Πατήστε ESC για κλείσιμο

επικουρικο προσωπικο - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ερχονται νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στην Αττική για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη χρηματοδοτούνται οι δομές του Υπουργείου Υγείας με το ποσό των 110.000.000 ευρώ για την ενίσχυση και κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η Περιφέρεια Αττικής, παραμένοντας στο πλευρό των δημόσιων δομών υγείας στην παρούσα υγειονομική κρίση της νόσου COVID-19 και μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, καλεί τους φορείς του Υπουργείου Υγείας να υποβάλουν προτάσεις προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για την ενίσχυσή τους με επικουρικό προσωπικό για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αλλά και για την έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων σε χώρους μεταναστών και προσφύγων.

Η σχετική πρόσκληση προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ περίπου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα, η παρέμβαση στοχεύει στη διασφάλιση της ομοιογενούς και συνεχούς απόκρισης των Δημόσιων Δομών Υγείας μέσω της ενίσχυσης των Μονάδων Υγείας και των Φορέων με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 και στην ανάπτυξη Δράσεων για την θωράκιση της Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια μέσω της πρόληψης, της έγκαιρης ανίχνευσης και της αντιμετώπιση της επιδημίας σε χώρους μεταναστών, προσφύγων και μετακινούμενων πληθυσμών.

Με την πρόσληψη νέου ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα Υγείας, η Περιφέρεια διασφαλίζει ότι όλοι οι φορείς θα είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για ένα πιθανό νέο κύμα της επιδημίας, με πρώτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών.

Η παρέμβαση αποσκοπεί:

• στη λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος Υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19

• στην άμεση λειτουργική αναδιάταξη μονάδων και κλινικών εντός των υφιστάμενων υποδομών με ευέλικτες προσαρμογές για να ενισχυθούν σημαντικά οι ειδικές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ

• στη διαλογή, την έγκαιρη ανίχνευση και τη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού

• στην παροχή υπηρεσιών υγείας και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με χρόνια νοσήματα

Ακόμη, η παρέμβαση καλείται να ενισχύσει τις υφιστάμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στις περιοχές όπου υπάρχει υψηλή συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων για την προστασία από τον COVID-19 και την παροχή των πρώτων υγειονομικών υπηρεσιών σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων εντός των καταυλισμών.

Για τον λόγο αυτό ομάδες επαγγελματιών υγείας θα παρέχουν υπηρεσίες σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα:

1. Ιατρικός έλεγχος και καταγραφή σημαντικών υγειονομικών παραμέτρων του πληθυσμού ελέγχου (entry screening).

2. Παροχή άμεσης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

3. Άλλες δράσεις δημόσιας υγείας για την πρόληψη εμφάνισης λοιμωδών και μη νοσημάτων.

4. Διαλογή ύποπτων κρουσμάτων και λήψη κατάλληλων μέτρων για την απομόνωση και την ιατρική διαχείρισή τους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, με αφορμή τη συγκεκριμένη πρόσκληση δήλωσε: Οι δημόσιες δομές Υγείας στάθηκαν στο ύψος τους σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία της κρίσης του νέου κορονοϊού. Όμως, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για ένα πιθανό δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού και να στηρίξουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας για την επόμενη μάχη ενάντια στον COVID-19. Η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, χρηματοδοτεί την ενίσχυση του επικουρικού προσωπικού στον τομέα της Υγείας αλλά και τη διασφάλιση της αυξημένης πρόληψης σε χώρους μεταναστών και προσφύγων. Μένουμε ασφαλείς, μένουμε στο πλευρό των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την τεράστια παγκόσμια πρόκληση άμεσα και αποτελεσματικά.

Διάβασε το »

Εως αυριο οι αιτήσεις για το λοιπό επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία

Newsteam 0 Comments

Παράταση αιτησεων εως αυριο 14/7 δοθηκε για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Λόγω επιπρόσθετων επιλέξιμων θέσεων στη εφαρμογή θα παραταθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έως την Τρίτη 14/7/2020 στις 24:00. Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τις επιλέξιμες θέσεις που έχουν προστεθεί (συγκεκριμένα στη 1η, 2η, 4η, 5η, 6η & 7η ΥΠΕ) με κίτρινο χρώμα στο αναρτημένο αρχείο ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ – ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020. Υποψήφιοι που έχουν ήδη ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους και ενδιαφέρονται να υποβάλλουν ενδιαφέρον για τις θέσεις που έχουν προστεθεί, θα πρέπει να διαγράψουν την αίτηση τους και να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx

Διευκρινίζεται ότι δεν θα είναι επιλέξιμες όλες οι ειδικότητες για όλες τις θέσεις αλλά μόνο για τις θέσεις που έχουν πρόωρα εξαντληθεί από υποψηφίους.

Στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας στο σημείο ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τις Οδηγίες και άλλα χρήσιμα αρχεία, όπως το αρχείο με τίτλο ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ – ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, το οποίο περιέχει τις θέσεις και τις ειδικότητες ανά ΥΠΕ που έχουν εξαντληθεί από υποψήφιους και είναι επιλέξιμες.

δειτε εδω τις ειδικοτητες

Διάβασε το »

Eπικουρικο προσωπικο: Εκδόθηκε ΚΥΑ που καθορίζει τη διαδικασία της πρόσληψης

Newsteam 0 Comments

Το πράσινο φως για την εκκίνηση εκ νέου της διαδικασίας προσλήψεων επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών, δίνει ΚΥΑ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Άμεσα η έκδοση της προκήρυξης για τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων στο loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Το βασικό βήμα για την πρόσληψη λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού έγινε σήμερα με την ανάρτηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που συνυπογράφουν οι Υφυπουργοί Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Η ΚΥΑ, που αποτελεί τροποποίηση της αντίστοιχης πράξης του Φεβρουαρίου, καθορίζει τη διαδικασία της πρόσληψης, αλλά και της κατάρτισης και τήρησης ηλεκτρονικών καταλόγων, της υποβολής αιτήσεων και ελέγχου δικαιολογητικών, των κριτηρίων, της μοριοδότησης και των προσόντων κατά κλάδο και ειδικότητα.

Ουσιαστικά η νέα ΚΥΑ αντικαθιστά το πρώτο άρθρο της Απόφασης του Φεβρουαρίου, που αφορά στην έγκριση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού. Προσδιορίζει δηλαδή τους καταλόγους από τους οποίους θα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας δηλαδή νοσοκομεία και φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το ΓΝ Θεσσαλονίκης Γ. Παπαγεωργίου, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, η ΕΚΑΠΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, το Νοσηλευτικό Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), η ΑΕΜΥ ΑΕ και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο loipoepikouriko.moh.gov.gr μετά την απαραίτητη έκδοση της σχετικής προκήρυξης, η οποία θα ορίζει ουσιαστικά μόνο τις προθεσμίες υποβολή αιτήσεων

Διάβασε το »