Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Επιλύονται προβλήματα του οικισμού στη Μπούκα

Newsteam 0 Comments

Η παραλία της Μπούκας στη Γαστούνη και ο οικισμός της βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό σημείο της εκβολής του Πηνειού ποταμού.

Είναι ένας ακόμη ξεχωριστός τόπος του Δήμου Πηνειού με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα αναδειχθεί τουριστικά μέσω αναπλάσεων, όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συλλόγου Φίλων Μπούκας στο δημαρχείο στη Γαστούνη.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κατέθεσαν στον δήμαρχο υπόμνημα με τα προβλήματα της περιοχής για τα οποία ο Ανδρέας Μαρίνος όχι μόνο δεσμεύτηκε να δώσει λύσεις, αλλά ανακοίνωσε και άλλες δύο δράσεις που θα αναδείξουν και θα προστατεύσουν την περιοχή.
Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κ. Λαζάρου Απόστολος και η κ. Καραγιάννη Πηνελόπη, αναφέρθηκαν στο μείζον θέμα της υδροδότησης, για το οποίο ο δήμαρχος τόνισε ότι θα λυθεί οριστικά μέσω της υδραυλικής μελέτης του Δήμου Πηνειού.

Άμεσα επίσης θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη στήριξη της μεταλλικής γέφυρας που βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού και συνδέει την περιοχή με τα Καλύβια Βαρθολομιού.
Επιπλέον θα γίνει βελτίωση του φωτισμού της μικρής πλατείας μπροστά από τον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής , στο πλαίσιο καλλωπισμού και ευπρεπισμού της ευρύτερης περιοχής με στόχο να αναδειχθεί το φυσικό κάλλος του τόπου.

 Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος ανακοίνωσε επίσης ότι στα σχέδια του Δήμου περιλαμβάνεται ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού, ενώ θα καθιερωθεί ετήσια μεγάλη θρησκευτική εκδήλωση για την εορτή της μνήμης της Αγίας Κυριακής.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων Μπούκας ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Πηνειού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους για συνάντηση καθώς και για τις λύσεις που πρότεινε στα προβλήματα του οικισμού.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »