Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό σε υπαλλήλους του Διοικητηρίου

Newsteam 0 Comments

Δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό σε υπαλλήλους του Διοικητηρίου

Περίπου 50 δείγματα από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να ελεγχθούν για τον κορωνοϊό Covid-19, ελήφθησαν χθες από το κλιμάκιο της Κινητής Μονάδας του ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα.

Η σχετική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί στην αίθουσα Παναγιώτης Φωτέας, στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, ενώ θα επαναληφθεί σήμερα. Προγραμματίζεται δε και η λήψη δειγμάτων από υπαλλήλους υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας στην Κυπαρισσία.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου των Υπαλλήλων, και κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, γιατρό Παναγιώτη Κατσαφάδο.

 

Συμμετοχή υπαλλήλων

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι η συμμετοχή των υπαλλήλων ήταν πολύ καλή, ενώ επειδή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλοι, μπορεί να επαναληφθεί και τρίτη ημέρα. Ο συντονιστής του προγράμματος κ. Κατσαφάδος με ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει στη Μεσσηνία και τρίτο κινητό κλιμάκιο που θα κάνει τέτοιους δειγματοληπτικούς ελέγχους, σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την άφιξη των επισκεπτών – τουριστών. Ήδη έχει γίνει επικοινωνία με την πολιτική προστασία, που είναι αρμόδια, για να γίνονται περισσότερα όταν ξεκινήσουν αφίξεις επισκεπτών από χώρες που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες.

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την επικοινωνία φορέων και επιχειρήσεων με το οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Newsteam 0 Comments

Νέο ψηφιακό κόμβο γνωριμίας και επικοινωνίας με το Μηχανισμό Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (One Stop Liaison Office) δημιουργεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας με τον επιχειρηματικό ιστό στην Κεντρική Μακεδονία.

Πρόκειται για μία νέα, φιλική προς το χρήστη ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς φορείς, ερευνητικά κέντρα, επενδυτές, θερμοκοιτίδες και επιταχυντές, φορείς της διακυβέρνησης και start-ups να δικτυωθούν μεταξύ τους με σημείο αναφοράς το One Stop Liaison Office, που διασυνδέει, παρατηρεί και καταγράφει την κινητικότητα του οικοσυστήματος.

Η ψηφιακή πλατφόρμα https://www.ris3rcm.eu είναι ένας ασφαλής διαδικτυακός τόπος που τηρεί τους όρους του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και προσφέρεται για αναζήτηση ερευνητικού συνεργάτη, χρηματοδοτήσεων ή επενδυτή. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει την παρουσία του στο οικοσύστημα, να απευθυνθεί στην oμάδα του Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (One Stop Liaison Office) ή απλά να ενημερωθεί.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης και αξιοποίησης της διαδραστικής πλατφόρμας από κάθε ενδιαφερόμενο:

Να δηλωθεί ως επενδυτής: Με την εισαγωγή των στοιχείων του, ο επενδυτής που ενδιαφέρεται για νέες ιδέες και επενδύσεις κινεί τις διαδικασίες προώθησης των υπηρεσιών του μέσω της πλατφόρμας. Στέλεχος του One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έρχεται σε επικοινωνία μαζί του για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες και την εισαγωγή του στο μητρώο δυνητικών επενδυτών που μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες.

· Να βρει επενδυτή: Στο Μητρώο Επενδυτών αναζητήστε αυτόν που θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας.

· Να βρει ερευνητή: Με την αίτηση δηλώνετε το ενδιαφέρον σας για την εξεύρεση ερευνητικού συνεργάτη στον τομέα και στο πεδίο που εσείς ενδιαφέρεστε. Η ομάδα του One Stop Liaison Office μεσολαβεί αμερόληπτα και σας καθοδηγεί να έρθετε σε επαφή με τους ερευνητικούς φορείς που θα επιλέξετε.

· Να βρει χρηματοδότηση: Αποκτά στο χρήστη άμεση πρόσβαση στη ροή ειδήσεων για χρηματοδοτικά εργαλεία, με έμφαση στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στους τομείς της στρατηγικής RIS3.

· Να προβληθεί: Είστε νεοφυής εταιρεία; Με την εγγραφή σας εντάσσεστε στο μητρώο των νεοφυών επιχειρήσεων της πλατφόρμας και διασφαλίζετε την προβολή σας σε όλες τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είστε χώρος καινοτομίας; Γραφτείτε στο μητρώο και προβληθείτε στον τόπο γνωριμίας του οικοσυστήματος καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ή απλά:

· Να ενημερωθεί για νέα, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις που ενδέχεται να τον/την ενδιαφέρουν.

To One Stop Liaison Office λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου Μηχανισμός Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Μηχανισμού υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής πλατφόρμας https://www.ris3rcm.eu μπορείτε να απευθύνεστε στο info@ris3rcm.eu ή στα τηλέφωνα:

· Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος 2313 319790

· Γουλάπτση Μαρία 2313 319705

· Σταύρος Μαντζανάκης 2313 319668

· Λαγκάνη Χριστίνα 2313 319667

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πως θα λειτουργεί η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου σύμφωνα με το Σύλλογο Λογιστών

Newsteam 0 Comments

Πως θα λειτουργεί η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου. Μας ενημερώνει ο Σύλλογος Λογιστών Ναυπλίου – Ερμιονίδας.

 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ναυπλίου, κο. Σπυράκη, σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας κάτω από τις συνθήκες του Covid-19, έγιναν γνωστά τα παρακάτω σημεία ως εξής:

1. Κάποιες εργασίες μπορούν να διεκπεραιωθούν μέσω email από την υπηρεσία, όπως για παράδειγμα η παραλαβή κλειδαρίθμου.

Για την απόκτηση κλειδαρίθμου μπορούμε με εξουσιοδότηση του πελάτη προς τον λογιστή μέσω της σελίδας government.gr/ εξουσιοδοτήσεις (https://www.gov.gr/…/upeuthune-delose…/ekdose-exousiodoteses )να πάρουμε ηλεκτρονική εξουσιοδότηση από τον φορολογούμενο μέσω κωδικών taxisnet για να την υποβάλουμε στην υπηρεσία. Μπορούμε να στείλουμε από το δικό μας email τα στοιχεία που χρειάζονται και το αίτημα για κλειδάριθμο στο email της ΔΟΥ και έπειτα θα μας αποσταλεί πίσω στο email μας ο κλειδάριθμος. Ή με την προκαθορισμένη διαδικασία έως τώρα, με την φυσική παρουσία των φορολογούμενων ή της δικής μας, για την παραλαβή του κλειδαρίθμου αυτοπροσώπως από την ΔΟΥ σε προκαθορισμένη ώρα για την οποία θα πρέπει να ενημερωνόμαστε κάθε πρωί γιατί μπορεί να μεταβάλλεται.

2. Για εργασίες που αφορούν τα υπόλοιπα τμήματα της ΔΟΥ, θα μπορούμε να πηγαίνουμε έπειτα από επικοινωνία μαζί τους και συνεννόηση για ραντεβού με τους αρμόδιους υπαλλήλους κάθε τμήματος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

Κάθε Τετάρτη θα βρίσκεται υπάλληλος της ΔΟΥ στο αντίστοιχο υποκατάστημα της υπηρεσίας στην περιοχή, για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών-φορολογούμενων, καθώς και των συνάδελφων λογιστών.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Για τον τρόπο έκδοσης των κλειδαρίθμων η απόφαση βαρύνει αποκλειστικά τον κάθε συνάδελφο λογιστή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΝΑΥΠΛΙΑΣ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

Ο Γ. Γραμματέας Ο Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ

Ο Ταμίας Τα Μέλη

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΛΑΔΙΝΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Διάβασε το »