Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Επαγγελματίες διαμαρτύρονται: Έβγαλαν τα τραπεζοκαθίσματα στον δρόμο

Newsteam 0 Comments

Επαγγελματίες της παραλιακής στην Καβάλα έβγαλαν τραπεζοκαθίσματα στον δρόμο και διαμαρτυρήθηκαν για τα υφιστάμενα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το proininews.gr, η διαμαρτυρία απευθύνεται στην κυβέρνηση αλλά και στην εφαρμογή του μέτρου των επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων που δεν μπορεί να διευκολύνει όλους τους επαγγελματίες.

Τμήμα του δρόμου είναι ανοιχτό και η κίνηση γίνεται αλλά με καθυστέρηση.

Πηγή: thestival.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Προτάσεις ελάφρυνσης επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Newsteam 0 Comments

Προτάσεις ελάφρυνσης λειτουργικού κόστους επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Προτάσεις ελάφρυνσης λειτουργικού κόστους επιχειρήσεων καταθέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.

Αναλυτικά στη σχετική επιστολή αναφέρεται: Σε συνέχεια των ραγδαίων οικονομικών συνεπειών των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19, καθώς και των μέτρων περιορισμού αυτών στις επιχειρήσεις, θεωρούμε απαραίτητη την ουσιαστική ενδυνάμωση των κατά τόπους Δημοτικών Αρχών της χώρας (σε συνέχεια της από 10/04/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου), έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας οικονομικών αντίμετρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από περαιτέρω μη διαχειρίσιμα βάρη.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, όπου κυρίαρχος στόχος επιβάλλεται να είναι η επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, προτείνουμε την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, όπως:

-Απαλλαγή πληρωμής των τελών κάλυψης κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλού της χρήσης του 2020 και το συμψηφισμό με επόμενους λογαριασμούς των ποσών αυτών, στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί.

 

Λογαριασμοί ρευματοδότησης

-Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών που καταβάλλονται με τους λογαριασμούς ρευματοδότησης, για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους Δήμους από την ημερομηνία της αναστολής των εργασιών έως 31/12/2020, απαλλαγή και συμψηφισμός σε αυτά που έχουν καταβληθεί από 01/03/2020, ημερομηνία ισχύς των απαγορεύσεων.

-Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και τέλος παρεπιδημούντων για τις επιχειρήσεις εστίασης και τα ξενοδοχεία (0,5%).

-Απαλλαγή παρακρατήσεων από τους Δήμους στα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών για μη ληξιπρόθεσμες και ενήμερες οφειλές που δημιουργήθηκαν από την 01/3/2020.

-Ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική στην τιμολόγηση των τελών, της αποχέτευσης και του νερού για τις επιχειρήσεις κυρίως στο χώρο της διαμονής και της εστίασης.

-Λόγω των εξαγγελθέντων περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη νόμιμη διευκόλυνση ανάπτυξης των επιχειρήσεων στους όμορους χώρους, όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό.

-Δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις όλων των οφειλών των επιχειρήσεων με ελάχιστη καταβολή δόσης προς τους Δήμους και τα εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα αυτών, με ταυτόχρονη αναστολή κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης έως 31/12/2020.

Αυτή την κομβικά δύσκολη περίοδο, που τις οικονομικές επιπτώσεις της θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφού παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, ευελπιστούμε να σας έχουμε δίπλα μας και να πράξετε τα δέοντα.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στήριξη των επαγγελματιών-επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Σαρωνικού, μετά την εκδήλωση της κρίσης λόγω του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση, αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες αφενός για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου, αφετέρου για τη στήριξη των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου πρότεινε στην Εκτελεστική Επιτροπή και στη σύσκεψη με τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δ.Σ., μέτρα για την ενίσχυση των επαγγελματιών που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Τα μέτρα αυτά εξειδικεύονται ως εξής:

1. Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας και φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.
2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
3. Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)
4. Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%)
5. Αναστολή καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων από 1η Μαρτίου 2020.
6. Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης χρεών προς τον Δήμο για τους επαγγελματίες που έχει διακοπεί η επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν πλαίσιο άμεσων μέτρων στήριξης και τόνωσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Ανταποκρίνονται άμεσα και στοχευμένα στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που εμφανίζονται στη χώρα μας.

Επιπλέον για την ενίσχυση των οικογενειών λαμβάνεται το μέτρο της απαλλαγής από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Τα μέτρα στήριξης επαγγελματιών και οικογενειών έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων και θα ψηφιστούν στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Διάβασε το »

Μέτρα στήριξης του δήμου για εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες

Newsteam 0 Comments

Τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα του δήμου θα τεθεί σε λειτουργία μια εφαρμογή, όπου έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες. Θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν σχετικό αίτημα, είτε αυτό αφορά:

  • τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων
  • είτε αφορά τα τέλη καθαριότητας,
  • είτε αφορά το δημοτικό φωτισμό
  • είτε άλλες ανταποδοτικές δράσεις του δήμου και της ΔΕΥΑΛ, έτσι ώστε να προχωρήσει σε αποφάσεις, για να δοθεί μια ανάσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα δοκιμάζονται ιδιαίτερα.

Ο δήμαρχος, Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: Έχουμε υποχρέωση να προετοιμαστούμε από τώρα για την επόμενη μέρα. Μια επόμενη μέρα για τον έμπορο, τον επαγγελματία και τον βιοτέχνη, που δεν θα είναι ίδια όπως πριν.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι του και ήδη διεκδικούμε διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε να μας δίνει πολλές ευκαιρίες στις συναλλαγές του με τον δήμο. Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε πλάι του και να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας. Να του δώσουμε την ανάσα που χρειάζεται για να προχωρήσει.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Μέτρα στήριξης κατοίκων και επαγγελματιών στο δήμο

Newsteam 0 Comments

Μέτρα στήριξης των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας για τη διασφάλιση της υγείας τους και την οικονομική επιβίωση των επαγγελματιών ζητά η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κίνηση Ενότητας στον δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, Μαρία Σαμαρά.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Πρωτοφανείς για τα μεταπολεμικά χρόνια είναι οι καταστάσεις που ζουν οι Έλληνες αλλά και όλος ο πλανήτης.

Δεδομένων των δύσκολων όσο και ιδιαίτερα εύθραυστων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, η δημοτική μας παράταξη ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ανταποκρινόμενη στη ευθύνη του θεσμικού της ρόλου ως μείζονα αντιπολίτευση Ζαγοράς-Μουρεσίου προτείνει μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για τη διασφάλιση της υγείας πολιτών καθώς και της οικονομικής επιβίωσης των επαγγελματιών, των μισθωτών και των αγροτών.

Οι προτάσεις είναι οι εξής:

1) Λήψη μέτρων προφύλαξης με όλα τα απολυμαντικά υλικά και μέσα και τήρηση των κανόνων για την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους εργασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου με σκοπό την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους από τον κορονοϊό.

2) Πρόσληψη μόνιμου και εποχιακού προσωπικού στο Δήμο για την διεκπεραίωση βασικών εργασιών σε τομείς της καθημερινότητας, όπως είναι η καθαριότητα.

3) Συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία των κοινωνικών δομών του δήμου με τους δημότες που χρήζουν ανάγκης είτε γιατί είναι μόνοι τους είτε γιατί πρόκειται για ζευγάρια ηλικιωμένων που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να προσφέρονται συνεχείς βοήθειες για την παροχή των φαρμάκων τους αλλά και εξασφάλιση και άλλων βιοποριστικών μέσων, καθώς αναφερόμαστε σε εγκλωβισμένους ανθρώπους.

4) Άμεση στήριξη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και των περιφερειακών ιατρείων Κισσού και Τσαγκαράδας με την αγορά και παραχώρηση υγειονομικού υλικού (αντιδραστήρια, στολές, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) καθώς και άμεση διεκδίκηση πρόσληψης προσωπικού για τις ανωτέρω δομές πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.

5) Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και των περιφερειακών ιατρείων Κισσού και Τσαγκαράδας για την διενέργεια προληπτικών τεστ που θα χρησιμοποιηθούν από την ιατρική κοινότητα για μαζικούς ελέγχους.

6) Διευκόλυνση σε επίπεδο δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία και παράταση πληρωμής των πάσης φύσεως ρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έως την ομαλοποίηση της κατάστασης.

7) Σύγκληση μέσω τηλεδιάσκεψης διευρυμένου δημοτικού συμβουλίου με τους φορείς τουρισμού στη περιοχή μας για την λήψη μέτρων με σκοπό την τουριστική τόνωση της περιοχής, που κινδυνεύει λόγω του κορονοιού με γενική οικονομική καθίζηση.

8) Να ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία η ελάφρυνση από φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και των αγροτών, καθώς η γενική οικονομική στασιμότητα επηρεάζει και τον πρωτογενή τομέα.

9) Ο Δήμος να αναλάβει να βοηθήσει οικογένειες μαθητών για την εξασφάλιση της απαιτούμενης υποδομής, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διεξαγωγή της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.

Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη και χρέος που μας επιβάλλει η κοινωνική μας ευθύνη και το αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι στους συμπολίτες μας.

Στην μάχη κατά του κορονοϊού Μένουμε σπίτι και είμαστε πλήρως ενωμένοι σε ενέργειες και πολιτικές που έχουν ως γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την στήριξη των συμπολιτών μας.

Ως δημοτική κίνηση καταθέτουμε τις προτάσεις μας και δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε σε ό,τι μας ζητηθεί.

Χρέος της Δημοτικής Αρχής, χρέος όλων μας ,είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αναδεικνύοντας παράλληλα τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε περιόδους κρίσεων.

Πηγή: e-thessalia.gr

Διάβασε το »