Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την άμεση επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων

Newsteam 0 Comments

Την άμεση επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας με επιστολή του στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Το Επιμελητήριο στην εν λόγω επιστολή αναφέρει:

Οι ζημίες που υπέστη η επιχειρηματικότητα από την εξάπλωση του κορονοϊού και από τις επιπτώσεις αυτής στην οικονομία, μετά και την ορθή επιβολή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι ήδη ορατές και εξαιρετικά δυσμενείς.

Ήδη στον Νομό μας έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανείς οι οικονομικές επιπτώσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς της Οικονομίας, με αποκορύφωμα στον Τουρισμό, τομέα όπου η άρση των μέτρων ξεκίνησε αργότερα από άλλους κλάδους με το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων στις 1/6/2020, ενώ όπως προβλέπεται το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 15/6/2020.

Ο εν λόγω σχεδιασμός που προβλέπει το άνοιγμα των καταλυμάτων 2 εβδομάδες αργότερα από τις Ξενοδοχειακές μονάδες, πλήττει κυριολεκτικά το νομό μας, ο οποίος προσδοκά την στήριξη της τοπικής οικονομίας, πρωτίστως από τον τουρισμό και δη από την λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία υπηρεσιών του προέρχεται από τα καταλύματα, μη υπάρχοντος στο νομό καθόλου ικανός αριθμός Ξενοδοχειακών μονάδων.

Θα παρακαλούσαμε – ως επειγόντως απαραίτητο – να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα ώστε η άρση των μέτρων για τα καταλύματα να γίνει άμεσα, αν είναι δυνατόν την αυριανή ημέρα.

Σε αντίθετή περίπτωση το νησί μας τουριστικά, θα υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες, έχοντας ήδη εξαντλήσει κάθε περιθώριο επιχειρηματικών αντοχών.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κεδίκογλου: Στόχος μας η ενίσχυση και στήριξη των επιχειρήσεων της Εύβοιας

Newsteam 0 Comments

Διευκρινίσεις που οδηγούν στη διευθέτηση του προβλήματος, που είχε ανακύψει με τις αδειοδοτήσεις – παραχωρήσεις τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες καταστηματαρχών σε Αμάρυνθο, Χαλκίδα, όπως και σε όλη την Εύβοια, έλαβε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα. Αθηνά Καλύβα, στην οποία συμμετείχαν και οι κ.κ Πέτρος Σμιλάκος, Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Ερέτριας και Γιάννης Γεροντίτης, Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος δόθηκαν σαφείς διευκρινίσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις εστίασης χωρίς τον κίνδυνο επιβολής προστίμων και ανάκλησης αδειών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, οι επιχειρήσεις που είχαν άδεια χρήσης αιγιαλού για το 2019 έχουν πλέον τη δυνατότητα σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία και ακολουθώντας συνοπτικές διαδικασίες στους δήμους να ανανεώσουν την άδεια και για το 2020 χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, προκειμένου να στηριχθούν τόσο οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης όσο και οι εργαζόμενοι.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εθελοντική αιμοδοσία από το Επιμελητήριο Εύβοιας

Newsteam 0 Comments

Το Επιμελητήριο Εύβοιας μετά την οξεία μείωση των αποθεματικών αίματος του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ενεργοποιεί την Τράπεζα Αίματος του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Μελών του.

Συμμετέχει στην αιμοδοσία που πραγματοποιεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, σε συνεργασία με την Π.Ε. Εύβοιας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιείται καθημερινά και ώρες 8.30 – 13.00, στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, Χαλκίδα, Λ. Χαινά 93, (συνεδριακό κέντρο/αμφιθέατρο).

Πηγή: fonografos.net

Διάβασε το »