Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΓΡΑΦΗ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Άσσος: Αυτοσχέδια επιγραφή απαγορεύει την είσοδο σε μη μόνιμους κατοίκους

Newsteam 0 Comments

Μια αυτοσχέδια επιγραφή σε τοιχίο που βρίσκεται στο αλωνάκι (το πλάτωμα στο σταυροδρόμι) της Άσσου απαγορεύει την είσοδο σε μη μόνιμους κατοίκους.

Συγκεκριμένα η επιγραφή φέρεται να υπογράφεται από τον πρόεδρο Δ.Δ. Άσσου Χ. Κοκκόλη, και αναφέρει ότι Απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι λόγω κορονοϊού.

Η επιγραφή αυτή έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τις καταγγελίες ότι κάτοικοι του χωριού (αλλά και άλλων χωριών της Κεφαλονιάς) φιλοξενούν, έστω και μεμονωμένα, επισκέπτες ή τουρίστες σε σπίτια, συνήθως βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το θέμα της μίσθωσης και φιλοξενίας μη μόνιμων κατοίκων έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και ήδη έχουν καλέσει τους κατοίκους να μην προχωρούν σε μισθώσεις κατοικιών: ο βουλευτής Κεφαλονιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.α.

Τέλος, λίγες μέρες πριν ο  Παναγής Κοκκόλης, δημοτικός σύμβουλος, είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας τα εξής:

Ύστερα από τη γενική συμμόρφωση του 100% των μόνιμων κατοίκων του νησιού, ξαφνικά οι συμφεροντολόγοι ασυνείδητοι που θυμούνται την κεφαλλονια μόνο αταν επρόκειτο να τους δώσει κέρδος, μαζεύονται σιγά σιγά για να βάλουν στα ύπουλα ξέμπαρκους τουρίστες σε καταλύματα εκμεταλλευόμενοι την ασυδοσία που υπάρχει στη χώρα μας, χωρίς να ρωτούν και χωρίς να τους ενδιαφέρει εάν οι συγκεκριμένοι επισκέπτες μπωρει να γίνουν επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ενοικιάσουν τις βίλες τους αδιαφορώντας ότι το σύστημα υγείας του νησιού δεν μπωρει να ανταπεξέλθει σε μια πανδημία (το προσωπικό και οι γιατροί του νοσοκομείου μας δίνει καθημερινή μάχη για την καθημερινότητα σε υγιείς περιόδους) αδιαφορώντας ότι ο γερασμένος πληθυσμός του νησιού μας δεν μπωρει να τα βγάλει πέρα εάν φύγει ανεξέλεγκτος ο ιός και αδιαφορώντας ότι οι Κεφαλλονίτες που δεν είναι πλούσιοι αλλά παρ’ όλα ταύτα συμμορφώθηκαν και έκλεισαν τις δουλειές τους βάζοντας το κοινό καλό και την λογική πάνω από το κέρδος που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ανάγκη επιβίωσης!

Είναι επείγον και ανάγκη οι φορείς, οι δήμαρχοι και η περιφέρεια του νησιού να έρθει σε συννενόηση και να βρουν λύση πριν να είναι αργά !!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το συγκεκριμένο δεν απευθύνεται σε αυτούς που πρέπει να έρθουν να δουν την περιουσία τους τους φίλους τους και τους συγγενείς τους, ούτε σε νοήμων ανθρώπους που όταν καταλάβουν ότι όταν κάτι δεν πάει καλά θα πράξουν τα πρέποντα!

Ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να δημοσιεύσω κάτι τέτοιο.

Πηγή: kefalonitikanea.gr

Διάβασε το »