Πατήστε ESC για κλείσιμο

Επικήδειος - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Το μήνυμα ενότητας του δημάρχου Ανωγείων μετά το διπλό φονικό

Newsteam 0 Comments

Για πρώτη φορά μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, για το διπλό φονικό, που βύθισε στο πένθος την ιστορική κοινότητα.

Την ώρα που όλη η Ελλάδα ασχολείται με την επόμενη ημέρα και γίνονται αναφορές σε βεντέτες και αντεκδίκηση, ο κ. Κεφαλογιάννης χρησιμοποιεί τη γλώσσα της σύνεσης και της λογικής υπογραμμίζοντας ότι τα Ανώγεια δεν ανήκουν στις περιοχές της Κρήτης, όπου γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά.

Ο δήμαρχος απηύθυνε μήνυμα ενότητας δύο 24ωρα μετά το αιματηρό περιστατικό: Οι μικρές κοινωνίες, όπως τα Ανώγεια, είναι δεμένες και αυτή η ενότητα είναι που τα οδηγεί να πορεύονται στο μέλλον. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στη στάση της κόρης του Λευτέρη Καλομοίρη, η οποία στην κηδεία του πατέρα της χθες το μεσημέρι συγκλόνισε όταν στον επικήδειο είπε: Σήμερα δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου. Χάθηκαν δύο ψυχές και θρηνούμε και για τις δύο, ενώ ανάλογη στάση κράτησε και η οικογένεια Ξυλούρη, στην κηδεία του Γιώργου, την περασμένη Κυριακή.

Τέτοιες συμπεριφορές μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι το χωριό μας θα βγει από αυτό το κακό κλίμα που διαμόρφωσε το τραγικό περιστατικό, και θα μπορέσει να σταθεί ξανά όρθιο, είπε ο δήμαρχος Ανωγείων.

Θα εργαστούμε συστηματικά ως δημοτική αρχή, στην κατεύθυνση στήριξης των οικογενειών των δύο θυμάτων. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ανήλικα παιδιά, τα οποία θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Το μήνυμά μου είναι καταλαγή και από εκεί και πέρα θα μπορέσουμε να βγούμε ξανά στο ξέφωτο, τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος του δικηγορκού συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Πηγή: ekriti.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Νικολέτα Βουτσά. Ο ανατριχιαστικός επικήδειος και οι τελευταίες στιγμές του πατέρα της

Newsteam 0 Comments

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της η Νικολέττα Βουτσά είπε : εγώ σήμερα γιορτάζω τον άνθρωπο που ενσάρκωσε και προσωποποίησε την έννοια της ζωής. Αν η ζωή ήταν άνθρωπος, θα σηκωνόταν κάθε μέρα επί 88 χρόνια με το ίδιο κέφι όπως ο μπαμπάς, θα δούλευε με το ίδιο κέφι όπως ο μπαμπάς, θα έσπερνε τους σπόρους της με τον ίδιο ενθουσιασμό . Ο μπαμπάς ήταν πιστός στον εαυτό του, συμφιλιωμένος με τον εαυτό του. Εξελισσόταν, ανανεώνονταν, είχε πιάσει το νόημα της ζωής. Σήμερα γιορτάζουμε αυτόν τον πνευματικό άνθρωπο. Ας αντλήσουμε δύναμη για μια ακόμη φορά για να επιστέψουμε το κορμί του στη μάνα γη. Ο μόνος λόγος που ο πατέρας μας αποφάσισε να είναι σήμερα εδώ, να ταφεί εδώ είναι γιατί κάποιος από πάνω του σφύριξε ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα, είπε η Νικολέττα Βουτσά και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετίσουν τον αιώνιο έφηβο του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η Νικολέττα Βουτσά περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του μεγάλου ηθοποιού. Πως ο Κώστας Βουτσάς έφυγε με την οικογένειά του πάνω από το κεφάλι του επί δυο ώρες.Ήταν μια οικογενειακή γιορτή, είπε η Νικολέττα Βουτσά. Όπως ήθελε εκείνος. Του τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία. Τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο γαλήνιο και πάρα πολύ χαρούμενο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »