Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Κυριακίδης: Λάθος η κατάταξη της Θάσου στην κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας

Newsteam 0 Comments

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 προέκυψαν ρεπορτάζ ΜΜΕ τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην τηλεόραση σύμφωνα με τα οποία η Θάσος, εν τέλει, θα ενταχθεί στη ζώνη 1 υψηλής επικινδυνότητας παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στην τρίτη ζώνη χαμηλού κινδύνου. Και αυτό γιατί συγκαταλέγεται στα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση μιάμισης ώρας (με πλοίο ή αυτοκίνητο) από τριτοβάθμιες δομές Υγείας.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης σε απάντηση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην κατάταξη του νησιού στην κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας, δήλωσε τα εξής:

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην κατηγοριοποίηση των τουριστικών προορισμών, η οποία εν τέλει ακυρώνει την εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη του τομέα του Τουρισμού.

Θεωρούμε ότι η Θάσος, στην περίπτωση της λήψης απόφασης κατηγοριοποίησης των τουριστικών προορισμών, επιβάλλεται δίκαια να καταταχθεί στην πρώτη κατηγορία, καθώς την θέση αυτή την έχει κερδίσει από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ στον Αχέροντα για τα νερά του ποταμού

Newsteam 0 Comments

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ στον Αχέροντα. Την έντονη θολότητα που παρουσιάζουν τα νερά του Αχέροντα μετά τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ, εξετάζει μεταξύ άλλων κλιμάκιο του ΙΓΜΕ που έχει μεταβεί στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει ξαφνιάσει πολλούς και προκαλεί το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Η επιτόπια αυτοψία αφορούσε επίσης την εξέταση φαινομένων καταπτώσεων στο οδικό δίκτυο και είχε ως στόχο την άμεση εκτίμηση της επικινδυνότητας και ενημέρωσης των υπηρεσιών, καθώς και στην πραγματοποίηση μακροσεισμικών παρατηρήσεων

Διάβασε το »