Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Μεσόγειο, νότια της Πύλου

Newsteam 0 Comments

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Μεσόγειο, νότια της Πύλου. Σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζει πολύ ισχυρή, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 02:43 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών (διορθώθηκε στα 5,8 Ρίχτερ λίγα λεπτά αργότερα) και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Διπλός σεισμός στην Σαντορίνη τα ξημερώματα του Σαββάτου

Newsteam 0 Comments

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ΝΑ της Σαντορίνης, κατέγραψαν σήμερα στις 03:12 ώρα Ελλάδος οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός προέρχεται από απόσταση 254 χλμ. ΝΑ της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. ΝΑ της Σαντορίνης. Στη συνέχεια ακολούθησε στην ίδια περιοχή ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: iefimerida.gr

Διάβασε το »