Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Συνεχίζονται τα επεισόδια στον Έβρο

Newsteam 0 Comments

Δίχως τέλος είναι οι απόπειρες καταστροφής του ελληνικού φράκτη κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων από ομάδες ταραχοποιών.

Για μια ακόμη ημέρα, νωρίτερα σήμερα, περίπου 300 μετανάστες χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία χειρός προσπάθησαν να ανοίξουν περάσματα κάτι μήκος του φράκτη. Κάτι που άλλωστε είναι εμφανές στις φωτογραφίες που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα. Αυτό που εξακολουθεί να κάνει εντύπωση και το οποίο έχουν καταγράψει στελέχη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Frontex είναι η αγαστή συνεργασία μεταναστών και Τούρκων στρατιωτών και αστυνομικών.

Οι τελευταίοι έκαναν για μια ακόμη φορά εκτεταμένη χρήση χημικών τα οποία ερρίφθησαν με βομβιδοβόλα ή παρόμοιου τύπου όπλα, μόνο και μόνον για να διευκολύνουν τις προσπάθειες των μεταναστών. Οι επιθέσεις μάλιστα των Τούρκων στρατιωτικών γίνονταν κατά των Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έκαναν έργα βελτίωσης τμημάτων του φράκτη. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι χαρακτηριστικό.

Οι ελληνικές κάμερες κατέγραψαν επίσης τηλεοπτικά συνεργεία εντός του τουρκικού εδάφους μέσα στον άτυπο καταυλισμό όπου συνεργεία φαίνεται να κάνουν απολύμανση στις σκηνές των μεταναστών. Το μόνο βέβαιο είναι πως μέχρι στιγμής οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν όλες τις επιθέσεις με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα, το σημαντικότερο, χωρίς τραυματισμούς.

video-1584898414 (2)
video-1584898401 (1)
video-1584898409 (1)
video-1584898419 (3)

Διάβασε το »