Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Επαναπατρισμός Ελλήνων από Κύπρο και Γαλλία – Σε καραντίνα οι επιβάτες

Newsteam 0 Comments

Σε προληπτική καραντίνα θα μπουν οι 50 επιβάτες – πτήσης από την Κύπρο που έφτασαν πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα.

Πρόκειται για επιβάτες πτήσης από την Λάρνακα, το αεροπλάνο των οποίων προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα, στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι 50 επιβάτες θα μεταφερθούν χωρισμένοι σε τέσσερα λεωφορεία και θα τεθούν σε προληπτική καραντίνα.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του kedenews.gr, πρόκειται για μια από τις δύο ύποπτες πτήσεις που θα δεχθεί σήμερα το ΕΛ.Βενιζέλος, καθώς η δεύτερη αφορά δρομολόγιο από την Γαλλία. Πρόκειται για δύο έκτακτα δρομολόγια για τον επαναπατρισμό Eλλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό.

Όλοι οι επιβάτες των δύο πτήσεων θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες ώστε να διαπιστωθεί εάν νοσούν.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος

Διάβασε το »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ψέμα γνωστής εφημερίδας ότι οι 65 επαναπατριζόμενοι από την Αυστρία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Σε σημερινό άρθρο της γνωστή εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως 65 άτομα επαναπατρίστηκαν από την Αυστρία και μάλιστα τους υποδέχτηκαν τα μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τους μετέφεραν με ειδικό πούλμαν από την πίστα του αεροδρομίου, απευθείας σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών, χωρίς να αναφέρουν το όνομα του νοσοκομείου, για εξετάσεις και απομόνωση.

Η kedenews.gr, επικοινώνησε με τον κ. Νίκο Μαστραντωνάκη ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στα 65 άτομα από την Αυστρία και διέψευσε το γεγονός περί μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: Δεν έχουμε πάει σε κανένα νοσοκομείο, βρισκόμαστε στο κέντρο, στην Ομόνοια σε ξενοδοχείο, καμία σχέση! Μας υποδέχτηκαν, είναι αλήθεια αυτό, αλλά μας έφεραν αμέσως στο ξενοδοχείο. Επιβεβαιώνω ότι είναι ΨΕΜΑΤΑ και δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που λέγονται αυτά. Για την ακρίβεια εγώ αυτή τη στιγμή βλέπω την πλατεία Ομόνοιας, αν θέλετε για του λόγου το αληθές μιλάμε και μέσω βίντεο κλήσης. Από που και ως που να βγάλουν μια είδηση που δεν ισχύει και να πανικοβάλλουν τον κόσμο;, δήλωσε στην kedenews.gr ο κ. Μαστραντωνάκης.

Αληθεύει ότι αύριο Παρασκευή θα βγουν τα τεστ;

Ναι, πριν λίγο έκανα το τεστ και μας είπαν ότι αύριο το απόγευμα θα βγουν τα αποτελέσματα. Από κει και πέρα μας είπαν ότι αν είμαστε αρνητικοί θα μπορούμε να πάμε σπίτι μας, με καραντίνα για 14 ήμερες, ενώ αν είμαστε θετικοί θα παραμείνουμε στο ξενοδοχείο. Αλλά καμία σχέση το ότι βρισκόμαστε σε νοσοκομείο! Το τονίζω αυτό.

Ούτε πρόκειται να μεταφερθείτε σε νοσοκομείο;

Όχι βέβαια, δεν μας έχουν πει τίποτα τέτοιο, εδώ υπάρχει μονάδα, ήρθαν προκειμένου να μας εξετάσουν, υπάρχει ένας χώρος όπου δίνουμε ένας ένας τα στοιχεία μας, τον αριθμό δωματίου και κάνουμε την εξέταση, είπε και συμπλήρωσε: Να βγει κάποιος και να πει από το συγκεκριμένο site και εφημερίδα, γιατί αυτά τα ψέματα; Που αποσκοπούν; Από που πήραν την πληροφορία; Συγκεκριμένα εγώ έχω μία γυναίκα και δύο παιδάκια, γιατί να ακούσουν ή να διαβάσουν πως βρίσκομαι στο νοσοκομείο και να ανησυχήσουν χωρίς λόγο; Εγώ τι απάντηση θα δώσω στο παιδί μου όταν με ρωτήσει; Είναι δύσκολο να εξηγήσω στο παιδί μου κάτι τέτοιο, είναι λεπτά ζητήματα, δεν μπορεί ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει, κατέληξε ο κ. Νίκος Μαστραντωνάκης.

Σημειώνεται ότι όλοι είχαν παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στην Αυστρία.

Διάβασε το »

Επαναπατρίστηκαν 65 άτομα από την Αυστρία – Σε απομόνωση σε νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας για εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυχόν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό οδηγήθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι 65 Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Αυστρία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Οι περισσότεροι από τους επαναπατρισθέντες είναι εποχικοί εργαζόμενοι στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και Φόραλμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί αποκλεισμένοι, μετά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στα δύο κρατίδια από τις εκεί ομόσπονδες αρχές εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Για τη μεταφορά των 65 Ελλήνων οργανώθηκε ειδική πτήση σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελληνικές και αυστριακές αρχές.

Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υποδέχθηκαν τους Έλληνες που επέστρεψαν από την Αυστρία και τους μετέφεραν με ειδικό πούλμαν από την πίστα του αεροδρομίου, απευθείας σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών για εξετάσεις και απομόνωση.

Tην Παρασκευή, ανάλογα με τα αποτελέσματα του καθενός, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την κάθε περίπτωση και πάντα σύμφωνα με την πάγια διαδικασία που ακολουθείται.

Πηγή: ekriti.gr

Διάβασε το »

Επαναπατρίσθηκαν 50 Έλληνες φοιτητές από την Τουρκία

Newsteam 0 Comments

Επαναπατρίσθηκαν το απόγευμα στην χώρας μας από την Τουρκία, μέσω του τελωνείου των Κήπων, 50 Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια της γειτονικής χώρας και οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αποτάθηκαν στο ελληνικό Προξενείο Αδριανούπολης, ζητώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα εξαιτίας της επιδημίας κορονοϊού.

Εν συνεχεία ενημερώθηκαν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι τελωνειακές Αρχές και η αντιπεριφέρεια Έβρου, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός για την επιστροφή των φοιτητών στην Ελλάδα.

Με την την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό, υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διαπιστώθηκε ότι κανείς από τους επαναπατρισθέντες φοιτητές δεν είχε πυρετό.

Κατόπιν επιβιβάσθηκαν σε λεωφορείο με προορισμό ξενοδοχεία της Θράκης, όπου θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για το αν έχουν προσβληθεί κάποιοι εξ αυτών με κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η άφιξη και νέων ομάδων φοιτητών από την Τουρκία, καθώς οι διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία, τους έχει θορυβήσει και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

 

Πηγή: liberal.gr

Διάβασε το »

Σε επιφυλακή ο Δήμος Ιάσμου για συμπτώματα Κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Σε συνεχή επικοινωνία με 23 δημότες, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται ο Δήμος Ιάσμου, με τον Δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν να τονίζει σε ανακοίνωσή του πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αυτούς, και κανείς τους δεν παρουσιάζει συμπτώματα, άπαντες εμφανίζονται απολύτως υγιείς.

Όπως αναφέρει, αύριο αεροπορικώς μεταφέρονται 12 δημότες στην Αθήνα από τη Νορβηγία. Με τη συνδρομή του δήμου Ιάσμου και με ασφάλεια θα μεταφερθούν στις οικίες τους και θα τεθούν σε υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα.

Έχουμε στη διάθεση μας τα στοιχεία όλων όσοι επαναπατρίστηκαν και επαναπατρίζονται από τις Ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία. Η συνεργασία μας με τις τοπικές αστυνομικές αρχές είναι άψογη και άκρως αποτελεσματική σημειώνει.

Για αυτό και καλεί για άλλη μια φορά τους συνδημότες του να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα κατ΄ οίκον περιορισμού.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ενωμένοι δεν ξεχνάμε ότι όσοι επιστρέφουν από Ευρωπαϊκές χώρες είναι οικονομικοί μετανάστες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με καχυποψία και προκαταλήψεις αλλά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ανέφερε.

Παράλληλα συνεχίζονται εντατικά οι απολυμάνσεις δρόμων, παιδικών χαρών, δημοσίων κτιρίων, στάσεων και πλατειών. Πράττουμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας. Είθε ο Θεός να είναι συμπαραστάτης μας σε τούτες τις δύσκολες ώρες καταλήγει.

Πηγή: paratiritis-news.gr

Διάβασε το »

Σε καραντίνα στην ορεινή Ξάνθη βρίσκονται 500 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό

Newsteam 0 Comments

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρχές της Θράκης για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς εκατοντάδες άτομα έχουν επιστρέψει τον τελευταίο μήνα και κυρίως τις τελευταίες ημέρες από χώρες του εξωτερικού στα Πομακοχώρια, στον νομό της Ξάνθης.

Η μεγάλη επιστροφή αφορά εργαζόμενους και τεχνίτες στον κατασκευαστικό τομέα και τα ναυπηγεία σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ιταλία, Γαλλία, η Ολλανδία το Βέλγιο και η Γερμανία, και δευτερευόντως φοιτητές.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μύκης, Ριτβάν Χουσεΐν, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του μετά την οικονομική κρίση μεταναστεύει ανά περιόδους στο εξωτερικό για να εργαστεί σε οικοδομές και ναυπηγεία. Από αυτούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, πάνω από 500 άτομα έχουν επαναπατριστεί σταδιακά στον δήμο τον τελευταίο μήνα.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οι τελευταίοι που ήρθαν έχουν καταγραφεί σε λίστες από τις αρμόδιες αρχές στην άφιξη τους. Σύμφωνα με τον κ. Χουσεΐν, από πλευράς του ο δήμος ενημερώνει τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι με μία εκστρατεία ενημέρωσης για την παραμονή 14 ημερών σε καραντίνα. Μεταξύ των άλλων μέτρων που έλαβε, ο δήμαρχος ανέφερε πως ο ιμάμης που καλεί τους μουσουλμάνους δημότες πέντε φορές την ημέρα σε προσευχή, δίνει παράλληλα τις οδηγίες του κράτους για παραμονή στο σπίτι.

Ο κ. Χουσεΐν έχει τοποθετήσει και δύο κοντέινερ έξω από το Κέντρο Υγείας του Εχίνου προκειμένου να γίνονται εκεί οι έλεγχοι των ανθρώπων που αναφέρουν ότι έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού ώστε να μην διακινδυνεύσουν να κολλήσουν εργαζόμενοι στο Κέντρο. Tην ίδια ώρα κάποιοι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με την τήρηση ή μη της καραντίνας καθώς πιθανή παραβίαση της μπορεί να φέρει πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην εξάπλωση του ιού στις μικρές κοινότητες.

Όπως έγινε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην αρχή ο κόσμος το πήρε πιο χαλαρά, τις τελευταίες δύο με τρεις ημέρες όμως επικρατεί ερημιά στους δρόμους, τονίζει λέγοντας πως σύμφωνα με τη δική του παρατήρηση δεν έχει δει κάποιον από αυτούς ήρθαν από το εξωτερικό έξω. Όπως αναφέρει, ο κόσμος μπορεί να θορυβήθηκε κιόλας από την εμφάνιση κρούσματος στον Εχίνο, το ορεινό Πομακοχώρι, όπου εκδηλώθηκε το 5ο κρούσμα στη Θράκη. Ο δήμαρχος σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν το κρούσμα ανήκει σε οικογένεια ατόμου που έχει επαναπατριστεί, επισημαίνει ωστόσο ότι κάθε οικογένεια έχει και ένα μέλος που εργάζεται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι σήμερα δεν βεβαιώθηκε πρόστιμο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για παράβαση της καραντίνας μετά από επιστροφή από το εξωτερικό. Ο κ. Χουσεΐν αναφέρει όμως πως παρά τους ελέγχους της αστυνομίας, καθένας πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να τηρήσει τους κανόνες.

Πηγή: xanthidaily.gr

Διάβασε το »

Χωρίς νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ήπειρο με αρνητικά τα δείγματα

Newsteam 0 Comments

Χωρίς νέα κρούσματα κορονοϊού. Σταθερή είναι η κατάσταση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στην Ήπειρο.

 

Το πιο σημαντικό είναι πως από τα δείγματα που αναλύθηκαν όλα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Έτσι οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό παραμένουν πέντε. Οι δύο από αυτούς είναι διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση, ο ένας νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών ενώ τόσο η γιατρός της Χειρουργικής όσο και ο γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας βρίσκονται στα σπίτια τους σε απομόνωση με ήπια συμπτώματα.

Η κατάσταση όπως ανακοινώθηκε επίσημα μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είναι η ακόλουθη:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

Tα δύο (2) περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι. Ο ένας παραμένει σε σταθερή κατάσταση. Η κατάσταση του ηλικιωμένου από την Άρτα, που χθες είχε παρουσιάσει επιδείνωση, σταθεροποιήθηκε.
Το κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε θετικό από τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε εξαιρετική κατάσταση.
Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Αναμένονται αποτελέσματα από πέντε (5) δείγματα επί του συνόλου των δειγμάτων που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες .
Όλα τα υπόλοιπα έχουν βρεθεί αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα δεκατέσσερα (14) δείγματα που ελήφθησαν χθες είναι όλα αρνητικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα δείγματα των Ιατρών του Νοσοκομείου , οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον ηλικιωμένο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παρέμεναν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Από αύριο οι Ιατροί επιστρέφουν στην εργασία τους.
Όλες οι υπόλοιπες επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.
Αναμένονται απαντήσεις για οκτώ (8) δείγματα τα οποία ελήφθησαν στις 23/3 και 24/3.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το ένα (1) επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Δεκατέσσερις (14) διαπιστωμένες επαφές υψηλού και μέτριου κινδύνου συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές και σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα SARS-COV-2.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σήμερα 24/3/2020 ελήφθησαν προς διερεύνηση δύο (2) νέα δείγματα.
Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Επιπλέον στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται είκοσι τρία (23) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών προς την Ιταλία. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Διάβασε το »

Συνομιλία Δένδια με Ισπανίδα ΥΠΕΞ για επαναπατρισμό Ελλήνων

Newsteam 0 Comments

Η αντιμετώπιση της επέκτασης του κορονοϊού και ο επαναπατρισμός πολιτών από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική ήταν αντικείμενο της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια (Arancha González Laya).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία, καθώς και των Ισπανών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι σχετικές πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Επιπλέον, κάνουν γνωστό ότι συμφωνήθηκε όπως η Ισπανία συνδράμει ενεργά στην επιστροφή των Ελλήνων πολιτών από τη Λατινική Αμερική, καθώς προγραμματίζει επιχειρήσεις επιστροφής και δικών της πολιτών που βρίσκονται εκεί.

 

Πηγή: pagenews.gr

 

Διάβασε το »