιχειρηματίες

Newsteam 0 Comments

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου με νέα παρέμβαση του στον Δήμο ζητά να προβεί άμεσα στη λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρηματιών.

Στην επιστολή που απέστειλε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στον Δήμαρχο Ν. Αρετάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Κακολύρη, η οποία κοινοποιείται και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρεται:

Κε Δήμαρχε, κε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Με αγωνία και σύνεση αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη κατάσταση για το νησί μας, την χώρα και τη διεθνή κοινότητα. Πρώτιστο η προστασία της υγείας των πολιτών και η υποστήριξη των δομών υγείας για τις σημερινές και αυριανές απαιτήσεις.

Έτσι ως Επιμελητήριο στηρίξαμε το Νοσοκομείο μας με χορηγία ειδικού εξοπλισμού για την λειτουργία της ΜΕΘ, αλλά και με ειδικές μάσκες τους γιατρούς και νοσηλευτές μας. 

Επόμενο μέλημα μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους. Ως Επιμελητήριο αποφασίσαμε την μείωση των τελών μας στο χαμηλότερο ποσό που μας επιτρέπει ο νόμος και αιτηθήκαμε ΠΝΠ για τη δυνατότητα μηδενισμού τους για το 2020. Αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση για την υλοποίηση του. Για τους ΟΤΑ της χώρας έχει ήδη νομοθετηθεί με παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών η δυνατότητα εκπτώσεων τελών και έχουν εφαρμοστεί σε πολλούς δήμους! Σας επισημαίνουμε για τρίτη φορά την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης μέτρων, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του νομού μας.

Ειδικότερα:

1/Απαλλαγή καταβολής του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% (άρθρο 1 του Ν. 339/1976, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 6 παρ. 1 του Ν. 1080/1980, και τροποποιήθηκε από το άρθρο 27 παρ.10 του Ν.2130/93) σύμφωνα με τον αντίστοιχο ΚΑΔ που αναφέρεται στην λίστα της υπ. αρ. Α/1053/20-03-2020 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών ( ΦΕΚ 949/Β’/21-03-2020) για το διάστημα των περιοριστικών όρων λειτουργίας τους.

2/Απαλλαγή στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (ανταποδοτικά) που εισπράττονται από ΔΕΗ και Ιδιωτικούς Παρόχους στα καταστήματα που διέκοψαν την λειτουργία τους, σύμφωνα με τον αντίστοιχο ΚΑΔ που αναφέρεται στην λίστα της υπ. αρ. Α/1053/20-03-2020 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 949/Β’/21-03-2020) και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 37 της από 30-3-2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ68Α). Μείωση τουλάχιστον 50% για το σύνολο του 2020 λόγω της προβλεπόμενης μείωσης του τουρισμού για φέτος.

3/Απαλλαγή των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων και αιγιαλού σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις του νησιού. Λόγω των νέων περιοριστικών κανονισμών λειτουργίας των επιχειρήσεων 100% απαλλαγή για το σύνολο του 2020. Ανάπτυξη όπου αυτό είναι εφικτό περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων και σετ ξαπλωστρών έως 31/12/2020.

4/ΔΕΥΑZ Απαλλαγή όλων των επιχειρήσεων (καταστημάτων Εστίασης, Εμπορικών καταστημάτων ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων) από το πάγιο τέλος αποχέτευσης ως και τέλους χρήσης αποχετευτικού δικτύου. Αναστολή προγραμματισμένων λόγω οφειλών διακοπών ύδρευσης.

5/Μείωση καταβολής ενοικίου, κατά 40%, σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις ή καταστήματα που σταμάτησαν τη λειτουργίας τους σύμφωνα με τον αντίστοιχο ΚΑΔ που αναφέρεται στην λίστα της υπ. αρ. Α/1053/20-03-2020 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ949/Β’/21-03-2020). Απαλλαγή από την υποχρέωση ενοικίων για τις καντίνες εντός των σχολικών κτηρίων.

6/ Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών έως 30-10-2020. Διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων κοινόχρηστων χώρων για το 2019/2020. Απαλλαγή τόκων και προσαυξήσεων οφειλόμενων ποσών προς το Δήμο μας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους 2020.

7/Δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις όλων των οφειλών των επιχειρήσεων με ελάχιστη καταβολή δόσης προς το Δήμο και τα εποπτευόμενα Νομικά πρόσωπα αυτού, με ταυτόχρονη αναστολή κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης έως 31/12/2020.

8/Έκπτωση 25% από μελλοντικές υποχρεώσεις συνεπών επιχειρήσεων.

9/Άμεση εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων για οφειλές του Δήμου προς τις επιχειρήσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Τα μέτρα αυτά να έχουν αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Παρακαλούμε στην άμεση ένταξη τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση μας.

Καθημερινά είμαστε αποδέκτες της αγωνίας επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές, ζητώντας μέτρα στήριξης. Κάθε μέρα αργοπορίας κοστίζει ακριβά στην επιχειρηματικότητα του νησιού μας. Ως Επιμελητήριο ζητάμε τα παραπάνω γιατί εμείς είμαστε οι οικονομικοί αιμοδότες σας και εμείς αύριο θα σας στηρίξουμε με ανοικτές επιχειρήσεις. Μέλημα του δήμου εκτός από το εισπρακτικό είναι και η υλοποίηση του κρίσιμου ρόλου του για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων τους για να υπάρχει οικονομία και αύριο στο νησί μας. Ο Δήμος πρέπει να παραμείνει δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η κρίση που έρχεται είναι άνευ προηγουμένου και θα δοκιμάσει ιδιαίτερα τις αντοχές μας ως κοινωνία. O Δήμος Ζακύνθου οφείλει και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην διαδικασία επανάκαμψης. Είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής χώρα μαςς για το θέμα της Ελιάς Καλαμών

Newsteam 0 Comments

Παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το θέμα της Ελιάς Καλαμών

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συγχαίρει την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, αλλά και το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την απόφασή του να παρέμβει υπέρ της απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορούσε τα συνώνυμα της ποικιλίας Καλαμών, στην προσφυγή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανωτέρω απόφασης από Σύλλογο της Μεσσηνίας και συζητείται μετά από αρκετές αναβολές στις 26.05.2020.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο αναφέρει τα εξής: 

Επιτέλους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απεφάσισε να ασχοληθεί, με το σημαντικότερο ίσως προϊόν της Αιτωλοακαρνανίας, που αφορά χιλιάδες παραγωγούς αλλά και εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε πλέον μόνοι στο θέμα της Ελιάς Καλαμών, που κρατάει πολλά χρόνια, κάποιοι Φορείς στην Αιτωλοακαρνανία να παλεύουμε σε κάθε επίπεδο και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μελών μας και των χιλιάδων παραγωγών του προϊόντος.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, εδώ και ένα χρόνο, παρεμβάσεις υπέρ της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην παραπάνω αναφερόμενη προσφυγή, έχουν καταθέσει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, η ΠΕΜΕΤΕ και η ΔΟΕΠΕΛ.

Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε συνεχίζουμε, πιο αποφασιστικά, να στηρίζουμε το εθνικό προϊόν μας και τους εξαγωγείς.

Πηγή: sinidisi.gr

Διάβασε το »

Επιμελητήριο: Δωρεά στο Νοσοκομείο 24 οξύμετρα και 7 στηθοσκόπια

Newsteam 0 Comments

Το Επιμελητήριο Κερκύρας δώρισε 24 οξύμετρα και 7 στηθοσκόπια στο Νοσοκομείο, ενώ, κάλυψε και δαπάνες για την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και ηλεκτρονικής οργάνωσης του νέου τμήματος ειδικών λοιμώξεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου:
Το Επιμελητήριο Κέρκυρας έχοντας επίγνωση του ρόλου του όχι μόνο ως σύμβουλος της Πολιτείας, αλλά και σαν θεσμός που συμβάλλει έμπρακτα στη στήριξη του κοινωνικού συνόλου σε κάθε δύσκολη στιγμή, αποφάσισε μετά από σύγκληση έκτακτης Δ.Ε. και έκτακτου Δ.Σ δια περιφοράς , την δωρεά 24 οξύμετρων και 7 στηθοσκοπίων αξίας 1.500 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς και την κάλυψη δαπάνης ύψους 3.500 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και ηλεκτρονικής οργάνωσης του νέου τμήματος ειδικών λοιμώξεων που ανέπτυξε το Νοσοκομείο για την νοσηλεία των ασθενών με covid-19.

Είχε προηγηθεί η συμμετοχή μας με το ποσό των 5.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού μοριακής ανίχνευσης του κορονοϊού.

Πρέπει να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα που είναι να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε το τίμημα σε ζωές να είναι το ελάχιστο δυνατό.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να συμβάλλουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία των οικογενειών μας και συγχρόνως να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, η οποία είναι πλέον αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Πηγή: corfupress.com

Διάβασε το »