Πατήστε ESC για κλείσιμο

Επεμβάσεις - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Επίθεση με βιτριόλι. Γονάτισε η Ιωάννα. Κάθε βδομάδα και ένα χειρουργείο

Newsteam 0 Comments

Ο Γολγοθάς της 34χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου συνεχίζεται, καθώς, όπως έγινε γνωστό, θα χειρουργείται ανά δέκα ημέρες, λόγω του νεαρού της ηλικίας της και της αντοχής του οργανισμού της. Αυτή τη στιγμή,  η άτυχη γυναίκα προετοιμάζεται για το επόμενο χειρουργείο. Οι γιατροί δίνουν πραγματική μάχη ώστε να της σώσουν το αριστερό μάτι το οποίο έχει υποστεί τεράστια βλάβη από την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε. Η ίδια έσπασε και χθές έκλαιγε γοερά δίπλα στην μητέρα της.

 

  • Το προηγούμενο χειρουργείο που έγινε την περασμένη εβδομάδα πήγε καλά, με τον οργανισμό της 34χρονης να μην εμφανίζει επιπλοκές.

 

 

Την Ιωάννα επισκέφθηκε και εξέτασε, πριν από μία εβδομάδα, στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής οφθαλμολογίας Γιώργος Κυμιωνής που εξειδικεύεται στον κερατοειδή. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα εγκαύματα στο αριστερό μάτι της Ιωάννας, τονίζοντας  πως όλο αυτό είναι ενας μαραθώνιος. Επισήμανε πως το πρόβλημα είναι τα εγκαύματα στα βλέφαρα και ανά πάσα στιγμή μπορεί η λειτουργικότητα των βλεφάρων να μην είναι αυτή που πρέπει, να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και τότε να χρειαστεί να παρέμβει.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Διάβασε το »

Δυο συλλήψεις από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για παράνομες επεμβάσεις

Newsteam 0 Comments

Δυο συλλήψεις από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για παράνομες επεμβάσεις σε Τολό και Πλάκα.

 

Κατά το πρώτο δεκαήμερο μηνός Ιουνίου τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο διενεργούμενων από την Υπηρεσία μας ελέγχων σχετικών με την προστασία του αιγιαλού της παραλίας και της θάλασσας, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω δύο (02) ημεδαποί στις περιοχές Τολού και Πλάκας Ασίνης – Δρεπάνου καθόσον προέβαιναν σε μη επιτρεπόμενες επεμβάσεις επί του αιγιαλού, παραλίας και εντός της θάλασσας άνευ αδείας των αρμόδιων αρχών, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ Α΄285) όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

Ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας

Οι συλληφθέντες κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας, αφέθησαν ελεύθεροι, αφού σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία.-

● Ανωτέρω αναφερόμενοι έλεγχοι και δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας με σκοπό την προστασία των ανωτέρω αναφερόμενων χώρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

● Επισημαίνεται ότι οι ποινές που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για τους παραβάτες (άρθρο 29 του Ν.2971/01 (ΦΕΚ Α΄285) όπως έχει τροποποιηθεί, συμπληρωθεί και ισχύει) είναι ιδιαιτέρως αυστηρές και συγκεκριμένα:

’’ Όποιος χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής ή με άδεια που εκδίδεται κατά παράβαση του νόμου αυτού επιφέρει στον αιγιαλό, την παραλία, τη θάλασσα, τον πυθμένα, τη ζώνη λιμένα … οποιαδήποτε μεταβολή με την κατασκευή, τροποποίηση ή καταστροφή έργων ή του εδάφους ή του πυθμένα με τη λήψη χώματος, λίθων ή άμμου ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, ανεξάρτητα αν με τον τρόπο αυτόν επήλθε ζημιά σε οποιονδήποτε, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με τα πρόστιμα που επιβάλλονται διοικητικά σύμφωνα με την παράγραφο 23 του άρθρου 3 του Ν. 2242/1994, που εφαρμόζεται κατά τα λοιπά..

Σύμφωνα με την παράγρ. 23 του άρθρου 3 του Ν. 2242/1994, ανεξαρτήτως των συντρεχουσών ποινικών ευθυνών, επιβάλλεται από την οικεία Λιμενική Αρχή πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 1.500,00 ευρώ και μέχρι 29.347,00 ευρώ και για πολύ σοβαρές περιπτώσεις επιβάλλεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας πρόστιμο έως 586.940,00 ευρώ.

Εκ του Λιμεναρχείου Ναυπλίου

Πηγή: https://www.argolikeseidhseis.gr/

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επίθεση με Βιτριόλι-Η αγωνία των γιατρών και οι επεμβάσεις με τεχνητό δέρμα

Newsteam 0 Comments

Πρώτοι σας ενημερώσαμε απο την Παρασκευή αργά το βράδυ πώς το Σάββατο το πρωϊ η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα έμπαινε και πάλι στην διαδικασία χειρουργείων. Χθές λοιπόν υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία προκειμένου ν΄αποκατασταθούν οι όποιοι ιστοί του δέρματος παρέμεναν ζωντανοί στο πρόσωπό της και σε μέρος του κορμιού της.

 

 

 

Οι επεμβάσεις ξεκίνησαν απο νωρίς το πρωϊ και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα.  Κατα την διάρκεια αυτών οι γιατροί τοποθέτησαν τεχνητό δέρμα στο πρόσωπό της. Είναι το πρώτο κομμάτι μιας σειράς απο μικροεπεμβάσεων στις οποίες αναμένεται να υποβληθεί η 34χρονη.  Οι γιατροί έχουν αγωνία για το άν ο οργανισμός της Ιωάννας θα αποδεχτεί το μόσχευμα για να προχωρήσουν παρακάτω… Όπως και να χει χθές ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα για το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Επίθεση με Βιτριόλι στην Καλλιθέα-Η Ιωάννα απαγορεύεται να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη

Newsteam 0 Comments

Οι ψυχολόγοι δεν της επιτρέπουν να δει ακόμη τον εαυτό της στον καθρέφτη, καθώς είναι ένα δύσκολο περιστατικό λέει η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, για την 34χρονη κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι το πρωί της περασμένης Τετάρτης την ώρα που πήγαινε στον εργασιακό της χώρο, στην περιοχή της Καλλιθέας.

 

 

Σύμφωνα με την κ. Καλοφώνου, οι έως τώρα επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ωστόσο είναι ένα δύσκολο περιστατικό και εφ’ όρου ζωής θα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι κάθε μέρα την εξετάζουν γιατροί, ενώ είναι άγνωστο πότε θα πάρει εξιτήριο δηλώνει η διευθύντρια.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που παρακολουθεί το θύμα, τα εγκαύματα είναι βαθιά στο πρόσωπο, στον τράχηλο και στα άνω άκρα. Το συνολικό ποσοστό εγκαύματος ήταν περίπου 18% και το βάθος ήταν στην πλειοψηφία του ολικού πάχους. Δηλαδή είχε καεί ολόκληρο το δέρμα. Το πρόσωπό της έχει χημικά εγκαύματα. Ήδη το Σάββατο η νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε νέο χειρουργείο διάρκειας τριών ωρών για την κάλυψη των επιφανειών που υπέστησαν βαθιά εγκαύματα. Κατά την επέμβαση αφαιρέθηκε το καμένο δέρμα του προσώπου και αντικαταστάθηκε από υποκατάστατο δέρματος.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »