Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Στις 8-6-2020 ο εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι Αγίας Μαρίνας, Θοδωρού

Newsteam 0 Comments

Τη Δευτέρα 08/06 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εορτασμός της Εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων στο νησάκι της Αγίας Μαρίνας, Θοδωρού, το οποίο και θα είναι προσβάσιμο σε όλους.

Τα καραβάκια θα αναχωρούν από τις 7.30 το πρωί (το πρώτο καραβάκι) μέχρι τις 13.30 (το τελευταίο) από την προβλήτα της Αγίας Μαρίνας. Η είσοδος στα καραβάκια για την αναχώρηση αλλά και κατά την επιστροφή πρέπει να συμφωνεί με όλους τους κανόνες υγιεινής, συνεπώς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών.

Η χωρητικότητα θα είναι στα 2/3, ενώ η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ενήλικες; 7.00 ευρώ

  • Παιδιά : 5.00 ευρώ

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Τα Θοδωρού θα προσφέρει δωρεάν στους επισκέπτες κεράσματα και νερό.

Διοργάνωση:

Οι φορείς της Αγίας Μαρίνας, Ενορία Αγίας Μαρίνας, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Τα Θοδωρού, ΛΗΤΩ, ΑΠΣ Γρανίτης, Α.Ο.Α.Μ, Τοπικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τελετή εορτασμού της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Newsteam 0 Comments

Η τελετή του εορτασμού της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Προστάτη των απανταχού ναυτικών μας, του Πολεμικού και του Εμπορικού μας Ναυτικού, καθώς και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) πραγματοποιήθηκε στον ομώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην τελετή, που χοροστάτησε ο Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, και ο Ιερεύς του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Υποπλοιάρχος ΛΣ πατέρας Δημήτριος Βαρσαμίδης, παρέστησαν επίσης η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχου ΛΣ Θεόδωρου Κλιάρη, καθώς και του δωρητή του Παρεκκλησίου Αθανάσιου Μαρτίνου, Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, ο Β’ Υπαρχηγός του Σώματος Αντιναύαρχος ΛΣ Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος , ο πρόεδρος της Λέσχης ΛΣ Αντιναύαρχος ε.α. ΛΣ Πελοπίδας Αγγελόπουλος (Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΛΣ), ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος, καθώς και στελέχη αυτού και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πρόγραμμα Εορτασμού της 14ης Μαΐου 2020

Newsteam 0 Comments

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 14ης Μαΐου, επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης ευρύτερα, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν χωρίς την πρόσκληση και την παρουσία κοινού, σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Μαΐου – Επετείου της απελευθέρωσης της Θράκης, αφορά τους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης

Για φέτος το πρόγραμμα στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης διαμορφώνεται ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ

  • Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, από την 8η πρωινή ώρα της 13ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2020.
  • Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 13ης και 14ης Μαΐου 2020.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-5-2020

Δοξολογία στην έδρα κάθε Δήμου, τηρουμένων των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, μετά τη δοξολογία στο ναό, από Δημοτικό Σύμβουλο που ορίζεται από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Πηγή: evros24.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Σε ευπαθείς ομάδες τα κονδύλια από τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Newsteam 0 Comments

Εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης που διαχειρίζεται η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ευπαθείς ομάδες πρόκειται να δοθούν τα κονδύλια από τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Συγκλονισμένοι όλοι μας από τα γεγονότα και τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει πως τα κονδύλια που είχε δεσμεύσει για τον φετινό Επετειακό Εορτασμό των 2500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας θα τα διαθέσει για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων σε γηροκομεία, δομές αστέγων και κοινωνικό έργο εκκλησιών, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτή η δοκιμασία πρέπει να βρει το λαό μας ενωμένο και αλληλέγγυο όπως ήταν σε κάθε δύσκολη στιγμή από την οποία βγήκε νικητής. Όταν βγούμε από αυτή τη δοκιμασία οι εορτασμοί θα γίνουν με όλη τους την λαμπρότητα, καταλήγει.

Πηγή: salamina-press.blogspot.com

Διάβασε το »