Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΟΠΥΥ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ηλεκτρονικά η υποβολή αιτημάτων ΕΟΠΥΥ στα ΚΕΠ

Newsteam 0 Comments

Ηλεκτρονικά θα γίνεται στο εξής η υποβολή των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών ατομικών αιτημάτων ΕΟΠΥΥ, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων.

Η ηλεκτρονική υποβολή θα γίνεται σύμφωνα με το αρ.2 ΚΥΑ «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών, εκκαθάρισης και αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών θεραπειών ειδικής αγωγής» που είχε εκδοθεί στις αρχές Αυγούστου.

Εκεί είχε οριστεί ότι η υποβολή της αίτησης και όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιείται και μέσω των ΚΕΠ, ενώ για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου Υφυπουργού με Εγχειρίδιο Χρήσης.

Η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας αποφασίστηκε βάσει υπηρεσιακού σημειώματος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή ατομικών αιτημάτων ΕΟΠΥΥ μέσω ΚΕΠ βρίσκεται ήδη στις εξωτερικές εφαρμογές του πληροφοριακού συστήματος των ΚΕΠ και είναι έτοιμη για παραγωγική λειτουργία.

Διάβασε το »

ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι ουρές στα φαρμακεία, έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Newsteam 0 Comments

Ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση των αναμονών στα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κάνει ο Οργανισμός με μια νέα υπηρεσία που θέτει σε λειτουργία και θα αφορά αρχικά φαρμακεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό εισιτήριο (https://eticket.eopyy.gov.gr) που δίνει τη δυνατότητα στον δικαιούχο Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) να εκδώσει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή ή από το κινητό του, αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση από επιλεγμένα φαρμακεία.

Ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.eopyy.gov.gr) και να επιλέξει την Έκδοση Εισιτηρίου. Κατόπιν θα επιλέξει το φαρμακείο που έχει το σκεύασμά του και πατώντας την Έκδοση Εισιτηρίου θα λάβει το εισιτήριό του.

Όποιος επιλέξει τη σχετική εφαρμογή θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τον χρόνο αναμονής, ο οποίος και θα αναγράφεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο (αριθμός προτεραιότητας) και το οποίο θα μπορεί είτε να το έχει στο κινητό του τηλέφωνο είτε να το εκτυπώσει. Έτσι, θα έχει δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης της σειράς προτεραιότητας στο Φαρμακείο, μέσω του κωδικού που θα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να προγραμματίζει την άφιξή του στο φαρμακείο χωρίς αναμονές και ταλαιπωρία.

Είναι ένα ακόμα μικρό αλλά σημαντικό βήμα του Οργανισμού προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων Φαρμάκων Υψηλού Κόστους τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καθηγητής Βασίλης Πλαγιανάκος.

Υπογραμμίζει ότι όλες οι τεχνολογικές παρεμβάσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γίνονται με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με ασφάλεια και ευκολία. Η νέα υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να λαμβάνει νούμερο εξυπηρέτησης ηλεκτρονικά και να βλέπει την ώρα αναμονής ώστε να έρχεται στο φαρμακείο λίγο πριν να εξυπηρετηθεί, θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής. Μαζί με την επέκταση των ραντεβού που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα στο Κεντρικό Φαρμακείο της Θεσσαλονίκης (Μιχαήλ Καλού 6) και σύντομα και σε άλλα φαρμακεία της χώρας, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον με λιγότερη καθυστέρηση. Η νέα υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που έχει ξεκινήσει ήδη από το φαρμακείο μας στο Μαρούσι, θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέσα στην εβδομάδα στα περισσότερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ηλεκτρονικά η υποβολή ατομικών αιτημάτων

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πλαγιαννάκος, το επόμενο βήμα γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά στην ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής ατομικών αιτημάτων για την ελαχιστοποίηση της επισκεψιμότητας στις περιφερειακές διευθύνσεις και τη γρηγορότερη αποζημίωση των ασφαλισμένων. Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποζημιωθούν, δε θα απαιτείται πλέον να πηγαίνουν στις περιφερειακές διευθύνσεις για να υποβάλλουν τα ατομικά τους αιτήματα, αλλά θα μπορούν να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά. Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο στους δικαιούχους.

2.300 αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί για παράδοση ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία

Ο κ. Πλαγιανάκος εκφράζει την ικανοποίηση του και από την υπηρεσία διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ). Ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 2.300 αιτήσεις για παράδοση ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία (μέχρι τέλος Ιουνίου), από τα οποία ήδη έχουν εκτελεστεί 1725 αιτήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή του μέτρου έως το τέλος Μαΐου είχαν κατατεθεί συνολικά 1387 αιτήματα, ενώ μέσα στον Ιούνιο κατατέθηκαν 917 αιτήματα, κάτι που δείχνει ότι η νέα υπηρεσία κερδίζει όλο και περισσότερους δικαιούχους ΦΥΚ. Είναι πραγματικά ευχάριστο ότι πολλά από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν έχουν ήδη μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τους ασφαλισμένους.

Παρεμβάσεις και στις υποδομές

Παράλληλα, συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, προωθούνται σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές για να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στα φαρμακεία του Οργανισμού. Μετά την μετεγκατάσταση του παλαιού φαρμακείου που λειτουργούσε στην περιοχή του Γκύζη, σε νέο ιδιόκτητο κτήριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με εύκολη πρόσβαση στους πολίτες καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό, σύντομα θα λειτουργήσει και δεύτερο φαρμακείο στο ίδιο κτήριο, που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους κυρίως από το Φαρμακείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 119 το οποίο έκλεισε. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί έργα και επεκτάσεις και σε άλλα φαρμακεία. Ετοιμάζονται νέες αίθουσες αναμονής με κλιματισμό και αριθμούς προτεραιότητας στην Ομόνοια. Επίσης, έχει προγραμματιστεί επέκταση του φαρμακείου στην Καλλιθέα, ενώ έχει γίνει διαγωνισμός για νέο κτήριο που θα στεγάσει το φαρμακείο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Διάβασε το »

Ουρές έξω από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αμπελόκηπων

Newsteam 0 Comments

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για αρκετούς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου οι οποίοι έσπευσαν σε φαρμακείο στους Αμπελόκηπους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα, σχηματίζοντας όμως μεγάλη ουρά.

Η αναμονή σύμφωνα με ορισμένους έφθασε ακόμη και τη μιάμιση ώρα. Από νωρίς το πρωί ο κόσμος συγκεντρώθηκε εκεί παίρνοντας νούμερο προτεραιότητας και περίμενε μέχρι να εξυπηρετηθεί.

Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ παίρνουν τα φάρμακά τους ασθενείς με σοβαρές ασθένειες (ογκολογικοί, ρευματοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση των ασθενών ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου -πιθανότατα λόγω του ότι αύριο είναι Πρωτομαγιά- με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στο συγκεκριμένο φαρμακείο να αιφνιδιαστούν.

Πηγή: protothema.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έναρξη λειτουργίας φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο ΚΥ Θηβών

Newsteam 0 Comments

Μετά από πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών Άμεσες & Συντονισμένες Ενέργειες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και το Νοσοκομείο Θηβών, καθώς και τα τάχιστα αντανακλαστικά του ΕΟΠΥΥ, στην σχετική πρόταση, ανακοινώθηκε πως:

Από σήμερα Δευτέρα 27-04-2020, στο Κέντρο Υγείας Θηβών λειτουργεί εργάσιμες μέρες και ώρες, Φαρμακείο των Ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους.

Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα από το Προσωπικό του ΚΥ Θηβών, κατόπιν συγκεκριμένων επιστημονικών συστάσεων μου, για την Προστασία των Ανθρώπων που θα προσέρχονται, σε σχέση με την περίοδο Πανδημίας που διανύουμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το Προσωπικό του ΚΥ Θηβών, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα μου, και ιδιαιτέρως, τις κκ Καζαντζάκη Γαρυφαλλιά (Νοσηλεύτρια) & Λάμπρου Ελένη (Μαία) οι οποίες έχουν οριστεί Υπεύθυνες Λειτουργίας του Φαρμακείου.

Με έντονη διάθεση να σταθούμε δίπλα στους δοκιμαζόμενους αυτούς συνανθρώπους μας, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση, σας κοινοποιούμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ΚΥ Θηβών, τονίζει ο Γενικός Ιατρός Επιμ. Α’ ΕΣΥ Κυριάκος Μαλτέζης.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πράσινο φως για τη δημιουργία παραρτήματος φαρμακείου του ΕΟΠΥY στη Θήβα

Newsteam 0 Comments

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γιώργου Αναστασίου, του Αν.Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών κ. Κωνσταντίνου Χροναίου, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κας Φιλιώς Πρωτόπαπα και των μελών του Δ.Σ. αυτού δόθηκε το πράσινο φως για τη δημιουργία Παραρτήματος Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Θήβα, για φάρμακα υψηλού κόστους.

Το Παράρτημα αυτό θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Κέντρου Υγείας Θηβών. Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Απριλίου 2020. Με νεώτερη ανακοίνωση θα δοθούν οι λεπτομέρειες και ο τρόπος λειτουργίας του Παραρτήματος αυτού.

Στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε ο Δήμος Θηβαίων μέριμνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του.

Διάβασε το »