Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Αρπαγή Μαρκέλλας. Ραγδαίες εξελίξεις. Βρήκαν λογαριασμό της Μούρθου στο εξωτερικό΄

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι αρχές έχουν την πληροφορία ότι η 33χρονη φερόμενη ως απαγωγέας από τον Φεβρουάριο και μετά διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα εκτός Ελλάδος.

 

 

 

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ήδη έχει σταλθεί αίτημα ώστε να γίνει ταυτοποίηση και να ζητηθεί η άρση της κίνησης του λογαριασμού. Μάλιστα, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι για να φτάσουν το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που υποψιάζονται ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή του χρήματος.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Υποδοχή της πρώτης πτήσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Newsteam 0 Comments

Τους επιβάτες της πρώτης πτήσης που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία από το εξωτερικό υποδέχτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η πρώτη πτήση ήταν από το Μόναχο, με 160 επιβάτες, στους οποίους έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι για τον κορονοϊό και ελήφθησαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ τηρήθηκαν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλη τη διαδικασία μέχρι την έξοδό τους από το αεροδρόμιο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

Υποδεχόμαστε σήμερα τους πρώτους επισκέπτες από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, που άνοιξε για διεθνείς πτήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση, που έκανε αποδεκτό το αίτημά μου για να ανοίξει από σήμερα, 15 μέρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, διότι έτσι θα ανακάμψει νωρίτερα και ο τουρισμός στην περιοχή μας. Θέλω όμως να ζητήσω από όλους τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του τουρισμού και όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουν αυστηρά και πιστά τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού και να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί, ο ιός είναι εδώ και πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι η φετινή τουριστική περίοδος αρχίζει με απόλυτη ασφάλεια.

Η συνεργασία μας με την Πολιτική Προστασία και τον Νίκο Χαρδαλιά είναι εξαιρετική. Δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά έκπτωση σε ζητήματα δημόσιας υγείας. Η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών μας και των επισκεπτών είναι πριν και πάνω από όλα. Ως Περιφέρεια μάλιστα εκπαιδεύουμε με εξειδικευμένα σεμινάρια για τα υγειονομικά πρωτόκολλα 3.200 στελέχη του τουρισμού, ώστε να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζιτζικώστας: Η περιφέρεια φροντίζει ώστε η Κεντρική Μακεδονία να είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού: Πώς ετοιμάζονται τα αεροδρόμια

Newsteam 0 Comments

Ανοίγουν, από αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου, οι πύλες της χώρας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες.

Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την Covid 19.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο δεν σταμάτησε όλους αυτούς τους μήνες να δέχεται διεθνείς πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού. Από αύριο 15 Ιουνίου και έως τις 30 Ιουνίου αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel (δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς) ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας ΕΑSA.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία, μετά από τρεις μήνες μέτρων περιορισμού, υποδέχεται και πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Έτσι, από αύριο 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και συνδιαμορφώνεται η πρόταση προς την ΕΕ για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται από την απαγόρευση των πτήσεων.

Έτοιμα τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο συνεχής, προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει επαφή, αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Οι βασικοί κανόνες για τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε προορισμούς από και προς εξωτερικό και εσωτερικό είναι:

– Η είσοδος στο κτίριο του αεροδρομίου επιτρέπεται μόνο για άτομα που ταξιδεύουν και είναι κάτοχοι αεροπορικού εισιτηρίου, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις (συνοδεία ανήλικου, συνοδεία ΑμεΑ).

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική -ήδη από την είσοδο στο αεροδρόμιο- ενώ όλοι οι εισερχόμενοι θα πρέπει να τη φορούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους του αεροδρομίου. Ενδέχεται να ζητηθεί στους επιβάτες να την αφαιρέσουν κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας. Η χρήση μάσκας είναι, επίσης, υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση, ενώ συνίσταται η αλλαγή της κάθε 4 ώρες.

– Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό), τα οποία χρησιμοποιούν καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

– Η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρων) θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Ειδικές σημάνσεις στο έδαφος, οπτικές οδηγίες σε οθόνες και banners θα διευκολύνουν στη διατήρηση των αποστάσεων, ενώ θα γίνονται, επίσης, τακτικά ηχητικές ανακοινώσεις.

– Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμός και επιφάνειες συχνής επαφής στους χώρους του αεροδρομίου καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά, ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου θα παρέχει πληροφορίες και θα επιβλέπει την τήρηση των κανόνων από τους επιβάτες.

– Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά στους χώρους των αεροδρομίων και στους χώρους υγιεινής για χρήση από τους επιβάτες, καθώς και σε όλα τα στάδια ταξιδιωτικής διαδικασίας, αναχώρηση, άφιξη. Οι πλαστικοί δίσκοι (σ.σ. λεκάνες) όπου τοποθετούν οι επιβάτες τα ρούχα και τα αντικείμενά τους κατά τη διαδικασία εισόδου στις πύλες απολυμαίνονται ανά επιβάτη πριν χρησιμοποιηθούν ξανά.

– Ενθαρρύνεται η χρήση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών, τόσο πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο (web check-in) όσο και εντός του αεροδρομίου (web check-in, self check in, εκτύπωση tag αποσκευής, διαδικασία drop off baggage, eparking).

-Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις στα καθίσματα αναμονής του αεροδρομίου και υπάρχουν ήδη σημάνσεις για υποχρεωτικές κενές θέσεις. Αυτό δεν θα ισχύει για οικογένειες και ζευγάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν όσοι έρχονται από το εξωτερικό

ΑμεΑ

Για τους επιβάτες ΑμεΑ τηρούνται σχολαστικά όλα τα παραπάνω μέτρα και επιπρόσθετα, κανόνες κατά προτεραιότητα επιβίβασης, αποφυγή πολύωρης παραμονής σε κλειστό χώρο και στην αίθουσα ΑμεΑ του αεροδρομίου, ενώ τόσο τα αμαξίδια μεταφοράς όσο και τα οχήματα καθαρίζονται και απολυμαίνονται σε τακτά διαστήματα, πριν και μετά τη χρήση, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία από την Covid-19 για τους επιβάτες.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά τις συνθήκες στις πτήσεις και άλλες λεπτομέρειες, οι επιβάτες καλό θα είναι να παίρνουν πληροφορίες από τις αεροπορικές εταιρείες, με τις οποίες ταξιδεύουν. Από τις εταιρείες θα ενημερώνονται για τους κανόνες που ισχύουν στον προορισμό τους.

Αεροδρόμιο Μακεδονία

Η μετά καραντίνα εποχή βρίσκει το αεροδρόμιο Μακεδονία όχι μόνο έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό αλλά και αναβαθμισμένο, με σημαντκά αυξημένη τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων.

Σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού είναι ιδιαίτερα αυστηρά, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Fraport Greece, που ανακοίνωσε πως και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εφαρμόζονται πλήρως οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της πολιτείας. Για πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://www.skg-airport.gr

Μέτρα προληπτικού ελέγχου

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προληπτικού ελέγχου, στους επιβάτες που φτάνουν, από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αεροδρόμια εκτός λίστας EASA θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε μία ημέρα αυτοπεριορισμού σε ξενοδοχείο επιλογής μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα του τεστ. Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό θα παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Για τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία και από αεροδρόμια που είναι στη λίστα του EASA, θα γίνεται τεστ σε όλους και θα τίθενται σε περιορισμό μίας ημέρας στο ξενοδοχείο διαμονής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) μέχρι να εκδοθεί το τεστ. Σε περίπτωση θετικού τεστ θα εφαρμόζεται καραντίνα 14 ημερών.

Από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη ή πριν επιβιβαστούν συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger load factor) με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα. Θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα υποβάλλονται σε 14ημερη καραντίνα σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ειρήνη Φρυδάκη: Έτσι αποφασίσαμε να μαζέψουμε 11.000 ευρώ για το νοσοκομείο Μυτιλήνης

Newsteam 0 Comments

Η Ειρήνη Φρυδάκη, αρχιτέκτων μηχανικός κατάγεται από τη Λέσβο και εντάσσεται στα άτομα εκείνα που αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους στο εξωτερικό, καθώς ζει μόνιμα στην Ολλανδία από το 2011. Μαζί με εκείνη και οι εφτά φίλοι της –που επίσης κατάγονται από την Λέσβο- έχουν βρει επαγγελματική αποκατάσταση εκτός Ελλάδας.

Οκτώ φίλοι… σκορπισμένοι σε Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γερμανία και Ντουμπάϊ αποφάσισαν εν μέσω πανδημίας, να βοηθήσουν την πατρίδας τους και συγκεκριμένα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης μέσα από τη δημιουργία μιας πλατφόρμας, στην οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα για την κάλυψη αναγκών. Η Ειρήνη Φρυδάκη παραχώρησε συνέντευξη στο kedenews και μίλησε το σπουδαίο εγχείρημα που βοήθησε το Νοσοκομείο του νησιού.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Θανάση

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα ονόματα σας και την ιδιότητα σας. Πως πήρατε την απόφαση να φύγετε και να εργαστείτε στο εξωτερικό;

Ονομάζομαι Ειρήνη Φρυδάκη και είμαι Αρχιτέκτων μηχανικός. Αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό το 2011 λόγω των μεταπτυχιακών σπουδών που ακολούθησα στη Ολλανδία. Μετά τις σπουδές μου αποφάσισα να μείνω εδώ καθώς η αγορά εργασίας τη συγκεκριμένη περίοδο προσέφερε περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι στην Ελλάδα. Τα μέλη της ομάδας είναι: Γιώργος Αντωνίου, Γρηγόρης Ιατρόπουλος, Δήμητρα Κατσάνη, Λευτέρης Κουμαράς, Βική Κυριαζή, Γιώργος Σιδέρης, Εμμανουήλ Τσατραφίλης, Ειρήνη Φρυδάκη, Γιάννης Χατζηφώτης.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας; Αντιμετωπίσατε προβλήματα;

Η ιδέα για την πλατφόρμα ήταν του Εμμανουήλ Τσατραφίλη ο οποίος ενεργοποίησε την ομάδα. Προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε από απόσταση τον τόπο μας και το GoFundMe.com ήταν μία αξιόπιστη πλατφόρμα που αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε για το σκοπό αυτό. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με την πλατφόρμα. Η μεταφορά των χρημάτων έγινε ομαλά και είμαστε ικανοποιημένοι από την επιλογή.

Πως σχολιάζετε τον τρόπο δράσης της κυβέρνησης αναφορικά με την λήψη των περιοριστικών μέτρων; Θεωρείτε πως έδρασε άμεσα;

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έδρασε όσο πιο άμεσα μπορούσε και τα περιοριστικά μέτρα έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πρόκληση είναι να φερθούν όλοι με υπευθυνότητα ώστε να μην υπάρξει καινούργια έξαρση του ιού από η στιγμή που τα μέτρα χαλαρώνουν. Σαν κάτοικοι του εξωτερικού είμαστε περήφανοι που η ελληνική κυβέρνηση έδρασε άμεσα και διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης.

Δεδομένης της κατάστασης με το προσφυγικό-μετανευστικό ζήτημα. Πιστεύετε πως το νησί έχει να αντιμετωπίσει μια παραπάνω απειλή απέναντι στο ιό;

Φυσικά και ναι! Η Λέσβος έχει πληθυσμό περίπου 90.000 κατοίκων. Σε αυτούς προστίθενται 21.000 μετανάστες και πρόσφυγες οι περισσότεροι των οποίων ζουν σε αθλιότατες συνθήκες… Η περηφάνια που ανέφερα παραπάνω για την ελληνική κυβέρνηση, φυσικά δεν ισχύει για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.
Η κατασκήνωση της Μόριας προκαλεί υγειονομική βόμβα για το νησί, το οποίο υποστηρίζεται από ένα και μόνο νοσοκομείο με μόλις έξι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αν ο ιός μεταδιδόταν ανάμεσα στους 110.000 συνολικά κατοίκους του νησιού είναι απόλυτα κατανοητό ότι η κατάσταση θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο. Ανεξάρτητα από την απειλή του Covid-19, η κατάσταση στη Μόρια αποτελεί ανθρωπιστικό έγκλημα και απειλή για όλους τους εμπλεκόμενους: νησιώτες και πρόσφυγες-μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι εκεί. Ελπίζω οι αρμόδιοι να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του εγκλήματος και να αρχίσουν να δρουν για να βρεθεί μια λύση. Φυσικά η λύση δεν μπορεί να είναι κλειστές δομές όπου θα φυλακίζονται άνθρωποι με δικαιώματα, αλλά η αποσυμφόρηση του νησιού.

Ποιες είναι οι βασικές ομοιότητες αλλά και διαφορές στον τρόπο δράσης της Ελλάδας με την χώρα αντίστοιχα που ζείτε;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές ομοιότητες στον τρόπο δράσης της Ελλάδας και της Ολλανδίας. Στη Ολλανδία προωθείται η ιδέα του Intelligent Lockdown. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει ατομική ευθύνη για τα μέτρα που παίρνει και για τις ενέργειες του χωρίς αυτά να επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Το ιατρικό σύστημα της Ολλανδίας είναι καλύτερα εξοπλισμένο για να ανταπεξέλθει σε μία τέτοια κρίση και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προωθεί την ιδέα της ανοσίας της αγέλης και να παίρνει μέτρα πιο χαλαρά. Οι ημερήσιες μετρήσεις (όσο αξιόπιστες μπορεί να είναι) δεν δείχνουν τα αποτελέσματα που έχουμε στην Ελλάδα.

Μέχρι πότε θα λειτουργεί η πλατφόρμα; Ποιο είναι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και ποιο θα ήταν το ιδανικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου;

Έχουμε σταματήσει τη δυνατότητα δωρεών καθώς έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής του εξοπλισμού στο νοσοκομείο. Ο στόχος μας ήταν τα 10.000 EUR και έχουμε συγκεντρώσει 11.200 EUR.

Αυτό είναι ένα πολύ μικρό ποσό για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου που υποθέτω ότι είναι αρκετά μεγαλύτερες δεδομένου του πληθυσμού που καλείται να καλύψει. Ωστόσο, είναι μία μικρή κίνηση ώστε να προσφέρουμε τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό ώστε το προσωπικό να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εξοπλισμός που αποφασίσαμε να δωρίσουμε (χειρουργικές μάσκες και στολές, σύμφωνα με τις ανάγκες του νοσοκομείου) δεν περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση του ιού αλλά θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και για τις γενικότερες καθημερινές ανάγκες του νοσοκομείου.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για όλες τις δωρεές που έχουν γίνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ευχόμαστε να διατηρηθεί η ελεγχόμενη κατάσταση του ιού και σύντομα να επιστρέψουμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αυστηρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ απευθύνει αυστηρή σύσταση σε όλους τους δημότες που επιστρέφουν από το εξωτερικό από τις χώρες όπου ζουν και εργάζονται να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα-αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες.

Ακόμα, κάνει έκκληση στους δημότες του να τηρήσουν με αυστηρότητα τα μέτρα και να παραμείνουν στο σπίτι τους για όσο διάστημα χρειαστεί. Η οδηγία προς τους πολίτες είναι συγκεκριμένη και σαφής, μένουμε σπίτι, δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα πάρει με αποφασιστικότητα και ωριμότητα κάθε απαιτούμενη απόφαση. Μένοντας στο σπίτι βοηθούμε τον Δήμο και όλους τους άλλους αρμόδιους φορείς να επιτελέσουν το έργο τους και να προστατεύσουν την δημοσία υγεία αυτές τις δύσκολες ώρες.

 

Πηγή: fonorodopis.gr

Διάβασε το »

Αυτή είναι η αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν όσοι έρχονται από το εξωτερικό

Newsteam 0 Comments

Από σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου τέθηκε το μέτρο της υποχρεωτικής κατ’ οίκον καραντίνας όσων έρχονται με αεροπλάνο στην Ελλάδα από το εξωτερικό, με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο με τα στοιχεία τους πριν ταξιδέψουν και στη συνέχεια θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν σπίτι. Στην διασφάλιση αυτής της υποχρέωσης αναλαμβάνει ρόλο και η ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό το έγγραφο πρέπει να συμπληρώσουν όσοι έρχονται από το εξωτερικό
Πως θα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ αν μένουν σπίτι

Οι αστυνομικοί θα βλέπουν οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων τηρούν την καραντίνα στα σπίτια τους, είτε με επιτόπιο έλεγχο, είτε με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα των επιβατών. Όσο για τυχόν παραβάσεις θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις αλλά και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ανακοινώθηκε και η λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορoνοϊού.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Διάβασε το »