Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ανοίγει τις πόρτες του χωρίς προκράτηση

Newsteam 0 Comments

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τις πόρτες του χωρίς να χρειάζεται προκράτηση από τους επισκέπτες.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΚΠΙΣΝ:

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι και πάλι ανοιχτό για όλους, χωρίς ηλεκτρονική προκράτηση, τηρώντας, όμως, όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Από τις 5 Ιουνίου και για δύο εβδομάδες, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εφαρμόσαμε ένα ειδικό σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο αυτό ακολούθησε τις πρακτικές που είχαν υιοθετεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, και στην πρώτη φάση του συμπεριλάμβανε είσοδο με ηλεκτρονική προκράτηση. Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά, επιδεικνύοντας υποδειγματικό αίσθημα ατομικής ευθύνης, κι έτσι οι δύο πρώτες εβδομάδες της επιστροφής μας κύλησαν ομαλά και απρόσκοπτα.

Οι διεθνείς εξελίξεις καθώς και η σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με τη συνέπεια των επισκεπτών μας στην τήρηση των μέτρων προστασίας, μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του σχεδίου μας. Είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονική λειτουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπαίθριων χώρων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έρχονται χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση.

Πρωταρχικό μέλημά μας, εκτός από μια άριστη εμπειρία επίσκεψης, είναι η προστασία της υγείας των επισκεπτών αλλά και των εργαζομένων μας. Εφαρμόσαμε και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Επίσης, το προσωπικό και οι φύλακές μας θα βρίσκονται τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, ώστε να αποθαρρύνεται τυχόν συνωστισμός. Παράλληλα, θα αξιολογούμε συστηματικά το επίπεδο της επισκεψιμότητας στο Πάρκο και, σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε νέους επισκέπτες ούτε θα υπάρχει η δυνατότητα αναμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανοίγουν σήμερα οι παιδότοποι – Τα μέτρα προστασίας

Newsteam 0 Comments

Εν αναμονή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα καθορίζουν τα μέτρα προστασίας για λειτουργίας τους βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης οι παιδότοποι όλης της χώρας οι οποίοι ανοίγουν ξανά, σήμερα, Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, οι παιδότοποι επρόκειτο να ανοίξουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στη συνέχεια με ΦΕΚ που αναρτήθηκε το περασμένο Σάββατο ανεστάλη η λειτουργία τους μέχρι 28 Ιουνίου και τελικά την Κυριακή το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι θα ανοίξουν τελικά την Τετάρτη 17 Ιουνίου καθώς και ότι οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης και για τον μήνα Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα, είχαν εκφραστεί κάποιοι προβληματισμοί όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που ήταν απαραίτητο να ληφθούν ώστε να ανοίξουν ομαλά, με δεδομένο μάλιστα ότι στους χώρους υπάρχουν μικρά παιδιά και οι αποστάσεις είναι δύσκολο να τηρηθούν.

Παιδότοποι: Συχνές απολυμάνσεις

Με την επαναλειτουργία τους από το πρωί της Τετάρτης, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, συνολικά 800 σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται να κληθούν να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας ανάλογα με εκείνα που ισχύουν στα καταστήματα εστίασης.

Στα τραπεζοκαθίσματα που υπάρχουν για τους γονείς,  θα τηρηθούν αποστάσεις ανάλογα με τα τ.μ του καταστήματος ενώ για τους χώρους των παιχνιδιών αναμένεται να υπάρχει περιορισμός για συγκεκριμένος αριθμός παιδιών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα.

Δεδομένο θεωρείται ότι ο χώρος θα πρέπει να απολυμαίνεται συχνά όπως ισχύει και για τα καταστήματα εστίασης καθώς και ότι θα προβλέπονται μέτρα προστασίας και για τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες, που είδαν τις επιχειρήσεις τους να έχουν μένουν εδώ και σχεδόν τρεις μήνες κλειστές και το καλοκαίρι να υπολογίζεται ως νεκρή περίοδος, ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία μέτρα στήριξης για τη βιωσιμότητά τους το επόμενο διάστημα.

Πηγή: indicator.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ποιες επιχειρήσεις επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα

Newsteam 0 Comments

Αρκετές επιχειρήσεις, δραστηριότητες και υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του νέου σταδίου χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι ακόλουθες επιχειρήσεις και υπηρεσίες θα αρχίσουν εκ νέου τη λειτουργία τους, σύμφωνα με το σχετικό πλάνο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η λίστα:
 • Τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και εποχικής λειτουργίας (ΚΑΔ 5520).
 • Οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.13.00).
 • Οι υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες (ΚΑΔ 88.10.14.00).
 • Οι δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).
 • Η λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103).

Επίσης, θα αρχίσουν εκ νέου τη λειτουργία τους οι εξής επιχειρήσεις και υπηρεσίες:

 • Οι εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313).
 • Οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (ΚΑΔ 9321).
 • Οι υπόλοιπες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
 • Οι υπηρεσίες σωματικής ευεξίας (ΚΑΔ 96.04.10.00).
 • Οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών (ΚΑΔ 96.04.10.03).
 • Οι υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών (ΚΑΔ 96.04.10.04).
 • Οι υπηρεσίες σάουνας, σπα και ατμόλουτρων (ΚΑΔ 96.04.10.05).
Τι ανοίγει στις 29 Ιουνίου

Το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, αναμένεται να εφαρμοστεί στις 29 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού: Πώς ετοιμάζονται τα αεροδρόμια

Ως εκ τούτου, νέες δραστηριότητες και υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν:

Η οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων (ΚΑΔ 82.30).
Η πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού δηλαδή συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης (ΚΑΔ 90.04).
Οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων (ΚΑΔ (94.99.16.01).

Πηγή: cnn.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Παιδότοποι: Πότε θα επαναλειτουργήσουν

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα κάποιοι προβληματισμοί όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που είναι απαραίτητο να ληφθούν ώστε οι επιχειρήσεις να ανοίξουν ομαλά.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Δευτέρα 15 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων όλης της χώρας προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία τους.

Οι επιχειρήσεις, όπως λέει στο insider.gr o Άρης Σκοτίδας, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Παιδοτόπων Αττικής, είναι πλέον έτοιμες να ανοίξουν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ωστόσο αναμένουν την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, να θέσει τους όρους με τους οποίους θα λειτουργούν.

Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να ληφθούν μέσα στο επόμενο διήμερο ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα κάποιοι προβληματισμοί όσον αφορά στα μέτρα προστασίας που είναι απαραίτητα ώστε οι επιχειρήσεις να ανοίξουν ομαλά.

Άλλωστε στους συγκεκριμένους χώρους βρίσκονται παιδιά πολύ μικρής ηλικίας και είναι δύσκολο να τηρηθούν μέτρα αντίστοιχα με τους υπόλοιπους χώρους, όπως για παράδειγμα αυστηρές αποστάσεις στα παιχνίδια.

Έτσι, εκτός από την απαραίτητη απολύμανση των χώρων, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να οριστεί συγκεκριμένος αριθμός παιδιών ανάλογα με τα τ.μ. της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 800 συνολικά, απασχολούν περίπου 6.500 εργαζόμενους και λειτουργούν σε ποσοστό πάνω από 90% σε κλειστούς και στεγασμένους χώρους.

Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες

Με τα καταστήματά τους να έχουν μείνει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες κλειστά και το καλοκαίρι να θεωρείται νεκρή περίοδος, οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία μέτρα στήριξης για τη βιωσιμότητά τους.

Ο κ. Σκοτίδας μάλιστα επισημαίνει ότι ενώ αρχικά οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων είχαν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους του επιδόματος των 534 ευρώ, στη συνέχεια εξαιρέθηκαν και δόθηκε μόνο στους εργαζόμενους.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν στην αρχή της εβδομάδας με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, οι επιχειρηματίες του κλάδου ζήτησαν μεταξύ άλλων: Να συμπεριληφθεί ο κλάδος στις βαριά πληττόμενες επιχειρήσεις και να δοθούν οι ελαφρύνσεις που ισχύουν για αυτές τις επιχειρήσεις, δικαίωμα αναστολής μέχρι του 60% των εργαζομένων, μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% και διατήρηση της μείωσης του 40% των ενοικίων.

Πηγή: insider.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Θηβαίων

Newsteam 0 Comments

Σε συνέχεια της ενημέρωσης αθλητών και αθλουμένων σχετικά με την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και με βάση την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση ανακοινώνουμε ότι:

από τη Δευτέρα 1/6/2020 επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θηβαίων για ατομικές και ομαδικές προπονήσεις, από όλους τους αθλητές και αθλούμενους ανεξαρτήτως ηλικίας. Επίσης, προβλέπεται πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι χώροι των αποδυτηρίων.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε πως θα πρέπει να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστάσεις ασφαλείας, χρήση αντισηπτικού, προσωπική υγιεινή κλπ) για τη διασφάλιση της υγείας όλων των αθλουμένων.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξενοδοχεία από…Δευτέρα: Χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας και υγειονομικό πρωτόκολλο!

Newsteam 0 Comments

Δεν έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας τα ξενοδοχεία που ανοίγουν την Δευτέρα, όπως τονίζει σε δήλωση του σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος. Επιπλέον καταγγέλλει ότι δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι τράπεζες τόνισε, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του δήλωση.

Και πρόσθεσε: Την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, γι’ αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα, 12 μήνης λειτουργίας, θα έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν και πάλι.

Ωστόσο, η επαναλειτουργία θα συνοδεύεται από μια σειρά έκτακτων μέτρων προστασίας, ενώ θα εφαρμόζονται και ειδικά πρωτόκολλα.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Άνοιξε και επαναλειτουργεί ο προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός

Newsteam 0 Comments
 • Υποδέχθηκε κιόλας τους πρώτους επισκέπτες του!

Μετά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 20 Μαΐου ο προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός που βρίσκεται στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας ΜΑΚΕΔΝΟΣ, όπου ανήκει η συγκεκριμένη τουριστική Δομή, κ. Σωκράτης Πέλκας εξέφρασε την ικανοποίησή του με την εξέλιξη αυτή, αφού θα ανατροφοδοτηθούν τα έσοδα του Δήμου Καστοριάς, τα οποία με το κλείσιμο των σημαντικών τουριστικών δομών (Σπήλαιο Δράκου, Ενυδρείο κλπ) είχαν εκλείψει και μηδενιστεί.

Παράλληλα, επισήμανε την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για προσωπικό και επισκέπτες σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για το άνοιγμα και τη λειτουργία παρόμοιων χώρων και δομών.

Σημειώνεται ότι ο προϊστορικός Λιμναίος Οικισμός, που υποδέχθηκε μάλιστα χθες και τους πρώτους επισκέπτες του από τη Θεσσαλονίκη, έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την επισκεψιμότητά του και αναμένεται να προσελκύσει και πάλι, όπως και όλη η περιοχή μας, χιλιάδες επισκέπτες.

Ο Δήμος Καστοριάς έχει καταστρώσει ένα σχέδιο δράσεων και ενεργειών για την επόμενη μέρα στον τουριστικό τομέα αναδεικνύοντας και προβάλλοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, κάνοντας κάθε μέρα κι ένα βήμα μπροστά.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.
τηλ. επικοινωνίας: 2467021910

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επαναλειτουργούν οι υπαίθριες λαϊκές αγορές

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Θάσου ανακοινώνει την επαναλειτουργία των υπαίθριων λαϊκών αγορών του Δήμου Θάσου από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, τις οποίες είχε αναστείλει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Ο Δήμος Θάσου επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτές, σύμφωνα με την άδειά τους, οι κανόνες λειτουργίας, όπως αυτοί αναλύονται στην υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 27805/30-04-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄/1640/30-04-2020).

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σύσκεψη ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Newsteam 0 Comments

Σήμερα Τετάρτη 06/05/2020 ώρα 09:00 π.μ., τηρουμένων των μέτρων προστασίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για την προετοιμασία της επανεκκίνησης και ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι Τάκης Πετρόπουλος και Νικόλαος Ασπράγκαθος, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Φωτεινή Συριώτη και Σοφία Ασπρούλια και υπηρεσιακά στελέχη.

Στη σύσκεψη τονίστηκαν τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την έλλειψη απαιτούμενων προϋποθέσεων για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων στο χώρο της εκπαίδευσης, με βασικότερα το κτιριακό (μικρές και σε πολλές περιπτώσεις μη αεριζόμενες αίθουσες διδασκαλίας και γραφείων) και την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.

Με βάση το κεντρικό μοντέλο σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε:

1. Η ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προσωπικό καθαριότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

2. Η επιμελής απολύμανση επιφανειών (θρανίων, γραφείων, πόμολων, θυρών κ.ο.κ.) με υπερχλωριούχο διάλυμα από το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, πριν την έναρξη των μαθημάτων, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων όσο περισσότερες φορές είναι δυνατόν αυτό να γίνεται καθημερινά.

3. Η απολύμανση των εξωτερικών χώρων (αύλειων χώρων) και των τουαλετών με πλυστικά μηχανήματα από ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, με το προβλεπόμενο πιστοποιημένο απολυμαντικό διάλυμα.

4. Την απολύμανση με ψεκασμό όλων των χώρων των σχολείων ,από εξειδικευμένη πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρεία με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία μας, κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο για τους μαθητές το εκπαιδευτικό και το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό τους.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σταδιακή επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Θηβαίων

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 27813 (ΦΕΚ 1644/Β/03.05.2020), τις απογευματινές ώρες της 6ης Μαΐου επανέρχονται σε λειτουργία τα 3 γήπεδα τένις στην περιοχή Κοντίτο της Θήβας.

Τονίζεται πως οι αθλούμενοι θα πρέπει απαραίτητα να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Θηβαίων παραμένουν κλειστές. Η λειτουργία τους θα ξεκινήσει σταδιακά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που αναμένουμε από τα αρμόδια Υπουργεία.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Προετοιμασία για την επανέναρξη των σχολείων– Απόλυτη προτεραιότητα η υγεία των παιδιών

Newsteam 0 Comments

Με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προετοιμάζει την διαδρομή για την επανέναρξη των σχολείων της πόλης, σύμφωνα με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις που ορίζειτο ανανεωμένο πλάνο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στα βήματα προετοιμασίας: οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις των σχολείων – ξεκινώντας από τα Λύκεια που θα μπουν πρώτα σε λειτουργία – η προμήθεια υλικών προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η στενή συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων για όποια ανάγκη προκύψει στην πορεία, ειδικά κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ενημέρωσε σχετικά τους διευθυντές των τεσσάρων λυκείων της πόλης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο παρουσία του αντιδημάρχου, Μανώλη Κουτσογιαννάκη, και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεόδωρου Γραμματικού.

Όπως εξήγησαν οι άνθρωποι του Δήμου, ήδη τα δημοτικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν τα σχολεία που θα ανοίξουν από την επόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, θα ακολουθήσει η απολύμανσή τους ενώ, με την έναρξη των μαθημάτων, θα τονωθούν οι βάρδιες του προσωπικού των καθαριστριών, με παράλληλη επανάληψη των απολυμάνσεων.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος θα προμηθεύσει τα σχολεία με υλικά προστασίας (αντισηπτικά κτλ) όπως και με θερμομετρητές – μολονότι δεν είναι υποχρεωτικό – προκειμένου να υπάρχει προληπτικός έλεγχος κατά την είσοδο των παιδιών και του προσωπικού στα σχολεία.

Με την δέουσα προσοχή περνάμε πλέον στην επόμενη ημέρα. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναδιοργανώνει τις δυνάμεις του και εναρμονίζεται με τις νέες απαιτήσεις. Προτεραιότητα να ετοιμαστούν τα Λύκεια, που θα ανοίξουν πρώτα, με επανάληψη των απολυμάνσεων και των καθαρισμών όπου χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Όπως κάναμε σε όλες τις ημέρες τις κρίσης, έτσι θα συνεχίσουμε στο καθήκον με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σχέδιο, το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανοίγουν τα Περιφερειακά Ιατρεία του ΚΥ

Newsteam 0 Comments

Τα Περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων επαναλειτουργούν από 4 Μαΐου με συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του ΚΥ Αβδήρων, Μάρθα Ανδρέου, αναφέρει τα εξής:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νομού Ξάνθης ότι στα πλαίσια της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μετά από οδηγίες της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης ξεκινά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 η επαναλειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) αρμοδιότητας του ΚΥ Αβδήρων δηλαδή των ΠΙ Διομήδειας (και Μαγικού), Εξοχής (και Ευμοίρου), Ερασμίου (και Μαγγάνων), Ευλάλου (και Αβάτου, Ηλιόπετρας), Γενισέας (και Βαφέικων), Κουτσού (και Συδινής, Σέλινου, Νέας Κεσσάνης και Πόρτο Λάγους) ενώ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το ΠΙ Δροσερού. Επίσης ξεκινά η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Αβδήρων και ο εργαστηριακός και ακτινολογικός έλεγχος στο Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα αντίστοιχα.Η προσέλευση των πολιτών ή ασθενών στα ΠΙ και στο ΚΥ Αβδήρων θα γίνεται αυστηρά μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ραντεβού εκτός από τα επείγοντα περιστατικά.

Οι χρήστες υπηρεσιών υγείας όταν προσέρχονται στα ΠΙ και στο ΚΥ Αβδήρων οφείλουν να φέρουν προστατευτικό κάλυμμα προσώπου όπως μάσκα χειρ/γική μιας χρήσεως ή υφασμάτινη πολλαπλών χρήσεων ή κάποιο μαντήλι.

Για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η παρουσία συνοδών εκτός των περιπτώσεων που χρειάζονται υποστηρικτική παρουσία ενώ για τα παιδιά επιτρέπεται η παρουσία ενός γονέα. Παρακαλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να κάνουν χρήση της άυλης συνταγογράφησης και να προσέρχονται στις δομές υγείας μόνο για την παρακολούθηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας τους.

Για ραντεβού για τους δημότες Αβδήρων και Τοπείρου παρακαλώ επικοινωνείστε στα τηλέφωνα του ΚΥ Αβδήρων : 2541355401 και 2541355400 όπου δίνοντας το ΑΜΚΑ σας μπορείτε να συνεχίσετε να συνταγογραφείστε τη φαρμακευτική σας αγωγή και να παραλάβετε τις συνταγές σας είτε στο κινητό τηλέφωνό σας είτε οι ίδιοι από τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας καθώς και για τα ραντεβού σας. Τα τηλέφωνα των ΠΙ είναι: ΠΙ Διομήδειας 2541091322, ΠΙ Εξοχής 2541094270, ΠΙ Ερασμίου 2541061395, ΠΙ Ευλάλου 25410 41208, ΠΙ Γενισέας 2541081485, ΠΙ Κουτσού 2541096315, ΠΙ Δροσερού 2541083361.xanthim

Όλοι εμείς οι επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με μόνο στόχο την εξασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας. Από σας το μόνο που ζητάμε είναι ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και την κοινωνική απόσταση!

 

Πηγή: xanthines.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Επαναλειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Την σταδιακή επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 ξεκινά σταδιακά η επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων (Τ.Ε.Ι.), Μικροβιολογικού – Ανοσολογικού – Αιματολογικού και Ακτινοδιαγνωστικών Εργαστηρίων με μειωμένα ραντεβού, έως τρεις ασθενείς ανά ώρα και έως 12 ανά ημέρα ανά ιατρείο και από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 σταδιακά ξεκινά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων χειρουργείων. Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα πρέπει να φορούν, υποχρεωτικά, μάσκα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ενημερώνει ότι η είσοδος των ασθενών από την Κεντρική Πύλη θα γίνεται 10 λεπτά πριν από το ραντεβού τους, δηλαδή όσος χρόνος απαιτείται για τη δήλωση προσέλευσής τους και την αποχώρηση του προηγούμενου ασθενή. Ο ασθενής θα είναι ενημερωμένος από την Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων ή το Τηλεφωνικό Κέντρο με τον αριθμό προσέλευσής του για το συγκεκριμένο ραντεβού. Η είσοδος του ασθενή στο χώρο του Νοσοκομείου θα γίνεται μετά από τον αντίστοιχο έλεγχο από τους νοσηλευτές ενώ θα έχει προηγηθεί ταυτοποίηση στοιχείων από τους φύλακες στην εξωτερική πύλη. Η είσοδος των ασθενών θα επιτρέπεται με συγκεκριμένη σειρά ανά ιατρείο. Στο Οφθαλμολογικό και το Νευρολογικό Ιατρείο θα επιτρέπεται ένας ασθενής ανά ώρα και από τρεις ασθενείς ανά ώρα στα υπόλοιπα ιατρεία με μέγιστο αριθμό τους δώδεκα ανά ημέρα και έως 12 ανά ημέρα ανά ιατρείο.

Η επαναλειτουργία των Απογευματινών Ιατρείων θα επανεξεταστεί μετά την επαναλειτουργία των πρωινών Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και ανάλογα με τα δεδομένα και τις οδηγίες που θα παρασχεθούν από το Υπουργείο Υγείας. Η είσοδος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων που παρέμενε έως τώρα κλειστή θα παραμένει ανοιχτή κατά τις ώρες λειτουργίας αυτών. Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου θα αναμορφωθεί ο χώρος αναμονής των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των ασθενών και θα υπάρχει νοσηλευτής για εποπτεύει την τήρησή της. Οι ασθενείς που επιθυμούν προσδιορισμό ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία μόνο για συνταγογράφηση (πλην διαβητολογικών και νεφρολογικών) θα εφαρμόζουν υποχρεωτικά την εξ αποστάσεως συνταγογράφηση. Όσον αφορά στην συνταγογράφηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, όσοι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από Γενικό Ιατρό των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και της Τοπικής Μονάδας Υγείας, και θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον θεράποντα νοσοκομειακό ιατρό τους, θα εκδίδονται οι συνταγές και θα τις παραλαμβάνουν από την πύλη του Νοσοκομείου. Λόγω προσωπικών δεδομένων οι συνταγές θα παραδίδονται στους φύλακες σε κλειστό φάκελο και στη συνέχεια προσωπικά στους ασθενείς ή σε αρμοδίως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων θα επικοινωνεί με τους ασθενείς των οποίων τα ραντεβού έχουν ακυρωθεί, προκειμένου να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας που υπήρχε πριν την αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων. Η αναστολή του επισκεπτηρίου στις Κλινικές συνεχίζει να ισχύει μέχρι νεωτέρας και οι συνοδοί νοσηλευομένων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κάρτα συνοδού, προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος κατά η διαλογή – έλεγχο στην Πύλη.

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 σταδιακά ξεκινά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων Χειρουργείων.

Οι υπεύθυνοι Χειρουργοί μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Χειρουργείου και στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα, ανάλογα με το πρόγραμμα και την λίστα χειρουργείου, θα επικοινωνούν με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία έχουν ακυρωθεί, θα επαναπρογραμματίζεται το χειρουργείο τους και θα δίνονται οδηγίες – κατά περίπτωση – για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται. Όλοι οι ασθενείς που θα έχουν προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19, πριν την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο, σε επίπεδο προεγχειρητικού ελέγχου.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου μετά την λεπτομερή ενημέρωση του κοινού στέλνει μήνυμα προς τους Δραμινούς πολίτες και θέλει να επιστήσει την προσοχή τους για το επόμενο διάστημα, όπου μετά την σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Συγκεκριμένα αναφέρει: Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε, ώσπου να νικήσουμε την αρρώστια οριστικά. Η διαχείριση της νέας καθημερινότητας με ωριμότητα, θα μας οδηγήσει σταδιακά, να την βελτιώνουμε για να την κάνουμε όλο και καλύτερη. Προσέχουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο. Τηρούμε πιστά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας. Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »