Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΕΤΕΙΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Α. Μαρίνος: Η φετινή επέτειος βρίσκει την Πατρίδα μας σε ιδιότυπο πόλεμο

Newsteam 0 Comments

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Ανδρέας Σπ. Μαρίνου για την 25η Μαρτίου:

25η Μαρτίου 1821. Η ένδοξος μέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία επέλεξε ο Επίσκοπος παλαιών Πατρών Γερμανός για να υψώσει στην Αγία Λαύρα το λάβαρο της Επαναστάσεως, είναι η μέρα, που ενωμένοι οι Έλληνες ξεκίνησαν τον αγώνα για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού που τους καταδυνάστευε επί τέσσερις αιώνες.

25η Μαρτίου 2020. Η φετινή επέτειος βρίσκει την Πατρίδα μας, όπως και πολλές άλλες χώρες, σε ιδιότυπο πόλεμο. Έναν πόλεμο όπου συναγωνίζεται η Ανθρωπότητα όλη ομού. Ένα πόλεμο εναντίον του κορονοϊού . Ένα πόλεμο που εμείς οι Έλληνες, σύσσωμοι και αλληλέγγυοι, σίγουρα θα κερδίσουμε, αλλά πρέπει να τον κερδίσουμε επιδιώκοντας όσο το δυνατό ήσσονες απώλειες, όπως η ιστορία μας έχει διασώσει στις σελίδες της μετά από κάθε άνιση αναμέτρηση.

 Στα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, συμπεριλαμβάνεται και η μη πραγματοποίηση επισήμων εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική μας επέτειο. Η ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων, δεν απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Προς όλους αυτούς στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία μας και την ύπαρξη μας ως το πρώτο Ανεξάρτητο Εθνικό Κράτος. Φέτος, ας τους τιμήσουμε όπως οι ασύμμετρες συνθήκες επιβάλλουν. Ας τους τιμήσουμε μαζί με τους γιατρούς ,το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων υγείας που αγωνίζονται στο μέτωπο του κορονοϊού, μαζί με αυτούς που αγωνίζονται στον Έβρο υπερασπίζοντας τα σύνορά μας, ας τους τιμήσουμε μαζί με τους δημοτικούς υπαλλήλους που αγωνίζονται καθημερινά για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Φέτος ας κάνουμε κάτι που αμελούμε να κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Ας υψώσουμε παντού τη γαλανόλευκη.

Ας μην μείνει ούτε ένα μπαλκόνι χωρίς το σύμβολο της Πατρίδας μας, το σύμβολο των ιδανικών, των αξιών, της ενότητας του λαού και της διατήρησης της ιστορίας μας. Έτσι θα τιμήσουμε τόσο τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821 που έπεσαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία, όσο και τους σύγχρονους μαχητές που αγωνίζονται για να κρατήσουν την Πατρίδα μας όρθια, ζωντανή και δοξασμένη εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι.

Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων

Διάβασε το »

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας

Newsteam 0 Comments

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας:

Συμπληρώνονται σχεδόν δύο αιώνες από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Από το πηκτό σκοτάδι της σκλαβιάς, το υποδουλωμένο έθνος ύψωσε ανάστημα αντίστασης πολεμώντας για την ανεξαρτησία του από την Οθωμανική τυραννία.

Η ελευθερία ήρθε ματωμένη, όπως εξιστορεί ο εθνικός μας ποιητής, με θυσίες και σκληρούς αγώνες που καρποφόρησαν χάρη στην άδολη πίστη και στην ενότητα του Γένους.
Σήμερα γιορτάζουμε την εθνική μας ανεξαρτησία σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον, με συντεταγμένες τον αόρατο εχθρό που περικυκλώνει την παγκόσμια δημόσια υγεία και τις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η Πατρίδα μας.

Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε άλλες μάχες σε πολλά επίπεδα. Η πρώτη μάχη είναι εναντίον του ατομισμού και του στενού μας προσωπικού συμφέροντος, βάζοντας μπροστά το Εμείς, εξασθενίζοντας το αρρωστημένο εγώ. Η πανδημία του κορονοϊού, που έχει σπείρει το θάνατο στη γειτονιά των εθνών, η καθολική αλλαγή του τρόπου ζωής μας, φέρνει αναπόδραστα στην επιφάνεια την ανάγκη αναθεώρησης του αξιακού μας συστήματος, που έχει στηριχθεί στην ύλη. Η έκφραση της αγάπης και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο δεν έχουν μια γενική και αφηρημένη έννοια. Πρέπει να αποδεικνύονται στην πράξη με την υπακοή στους αυστηρούς, πράγματι, κανόνες που θέτει η Πολιτεία για την αυτοπροστασία μας, για την ασφάλεια των συμπολιτών μας από την πιθανή διασπορά του ιού. Επίδειξη ατομικής ευθύνης σημαίνει λιγότερες διακομιδές στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μικρότερη επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας, των γιατρών και νοσηλευτών που παλεύουν αγόγγυστα για το πολύτιμο δώρο της ζωής.

Η δεύτερη μεγάλη μάχη δίνεται στον Έβρο και στα νησιά μας όπου κάτω από δύσκολες συνθήκες, Ένοπλες Δυνάμεις, αστυνομικοί και πυροσβέστες, στέκονται ακοίμητοι φρουροί προασπίζοντας τα εθνικά μας σύνορα από τις επιθέσεις των λαθροεισβολέων.
Ο φετινός εορτασμός της εθνικής μας επετείου είναι σίγουρα πιο φτωχός σε παρελάσεις, σε εξέδρες επισήμων, σε δάφνινα στεφάνια που ακουμπούν ευλαβικά ηρώα ιστορικής μνήμης.
Αυτή η αναγκαστική λιτότητα όμως δεν αφαιρεί, δεν απομειώνει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνίδα, κάθε Δημότης, κάθε Δημότισσα του Δήμου Κιλκίς, στις 25 Μαρτίου υψώνουμε τη σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, κρατάμε ψηλά την πίστη μας και ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουμε μια υπόσχεση που δε θα αθετήσουμε: Είμαστε Έλληνες, θα αντέξουμε και θα νικήσουμε!

 

Διάβασε το »