Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Επαναλειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο

Newsteam 0 Comments

Την σταδιακή επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 ξεκινά σταδιακά η επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων (Τ.Ε.Ι.), Μικροβιολογικού – Ανοσολογικού – Αιματολογικού και Ακτινοδιαγνωστικών Εργαστηρίων με μειωμένα ραντεβού, έως τρεις ασθενείς ανά ώρα και έως 12 ανά ημέρα ανά ιατρείο και από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 σταδιακά ξεκινά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων χειρουργείων. Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα πρέπει να φορούν, υποχρεωτικά, μάσκα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ενημερώνει ότι η είσοδος των ασθενών από την Κεντρική Πύλη θα γίνεται 10 λεπτά πριν από το ραντεβού τους, δηλαδή όσος χρόνος απαιτείται για τη δήλωση προσέλευσής τους και την αποχώρηση του προηγούμενου ασθενή. Ο ασθενής θα είναι ενημερωμένος από την Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων ή το Τηλεφωνικό Κέντρο με τον αριθμό προσέλευσής του για το συγκεκριμένο ραντεβού. Η είσοδος του ασθενή στο χώρο του Νοσοκομείου θα γίνεται μετά από τον αντίστοιχο έλεγχο από τους νοσηλευτές ενώ θα έχει προηγηθεί ταυτοποίηση στοιχείων από τους φύλακες στην εξωτερική πύλη. Η είσοδος των ασθενών θα επιτρέπεται με συγκεκριμένη σειρά ανά ιατρείο. Στο Οφθαλμολογικό και το Νευρολογικό Ιατρείο θα επιτρέπεται ένας ασθενής ανά ώρα και από τρεις ασθενείς ανά ώρα στα υπόλοιπα ιατρεία με μέγιστο αριθμό τους δώδεκα ανά ημέρα και έως 12 ανά ημέρα ανά ιατρείο.

Η επαναλειτουργία των Απογευματινών Ιατρείων θα επανεξεταστεί μετά την επαναλειτουργία των πρωινών Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και ανάλογα με τα δεδομένα και τις οδηγίες που θα παρασχεθούν από το Υπουργείο Υγείας. Η είσοδος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων που παρέμενε έως τώρα κλειστή θα παραμένει ανοιχτή κατά τις ώρες λειτουργίας αυτών. Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου θα αναμορφωθεί ο χώρος αναμονής των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των ασθενών και θα υπάρχει νοσηλευτής για εποπτεύει την τήρησή της. Οι ασθενείς που επιθυμούν προσδιορισμό ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία μόνο για συνταγογράφηση (πλην διαβητολογικών και νεφρολογικών) θα εφαρμόζουν υποχρεωτικά την εξ αποστάσεως συνταγογράφηση. Όσον αφορά στην συνταγογράφηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, όσοι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από Γενικό Ιατρό των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και της Τοπικής Μονάδας Υγείας, και θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον θεράποντα νοσοκομειακό ιατρό τους, θα εκδίδονται οι συνταγές και θα τις παραλαμβάνουν από την πύλη του Νοσοκομείου. Λόγω προσωπικών δεδομένων οι συνταγές θα παραδίδονται στους φύλακες σε κλειστό φάκελο και στη συνέχεια προσωπικά στους ασθενείς ή σε αρμοδίως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων θα επικοινωνεί με τους ασθενείς των οποίων τα ραντεβού έχουν ακυρωθεί, προκειμένου να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας που υπήρχε πριν την αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων. Η αναστολή του επισκεπτηρίου στις Κλινικές συνεχίζει να ισχύει μέχρι νεωτέρας και οι συνοδοί νοσηλευομένων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κάρτα συνοδού, προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος κατά η διαλογή – έλεγχο στην Πύλη.

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 σταδιακά ξεκινά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων Χειρουργείων.

Οι υπεύθυνοι Χειρουργοί μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Χειρουργείου και στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα, ανάλογα με το πρόγραμμα και την λίστα χειρουργείου, θα επικοινωνούν με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία έχουν ακυρωθεί, θα επαναπρογραμματίζεται το χειρουργείο τους και θα δίνονται οδηγίες – κατά περίπτωση – για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται. Όλοι οι ασθενείς που θα έχουν προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19, πριν την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο, σε επίπεδο προεγχειρητικού ελέγχου.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου μετά την λεπτομερή ενημέρωση του κοινού στέλνει μήνυμα προς τους Δραμινούς πολίτες και θέλει να επιστήσει την προσοχή τους για το επόμενο διάστημα, όπου μετά την σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Συγκεκριμένα αναφέρει: Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε, ώσπου να νικήσουμε την αρρώστια οριστικά. Η διαχείριση της νέας καθημερινότητας με ωριμότητα, θα μας οδηγήσει σταδιακά, να την βελτιώνουμε για να την κάνουμε όλο και καλύτερη. Προσέχουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο. Τηρούμε πιστά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας. Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Νοσοκομείο Λαμίας: Επαναλειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία

Newsteam 0 Comments

Στα πλαίσια της σταδιακής επαναλειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των Τακτικών Χειρουργείων του Γ.Ν. Λαμίας και με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση των ασθενών όσο και την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας με την διαρκή λήψη μέτρων αποτροπής μετάδοσης του covid-19 ενημερώνουμε τα κάτωθι:

Από την Δεύτερα 04-05-2020 σταδιακά επαναλειτουργούν τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και τα Τακτικά Χειρουργεία.

Α) Όσον αφορά τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία θα ισχύουν τα ακόλουθα:

1.Τα προ αναστολής λειτουργίας τακτικών εξωτερικών ιατρείων κλεισμένων ραντεβού που αναφέρονται στο διάστημα 04-05-2020 και μετά, θα επιβεβαιωθεί η ισχύς τους τηλεφωνικά με πρωτοβουλία του νοσοκομείου. Λόγω αποφυγής συγχρωτισμού και συνωστισμού όσα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν την συγκεκριμένη ημερομηνία που έχουν προγραμματιστεί θα επαναπρογραμματίζονται κατά προτεραιότητα και λαμβάνοντας υπόψη την επειγοντότητα τους.

2. Τα ραντεβού έχουν κατανεμηθεί λαμβάνοντας υπόψη την ασφαλή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Προς τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντική η ακριβής τήρηση της ώρας προσέλευσης, η οποία δεν πρέπει να αποκλίνει των 15 λεπτών, προ της ορισμένης ώρας του ραντεβού, προκειμένου να μην δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού- συνωστισμού.

Η επιβεβαίωση της ορθής ώρας προσέλευσης θα γίνεται κατά την είσοδο των πολιτών στο χώρο του νοσοκομείου, επ’ ωφελεία της ασφαλούς και άρτιας εξυπηρέτησης τους.

3. Η προσέλευση των πολιτών στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις αντίστοιχες οδηγίες Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ περί ατομικών μέτρων προστασίας και, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους, να γίνεται χωρίς συνοδό.

4. Η κίνηση εντός του χώρου του νοσοκομείου θα πρέπει να γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και σε κάθε περίπτωση το προσωπικό του νοσοκομείου θα βρίσκεται στην διάθεση όλων προκειμένου να διευκολύνεται η εξυπηρέτησή τους.

Β) Επαναλειτουργία των Τακτικών Χειρουργείων 

1. Ενεργοποιείται και πάλι η Λίστα Χειρουργείου με ιδιαίτερη μέριμνα στην διεκπεραίωση των χειρουργικών επεμβάσεων που είχαν αναβληθεί κατά την διάρκεια αναστολής λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων.

2. Στα πλαίσια του προεγχειρητικού ελέγχου εισάγεται η υποχρεωτική διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου των ασθενών για SARS-COV -2, συμφώνως με την ανάλογη οδηγία του Υπουργείου Υγείας.

Ευχαριστώντας όλους τους πολίτες για την μέχρι τώρα υποστήριξη τους στην λειτουργία του Νοσοκομείου, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας, παρακαλούμε για την τήρηση των ανωτέρω προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στην προσπάθεια επιστροφής στην Ομαλή –Τακτική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Πηγή: fonografos.net

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »